Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyi csókja
  2020-01-28 14:32:36, kedd
 
  67 éves vagyok, saját mércémmel mérve, épp eleget vártam arra, hogy 30 fölötti lányaim végre megajándékozzanak egy unokával. Szerencsére nincs okom panaszra, köszönet nekik, immár két gézengúz kisfiú nagymamája lehetek.

Nyugdíjas éveim új lendületet kaptak az érkezésükkel. Dani a nagyobbik már elég nagy ahhoz, hogy egy-egy hétvégét nálam tölthessen, és akkor eljön az én időm, a mi időnk a kis unokámmal.

A péntek esti búcsú most rövidebb, mint máskor, lányom egy telegépelt oldalt nyom a kezembe a saját szabályaival: mit ehet, mit csinálhat, mit ne adjak neki, hová ne vigyem, mihez ne nyúljon, hánykor keljünk, mikor fürödjünk, mennyit olvassunk alvás előtt, mintha én nem neveltem volna fel egy gyereket már legalább. Aztán gyors puszi és már robognak is a férjével egy könnyített hétvége irányába. Persze átfutom, nehogy valami fontosról lemaradjak, amikor a papír hátoldalán egy rövid, kézzel írt üzenet fogad:

Drága Anya, emlékszem én is mennyire szerettem akár egy fél nyári szünetet is a nagymamánál tölteni, az maga volt a paradicsom. Ettől az élménytől nem akarom a gyerekeket megfosztani, és tudom, a te házad, a te szabályaid. DE, kérlek, amikor a lehajtós szekrényhez indultok, gondolj ránk! Vért izzadtunk a múlt hónapban is, amikor Dani úgy jött haza, mint a Másnaposok című film szereplői Las Vegasból, teljesen magán kívül volt, szerinte a csoki normális reggeli és igen is lehet TV-t nézni, mert nálad van benne műsor, nem úgy, mint az itthoniban. Napokig tartott mire felocsúdott a hétvége történéseiből, és minimum két hétbe telt, mire újra visszarendeztük a családi életünket. Szerintem tudod miről beszélek, te is voltál pont ugyanebben a helyzetben.
Nagyon puszilunk és köszönjük!

És valóban, még a kis levelecske végéhez sem értem, de Dani már fél lábbal a konyhában van és nyitja a lehajtós ajtajú szekrényt. Pontosan ismeri a tartalmát, az én édességraktáram rejtőzik ott. Kérdőn néz rám a nagy szemeivel, jóváhagyást várva, amit egy mosoly kíséretében meg is adok neki és együtt keressük a legjobb esti édességet: csokis keksz. Dani jólelkű gyerek, miután a csokit lerágta, nekem adja a kekszet, mert nagyi te úgyis szereted az alját és tényleg, ennél finomabb kekszet nem is ettem még.

Csöngetnek, összerezzenek, hogy a lányom az, máris lebuktunk és hallom előre, ahogy a tejfogak romlandóságáról, a cukorbetegség elhalálozási statisztikáiról tart nekem kiselőadást. Szerencsére csak a szomszéd Ildikó jött át, tudja, hogy ma érkezett Dani, sütött ő is neki egy kis piskótatekercset, meg egy nagy ölelést akart még a ragacsos gyerekkezektől. Az ő unokái távol élnek, nagyon ritkán láthatja csak őket.

Lányom szerintem egy hétig készült otthon erre a két éjszakára, amit Dani itt tölt. Ruhák élére vasalva, szépen hajtogatva, mindenből 2+1, ha bármilyen baleset lenne, alvós állat, kedvenc könyvek, krém az ekcémájára, utazóágy. Na ez utóbbira biztosan nem lesz szükségünk, olvasás után az én ágyamban alszunk együtt, összebújva, ahogy mindig is szoktuk. Amúgy se tudom azt az ágyat normálisan kinyitni.

Elkényeztetem, tudom, mert megtehetem. Végre nem az én vállamat nyomja a gyereknevelés, család összetartás, munkahelyi helytállás összes nehézsége. Nekem csak annyi a dolgom, hogy ezzel a kis mókussal itt a hétvégén nagyon jól érezzük magunkat. Nem azt mondom, hogy egyebet sem csinálunk, csak szabályt szegünk, édességet eszünk és rohangálunk a lakásban, mert komoly témák is felmerülnek ám eközben. Tudom, hogy a legjobb barátja a Flóra és most épp nem barátok, mert Flóra nem engedte hintázni. Tudom, hogy az óvóbácsit nem szereti, mert alvás közben nem engedi ki pisilni. Persze azt is elmondja, hogy kétszer kiengedte, de neki harmadszor is kellett pisilnie. Együtt értetlenkedünk ezen. Majd hatalmas vigyor és fintorok közepette meséli, hogy szerinte az ufók egy távoli puki bolygón élnek, és ha majd nagy lesz, akkor vesz egy űrhajót és azzal el fog menni, oda arra a nagyon büdi puki bolygóra.

Kacagunk, ölelkezünk, játszunk, sétálunk és közben rájövök, hogy nem csak a haszontalan édességekkel, engedékenységgel és határtalan szeretetemmel kényeztetem ám az unokámat, hanem azzal is, ami anyának és apának nem mindig van: osztatlan figyelemmel. Ezeken a hétvégéken teljesen összenövünk. Nekem nem kell hirtelen munkahelyi telefonokra válaszolnom, nem pittyeg az okos órám percenként a emailek miatt, meg azért sem, mert nincs is. A házi munkát is elvégeztem előre, így ez a két nap tényleg csak rólunk szól. Hálás szerep nagymamának lenni. Sokszor eszembe jut, hogy a férjem is mennyire élvezte volna ezt. 12 éve ment el, nem érhette meg az unokákat, pedig imádta volna. A lányainkat is folyton kényeztette, én voltam a rossz zsaru a családban. Nem így most! Hogy a szomszéd tinédzser szavaival éljek, ezeken a hétvégéken én vagyok a legnagyobb bulikapitány!

A nagyi véleményét lejegyezte: Dózsa Edina





 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: piskótatekercset, engedékenységgel, visszarendeztük, statisztikáiról, romlandóságáról, édességraktáram, értetlenkedünk, gyerekkezektől, összerezzenek, elkényeztetem, gyereknevelés, történéseiből, szeretetemmel, cukorbetegség, bulikapitány, szabályaival, édességekkel, elhalálozási, érkezésükkel, megfosztani, felocsúdott, telefonokra, összetartás, haszontalan, kényeztetem, rohangálunk, figyelemmel, szekrényhez, összenövünk, válaszolnom, szerencsére, jóváhagyást, felmerülnek, kiselőadást, kényeztette, nagymamának, péntek esti, telegépelt oldalt, saját szabályaival, könnyített hétvége, papír hátoldalán, nagymamánál tölteni, maga volt, gyerekeket megfosztani, lehajtós szekrényhez, múlt hónapban, csoki normális, hétvége történéseiből, családi életünket, lehajtós ajtajú, nagy szemeivel, mosoly kíséretében, Drága Anya, Dózsa Edina,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogy lehet megtartani  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyon különös  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogy lehet megtartani  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Fekete István - Akác  Akarat  Julian Brass gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kövesd a cowboyt!  Png virág  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Fehér virág  Png virág  Egy bizonyos határt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Örülök, hogy látlak!  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einstein gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy lelki imádság  Egy lelki imádság  Reggel van  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Idő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Sokan azt tartják  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A sors  Akarat  Neked tudnod kell  Irgalom és ítélet  Nem számIt  Éretlen vers  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  A másik dolog,  Irgalom és ítélet  Akarat  Alázat 
Bejegyzés Címkék
péntek esti, telegépelt oldalt, saját szabályaival, könnyített hétvége, papír hátoldalán, nagymamánál tölteni, maga volt, gyerekeket megfosztani, lehajtós szekrényhez, múlt hónapban, csoki normális, hétvége történéseiből, családi életünket, lehajtós ajtajú, nagy szemeivel, mosoly kíséretében, legjobb esti, csokit lerágta, tejfogak romlandóságáról, cukorbetegség elhalálozási, szomszéd Ildikó, nagy ölelést, ragacsos gyerekkezektől, hétig készült, ágyat normálisan, hétvégén nagyon, legjobb barátja, távoli puki, nagyon büdi, haszontalan édességekkel, hétvégéken teljesen, okos órám, emailek miatt, házi munkát, rossz zsaru, szomszéd tinédzser, legnagyobb bulikapitány, nagyi véleményét, piskótatekercset, engedékenységgel, visszarendeztük, statisztikáiról, romlandóságáról, édességraktáram, értetlenkedünk, gyerekkezektől, összerezzenek, elkényeztetem, gyereknevelés, történéseiből, szeretetemmel, cukorbetegség, bulikapitány, szabályaival, édességekkel, elhalálozási, érkezésükkel, megfosztani, felocsúdott, telefonokra, összetartás, haszontalan, kényeztetem, rohangálunk, figyelemmel, szekrényhez, összenövünk, válaszolnom, szerencsére, jóváhagyást, felmerülnek, kiselőadást, kényeztette, nagymamának, kíséretében, nagymamánál, nagymamája, csöngetnek, ugyanebben, helyzetben, könnyített, megtehetem, itthoniban, lejegyezte, határtalan, ekcémájára, helytállás, véleményét, másnaposok, normálisan, telegépelt, hátoldalán, gyerekeket, percenként, levelecske, munkahelyi, elvégeztem, szabályaid, ölelkezünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1359
  • e Hét: 16155
  • e Hónap: 38422
  • e Év: 170976
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.