Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Üzenet
  2017-02-03 08:30:29, péntek
 
  Üzenet



Még zárt a szíved?
Bizalmatlan,
gondtól terhelt?
- üzenet zörget:
Isten szeret!

Tán sötét a holnap?
S terveid
rácsok mögött vannak...
- Bízz az Úrban!
Élet és öröm, várnak!

Higgy az Úr Jézusban
s meglásd - szavak és tettek
- árulkodnak Rólad:
Istentől áldott vagy!

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Örökbefogadás
  2017-02-03 08:24:13, péntek
 
  Örökbefogadás (János 1:12)


Te a névtelen, a hontalan,
a kifosztott szegény
- ajánlatot kapsz
és ha szereted azt,
kinek neve Csodálatos,
békesség Fejedelme,
erős Isten s királyságának
nincsen vége,
uralkodik földön s égen,
- ha Őt ma befogadod
Istent Atyádnak mondhatod!

Anna Mária Seidel
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Add meg magad!
  2017-02-03 07:42:30, péntek
 
  Add meg magad!

Ne úgy tekints URAD, ember,
mintha ellenfeled lenne!
Ne harcolj az Ige ellen,
add meg magad - kegyelemre!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Ezért testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek"
  2017-02-03 07:30:16, péntek
 
  "Ezért testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek" (Róma 8:12 - Új ford.).


Istennek mindnyájan adósai vagyunk, mint az Ő teremtményei; tartozunk Neki szolgálni testünkkel, lelkünkkel és minden erőnkkel. Törvényének áthágása következtében adósai vagyunk az Ő igazságának, mégpedig oly nagy összeggel, melynek kifizetésére képtelenek vagyunk. A keresztyénről el lehet mondani, hogy semmivel sem tartozik Isten igazságának, mert Krisztus teljesen kifizette az övéinek adósságát, de annál többet adós az isteni szeretetnek. Adós vagyok az isteni kegyelemnek és a megbocsátásnak, de nem tartozom többé az Ő igazságának, mert nem számítja fel nekem többé azt a tartozást, amely már kifizettetett. Krisztus mondta: "Elvégeztetett minden!" - és ezzel bizonyította, hogy népének összes adóssága egyszer s mindenkorra töröltetett. Krisztus tökéletesen eleget tett az isteni igazságnak; a számla kiegyenlítve, a kézírás a keresztre függesztve, a nyugta aláírva, így nem tartozunk többé az isteni igazságnak. De éppen azért, mert ilyen értelemben nem tartozunk többé Istennek, tízszerte nagyobb mértékben vagyunk adósai. Kedves keresztyén, fontold meg egy pillanatra a következőket! Mennyit köszönhetsz te Isten korlátlan jóságának? Mennyivel tartozol nagy szeretetének, amely által fiát éretted halálra adta? Gondold meg, mire kötelez téged megbocsátó kegyelme, mert bár tízezerszeresen meggyaláztad, szeret téged oly bensőségesen, mint valaha. Figyeld meg azt is, hogy mennyit köszönhetsz hatalmának: felébresztett téged a bűn halálából, megőrizte lelki életedet, megtartott a romlástól, és - számtalan, tomboló ellenség között - átvezetett a biztos ösvényre. Gondolj arra is, mit köszönhetsz változhatatlan hűségének: ezerszer is ingadoztál, de Ő változatlanul ugyanaz maradt. Isten minden tulajdonságával szemben annyira el vagy adósodva, amennyire csak lehetséges. Istennek köszönheted saját létedet és mindenedet; ezért add át magad Neki teljesen, élő áldozatul, ez az okos istentisztelet.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Megigazulván ingyen az ő kegyelméből..."
  2017-02-03 07:29:24, péntek
 
  "Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által." (Róma 3:24)



Nem az a baja lelkednek, hogy nem tudsz hinni Krisztusban? Isten megígérte: "De meghagyok közötted egy nyomorult és szegény népet, amely hisz az Úr nevében." Ő fog neked hitet adni.
Egy másik helyen azt ígéri: "Lészen a Jessének gyökere, és aki felkel, hogy uralkodjék a pogányokon; őbenne reménykednek a pogányok" (Róma 5:12).
Be kell vallanod, hogy nem tudsz Istenhez kegyelemért imádkozni? Isten kegyelmesen megígérte az imádság lelkét: "És eljönnek sok népek és erős nemzetek Jeruzsálembe a Seregek Urának keresésére, és az Úr orcájának engesztelésére" (Zak 8:22)." "Ő segítségül hívja az én nevemet és én felelni fogok neki; ezt mondom: Népem ő! Ő pedig ezt mondja: Az Úr az én Istenem" (Zak 13:9).
Az a bajod, hogy nem tudsz megtérni? Isten meg tud és meg is akar ajándékozni vele. "A mi atyáink Istene feltámasztotta Jézust, kit ti fára függesztve megölétek. Ezt az Isten fejedelemmé és megtartóvá emelte jobbjával, hogy adjon az Izráelnek bűnbánatot és bűnöknek bocsánatát" (Csel 6:30.31).
Folytathatnám tovább is, mert a Biblia tele van Istennek ezzel a mindent felülmúló kegyelmével.
Ó, ezek a szavak "én fogok" és "te fogsz". Ez a kegyelmes Isten nyelve. Ezek a szavak ígéreteket tartalmaznak, melyekkel Isten magát arra kötelezte, hogy a szegény bűnösért megtegye azt, amit más soha meg nem tudna tenni.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Izráel főpapja és a te főpapod
  2017-02-03 07:28:14, péntek
 
  IZRÁEL FŐPAPJA ÉS A TE FŐPAPOD


BIBLIAI OLVASMÁNY: ZSIDÓK 7,25-28; 9,1-28


TEKINTS VISSZA! * Izráel életében a főpap számított a legfontosabb embernek, hiszen egyedül a főpap mutathatta be az engesztelő áldozatot, melyre Isten igényt tartott. Isten továbbra is megköveteli az emberiség bűnéért bemutatott engesztelő áldozatot, de az ideiglenes ároni papság helyébe Jézus Krisztust állította: saját Fiát, aki önmaga tökéletes feláldozása révén egyúttal a mi Főpapunkká is lett.
Van néhány szembeötlő különbség, ha szembeállítjuk Izráel főpapját a mi Főpapunkkal:

-A főpap személye Izráel esetében Áron vagy utódainak valamelyike volt; a mi esetünkben maga Krisztus (3Mózes 16,3.32; Zsidók 4,14).
-A hely Izráel esetében a szent sátorban található szentek szentje volt; számunkra ez maga a menny (3Mózes 16,15-17; Zsidók 9,24).
-Az áldozat Izráel esetében az állatvér volt; nekünk ez magának Krisztusnak a vére (3Mózes 16,14-15; Zsidók 9,12).
-Az áldozatbemutatás gyakorisága Izráel esetében egyszer egy évben; számunkra ez megtörtént egyszer és mindenkorra (3Mózes 16,34; Zsidók 9,12).
-Hatása Izráel esetében csak a népre terjedt ki; esetünkben minden emberre kiterjed, ,,akik általa járulnak Istenhez" (3Mózes 16,34; Zsidók 7,25).
-Időtartama Izráel esetében egy évre szólt; számunkra Krisztus örök váltságot szerzett (3Mózes 16,34; Zsidók 9,12).
-A tiszta kifejezés Izráel esetében azt foglalta magában, hogy magának a főpapnak is meg kellett tisztulnia; Krisztus azonban ,,örökre tökéletes" (3Mózes 16,6; Zsidók 9,26-28).

NÉZZ FEL! * Jézus Krisztus, a mi nagy Főpapunk örökre a mennyei szentélyben lakozik. Gondolj rá úgy, mint aki közbenjár érted az Atyánál. Csendesedj el kissé a Zsidók 7,25-28 fölött! Vésd emlékezetedbe, hogy Jézus ,,mindenkor él, hogy esedezzék" érted.
Minek kapcsán viszed ma imádságodat Isten elé? Mik az örömeid és miért adsz hálát? Mik a fájdalmaid és miben csalódtál?

HALADJ TOVÁBB! * Ahogy Jézus a te Isten előtti közbenjáród, úgy te is közbenjárhatsz másokért: az Úr elé viheted a családod, barátaid, szomszédaid szükségeit és problémáit.
Készíts egy listát mindazok imakéréseiről, akik közel állnak hozzád! Fel is veheted a kapcsolatot néhány emberrel, hogy imádságod igazán megalapozott legyen. Majd szánj rá időt, hogy imádkozhass mindazokért, akik a listádon szerepelnek.
Ne feledd: ,,Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének." (Jakab 5,16)

Úgy tudod a leginkább észbe tartani az embereket, ha imádkozol értük.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1594
  • e Hét: 24238
  • e Hónap: 53550
  • e Év: 241352
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.