Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A madzsarisztáni sztyeppe édes
  2011-07-27 21:36:14, szerda
 
  A madzsarisztáni sztyeppe édes illata

2011.07.27. 19:01 |

A kormányfő szóvivője szerint a magyar emberek "minden idők legszélesebb körű" konzultációján mondhatták el véleményüket az új alkotmányról, akaratukat pedig senki sem kérdőjelezheti meg. Szijjártó Péter erről beszélt az amerikai helyettes külügyi államtitkárnak a magyarországi alkotmányozást, a média helyzetét és az egyházügyi törvényt érintő aggodalmaira reagálva.



Az Amerikai Egyesült Államok ma is kiválóan működő alkotmányát 1787 szeptember tizenhetedikén fogadta el a philadelphiai alkotmányozó gyűlés. 1787 szeptember tizenhetedikén Magyarország uralkodója II. József éppen nem volt nagyon demokratikus kedvében.

Szijjártó Péternek megvolt a lehetősége arra, hogy egyáltalán ne reagáljon Thomas O. Melia helyettes külügyi államtitkár aggodalmaira (két bekezdés egy tizenkét oldalas szövegben) de nem élt ezzel a lehetőséggel, hanem kipréselt magából valami futballokosat, méltót a hanyatló Nyugathoz, a kokikhoz és a sallerekhez, lepirította a hagymát rendesen.

Thomas O. Melia aki Fehéroroszország és Azerbajdzsán szijjártóihoz van hozzászokva, eleve a festői Mauritániában volt külügyi gyakorlaton. Ő nagyon jól ismeri azt a helyzetet, amikor az Emír vagy a Tábornok lakájából kibontakozik Alsó Volta vagy Nyenyencföld demokratikus múltjáról valami figyelemreméltó. És mit neki kétharmad, amikor látott ő már kilencvenkilenc egész kilencvenkilenc százalékot is.

Szijjártó Péter számára csak kétféle dolog létezik, minden idők legnagyobbja, legszélesebbje, legmagasabbja, legszázhétmétermagasabb aranyozott pénisze nyakkendőben vagy a néprontás, az eltőzsdézett Kékes tető, a szocialisták által kilőtt ártatlan őzek. Kétféle nézése is van hozzá, az egyik a Nagy Kormányosra fel, miközben a dzsucse unortodox szavait éneklik a galambok édesdeden és szivárványba borul Nyékládháza felett a Himalája, illetve le a porba, az ellenségre, akik nyolc évig rabláncon tartották a kikericset és ellopták, elrabolták, elmutyizták és tényleg, ha ölni lehetne ezzel a bonyolult nézéssel Kálmán Olga már többszörösen néhai lenne.

Nem olyan szörnyű dolog ám ez. Nursultan Nazarbayev szóvivője pontosan ugyanezt produkálja. Csak ott egy picit több az olaj. Az a különös, hogy egy száznegyvenhárom centis kínai igér ezeknek némi aprósüteményt és máris beszólnak, kokiznak, hanyatoltatnak. Csak amikor a száznegyvenhárom centis kínai Prncka Psltvatovoba fogja telepíteni a kétszázmilliárd dolláros csípős csirke gyárat Taktaharkány helyett, akkor fog csak nagyon hiányozni egy nyalandó segg.

Szijjártó úgy beszél, mint akinek négy ász van a kezében. Miközben ami a kezében van, az egy bizonyos szerve, ami mondjuk az Elizabeth Taylornak Isten nyugosztalja, nem volt. Ezek folyamatosan úgy tesznek, mintha már megtalálták volna a gázmezőt a Hengermalom utca alatt, mintha már épülne valahol az Ungarische Wunderwaffe.

Észak Korea szokta ezt csinálni, ők szokták fenyíteni az amerikaikat, csak ők legalább magukra tudják robbantani az atomtölteteiket ha másra éppen nem is. Mi mit robbantunk magunkra, a Túró Rudit ? Biztos olyan félelmetes dolog ? Mi egyszer hadat üzentünk az Amerikai Egyesült Államoknak, Nagy Britanniának és a Szovjetúniónak, az idiotizmus élő eleven hagyományunk. Mi lesz ha egyszer azt mondják, hogy ennyi volt cicák, és a következő körben nem húzunk ki titeket a mélybarnából ? Akkor mit fog mondani a Szijjártó ?


Magyarországnak volt egy álma. Mi azokhoz akartunk tartozni, akiket most Szijjártóék megsértenek, eltaszítanak, elárulnak. Az álomból nem maradt semmi, csak a madzsarisztáni sztyeppe édes illata.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/07/27/a_madzsarisztani_sztyeppe_edes_illata#c1 4089101
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dagad a vetõmag-botrány
  2011-07-27 21:29:46, szerda
 
  Dagad a vetőmag-botrány



Belföld
Lapinformációk szerint - a védőzónával együtt - akár húszezer hektár magyarországi kukorica megsemmisítését is elrendelhetik a szabálytalan GMO-keveredés miatt.


Az eddigi 5500 hektárnyi vetés kitárcsázásával az ellenőrzési folyamat ugyanis még nem ért véget, s nemrég újabb vetőmagmintákban mutattak ki GMO-tartalmat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laboratóriumában. Húszezer hektár esetén a kieső árbevétel 6-8 milliárd forintra tehető.

A GMO-val szennyezett vetőmag kisebbik hányadát szállító Pioneer cég vitatja a laboreredményeket, de hajlandó kártalanítani az érintett gazdákat. A nagyobb tételt szállító Monsanto viszont keresetben támadta meg az agrár-szakigazgatási határozatokat. Állításuk szerint arra a vetőmagtételre vonatkozó, független francia labortól származó negatív GMO-teszt van a birtokukban.
A Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodájának közlése szerint pénteken lépett hatályba a múlt csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent GMO-rendelet, amely egyebek mellett kimondja, hogy az Európai Unióból származó kukorica, rizs, szója, repce és len vetőmagtételnek rendelkeznie kell az Európai Unió tagországában akkreditált laboratórium által kiállított, GMO-mentességet igazoló laboratóriumi mérési jegyzőkönyvvel.

Heti Válasz
Dátum: 2011. July 27.


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=81369
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budainak "nem áll módjában" a
  2011-07-27 21:19:07, szerda
 
  2011-07-27. 11:10
Budainak "nem áll módjában" a Fidesz hevesi osztogatását vizsgálni

Az elszámoltatási kormánybiztos nem illetékes a Heves megyei települések forráselosztásának vizsgálatában. Ezt Schiffer András nyílt levelére válaszolta, amiben a frakcióvezető a Gyöngyöspata polgármesterét a pénzcsapok elzárásával fenyegető fideszes országgyűlési képviselő munkájának vizsgálatát kérte.
Schiffer András nyílt levelében azt kérte, Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálja meg a Heves megyei települések elmúlt 14 hónapban történt forrásigényléseit és azok teljesülését, valamint azt, hogy mely igényének teljesítése, illetve elutasítása érdekében járt közbe Balázs József fideszes országgyűlési képviselő, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagja.
Felidézve azt a közelmúltban nyilvánosságra került beszélgetést, amely Balázs József és Juhász Oszkár között zajlott le még a jobbikos gyöngyöspatai polgármester megválasztása előtt, Schiffer András azt írta: a hangfelvétel alapján "úgy tűnik, hogy folytatódik az elmúlt években megismert gyakorlat, mely szerint a kormányzati erők politikai lojalitás alapján támogatnak önkormányzatokat".
A kormánybiztos a központi költségvetési szervek és azok intézményei, kizárólag költségvetési szerv tulajdonosi joggyakorlása alatt lévő, a magyar állam többségi tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek működésével, gazdálkodásával összefüggésben keletkezett egyoldalú vagy többoldalú jognyilatkozatokat és a hozzájuk kötődő egyéb dokumentumokat világíthatja át. A települési és megyei önkormányzatokkal kapcsolatban csupán előkészítési és véleményezési jogkörrel járhat el - tájékoztatta a frakcióvezetőt a kinevezéséről szóló kormányhatározatra hivatkozva szerdai válaszlevelében az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos.
Budai Gyula az MTI rendelkezésére bocsátott közlésében tudatja, hogy az önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzésére emiatt nem jogosult. Az erre vonatkozó beadványokat a gyakorlat szerint az Állami Számvevőszékhez továbbítja, a vonatkozó törvény értelmében ugyanis az ÁSZ ellenőrzi az önkormányzatok gazdálkodását törvényességi, célszerűségi és eredményességi szempontból.
Levelében kitér arra, hogy Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere július 21-én büntető feljelentést tett a Központi Nyomozó Ügyészségen a Balázs Józseffel kapcsolatos telefonbeszélgetés kapcsán. A rendelkezésre álló adatok alapján a büntetőeljárás jelenleg már folyamatban van, és folyamatban lévő hivatalos eljárásokba a kormánybiztos nem avatkozhat be - teszi hozzá Budai Gyula, rámutatva: a kinevezésében foglaltak, valamint az annak alapjául szolgáló jogszabály szerint a kormánybiztos önálló hatáskörben nem jogosult nyomozást folytatni, illetve az említett körülményeket kivizsgálni.
"A fentiek alapján összességében elmondható, hogy nem áll módomban tárgyi ügyben T. Frakcióvezető Úr megkeresése alapján vizsgálatot lefolytatni" - zárul Budai Gyula Schiffer András nyílt levelére írt válaszlevele.

(MTI nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ufó ?!
  2011-07-27 21:02:41, szerda
 
  Ufó ?!

Egy faluban nagy port kavar a hír,hogy miszerint földönkívülieket láttak a környéken,nagy az ijedség.
A polgármester gyűlést tart a kultúrotthonban,s mondja hogy akár milyen lénnyel találkozik valaki,maradjon higgadt,és beszéljenek tagoltan.

Pista bá késő estig kaszál,kéne haza menni,gondolja! Ahogy megy összeszedni a holmiját,hát lássa,hogy az árokban kuporog valami zöldes lény.
Hozzá szól:

-Pista vagyok,kaszás,és kaszálok!

-Én Jóska vagyok, erdész és szarok!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Három zsidó összeveszik, hogy
  2011-07-27 20:57:07, szerda
 
  Három zsidó összeveszik, hogy melyikük rabbija kiválóbb ember.

Az első büszkén mondja:

- A múltkorjában tűz ütött ki a faluban, a gyerekek bentrekedtek az égő házban és sehogy se tudtuk kimenteni őket. A rabbink elmondott egy imát, jött egy nagy zivatar, eloltotta a tüzet, megmenekültek a gyerekek!

- Az semmi! Két hete hajón utaztunk, hatalmas vihar tört ki, már-már süllyedni kezdett a hajó, amikor is a rabbink elmondott egy imát, és 200 méteres körben elült a vihar!

- Az semmi! A múltkor sétáltunk a belvárosban, találtunk egy 100 dollárost az egyik pad alatt.
De szombat volt, nem nyúlhattunk a pénzhez!
A rabbink elmondott egy imát és 5 méteres körben hétfő lett...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Fogorvosnál
  2011-07-27 20:55:41, szerda
 
  Fogorvosnál

Egy nő bemegy a fogorvoshoz, beül a székbe, leveszi a bugyiját és széttárja a lábát.

- De hölgyem, biztosan eltévedt! Ez fogászat - hebegi a megdöbbent fogorvos, - a nőgyógyászat második emeleten van!

- Semmi tévedés! - mondja a nő. - A múlt héten maga csinálta a férjem protézisét, hát most vegye is ki!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az euró halálos ágya mellett
  2011-07-27 20:49:14, szerda
 
  Az euró halálos ágya mellett

2011. július 27. 12:13:44
Nyílt vitát hirdetett meg az Economist online oldalán az euró jövőjéről. Ebben részt vehet bárki, még bejelentkezni sem kell.

A Görögországnak nyújtott első pénzügyi mentőcsomagot követően bonyolította le az angol lap az első hasonló akciót, akkor a résztvevők még azt jósolták, hogy a közös európai pénz - úgy nagyjából - tíz év alatt hullik szét. A mostani vita moderátora, Anton La Gardia, a lap brüsszeli tudósítója beköszöntőjében megemlíti, az elmúlt egy év alatt nagyot változott a világ. Mindenekelőtt maguk az eurózóna vezető politikusai, a krízisből való kilábalás kapcsán egymással folytatott heves viták alatt megkeseredtek, egyben meg is undorodtak egymástól, miközben a sarat folyamatosan egymásra igyekeztek kenni. Egyikük sem hiszi, hogy a válságnak vége van, pontosan tudják, még csak most jön a feketeleves. Lehet, hogy az egész monetáris unió fiskális és politikai unió hiányában hatalmas hiba volt? - teszi fel a kérdést La Gardia.

A vita egyik neves résztvevője, Guy Verhofstadt, volt belga miniszterelnök, a liberálisok Európai parlamenti frakcióvezetője, a föderalista Spinelli csoport társelnöke természetesen védelmébe veszi az eurót. A közös pénznek köszönhetjük, állítja, hogy az európai vásárlók olcsóbban juthatnak áruhoz és szolgáltatáshoz. Az Európai Központi banknak, az euró őrének köszönhetően alacsony az infláció, ami a stabilitás záloga.

Hol él ez az ember? - tehetjük fel a kérdést. Annak, hogy az EU eurózóna tagjai olcsóbban juthatnak jó minőségű áruhoz, mi másodrendű EU polgárok isszuk meg a levét, mert a multik ide öntenek minden szemetet, amit a zónán belül már nem vesz meg senki, és olcsó, de íztelen, kidobni való vacak mezőgazdasági termékeikkel ölik meg a magyar gazdákat. Ezt nevezi az Unió egyik kiugró sikerének: áru szabad mozgásának. De mit is várhatunk egy olyan föderalistától, aki annak örül, hogy saját hazájában már több mint egy éve nincs kormány, mert ez azt jelenti számára, hogy nemzeti kormányokra nincs is a továbbiakban szükség, hiszen egy országot központilag Brüsszelből is gond nélkül lehet irányítani.

A vita másik neves résztvevője, Hans-Olaf Henkel, a Mannheim Egyetem közgazdász professzora őszinte vallomással kezdi: ,,Az egyik élharcosa voltam az euró életre hívásának, de be kell látnom ez a legnagyobb hiba, amit életemben elkövettem" - írja. Mint megjegyzi az eurózóna tagországai képmutatók, eszük ágában sincs betartani a saját maguk által hozott törvényeket, könnyedén megszegik a szigorú 3%-os államháztartási hiányt engedélyező Maastrichti Szerződést. Másrészt, mint írja, az egység helyett az euró fregmentálódást hozott, a gazdagok jól jártak vele, miközben a szegények hatalmasat buktak, és az nem megy, hogy az ily módon megszerzett extraprofitból majd folyamatosan pénzügyi csomagokkal segítik a bajbajutottakat, mert akkor ennek a folyamatnak soha nem lesz vége. Az ,,ugyanaz a méret jól áll mindenkinek" elvéből az euró kapcsán az ,,ugyanaz a méret senkinek sem áll jól" elve lett. Mint írja, a Németország által mesterségesen magas szinten tartott közös valuta előbb utóbb úgyis a szegényebb országok halálát fogja okozni. (Mint ahogy valójában Görögország is halott, csak a pénzügyi mentőcsomag, mint a kómában fekvőt a kórházi gép, az országot mesterségesen lélegezteti.)

A mesterségesen magasan tartott szint problémájára már tavaly rámutatott Joseph Stiglitz, a Nobel-díjas neves közgazdász, aki arra figyelmeztetett, hogy az eurózónát csak az menthetné meg, ha Németország kilépne a térségből, ami megengedné a közös valutának a leértékelődést, így az kedvezne a tagországok exportkilátásainak.



Stiglitz álláspontját a mostani vitában számos hozzászóló osztja. Egyesek azonban hallani sem akarnak arról, hogy ha megszűnik a közös pénz, akkor mesterségesen egy újat kreáljanak helyette. Mások azt ajánlják, az EU vezetői fogadják meg Soros C - tervét, és a ,,jó magaviseletű országok" (értsd, amelyek betartják a szigorú pénzügyi uniós előírásokat), így Németország, Hollandia, Ausztria és Finnország, hozzanak létre önmaguk számára egy új közös valutát.

Az Economist által elindított vita bebizonyította, hogy az eurózóna vezető politikusai az euró halálos ágya mellett állnak, és igyekeznek a haldoklót még egy darabig mesterségesen életben tartani.

Kérdés, mit lép Kína, mely az amerikai dollár helyett az euróban látná szívesen pénzügyi diverzifikációjának lehetőségét. Eddig életben tartotta Portugáliát és Spanyolországot azzal, hogy jó áron felvásárolta államkötvényeit. Kérdés: meddig mehet ez így? Be kell ismernünk, azoknak az előrelátó németeknek volt igazuk, akik sufnijukban jól eldugva megőrizték hőn szeretett német márkáikat. Nemsokára megint elővehetik, és ismét élhetnek boldogan vele.

Ordosz műhely

barikad.hu

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sorostalanság
  2011-07-27 20:38:54, szerda
 
  Sorostalanság

2011. július 27. szerda, 10:00


Soros György 81 éves korában befejezi alapkezelői pályafutását, és körülbelül 1 milliárd dollár értékű tőkét ad vissza a befektetőinek. Soros 15 milliárd dolláros magánvagyonnal rendelkezik, várhatóan a Fund bezárása után is meghatározó személyiség lesz majd a politikai és a gazdasági életben.

Soros túlélt mindent

1930 augusztusában született Schwartz György néven a zsidó származású befektető. A híres közgazdász pénzügyi spekulánsként, valamint a társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi Soros Alapítványról vált ismertté.

A pénzvilág "nagy öregjének" nevéhez ellentmondásos események kapcsolódnak. Budapesti zsidó fiatalemberként, a deportálások idején az életéért "játszva" tanulta meg, hogy a szabályokhoz igazodni nem szabad. A Fortune Magazinnak így nyilatkozott: "édesapámmal megértettük, hogy ha követed azokat a szabályokat, amelyeket általában követsz, akkor meghalsz. Ez volt az én tapasztalatom a második világháborúról, és alapvetően ezt a tapasztalatot alkalmaztam mind a globális pénzpiacra, mind pedig politikai nézeteimet tekintve."

A pénzügyi játszmákban ez a mentalitás a spekulációs tevékenységek kvintesszenciája. A most felszámolt Quantum Fundot 1969-ben alapította, és az alap 1970 és '80 között 4200 százalékos hozamot produkált. Az USA 500 legnagyobb, tőzsdén jegyzett vállalatának értéke ugyanezen időszakban 47%-ot emelkedett.

Mi kell ehhez? Ön hogyan negyvenkétszerezné meg a pénzét tíz év alatt?

A recept: a London School of Economics (mely eddig 13 Nobel-díjast nevelt ki), a filozófia (Karl Popper) és 10 év tőzsdei, illetve értékpapír-elemzői gyakorlat.

Soros az elsők között látta meg a pénzpiaci szereplők által addig misztifikált "tökéletes verseny" és az "egyensúlyi állapotra törekvés" elméleteinek hibáit. A pénz alkímiája (1987) c. munkájában fejtette ki saját meglátását, az ún. reflexivitás-elméletet.

Ez tagadja az egyetemes érvényességű tudományos megállapítások létjogosultságát a közgazdaságban. Felfedezte, hogy a pénzpiaci szereplők cselekvéseiben szükségképpen összeolvad az adott helyzet megismerése és megváltoztatása, ezért ismereteikre, tudásukra hiába támaszkodnak, ha nem számolnak a jövőbeni eshetőségekkel.

Épp ezért elismeri, hogy a tévedés elkerülhetetlen, de ennek oka csupán az, hogy a végső igazság az emberi elme számára elérhetetlen. Éppen ezért bármiféle, "egyensúlyi állapotot" vizionáló elméletben bízni, vagyis szabályokhoz igazodni - nem szabad.

A piaci trendek, téveszmék és a belőlük kialakuló "buborékok" világában otthonosan mozgó Soros és vagyona egyre jelentősebb tényezővé vált. Első "nagy dobása" a túlértékelt angol font és a két Németország újraegyesítése nyomán egyre erősödő német márka árfolyamával kapcsolatos spekuláció volt, ahol short pozícióit más befektetők is követték. Az angol jegybankot végül térdre kényszerítették: Soros György 1992. szeptember 16-án 1 milliárd dollárt nyert, a kormány pedig leértékelte a fontot - szerencse, hogy ettől viszont az angol gazdaság sokkal versenyképesebb lett.

Soros nevéhez köthető az olasz líra értékvesztése is, mely azután kezdődött, hogy Soros képviselői II. Erzsébet angol királynő Britannia nevű jachtján találkoztak Őfelségével, megvitatni az Olaszország gazdasági és politika intézményrendszere ellen irányuló csapást...

Figyelemreméltó tény, hogy Soros ekkorra felülemelkedett a közönséges halandók kvalitásain: pozíciója, befolyása révén lehetősége volt számolni az elvileg megismerhetetlen, a reflexivitás-elméletben oly fontos "jövőbeni eseményekkel".

A Bilderberg-csoportnak is a tagja

Az angolokkal folytatott tárgyalások azonban nem képeztek egyedi esetet, hiszen a rossznyelvek szerint Soros György (Bokros Lajos, Surányi György, Járai Zsigmod, Tom Lantos, Rupert Murdoch és David Rockefeller mellett) oszlopos tagja az ún. Bilderberg-csoportnak, melyet a holland Bernard herceg azért alapított 1954-ben, hogy a világ nagy problémáit együtt megoldják. Ezen eredeti célkitűzés fényében fura lehet a kastélyokban és hotelekben megrendezett találkozóikat körüllengő mélységes titoktartás és hallgatás, de értsük meg: a Kedves Olvasót is minden bizonnyal feszélyeznék holmi újságírók egy jól megérdemelt wellness-nyaralás közben.

A Bilderberg-csoport elnevezés alatt egy olyan befolyásos személyekből álló zárt körű társaságot értünk, amelynek tagságát tudósok, politikusok, médiaszemélyiségek, üzletemberek teszik ki.

A csoport egyik tagja, Richard C. Holbrooke tagadta a csoport jelentőségét: ,,Soha nem hoznak döntést semmiről, és egy csomó mindenben nem értenek egyet. Viccesen azt mondanám, hogy közel sem olyan fontosak, mint amennyire magukat képzelik. És természetesen egyáltalán nem olyan fontosak, mint ahogy azt az összeesküvés-elméletek kedvelői gondolják."

A csoport tagjává válni csak és kizárólag meghívásos alapon lehet, a konferencián általában 120-140 meghívott vesz részt. Egyharmaduk kormányzati és politikai vezető, a maradék kétharmadot pedig a pénzügy, az ipar, az oktatás befolyásos szakemberei teszik ki. A zártkörű tárgyalásokon vitatják meg a jövőbeli politikai és pénzügyi terveiket.

Az első konferenciát 1954. május 29. és 31. között tartották meg. Az "alapítás oka" a Nyugat-Európában növekvő Amerika-ellenesség felett érzett aggodalom volt, a cél pedig, hogy növeljék az együttműködést a két világrész között a politikai, a gazdasági és a védelmi kérdésekben. Ekkor úgy tervezték, hogy minden nemzet képviseltetheti magát a konferencián két kimagasló érdemű szakemberével; az egyiket liberális, a másikat konzervatív oldalról választották ki.

A Bilderberg-csoport szerepét máig titokzatos köd lengi körül. Egyesek úgy vélik, hogy ezeken a találkozókon születnek a világot befolyásoló legfontosabb döntések, itt egyeztetik a világ vezetői és a multinacionális vállalatok terveiket. Mások pedig egyáltalán nem tulajdonítanak jelentőséget az évenként összeülő bilderbergeseknek - talán ez utóbbiak vannak kevesebben.

A baloldali gondolkodók a Bilderberg-csoport tevékenysége mögött a kapitalista uralomra törő összeesküvést látják, a jobboldaliak pedig azt varrják a nyakába, hogy a világ kormányai ellen esküdtek össze; ezért a csoport hálás céltáblaként szolgál az olyan kritikusok szemében, mint akik a következő képet is megalkották:

Befejezi pályafutását

2010-ben a Forbes magazin állítása szerint Soros az USA 14. leggazdagabb emberének számított, a világranglistán pedig a 35. helyett tudhatta magáénak. Vagyona 14,2 milliárd dollárt tesz ki.

A Soros Fund Management LLC levélben értesítette a befektetőket, hogy az év végéig megkapják befektetett tőkéjüket, mert Soros György befejezi alapkezelői tevékenységét, valamint a cég befektetői igazgatója, Keith Anderson is távozik. A levélben - melyet Soros két fia is aláírt, mint a cég alelnökei - közlik, hogy a fedezeti alap a jövőben csak a Soros család vagyonának kezelésével foglalkozik majd.

Soros fiai hozták meg a végső döntést, mert nem kívántak az új amerikai tőkepiaci szabályok szerint regisztrálni az értékpapír-piaci és tőzsdei felügyeletnél. A levélben említettek alapján a vállalat 2000-től kezdődően már nagyrészt csak a család vagyonának igazgatásával foglalkozott, ezért logikus lépésnek számít a mostani visszavonulás.

Sorost ezzel elvesztettük, de a bilderbergesekben még bizakodhatunk...

http://bombahir.hu/hirek/sorostalansag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közpénzből hallgatja el a Jobb
  2011-07-27 20:34:59, szerda
 
  2011-07-27. 17:13
Közpénzből hallgatja el a Jobbikot az "MR1"

Ismét tanúi lehetünk, miként hallgatja el a Jobbikot a közpénzből finanszírozott közszolgálati média. Az MR1 - Kossuth Rádió szerda reggeli, 180 perc című adásában az új Munka Törvénykönyv tervezetéről tartottak vitaműsort, melyben mind a Fidesz, mind az LMP, mind az MSZP képviselője hosszan kifejthette véleményét - írja közleményében Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, alább a folytatás.
A Jobbikot ,,elfelejtették" meghívni erre a közvéleményt joggal érdeklő témáról rendezett vitára. A műsor végén pedig a műsorvezető - nyilvánvalóan félrevezető módon - közölte, hogy immár mindenki megismerhette az ellenzék véleményét.
A Jobbik természetesen panaszt tett a Médiahatóságnál, melynek nyomán a közszolgálati rádió kénytelen orvosolni a durva diszkriminációt, és a Jobbik képviselőjeként magam is kifejthetem álláspontunkat a témában. Ez azonban nem menti fel a rádió szerkesztőségét azon bűn alól, hogy az adófizetők pénzéből működve, a kormány elvárásai szerint manipulálja a közvéleményt, alul- vagy félretájékoztatva az ország lakosságát.
Utólagos médiamegjelenésünk azon a tényen sem változtat, hogy a szerkesztőség hivatalos panasztétel nélkül teljes nyugalommal hallgatta volna el az egyik legaktívabb parlamenti erő álláspontját az országot leginkább foglalkoztató témában - zárul a közlemény.


http://kuruc.info/r/2/82645/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Norvég mészárlás: hogyan csúsz
  2011-07-27 20:33:54, szerda
 
  Norvég mészárlás: hogyan csúsztat a sajtó?

barikad.hu

2011, július 27 - 17:38

Portálunkon már megírtuk a norvég mészáros egyáltalán nem állt közel a nemzetiszocializmushoz, vagy akár a fasizmushoz. Példaképei nem Hitler, Hess, vagy norvég követőjük, Quisling voltak. Éppen ellenkezőleg, a nácizmus ellen küzdelem olyan ,,nagyágyúit" részesítette megkülönböztetett tiszteletben, mint Churchill, vagy a második világháború németellenes norvég küzdelmeinek egyik legendás alakja, Max Manus.



Antiszemita kijelentéseket soha, sehol nem tett, sőt, honlapján Izrael támogatására felszólító bannert helyezett el. A Daily Mail brit lap által közölt fotón pedig a kifejezetten harcos filoszemita szabadkőművesség tradicionális ruháját viseli, s a norvég hatóságok közlése szerint is tagja volt az egyik páholynak. Anders Behring Breivik minden jel szerint gyűlölte a nemzetiszocialistákat, szimpatizált a zsidósággal, valamint Izraellel, szabadkőműves volt - és gyűlöletből gyilkolt. Ennek fényében igencsak azt gondolhatjuk, hogy ismét a hazai sajtó csúszatásának az áldozatai azok, akik azt olvassák, hogy a gyilkosnak bármi köze volt a Jobbikhoz.

Szinte egyöntetűen, óriási gyönyörrel lovagolnak a különböző médiumok azon, hogy Anders Behring Breivik köze lehetett a Jobbikhoz. A mindennapi.hu azonnal kihasználta a helyzetet és azt a címet adták cikküknek, hogy ,,Milyen kapcsolatban állt a Jobbik az oslói merénylővel?" A Blikk szerint a norvég férfi egyenesen üdvözölte a Jobbik nézeteit. A 168 óra már egyenesen azt állítja, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kapcsolatban állt a gyilkossal. A SZDSZ egyik aktivistája pedig fel is jelentette őket bűnpártolásért. Minden eszközzel próbálják összemosni a Jobbikot a terrorizmussal, az erőszakkal. Egy tragédiát használnak ki arra, hogy a radikálisok ellen hangolják a lakosságot.

A szakma komolyabb képviselői azonban már kifejtették, hogy magyar médiumok egy része erősen eltúlozza Beivrik magyar kapcsolatait. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő a következőket nyilatkozta az MTI-nek: ,,Nem kell túlbecsülni a magyar szálat." Vajon miért érdeke a magyar politikának, hogy elhallgassa az igazságot Breivikről és az esetről? Mit akarnak leplezni vagy miről akarják elvonni a figyelmet a csúsztatással?

SSZ - barikad.hu


http://barikad.hu/norv%C3%A9g_m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s_hogyan_cs%C3%BAsztat_sajt% C3%B3-20110727
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.