Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hogy mindnyájan egyek legyenek
  2017-10-11 22:22:20, szerda
 
  Hogy mindnyájan egyek legyenek

"És megismertettem ővelük a te nevedet..." János 17,26

Befejeztük azt a kérdést, hogy mi is az üdvözítő ismeret a mi életünkben, és mi a szentek közösségének jelentése az egyházban vagy a gyülekezetben.
A gyakorlat azonban gyakran más; a szakadás nemcsak az egyházak között van meg, hanem bizonyos egyházakon belül is, ami azt eredményezi, hogy az illető felekezet elveszti hitelét, megbénítja és porba sújtja azt, így aztán az emberek semmibe veszik az egyházat. Van egyáltalán vágy arra, hogy egymást meghallgassák, komolyan vegyék és fölkeressék? Gyakran támad gyanúsítás és pletyka hallomás vagy feltevés alapján.
Ne várjunk arra, hogy a másik kezdeményezzen. Imádkozzunk, hogy a Szentlélek nyissa meg szemünket, hogy meglássuk egymást, és egyesítse azt, ami egymáshoz tartozik. Mindig közvetve teszi ezt a Szentlélek. Ezért imádkozik az Úr is, de azt kell tennünk nekünk is, akik az Úréi vagyunk. Megkaptuk-e már a Szentlélektől ezt az üdvözítő ismeretet kegyelmi ajándékként? Ha igen, akkor a gyümölcs - vagy ahogy a 22. v. mondja: a dicsőség - az, hogy mi Isten gyermekei és örököstársai vagyunk (Róm 8,17). Az esetben a gyöngéd szeretetben ott van a vágy a hitben való előrehaladásért, ez több ön- és Krisztus-ismeretet ad. Rám nézve, hogy milyen csoda, illetve Krisztusra nézve, hogy egyedül csak általa lehetséges az örök Isten örök jótetszéséért. Ez a Szentlélek műve. Akkor kicsinek tekintjük magunkat és nagynak Istent, nem saját dicsőségünket keressük, hanem a másik embert tartjuk kiválóbbnak. Akkor valósul meg a szentek közössége. "Hogy egyek legyenek, amiképpen mi egy vagyunk" (22. v.). Ez a tanújel a világ számára: mennyire szeretik egymást.

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szeretet - minden erény és tökéletesség lényege
  2017-10-11 21:51:30, szerda
 
  Szeretet - minden erény és tökéletesség lényege


Ha erős hited van, és mély alázat határoz meg, és ezt a két dolgot erős reménységgel töltöd is be, sőt ha ezáltal teljesen tiszta szíved lesz, egy dolog még mindig hiányozhat számodra: nem lehetsz tökéletes szeretet nélkül. "A szeretet tehát a törvény betöltése" (Róm 13,10) és minden "tanításnak a célja" (1Tim 1,5). Nagyszerű dolog kijelenteni a szeretetről, hogy minden erény lényege, lelke és élete. A szeretet nem csak az első és legnagyobb parancsolat, hanem minden parancsolat ebben van összefoglalva. Minden, ami igaz, tisztességes, tiszta, kedves és tiszteletre méltó, ami erénynek számít vagy dicséretet érdemel - ebben az egy szóban van összefoglalva: szeretet. A szeretetben rejlik a tökéletesség, a dicsőség és a boldogság. A királyi törvény a mennyben és a földön így hangzik: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből" (Mt 22,37; Lk 10,27). Ez pedig nem azt jelenti, hogy szeretek-e valamit Istenen kívül, hanem magába foglalja azt is, hogy "szeressük a testvérünket" (1Jn 4,21). Egyébként semmi sem tiltja (bár néhányan furcsamód mégis azt vélik), hogy másban is örömünket leljük, ne csak Istenben. Mert ha nem így lenne, akkor az azt jelentené, hogy üdvösségünk kútforrására úgy tekintenénk mint a bűn közvetlen előidézőjére. Pedig Isten ezzel a parancsolattal az örömünket szoros szövetségbe állította azzal, hogy minden teremtmény a hasznunkra legyen. Hiszen amire szükségünk van az életünkben, azt Isten megadta nekünk. Ezért az ő parancsolata soha nem jelentheti azt, hogy rajta kívül mást nem szerethetünk.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mit el nem értünk
  2017-10-11 07:00:02, szerda
 
  Mit el nem értünk

Mit el nem értünk, hogy meggazdagított!
Mit el nem érünk, majd mind hogy megáld!
Boldog, ki kincsre lelhet e hiányban,
s nincs benne vád.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megbocsátás
  2017-10-11 06:50:33, szerda
 
  "A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipőre, amely eltapossa őt."

- Mark Twain
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Emeljük fel szíveinket..."
  2017-10-11 06:47:27, szerda
 
  "Emeljük fel szíveinket kezeinkkel egyetemben Istenhez az égben" (JSir 3:41)


Már imaéletünkből is világosan láthatjuk méltatlanságunkat, és ez igen hasznos felismerés az olyan gőgös lényeknek, mint mi vagyunk. Mivel az isteni gazdagsághoz folyamodik, az imádság az emberi szűkölködés megvallása. A keresztyén legegészségesebb állapota abban áll, hogy saját énjében mindig ürességet érez, és folyton az Úrtól függ szükségeit illetőleg; hogy lelkében mindenkor szegény, Jézusban pedig gazdag; hogy saját lénye bágyadt, mint a víz, de Isten által erős, nagy dolgok véghezvitelére. Az ima áldása onnan ered, hogy Isten tisztelete által a teremtmény az őt megillető helyre áll: a porba. Az ima már magában véve, eltekintve a meghallgattatástól, melyben része lesz, nagy jótétemény a keresztyén számára. Miként a pályafutó naponkénti gyakorlat által edzi magát a versenyfutásra, akként nyerünk mi új erőt az ima megszentelt munkája által. Az ima megtollasítja az ifjú sasok szárnyait, hogy tanuljanak a felhőkön felülemelkedni. Az ima felövezi Isten vitézeinek derekát, és megedzett inakkal, fokozott bátorsággal küldi őket a harcba. A buzgó imádkozó úgy jön elő imakamrájából, amint feljön a nap az ő ágyasházából a világ végéről, és mint egy hős, aki örömmel futja meg útját. Az ima Mózes felemelt keze, mely hatásosabban veri meg az amálekitákat, mint Józsué fegyvere. Ez az a nyíl, amit a király a próféta parancsára kelet felé lő - az Úr üdvének nyila, az üdvösség nyila a szíriaiak ellen. Az ima isteni erővel övezi fel az emberi gyengeséget, az emberi balgatagságot mennyei bölcsességgé változtatja, és Isten békességét adományozza a megpróbált halandónak. Nem tudunk olyasmit, amire az ima nem volna képes! Hála Néked, nagy Isten, a Te kegyelmi trónodért, mert az csodálatos jóságod és nyájasságod gyönyörű bizonyítéka. Állj mellettünk ma is, hogy áldásaidat ez egész napon birtokba vehessük!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2323
  • e Hét: 24967
  • e Hónap: 54279
  • e Év: 242081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.