Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Úton
  2017-02-04 07:55:49, szombat
 
  Úton



Öreg vagyok, de nem vagyok magányos,
úton vagyok sok kor- és eszmetárssal...
Közel vagyunk már az atyai házhoz,
s hiszünk egy boldog, szent találkozásban.

Füle Lajos

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"...Amint az Úr is szereti Izráel fiait..."
  2017-02-04 07:07:36, szombat
 
  "...Amint az Úr is szereti Izráel fiait..." (Hós 3:1).



Hívő lélek, nézz vissza összes élményedre, és tekintsd át azt az utat, amelyen az Úr vezetett téged a pusztán keresztül; emlékezzél vissza arra, hogyan táplált és ruházott napról-napra, eltűrve valamennyi illetlenségedet, elnézve vágyódásodat Egyiptom húsos fazekai után; hogyan nyitotta meg zúgolódásodra a kősziklát, hogy téged megitasson, és hogyan táplált mennyei mannával! Gondolj arra, hogy kegyelmét hatalmasan bebizonyította nyomorúságaidban, hogy vére kiengesztelés lett összes bűnödért, hogy az Ő vesszeje és botja vigasztalt téged. Ha ekképpen a múltba nézve az Úr szeretetére irányítod figyelmedet, akkor hiteddel lásd meg szeretetét a jövőre nézve is; tudd meg, hogy Krisztus szövetsége és vére még sokkal többet tartogat számodra, mint amennyit a múltban láthatsz. Aki téged szeretett és kibékített, nem szűnik meg soha szeretni és megbocsátani. Ő az Alfa, és Ő akar lenni az Omega is. Ő az első, de egyszersmind az utolsó is.
Ezért légy nyugodt, ha majd egykor a halál árnyékának völgyében fogsz járni, ne félj a veszélytől, mert ott is veled lesz. Ha majd a Jordán hideg áradatában kell állnod, nem kell félned és aggódnod, mert a halál nem választhat el téged az Ő szeretetétől. És ha belépsz az örökkévalóság láthatatlan világába, nem kell remegned, mert "meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők; sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban."
Nos, kedves lélek, nem hevíti-e fel szeretetedet ez a tény? Becsesebbé teszi-e ez előtted Jézust? Nem gyújtja-e lángra szívedet a szeretet légkörének végtelen űrjén való átrepülés, és nem kényszerít-e téged, hogy a te Uradban és Istenedben legyen minden gyönyörűséged? Valóban, ha Isten szeretetéről elmélkedünk és beszélünk, szívünk lángra gyúl, és vágyódunk Őt jobban szeretni.
"Hozzád szeretet köté szívemet,
Mit halál és sír nem törhet,
Az idő meg nem gyöngíthet;
Hozzád leszek hív,
Istenem, mindig!"

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viseljétek..."
  2017-02-04 07:05:03, szombat
 
  "Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan viseljétek magatokat." (Filippi 1:27).


Isten gyermekei igyekezzenek, hogy Isten kegyelmét állítsák előtérbe; nemcsak a szívükben, hanem az életükben is.
Járulj a kegyelem trónjához bátran szívből fakadó imádságokkal. Így lehet Isten kegyelmét magasztalni. Az apostol azt mondja nekünk, hogy így "irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül" (Zsid 4:16).
Üdvözítő Istenünknek a tanítását életünkben is mindennel fel kell ékesíteni. Isten várja, hogy egész életünkben ott legyen az evangélium jó illata. Hirdessük egymásnak Isten evangéliumának kegyelmét.
Az evangélium arról tesz bizonyságot, hogy Isten csodálatos módon lehajol és leereszkedik hozzánk üdvösségünkre; ugyanígy kell nekünk is lehajolni és leereszkedni felebarátainkhoz.
Az evangélium megmutatja nekünk, hogy milyen bőséges irántunk Isten könyörületessége, szeretete, szánalma és irgalma. Ugyanígy kell, hogy mi is telve legyünk könyörületességgel, szeretettel, szánalommal és irgalommal másokkal szemben.
Az evangélium bizonyítja nekünk, hogy Isten igazsága és hűsége szerint bánik velünk. Ezt kell cselekednünk nekünk is egymással. Az evangélium által megmagyarázza nekünk, hogy Ő tízezer talentumot engedett el. Nekünk is kötelességünk ugyanígy a száz dénárt elengedni testvérünknek.
Az evangélium bizonyságot tesz arról, hogy Istenben nagy a készség, hogy másokkal jót tegyen. Ilyen legyen a mi "Krisztus evangéliumához méltóan" való viselkedésünk is.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A szent papi hivatás
  2017-02-04 07:02:53, szombat
 
  A SZENT PAPI HIVATÁS * 3MÓZES 8-10


KÖZPONTI IGERÉSZ: 3MÓZES 9,23-10,7


ÖSSZEFOGLALÁS * A kijelentés sátra, mely az áldozatbemutatás révén az Istennel való közösség helyének számított, Áron és fiai felügyeletére volt bízva. A papi testület, mielőtt megkezdhette volna közbenjárói szolgálatát, tíz lépésből álló felszentelési folyamaton és hét napig tartó fölavatási időszakon kellett, hogy keresztülmenjen. Isten áldása - amely láthatóvá vált tűz általi jelenlétében - hirtelen átokra váltott, amikor Áron két engedetlen fia megítéltetett. Haláluk egész Izráelt a szent Isten szolgálata iránti ünnepélyes felelősségre figyelmeztette. Isten népének meg kellett értenie, hogy a cél szentesíti az eszközt gondolatnak nem sok köze van az engedelmességhez.

8.Fejezet: Felszentelés a papi szolgálatra; Elköteleződés

9.Fejezet: Beiktatás a papi szolgálatba; Kötelezettségek

10.Fejezet: Rendtartás a papi szolgálatban; Kötelezettségek

NAPI ÚTRAVALÓ * Semmi sincs, amit nehezebb megszerezni és könnyebb elveszíteni, mint a jó hírnév. Egy filozófus megfigyelése szerint: ,,A jó hírnév elvesztése egyenlő azzal, mint halottnak lenni az élők között." Gyerekkorodban talán te is hallottad a szüleidtől: ,,Nehogy szégyent hozz a fejünkre! Jól gondold meg, mit teszel, vagy mit mondasz!" Ezzel azt próbálták a tudtodra adni, hogy cselekedeteiddel vagy beszennyezed, vagy öregbíted a család hírnevét.
Talán Isten is ezért ítélte meg olyan félelmetes módon Nádáb és Abíhú bűnét. Gondatlanságukkal és engedetlenségükkel Isten tökéletes hírnevét csorbították volna Izráel határain belül és kívül - s ez igen súlyos bűn!
Néhány ember számára a te keresztyén életed az egyetlen ,,Biblia", amit valaha is olvasni fognak. Vajon a szent élet iránti elkötelezettségeddel a Szent Istenhez vezető utat mutatod, vagy pedig méltatlan életeddel szégyent hozol Isten nevére? Írd fel ezt a gondolatot egy kis kártyára vagy papírdarabra és tartsd magadnál egész nap.
,,Életemmel Isten méltóságát képviselem, ezért úgy akarok élni, hogy nevére dicsőséget hozzak, ne pedig gyalázatot."
Amikor kísértést érzel, hogy letérj az Isten szentségét jelentő útról, vedd elő ezt a gondolatot. Olvasd el, gondold át, aztán engedd meg Istennek, hogy megerősítsen abban, hogy egészen az övé légy!

BETEKINTÉS * VIGYÁZZ! A NÉV KÖTELEZ! - Nádáb (,,nemes, erkölcsös") és Abíhú (,,atyám az Isten") esetében az a veszély fenyegetett, hogy még jobban bemocskolja Isten nevét. Ha Isten hagyta volna, hogy továbbhaladjanak a maguk bűnös útján, csak még jobban beszennyezték volna családjukat és nevük jelentését.

Senki sem építheti hírnevét arra, amit majd csak holnap fog megtenni.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4410
  • e Hét: 27054
  • e Hónap: 56366
  • e Év: 244168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.