Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Agyi érhálózat
  2019-01-24 10:49:11, csütörtök
 
  Agytakarítás - avagy nyolc dolog, amit pucolj ki az életedből, és boldog leszel!

Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Minél több rossz szokást tart meg egy ember, és gyakorolja azt, annál inkább a rabjukká válik, mígnem a végén azonosul velük, és a kritikákra már csak a vállát rángatja, hogy persze, "de én ilyen vagyok". Az emberi elmére sok minden hat: képek, szagok, hangok, érzések, érzelmek, vagy éppen ezek hiánya. Viszont van egy olyan érzés, ami kifejezetten erősen hat, és az a félelem. A félelem az, ami olyan szokásokra veszi rá az embert, amelyek teljesen idegenek tőlük. A szokásaink, akárcsak az elménk, fejleszthető. Minden olyat kizárhatunk az életünkből, amelyek visszahúznak minket, és idegenek a valódi, boldog énünktől.

1. Panaszkodás

Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy felelősségvállalás és konkrét cselekvés helyett másban keressük a hibát, egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk. Te szívesen vagy a körülményeid áldozata? Megoldás: szívd fel magadat, és vedd a kezedbe a sorsod irányítását!

2. Pletykálkodás

Egy másik szintén gyakori rossz szokás. Mit jelent a számodra a pletyka? Miért pletykálkodsz? Nem azért, hogy ezzel tereld el saját magadról a figyelmet? Megoldás: másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keress. Baj esetén kibeszélés helyett mutass együttérzést.

3. Halogatás

A fontos dolgok halogatása végül mindig intenzív szorongáshoz vezet (pl. nem veszed fel a telefont). Ha tudod, hogy meg kellene csinálni egy feladatot, de eddig még nem vágtál bele, akkor csináld meg most. Miért tologatnád magad előtt? Megoldás: Vegyél egy mély lélegzetet, és tedd, amit tenned kell!

4. Szüntelenül csak a munka

Akár a te munkád a legfontosabb a világon, akár nem, mindenkinek szüksége van pihenésre. A hivatás az élet része, de pihenj néha, ne félj attól, hogy ha nem dolgozol, nem fogják látni, hogy létezel! Keresd meg a benned szunnyadó taoistát és adj választ erre a kérdésre: "Az életem végén azt fogom jobban sajnálni, hogy nem dolgoztam még többet, vagy azt, hogy nem töltöttem több időt a szeretteim és a barátaim körében?" Megoldás: Lazíts, iktass be heti egy pihenőnapot, amikor csak a családoddal foglalkozol.

5. Felesleges kiadások

Azt hiszem, ehhez nem kell túl sok magyarázat. Az időnk nagy részét olyan dolgok vásárlására (vagy vásárlásra szükséges pénz előteremtésére) fordítjuk, amelyek azon kívül, hogy az önérzetünket növelik, semmi másra nem jók. Ne feledd, hogy mindenféle plusz tárgyak nélkül is teljes személyiség és egyéniség vagy, nincs szükséged felesleges kiegészítőkre. Megoldás: fogadd el, hogy nem a tárgyak tesznek azzá, aki vagy.

6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások

Talán meglepő ezt hallani, de az idő nagy részében az égvilágon senki semmit nem gondol rólad. Ezt most ne vedd rossz néven, egyszerűen csak a többiek is pont azzal vannak elfoglalva, hogy te éppen mit gondolsz róluk. “Amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról." Megoldás: vonatkoztass el attól, hogy éppen mások mit is gondolnak rólad. Ez egy csomó mentális energiát megspórol.

7. Perfekcionizmus és önbizalomhiány

A tökéletesség bűvöletében élni valójában állandó félelmet jelent. Ha maximalista vagy, akkor szinte állandóan kétségbe vagy esve, és mindent és mindenkit meg akarsz javítani. Ha mindig a hibákat keresed, majd javítasz rajtuk, aztán megint hibát keresel, amit javítani lehet, akkor romboló és szükségtelen ciklusokba kergeted magadat. Ha a hiányosságokat keresed, az elméd is a negatív dolgokkal kezd el azonosulni. Megoldás: próbálj meg a pozitív dolgokra fókuszálni: nem kell mindent tökéletessé tenni! (Nem is lehet.)

8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn

Ó, igen, ezek a legalattomosabb szokások. A félelem nagyon szereti ezeket a szokásokat, mert így állandó terrort tarthat az elmédben. Rettegsz, hogy a jövőben megismételed a múlt hibáit. Ha a múlt és a jövő között őrlődsz, soha nem leszel a jelenben. Márpedig mindened, amid van, az csak a jelen pillanatában van. Hogy szeretnéd a jelent tölteni? Megoldás: a múlt hibáira úgy tekints, mint bölcs oktatómesterekre, amelyek alapján okos döntéseket hozhatsz a jelenben.


Dr. Papp Lajos magyar szívsebész szerint milliók halnak meg, mert a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok mondanak. Azt elismeri, hogy a dohányzás nagyon káros, de szerinte az az emberek tudatos döntése, hogy mérgezik magukat, ám van más is, amiről nem tudnak.

Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami nagyon megnehezíti, hogy bevalljuk, ha tévedünk. Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem.

Az orvos több mint 25 éves tapasztalattal háta mögött, rengeteg szívműtét után ismerte el, hogy nem jól gondolkodott.

Évekig osztottam más prominens orvosok véleményét. A szakirodalom folyamatosan a döntéshozók véleményét szajkózza, mely szerint minden szívbetegség a megemelkedett koleszterin szint következménye. Az elfogadott terápia pedig koleszterin csökkentő gyógyszerek felírása, és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat eretnekségnek ítélték. Pedig látjuk, ez nem működik! Ezek az ajánlások sem erkölcsileg, sem tudományosan nem védhetők. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a szívbetegség valódi oka az érfalak gyulladása.

Ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor.

Ha a szervezetben állandóan jelen vannak ezek a toxinok vagy élelmiszerek, az krónikus gyulladást okoz. Ennek oka a sok feldolgozott, egészségtelen élelmiszer és a környezet szennyezés, ( cukor, liszt és az összes belőlük készült termékek), valamint a szója, a kukorica és a napraforgó, és az ezekből készült olajok. Ezek az ételek folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez, sztrókhoz vezet.

Az orvos szerint, ha egészséges tápanyagokból, otthon készült ételeket ennénk, kerülnénk az étolajat, cukrot, lisztes, kukoricás termékeket, a szervezet magát gyógyítaná. Míg ha továbbra is mérgezzük az ereket, akkor hiába a sok gyógyszer és a zsírszegény diéta, elkerülhetetlen a szívbetegség kialakulása.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Címkék: oktatómesterekre, elkerülhetetlen, perfekcionizmus, szívbetegséghez, legalattomosabb, legelterjedtebb, szívbetegségek, feltételezések, felhalmozódása, előteremtésére, tapasztalattal, megjelenésekor, önbizalomhiány, védekezéseként, hiányosságokat, eretnekségnek, tápanyagokból, pletykálkodsz, megemelkedett, körülményeink, legárulkodóbb, egészségtelen, információkat, következménye, felhalmozódni, kiegészítőkre, pletykálkodás, szükségtelen, pillanatában, kifejezetten, fejleszthető, visszahúznak, körülményeid, szívbetegség, meggyógyulni, önérzetünket, rabjukká válik, végén azonosul, vállát rángatja, emberi elmére, olyan érzés, egyik legelterjedtebb, egyik legárulkodóbb, körülményeink áldozatává, körülményeid áldozata, sorsod irányítását, másik szintén, fontos dolgok, mély lélegzetet, élet része, benned szunnyadó, életem végén, Papp Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Az igazi szeretetért rendszeri...  Lóhere  Png férfi  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  képre írva  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  Hiányzik  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Soha ne kedvezz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Adakozás  Egy bizonyos határt  Kerüld el az evangélium örömén...  Alvó cicák  Szép napot kívánok  Hogy lehet megtartani  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nem méltó hozzád  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Png rózsa csokor  Szép álmokat!  Png virág  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Tanuld meg ezt a versemet  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Gonosz démon-álarc  Egy maradéktalanul uralt világ  Elköszönt  Facebookon kaptam  Png virág  Németh László tollából  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A másik dolog, 
Bejegyzés Címkék
rabjukká válik, végén azonosul, vállát rángatja, emberi elmére, olyan érzés, egyik legelterjedtebb, egyik legárulkodóbb, körülményeink áldozatává, körülményeid áldozata, sorsod irányítását, másik szintén, fontos dolgok, mély lélegzetet, élet része, benned szunnyadó, életem végén, barátaim körében, családoddal foglalkozol, időnk nagy, önérzetünket növelik, tárgyak tesznek, égvilágon senki, csomó mentális, tökéletesség bűvöletében, hibákat keresed, hiányosságokat keresed, negatív dolgokkal, pozitív dolgokra, legalattomosabb szokások, félelem nagyon, jövőben megismételed, múlt hibáit, jövő között, jelen pillanatában, jelent tölteni, múlt hibáira, orvosok mondanak, dohányzás nagyon, hatalmas tudás, hatalom miatt, orvos több, szakirodalom folyamatosan, döntéshozók véleményét, megemelkedett koleszterin, elfogadott terápia, előírt diéta, ezektől eltérő, szívbetegség valódi, érfalak gyulladása, érfalak nincsenek, koleszterin szabadon, gyulladás okozza, koleszterin lerakódását, szervezet természetes, idegen anyagok, szervezetben állandóan, toxinok vagy, krónikus gyulladást, környezet szennyezés, összes belőlük, ezekből készült, ételek folyamatosan, krónikus gyulladás, orvos szerint, szervezet magát, zsírszegény diéta, szívbetegség kialakulása, oktatómesterekre, elkerülhetetlen, perfekcionizmus, szívbetegséghez, legalattomosabb, legelterjedtebb, szívbetegségek, feltételezések, felhalmozódása, előteremtésére, tapasztalattal, megjelenésekor, önbizalomhiány, védekezéseként, hiányosságokat, eretnekségnek, tápanyagokból, pletykálkodsz, megemelkedett, körülményeink, legárulkodóbb, egészségtelen, információkat, következménye, felhalmozódni, kiegészítőkre, pletykálkodás, szükségtelen, pillanatában, kifejezetten, fejleszthető, visszahúznak, körülményeid, szívbetegség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 22599
  • e Hónap: 44866
  • e Év: 177420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.