Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hogyan is kellene apának lenni, néhány kis “porontyot&
  2021-11-08 20:58:48, hétfő
 
  "Hogyan is kellene apának lenni,
néhány kis “porontyot" felnevelni?
Megtanítani szépre és jóra,
becsületre és szép, igaz szóra.
Fiúnak mutatni a példaképet,
és erőt adni, mit elvár az élet.
S a lánynak apát, hogy Őbenne lássa,
milyen legyen majd az Ő választása,
hogy később, a méltó párjára leljen,
s benne milyen értékekre figyeljen.
Hogyan is kellene apának lenni?
Anyát szépen és hűen szeretni.
Tenyéren hordani a kis családot,
megadva nekik az egész világot.
Biztatni azt, aki már belefáradt,
- együtt építeni a homokvárat.
Szépséges terveket, álmokat szőni,
s látni a gyermeket lassan felnőni.
S bármi is történik mellette állni,
s ha eljön a napja nagypapává válni.
Hogyan is kellene apának lenni?
Igazi receptet még nem írt senki.
Egyetlen módon igazol az élet:
az kiknek apja vagy mind szeret téged."

Aranyosi Ervin: Apának lenni


 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ha megtalálod magadban ezt a békét...
  2021-08-04 08:03:12, szerda
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Munka  
TRÜKKÖKItt van, hogy miben segítenek az F1-F12 gombok a bill
  2017-01-16 07:51:58, hétfő
 
  TRÜKKÖKItt van, hogy miben segítenek az F1-F12 gombok a billentyűzeten! Kár, hogy nem tudtam eddig róla Link  
 
0 komment , kategória:  Munka  
Whisky
  2015-09-23 08:54:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Johnnie Walker
  2015-09-22 15:03:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Jonn Walker
  2015-09-06 15:03:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Whisky
  2015-09-06 15:02:28, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Miről szól az élet?
  2015-06-28 07:47:54, vasárnap
 
 

Aranyosi
Ervin: Miről szól az élet?

Gondolkodj el kérlek,
miről szól az élet?
Pénz, vagy a családod
tesz boldoggá téged?

Amit pénzért kaphatsz,
mind kacattá válik!
Ilyen kincset gyűjtesz,
egészen halálig?

Egész nap dolgozol,
Őket ritkán látod.
Beszűkül, odavész,
saját kis világod.

Nem látod, gyermeked
lelke hogyan éled.
Kihagyod a csodát!
Más életét éled.

Persze, könnyű ezért
másokat okolni,
- miattuk dolgozol,
mert kell a sok holmi.

Arra hivatkozol
- mások is így élnek!
Ám ők sem szeretnek,
s parancsszóra félnek!

Te sem tehetsz másképp,
a pénz ma az Isten!
Családra, gyermekre
elég időd nincsen.

Gondolkodj el kérlek,
miről szól az élet,
ha azt mások által,
betáblázva éled?


 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Hogyan kóstoljunk Whiskyt?
  2015-05-29 07:22:48, péntek
 
 

Hogy igazán élvezhessünk egy jó whiskyt, az íze mellett meg kell figyelnünk a színét, elmerülnünk az illatában, aromáiban és a lecsengésében is.


Hogyan kóstoljunk whiskyt?

Szín

Emelje fel a poharat semleges, lehetőleg fehér háttér előtt. A színe utal a whisky korára és a hordó típusára, amelyben érlelődött. Az érlelés előtt álló, úgynevezett new spirit színtelen, akár a víz. Idővel azonban, miután éveket tölt a hordóban érlelődve, egyre sötétebbé válik, köszönhetően annak ahogy párolog, valamint folyamatosan ki-be áramlik a hordó faanyagába és kölcsönhatásba lép vele.

Illat

Az összes érzékszervünk közül az orrunk a legérzékenyebb, legkifinomultabb, valamint legérzelmesebb - az illatok emlékeket hívnak elő, sok esetben akár a gyerekkorunkból is. Az orr kifinomult szerszám, segítségével illatok és aromák ezreit is meg tudunk különböztetni. Egy kifiomult szaglás akár milliószoros higítású aromákat érzékelhet, míg a nyelvünk csak 4 különböző ízt ismer fel: édeset, sósat, keserűt és savanyút.

Íz

A whisky ízének megismerséhez vegyen egy keveset a szájába, forgassa meg, és vizsgálja meg a textúráját: krémes? Száraz? Olajos? Próbálja megfogalmazni az ízeket, amiket érez. Az alkohol elrejheti a whisky ízeit, ha egy kis vizet ad hozzá, az felhigítja az italt, és előhozza a benne található ízeket és aromákat. Egy exotherm reakciónak köszönhetően a karakter felszabadul, és a whisky felfedi magát. A masterblenderek is 20%-os alkoholtartalmúvá higítják a párlatokat az ízleléshez.

Lecsengés

Az egyik dolog, amit nagyon sokan megjegyeznek a whiskyvel kapcsolatban az, ahogy az íze a kóstolás után még sokáig megmarad: ez az utóíz vagy lecsengés. Az lecsengést hosszúságával jellemezzük, lehet hosszú, közepesen hosszú vagy rövid. Az igazán nagyszerű whiskyk hosszan tartó, egyenletes lecsengéssel rendelkeznek, melynek során az ízük minden kiemelkedő jegye sokáig élvezhető.


 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Online angol
  2013-06-29 06:40:59, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 1667
  • e Hónap: 18978
  • e Év: 208613
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.