Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Karácsonykor is itt kísértenek 1956 temetetlen halottai
  2018-12-22 06:03:49, szombat
 
  Nekem Bóna Zsigmond nagybátyámat lőtték szitává 1956. OKTÓBER 25-én a Kossuth téren. Majd a sortűz halottait feldobálták az ÁVH teherautóira - halomba a platóra - és elszállították őket ismeretlen helyre.
A hozzátartozók, zömében lányok, asszonyok, édesanyák, menyasszonyok, feleségek...szerveztek egy tüntetés a pártház elé fekete ruhában és úgy követelték halottaik kiadatását.
Amikor ezt jelentették MAROSÁN GYÖRGYNEK, azt ordította, hogy:
- "Kergesse már szét valaki ezeket a gyászruhás kurvákat!"
*
Nagymama soha nem tudta meg, hogy mi lett a fiával a halála után. Csak annyit tudott, hogy meghalt.
Láttam őt 1956. karácsonyán fekete ruhában befelé némán sírni!!!!!
Ekkortól már két fiát siratta egészen a halálig várva őket vissza!!!!
- Bóna József nevű fia az Erdélyért vívott harcok során tűnt el 1944-ben a II. világháborúban.
Még kerestetni sem volt szabad, mert 1945 után a kényszersorozott katonákat is úgy emlegették, mint fasisztákat!
*
Ezért írok és írok a TÉNYEKRŐL, amit oly szorgosan ELHALLGATNAK!!! Most,karácsony előtt sokat gondolok temetetlen halottainkra... Mert akit nem lehet eltemetni, az olyan, mintha még élne..Azt nem lehet elgyászolni sem....
*
HEGEDÜS ANDRÁS, 1956-OS MINISZTERELNÖK,
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

1994. március 16-án tett vallomást az Ügyészségen:

,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt." (Hegedüs András)

(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)

Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. A szarajevói merénylet is provokáció volt (I.vil.háb.)
  2018-12-21 12:08:13, péntek
 
  1. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)
Ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor rájöhetünk arra, hogy mindkét világháborút megelőzte valamilyen PROVOKÁCIÓ, amely esemény ÜRÜGYÜL szolgált a HATALOM számára Magyarország háborúba való beléptetésére!
*
1.) Az I. világháború előtt a ,,szarajevói merénylet", mint provokáció szolgált ürügyül, amiben uralkodói parancsra kellett a magyarságnak részt venni.

A magyarság számára ez a háború is a vesztesek oldalán ért véget.
A Magyar Királyság lakóinak száma a háború előtt 20 886 487 volt és 7 615 117-re esett vissza.
Ezt követően, az igazságtalanul - a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉGRE" hivatkozva - a TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMMAL elveszítette Magyarország területének kétharmadát és az azokon a területeken őshonos 3,3 millió magyar lakos került határon túlra!!!
*
Előállt a világon az az egyedülálló helyzet, hogy a maradék Magyarország ÖNMAGÁVAL lett határos!
Pedig, nem is a magyar néphez tartozók akarták azt a háborút, hanem az uralkodói.

Hiszen, KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁG VOLT!

Aki nem teljesítette a behívóparancsot, azt statáriálisan (azonnal) kivégezhették! Éppen ezért, a KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG-ELVE alapján büntetni az össz-magyarságot? a legnagyobb igazságtalanság, ami érhette Magyarországot és a benne élőket!
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Kassa bombázása is provokáció volt a II.világháború előtt
  2018-12-21 12:04:41, péntek
 
  2. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)

Ha visszagondolunk történelmi tanulmányainkra, akkor rájöhetünk arra, hogy mindkét világháborút megelőzte valamilyen PROVOKÁCIÓ, amely esemény ÜRÜGYÜL szolgált a HATALOM számára Magyarország háborúba való beléptetésére!

2.) A II. világháborúba való beléptetésének ÜRÜGYE Kassa - állítólagos szovjet bombázása volt, mint PROVOKÁCIÓ.
Kassa - akkor még - magyar területen található, magyar város volt.
Erre a háborúra is jellemző volt a HATALMI akarat rákényszerítése - a KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁGGAL - az egyszerű magyar emberekre.
A kötelező hadrafoghatóság azt jelentette: hogy aki nem teljesítette a behívó parancsot, azt azonnal ki is végezhették, mint dezertőrt...

Az 1945-ben véget érő II. világháború ismét a vesztes hatalom oldalán érte Magyarországot.
- Ebben az volt a legtragikusabb, hogy. az új kommunistának nevezett HATALOM mégis a kényszersorozott magyar katonát büntette. Egyedül Magyarország nem kerestette a fogságba került ,,honvédő" katonáit .Aki hazavergődött valamilyen fogságból, kikiáltották fasisztának és olyan rendőri felügyeletet kapott és olyan ellenségességet, ami miatt azt kívánta, bárcsak inkább meghalt volna a fronton!
- Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit BELÜL a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak KÍVÜL a ruháján a sárga csillagot.
- Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak,
- valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy
- a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkező - mesterembereknek...
- a német nemzetiségűeknek...
szóval, MINDENKINEK, akinek nem volt lehetőségük Nyugatra menekíteni családtagjaikat, BELSŐ EMIGRÁNSKÉNT, a társadalom peremére száműzötten (kontraszelektálva) kellett leélni életüket.
Mára már egyértelmű, hogy a II. világháború miatt is KOLLEKTÍVE a MAGYAR NÉPET BÜNTETTÉK az azt kirobbantó HATALOM helyett.
*
Ezért aztán jó lesz vigyázni minden PROVOKÁCIÓVAL, ami ÜRÜGYÜL szolgálhat a HÁTTÉRHATALOM számára a vétlen magyar nép megbüntetésére.
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. 1956-ban is provokációval kezdődött a tüntetéssorozat
  2018-12-21 11:59:21, péntek
 
  3. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)

3. rész: 1956

A történelemben legtöbb forradalom és háború kirobbantásához szüksége volt/van a mindenkori (háttér) hatalomnak ÜRÜGYRE,amit PROVOKÁCIÓVAL, a nép provokálásával lehet kikényszeríteni. (Lásd Gyurcsánynak a 2006-os őszödi beszédét!)

Bizonyságul szolgáljon itt egy 1955-ös történet, amikor is az akkor még egymással szövetséges Vörös Hadsereg és a NATO csapatai 1955. október 25-én megkezdték a kivonulást Ausztriából. Cserébe, Ausztriának teljesítenie kellett a szovjet ,,molotovi alku" rá eső részét. Ezért másnap, 26-án a bécsi parlament kihirdette, majd alkotmányba iktatta a semlegességről szóló nyilatkozatot.

A szovjet- ,,molotovi alku" lényege:
- A szövetséges erők (Vörös Hadsereg és a NATO) kivonása után az Osztrák Köztársaság - Svájc mintájára - semleges államként folytassa életét. Szemben, az 1955 májusában a NATO-hoz csatlakozó NSZK-val. Az Osztrák Köztársaság ezzel együtt fogadalmat tett a jövőbeli náci vagy fasiszta mozgalmak elfojtására és ezen ideológiák betiltására is.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1955_oktober_26_ausztria_belep_a_semleges
_allamok_soraba/
Ekkor vált fontossá a Szovjetunió számára, hogy az Ausztriával határos Magyarországon állomásozó szovjet haderőt meg kell sokszorozni. Ezért, kidolgoztak egy olyan stratégiát, amelynek lényege a PROVOKÁCIÓ-val teremtett ÜRÜGY volt.
*
Az akkori miniszterelnök, HEGEDÜS ANDRÁS ""A forradalom kirobbanásakor átadta a kormányfői posztot Nagy Imrének, utólag antedatálva aláírta a szovjet csapatok beavatkozását kérő dokumentumot, átvállalva ezzel Gerőtől az emiatti felelősséget. Néhány napig összekötő a PB és a katonai bizottság között, majd a Szovjetunióba távozhatott (1956. okt. 28.)."" http://nevpont.hu/view/9854

HEGEDÜS ANDRÁS " 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

Más forrás szerint:
"1956-ban a Varsói Szerződés keretében 4 hadosztálynyi szovjet haderő tartózkodott az országban. Október 23-án Hruscsov - Gerő Ernővel egyeztetve - döntött a budapesti katonai beavatkozásról. Zsukov, honvédelmi miniszter kapott parancsot Budapest megszállására. 24-én hajnalban, több irányból a fővárosba vonult - egy csaknem hadosztálynyi alakulat - csaknem 6000 katona, 290 harckocsi és kb. 120 páncélozott szállító harcászati jármű, valamint 156 ágyú. 25-én megérkezett Budapestre három új hadosztály a Szovjetunióból, Romániából - 20.000 főnyi össz-létszámmal." https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM

Kiegészítés:
Azzal van a gond, amit ELHALLGATNAK a fenti linken látható, hallható videóban! Mégpedig, az, hogy már október 23-án milyen nagy tömegek indultak az utcára és milyen szervezetten.
Nézzük csak meg ezt a videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről-percre!
https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM
*
Elgondolkodtató: hogyan lehetséges, hogy HRUSCSOV már október 23-án dönthetett Budapest megszállásáról? Csakis úgy, hogy már jóval korábban megszületett a terv a népfölkelés KIPROVOKÁLÁSÁRÓL, mint lehetséges ÜRÜGYRŐL, amire hivatkozva a szovjetek ÚJABB csapatokkal megszállhatták a Magyar Népköztársaságot.
*
Az elmúlt héten vettem elő Rácz Sándornak, a PARÁZSLÓ SZÁNDÉK című, és az EMLÉKEK ÉS TÉNYEK 1956-BÓL alcímű könyvét.

Ebben, a 2005-ös kiadásban a 140. oldalon található a "FIATAL MAGYAR TÖRTÉNÉSZEK FIGYELMÉBE" című fejezeten megakadt a tekintetem és tovább olvasva öt kérdést találtam.
Ebben az 5 kérdésben fogalmazza meg azoknak a történelmi tényeket, melyeknek érdemes lenne "utánajárni."

Rácz Sándor 1. kérdése:
- "Vajon a magyar forradalmat valóban tudatosan, előre megtervezve robbantották-e ki? Az eltelt 49 évben sokszor hallottam erről a feltételezésről. Az általam olvasott anyagok is erősen arra engednek következtetni, hogy a jaltai találkozón valóban erről tárgyaltak.... "

*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. az őszödi beszéd is provokáció volt 2006-ban
  2018-12-21 11:55:18, péntek
 
  4. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)

4.) Az ŐSZÖDI BESZÉD és a TÜNTETÉSEK, mint PROVOKÁCIÓK

Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, 2006. május 26-án, az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén záróbeszédet tartott.A beszéd szeptemberi nyilvánosságra kerülése - ÜRÜGYÜL szolgált a Kossuth téri tüntetésekre...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
Ami elgondolkodtató az egész beszédben azt kiemeltem.

- ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük." (Gyurcsány Ferenc)

Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot, ami ÜRÜGYÜL szolgált volna - egy az ukrajnaihoz hasonló polgárháborús helyzet kirobbantására.
Valószínű, hogy az a területfejlesztési törvénybe bújtatott, a NATO-val kapcsolatos törvény tervezete is ,,már le volt papírozva"... ami a Bajnai Gordon által területfejlesztési törvénybe bújtatott (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) T/5311-es sz. törvénymódosítása - amit csak 2008. április 22-én tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_cim=Vés zhelyzet

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy akkor, amikor ennek a törvénynek érvényt fognak szerezni, megkezdődhet a NATO EURÓPAI TÁMASZPONTJÁNAK magyarországi kiépítése, 11 katonai körzetre osztva hazánk területét.)
*
Ugorva a 2018-as kampányra, amikor is GYURCSÁNY FERENC nyíltan azzal kampányolhat, hogy: legjobb lenne Magyarországot még a térképről is eltörölni.

https://magyarkozosseg.net/gyurcsany-nyiltan-kimondta-magyar-allamisag-
megszuntetese-celja/

Ez bizony nyílt HAZAÁRULÁS!

http://s3.images.www.tvn.hu/2017/12/14/23/00/www.tvn.hu_
0892764df1ee5916da6a4c724302f053.jpg
*
BOTKA LÁSZLÓ brüsszeli kirohanásai a migránsok magyarországi betelepítése és az EU melletti kardoskodása is ezt bizonyítja.
http://hvg.hu/itthon/20170601_botka_brusszelben_orban_lesz_a_hibas_
ha_ketteszakad_europa
*
Ezt szolgálná egyébként az is, ha a TTIP-t elfogadná az Európai Unió és KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰVÉ TENNÉ ALKALMAZÁSÁT a tagországok számára.
https://www.youtube.com/watch?t=89&v=uQg4jsdT944

Ezzel létrejöhetne az un. baloldaliak nagy álma: az EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK!
*
Azért is igyekeznének az EU-ba betelepíteni a sok BEVÁNDORLÓT, akiknél nem kell félni a nemzeti hovatartozás érzése miatti tiltakozástól.... Őket lenne hivatott kordában tartani a NATO itteni támaszpontján létrehozott 11 logisztikai központon állomásozó NATO hadsereg az összes harcászati eszközével és személyi állományával.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. A jelen tüntetés-sorozat is provokáció
  2018-12-21 11:53:41, péntek
 
  5. PROVOKÁCIÓ, mint ÜRÜGY (folytatásokban)
5.) A jelen tüntetés-sorozat is PROVOKÁCIÓ.

Most újra próbálkoznak, mert - mint ahogy Gyurcsány mondta:
- "Legjobb lenne Magyarországot még a térképről is eltörölni!"

Ezért, nem nyugszanak! Tüntetnek, uszítanak, mintha nem a PAKTUMNAK köszönhetnék, hogy 1990 után nem történt semmiféle felelősségre vonás a magyar ipar és a vétlen munkásság fölszámolásáért... közvetett likvidálási módszerrel történő megsemmisítésért!

Tüntetnek uszítanak, hogy soha még csak szóba se jöhessen semmiféle elszámoltatás sem az 1990 előttiekért, sem a 2006-os rendőrterrorét!
Most a MIGRÁCIÓT akarják fölhasználni a MAGYARSÁG maradékainak LEPUSZTÍTÁSOS KIPUSZTULÁSÁNAK ELŐIDÉZÉSÉRE.
a NATO itteni támaszpontján létrehozott 11 logisztikai központon állomásozó NATO hadsereg az összes harcászati eszközével és személyi állományával.

2008 óta hiába ügyködtek azon, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVNYBE BÚJTATOTT (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!
*
Ez a törvénymódosítás lehetővé tenné a NATO számára - az EGÉSZ ORSZÁG TERÜLETÉT 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_cim=Vés zhelyzet!!!
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
Ez konkrét terv, hogy a NATO Magyarország területén építse ki EURÓPAI TÁMASZPONTJÁT.
A magyarság maradékai, pedig mehetnek a nemzeti parkokban kialakított rezervátumokba.
Valójában, amit sikerrel kirobbantottak UKRAJNÁBAN, azt ide tervezték Magyarországra, méghozzá az őszödi beszéddel... Csakhogy, akkor még nem volt kész T/5311-es sz. törvénymódosítási javaslat. .
*
Vége
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért provokálnak a tüntetők
  2018-12-21 11:52:02, péntek
 
  Pontosan azért PROVOKÁLNAK polgárháborút, hogy legyen ÜRÜGY a NATO-nak kiépítenie - hazánk területén - európai támaszpontját!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani tüntetés-sorozat provokáció
  2018-12-18 10:23:51, kedd
 
  Most újra próbálkoznak, mert - mint ahogy Gyurcsány mondta:

- "Legjobb lenne Magyarországot még a térképről is eltörölni!"
*
Ezért, nem nyugszanak! Tüntetnek, uszítanak, mintha nem a PAKTUMNAK köszönhetnék, hogy 1990 után nem történt semmiféle felelősségre vonás a magyar ipar és a vétlen munkásság fölszámolásáért... közvetett likvidálási módszerrel történő megsemmisítésért!
Tüntetnek uszítanak, hogy soha még csak szóba se jöhessen semmiféle elszámoltatás sem az 1990 előttiekért, sem a 2006-os rendőrterrorét!
Most a MIGRÁCIÓT akarják fölhasználni a MAGYARSÁG maradékainak LEPUSZTÍTÁSOS KIPUSZTULÁSÁNAK ELŐIDÉZÉSÉRE.
Azért is igyekeznének az EU-ba betelepíteni a sok BEVÁNDORLÓT, akiknél nem kell félni a nemzeti hovatartozás érzése miatti tiltakozástól....
Őket lenne hivatott kordában tartani a NATO itteni támaszpontján létrehozott 11 logisztikai központon állomásozó NATO hadsereg az összes harcászati eszközével és személyi állományával.
2008 óta hiába ügyködtek azon, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVNYBE BÚJTATOTT (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!
*
Ez a törvénymódosítás lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog
*
Konkrét terv, hogy a NATO Magyarország területén építse ki EURÓPAI TÁMASZPONTJÁT. A magyarság maradékai, pedig mehetnek a nemzeti parkokban kialakított rezervátumokba.
Valójában, amit sikerrel kirobbantottak UKRAJNÁBAN, azt ide tervezték Magyarországra, méghozzá az őszödi beszéddel... Csakhogy, akkor még nem volt kész T/5311-es sz. törvénymódosítási javaslat. .
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A múltat meghamisítókhoz
  2018-12-16 11:20:49, vasárnap
 
  Az alábbi kommentet kaptam az "EGY EGÉSZ MUNKÁSSÁ LEFOKOZOTT NEMZEDÉK HALT BELE AZ UN. PRIVATIZÁCIÓBA" című írásomhoz:
Frigyes Bogyai Kedves Bóna Mária Ilona ez egy jó divatos szöveg. Ön rendelkezik alapfokú közgazdasági ismeretekkel, így elvárható lenne, hogy ilyen sületlenségeket, politikai paneleket ne írjon le. Kérem szíveskedjen felsorolni hogy 1.) ezek Kisz, Párt stb vezetők személy szerint miket loptak össze a rendszervéltás előtt !!! (kinek hány luxus kocsija, kastélya, birtoka, jahtja, repülőgépe, saját szigete, vármegyéje volt. 2.) Mekkora hagyatéka volt a főgonosznak Kádárnak...) 3.) Ha olyan tájékozott szíveskedjen konkrét számokkal bemutatni a GDP (Nemzeti Jövedelem) alakulását 1945 és 1974 között és ugyan ezt a rendszerváltás utáni közel 30 évben. 4.) Az adatok pontosítása érdekében a 45-74 közötti időszak adataihoz szíveskedjen hozzá adni az elvesztett háború miatti hadi szarcot, melyet még 1968-ban is fizettünk!!!
5.) és a rendszerváltás utáni adatokból az úniós támogatásokat pedig levonni. Ezen adatok nélkül írása csupán hangulatkeltő megalapozatlan szöveg, politikai frázis. Tudom manapság nem divatos a tényeket bemutatni, mert azok elhomályosítják a mondanivalót...
*
VÁLASZOM:
1.) A luxus nem a magánéletükben állt rendelkezésükre, hanem az un. társadalmi tulajdonba vett állami luxussal.
*
2.) Szokás emlegetni KÁDÁR JÁNOS puritánságát.... Csakhogy, olyan állami luxus vette őt is körül, hogy NEM VOLT SZÜKSÉGE A MAGÁNÉLETÉBEN SEMMIFÉLE LUXUSRA!
Én jegyzőkönyveztem azokon a FÜGGETLENÍTETT vállalati KISZ- MSZMP ÉS ÁGAZATI SZAKSZERVEZETI ÜLÉSEKEN, AHOL DÖNTHETTEK több ezer munkássá proletarizált dolgozó sorsa fölött. (Ismertem olyan FÜGGETLENÍTETT KISZ-titkárt, aki vállalati taxi-csekkel ment a munkahelyére, míg a munkássá kontraszelektált felesége a hátán vitte az asztmától fuldokló kiskamasz fiúkat a pulmonológiára!)
*
3.) A GDP adatainak ismertetése helyett álljon itt azon TÖRTÉNELMI TÉNYEK ismertetése. Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte az 1945 utáni, illetve közvetlen az 50-es évek elején születetteket. Részletesebben itt olvasható: Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=128978&n=furaila&blog
http://furaila.xfree.hu/259949
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. .

Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
4.) Jellemző VOLT A KÁDÁRI IDŐKRE a kontraszelekció - Aczél György a Magyar Szocialista Munkáspárt kulturális bizottságának vezetőjétől származó - (hármas ,,T"="T"ilt- ,,T"űr-,,T"ámogat) érvényesítésére való törekvés.
*
Felhívnám a figyelmet arra, hogy az 1970-es évekre már akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT (1971. évi IV. törvény) KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL. http://furaila.xfree.hu/266935
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=

Ajánlom elolvasásra a törvény indoklásának szövegét!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270842&sort=

A munka melletti továbbtanulást sem támogatta bárki számára a munkahely, hiszen az is káder-függő volt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=270196&kid=98159&sort=
*
Teljességgel előnyt élveztek azok, akik, vagy szüleik:
*
- ,,a Magyar Szabadság Érdemrend(1),
*
- a Munkás Paraszt Hatalomért Emlékérem(2)
*,
- a Szocialista Hazáért Érdemend(3),
*
- illetve akinek szülei a Magyar Ellenállók Antifasiszták Szövetsége azon tagjai, akik fegyveres harcokban vettek részt(4)
*
- a munkásmozgalom mártírjai(5),
*
- a Magyar Népköztársaság fegyveres testületeinek hősi halottai(6),
*
- nemzeti gondozottak(7). ,,.
*
(Idézet a képen látható 12. pontban megfogalmazott ,,Szüleim, saját kitüntetéseim": címszó alatti szövegből.)
*
Egyébként semmiféle baloldaliságnak nem lett volna létjogosultsága 1990-et követően!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828037&aid=257851

Ennek ellenére, még 1994-ben is sikerrel kampányolva bejutottak a parlamentbe! Sőt, volt aki még polgármester, vagy önkormányzati képviselő is lehetett így jutva havi több milliós javadalmazáshoz!
*
Tessék csak megnézni a Politikai Főiskola 1986. évi Fórum c. kiadványának jelmondatát! ,,Világ proletárjai egyesüljetek!"
http://s3.images.www.tvn.hu/2015/06/06/07/04/www.tvn.hu_
26a07be2760e81aba920a066738dfecf.jpg?htr=1

Együtt, a nép tudta és beleegyezése nélkül - egymással paktumot kötve akarták a világ proletárjait egyesíteni akár IMF hitelből - még 1986-ban is, amikor már 4. éve (és napjainkban is) érvényben volt az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
*
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=I1_1326320839250& amp;parent=
http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=720540082&_methods=onPlusOne%2C_ready %2C
_close%2C_open%2C_resizeMe

Ebből egyértelműen kiderül, hogy egészen egyszerűen HÜLYÉNEK NÉZTÉK A MAGYAR DOLGOZÓ NÉPET!

Azt a MUNKÁSOSZTÁLYT, amelyik képviseletére FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkcionáriusként NAPPALI tagozaton tanulhattak azon a Politikai Főiskolán ahova a munkahelyük iskolázta be őket.
És, ami a legnagyobb ÁRULÁS, hogy három évig kapták a munkahelyüktől a havi fizetésüket!
*
A szocializmus fizetett ,,káderei" 1990-ben, pedig elkezdték átírni az önéletrajzukat és elhallgatni FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti funkciójukat, de még a Politikai Főiskolán való tanulmányaikat is

http://s3.images.www.tvn.hu/2015/06/06/06/59/www.tvn.hu_
dced22d61a1b33dbb106cf42d15ba73e.jpg

Megtehették, hiszen a Corvinus Közgazdaságtudományi Egyetem ,,átvette" a Főiskolát... Így ma már mindenkinek, aki a ,,Polfőn" szerzett politológusi diplomát, úgy szerepelteti az önéletrajzában, mintha a Közgázon végzett volna!


Természetesen, 1990-et követően is számíthattak arra, hogy mindkét oldali HATALOM BE FOGJA ŐKET ISKOLÁZNI az új módit oktató fölsőfokú iskoláiba is - MINDENFÉLE SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉSRE.
*
E-mögött a paktumozó politikusok álltak, akik szerint máskülönben ,,megbénult volna az ország és lehetetlenné vált volna a kormányzás".

https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valtozat.html

Ez valószínű, hogy így lett volna, hiszen akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.

*

5.) Az uniós ,,támogatásokról" részletes itt olvasható:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1889472567755397

AZ EU-CSATLAKOZÁST KÖVETŐEN az egész mezőgazdaságunkat padlóra üldték, mert nem volt EU-kompatibilis! Vagyis, azért kellett nagy-létszámú tehenészetben - például - a jól tejelő szarvasmarhákat vágóhídra küldeni, mert NEM EU-SZABVÁNY-szerinti volt az állatok tartása és fejése... Láttam meglett férfiakat sírni, amint felhajtották a teheneit a platós kocsikra és vitték utána a vágóhídra!
Az ezekre a tehenészetekre épült MAGYAR TEJIPART szintén felszámolták!
Ugyanez vonatkozott a cukorrépa-termesztésre és a rá épülő cukorgyártásra, amit teljes mértékben felszámoltak!

Emlékezzünk csak arra például, hogy milyen harcunkba került az európai AKÁCOK megmentése és ezzel a méztermelés és a méhészetek megmentése is!
https://444.hu/2014/03/13/az-eu-majdnem-betiltotta-az-akacot-de-a-
magyardiplomacia-sikeresen-blokkolta-a-tamadast
*
Annyira nyilvánvaló, hogy minderre nem lett volna szükség, ha a politikai ,,elitnek" nem lett volna létkérdés hatalmának átmentése és az egyébként jogos elszámoltatástól való megmenekülése!
Pontosan úgy járt a magyarság, mint az I. világháborút követően, amikor a Trianoni Békediktátummal KOLLEKTÍVE büntették a háborúban való részvételért!
PEDIG, NEM A MAGYAR NÉP AKARTA AZT A HÁBORÚT SEM, HANEM URALKODÓI...!!!!
Pontosan úgy, mint ahogy a RENDSZERVÁLTOZÁSRA sem a magyar népnek volt szüksége, hanem az un. szocializmust becsődöltető POLITIKAI VEZETŐINEK!
28-30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
Azért volt szükség a PAKTUMRA is, meg a NATO- és EU-tagságra is, hogy átmenthesse hatalmát.
*
Így működik ez már évtizedek (évszázadok) óta a modernnek nevezett világpolitikában: a BONTÁST és ÉPÍTÉST ugyanaz a (háttér)HATALOM irányítja.
*
*
Egyébként, ÍRÓ VAGYOK. Sőt! Szépíró lennék, ha megtehetném, csakis szépelegnék írásaimban, de nem tehetem, mert addig kell írnom az ELHALLGATOTT TÖRTÉNELMI TÉNYEKRŐL, míg életben vagyok....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1843139392388715&set=a.57387801931486 5&type=3&theater
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyátlan anyaság
  2018-12-16 01:06:24, vasárnap
 
  A lakótelepi nagy idegenben,
a harmadik emeleti betondobozban szakadt
rám igazán az ,,anyátlan-apátlan-árva" érzése!
És, mert olyan nagyon vágytam rá:
álmodtam magamnak egy ANYÁT.

Széltében-hosszában nagyobb volt nálam,
haja őszes, fényes-dús, laza kontyba összefogva;
arca szív alakú; bőre ráncossága ellenére is bársonyos;
sötétbarna szeme borostyán sugarakkal- szeretettől sugárzó
(pont olyan, amilyen nagymamámnak volt).

Karja, egész teste nem azért volt kövérkésen
vastag, hogy hamarabb meghaljon, hanem azért,
hogy a szeretet pozitív kisugárzása minél
nagyobb felületen áramolhasson belőle!

Olyan volt, mint egy nagy puha-meleg fészek,
ahova oltalmat találva el lehetett bújni.
Őt kérdezgettem álmomban, amint álltam
egy hatalmas, fekete-fehér kockaköves várószobában,
alig domborodó hassal, esetlenül, kétségektől gyötrődve:

- "Ki szeret- és ki tanít meg engem anyául?"
Akkor megjelent ez a jóságos anya, kitárta két vastag karját
- "Én." mondta, miközben átölelt pihe-puha könnyedséggel..
- "Jaj de jó!" Sírtam el magam megkönnyebbülve.

- "Ne félj kicsim! Ne félj, meg fogsz tanulni
anyául! A képesség megvan benned, csak elő kell hívni!"
- "Hogyan?" Kérdeztem, de a választ már nem hallhattam
tisztán, mert felébredtem. - "A szeretet..." Rémlett,
mintha ezt mondta volna.

De ekkorra mindig ébren voltam
és az volt az érzésem, hogy már csak én
gondoltam tovább az álmom,
mert a s z e r e t e t tőlem még
álmomban is megvonattatott!
*
(Bóna Mária Ilona)
*
Bp. 1997. dec. 16.
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 178 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1196
  • e Hét: 6704
  • e Hónap: 15308
  • e Év: 51249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.