2019-04-20 06:59:33, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló
Elkészítés:
A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot,
édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A kétféle
tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót.
Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez és összekeverjük.
A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy tálat kibélelünk folpackka, aljára összedarabolt epret teszünk, erre
jön a krém, eper következik, babba piskóta, ismét krém (amiből egy kicsit
hagyunk az aljára), eper, babapiskóta és erre kenjük a kevéske krémet,
hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a
doboz tetejére és megfordítjuk. A dobozt lehúzzuk és a folpackot
levesszük róla.
Lehet szeletelni, de nem lesz kemény, mivel nincs benne zselatin.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|