Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 108 
Esik az eső
  2010-08-31 16:42:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vizisí
  2010-08-31 10:52:53, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balatonfüred
  2010-08-31 08:52:43, kedd
 
  Balatonfüred a Balaton keleti medencéjének északi partján fekvő, lankás dombok által körülölelt kisváros.
Az idegen utazó bárhogyan is közelíti meg Balatonfüredet - vasúton, országúton, vízen -, a városba érve azonnal megérzi a múlt és a jelen harmonikus ötvözetét.
Először a földrajzi táj kelti fel érdeklődését: északról a szelíd hegyek, délről a tó öleli át a várost.
Balatonfüred

Balatonfüred

Õsi, már a római korban is lakott település, ahol lépten-nyomon a múlt emlékeibe botlik a látogató. Õsi lakónegyedek, régi épületek, templomok, hangulatos szőlőskertek, parkok, vén fák üzennek a ma emberének.
Balatonfüred idegenforgalma századokra nyúlik vissza és a füredi savanyúvíz gyógyvízzé illetve gyógyforrássá nyilvánítása óta - 1971-től gyógyüdülőváros avatták. Ismertségét elsősorban mediterrán jellegû klímájának és szénsavas forrásainak köszönheti. Ma az itt mûködő Szívkórházban hasznosítják gyógyászati céllal a források vizét, emellett a Kossuth forrásnál a Berzsenyi kútnál, a Szekér Ernő forrásnál és a Schneider kútnál kóstolhatjuk meg a híres füredi savanyúvizet

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Schubert Ave Maria
  2010-08-31 08:22:36, kedd
 
  Link Gheorge Zamfir Pánsíp Ez több mint gyönyörű!  
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Úgy hívják SZERELEM
  2010-08-30 17:50:50, hétfő
 
  ;Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek."
/Müller Péter/

Van egy ember az életemben, egyetlen, akinél nem készülök önvédelemre.
Ismeri minden rezdülésem.
A részem.
Minden jóval, rosszal elfogad.
Mindig mellettem áll.

Mindig mellette állok.
Minden jót, rosszat elfogadok tőle.
Ismerem minden rezdülését, a része vagyok.
Sosem kényszerül önvédelemre.

Ő az akit valóban szeretek.
Ő az aki szeret.
Nagy szerencsém volt, hogy rátaláltam.
Nagy szerencséje volt, hogy rám talált.

Vigyázunk egymásra.

Vigyázunk egymásra?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balatonfüred Móló
  2010-08-30 17:49:00, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Csodálatos BALATON
  2010-08-30 09:57:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Mit kívánok
  2010-08-30 08:36:43, hétfő
 
  Balogh József: Mit kívánok

Kívánok én hitet, kedvet,
szép szereelmet, hű türelmet,
utakhoz fényt, csodát, álmot,
békességes boldogságot,
magyar szót és égre kéket,
emberarcú emberséget,
verseket, célt, igazságot,
daltól derűs jobb világot,
bokrok mellé társnak fákat,
napfényt, amely el nem fárad,
tekintetet szembe nézve,
éjt meg nappalt soha félve,
kézfogásos tiszta csöndet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az vagyok
  2010-08-29 17:46:32, vasárnap
 
  Az vagyok, akitől mindig az igazat kapod, nyersen, tömören, akkor is ha fáj... Az vagyok, aki dinamizmust, színt visz az életedbe és nehezen felejthető emlékeket őrzöl majd utánam... Az vagyok, akire nem tudsz haragudni, mert 1 mosolyommal leveszlek a lábadról... Az ...vagyok, aki mindig figyel Rád, akivel bármit megoszthatsz, és aki addig nyughatatlan míg nem segít rajtad, és újra mosolyogni nem lát... Az vagyok, aki mélyen, tiszta szívvel, önzetlenül, önmagadért fog szeretni, de aki csak akkor fogja mondani Neked, amikor ezt valóban így érzi... Az vagyok akit, soha nem fogsz megérteni igazán, de akit pont emiatt fogsz csodálni és végtelenül szeretni... Ilyen vagyok, mert én tudom, hogy egy nap sem jön vissza az életből, hogy újraélhesd...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokkoló helyzet a fürdőszobábó
  2010-08-29 17:29:52, vasárnap
 
  Sokkoló helyzetjelentés a fürdőszobából (1. rész)

Takáts Kriszta, 2010. január 20. szerda

Ez a cikk mindenkinek szól, aki használ fogkrémet, dezodort, folyékony szappant, tusfürdőt, sampont, hajbalzsamot, arckrémet, dekor kozmetikumokat, parfümöt, hajfestéket... stb. Mindenkinek, aki nem tudta, vagy csak legyintett arra a tényre, hogy vegyszerek tömkelegével mérgeznek minket, ha nem változtatunk, és nem leszünk tudatos vásárlói a növényi eredetű termékeknek.




A következő tények igazán megdöbbentőek lesznek! Jobb lenne nem is tudni róluk, de ez esetben nem lenne kezünkben a döntés, hogy változtassunk!

Tudjuk, hogy szennyezett a levegőnk, a vizünk. Ételek címén E-számokkal dúsított műanyagot árulnak nekünk. Sajnos azzal is szembesülnünk kell, hogy a mindennapi tisztálkodásunk és szépítkezésünk inkább önmérgezés, ha nem figyelünk oda. A profitorientált cégeket egyáltalán nem érdekli az egészségünk... és a kozmetikai ipar hasonlóképp óriási biznisz, mint az élelmiszer- vagy gyógyszeripar. Fogyasztói társadalmunkban, ahol a média óriás hatalommal bír, hangzatos nevekkel, brandekkel és sztárokkal megtámogatva, mindent képesek eladni nekünk, sőt a legnagyobb jóhiszeműséggel megvesszük kisbabánknak is a kőolajjal dúsított és rákkeltő termékeket.

Belegondoltál már valaha, hogy az egész napos frissességet ígérő dezodorok, hogyan érik el a kívánt hatást? Esetleg abba, hogy mitől habzik a tusfürdőd, a samponod? Tisztában vagy azzal, hogy a legtöbb testápolónak, babaolajnak, naptejnek, krémparfümnek mi az alapanyaga? Vegyük sorra ezeket!

A dezodorokban alumínium sókat találunk. Hatásmechanizmusát tekintve az alumínium szinte blokkolja, eltömíti a verejtékmirigyeinket, így azoknak tartalma nem kerül felszínre. Az alumínium bekerül a véráramba, és ezáltal szépen lassan mérgezi az egész szervezetünket. Hogyan lehetséges az, hogy betiltották az alumínium evőeszközök és edények alkalmazását, azt mégis engedélyezik, hogy napi szinten magunkra kenjük, fújjuk izzadásgátló formájában?

A tusfürdők, samponok, kézmosók területén sem jobb a helyzet. Ezekbe a kozmetikumokba hasonlóképp, mint a mosószerekbe egy káros habképző tenzidet vegyítenek. Ezeknek a szulfátoknak a bőrre és az egészségre gyakorolt hatását tekintve négy nagyon veszélyes képviselője van: a Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, és az Ammonium Laureth Sulfate. Az SLS-ről már régóta köztudott, hogy mennyire veszélyes vegyület, hiszen az ÁNTSZ-nél nyilvántartott veszélyességi biztonsági adatlappal is rendelkezik. Az SLES az SLS alkoholos változata, amely valamelyest enyhébb hatású, ám egyes kísérletek szerint rákkeltő nitrózaminokat képezhet a szervezetben. "Rákkeltő, bőrizgató, nyálkahártya károsító, mérgező hatásukon kívül súlyos kárt okoznak a szervezetnek azzal a funkciójukkal is, hogy a bőr és a szervezet első számú védelmi vonalát - a bőrfelszíni emulziót - kíméletlenül és maradéktalanul leoldják a bőrről, megfosztva ezáltal a bőrimmunrendszerétől. Ezen vegyületek "áldásos" tevékenységének köszönhető az a bizonyos száraz, húzódó érzés, a bőrallergiák nagy része, a korai bőröregedés és a - sajnos már csecsemőkorban is jelentkező - ekcéma." - olvashatjuk Antal Valériától, aki bionom hatóanyagelemzőként és kozmetikusként több, mint 20 éve kutatja és fejleszti a méregmentes kozmetikumokat. Az SLS és mérgező társai helyett a kókuszolajból (Cocamide-, Cocamido-) és pálmaolajból (Palm-) kivont bőrbarát tenzidek használatát javasolja. Kivételt képez ez alól a Cocamide MEA/DEA és a Cocamidopropyl Amineoxyde, amelyek növényi tenzidek ugyan, de a kémiai gyártásuk folyamán nitrózaminokkal és -amidokkal szennyeződhetnek, amelyek elősegítik a rák kialakulását.

Antal Vali felhívja a figyelmünket a megtévesztő és jól hangzó "mineral oil" azaz ásványi olaj elnevezés mögött megbújó összetevőkre. Próbáljunk meg visszaemlékezni általános iskolás tanulmányainkra! Mi a neve a Földön fellelhető egyetlen ásványi olajnak? Ha nem ugrik be a válasz, segítek: kőolaj! Számos csodás növényi olajunk létezik, de ásványi olaj csak ez az egy.

"Mivel a valódi 100%-os növényi olajok drágák, a kozmetikai ipar a nagyobb haszon, és a hosszabb eltarthatóság érdekében előszeretettel alkalmazza az olcsó kőolajat, egészen pontosan a kőolaj feldolgozás során keletkezett kőolajhulladékot: a pakurát. Bármily bizarrul is hangzik, ebből a gusztustalan, büdös, ragacsos és rendkívül mérgező veszélyes hulladékból készülnek durva vegyszeres finomítással a kozmetikai szintetikus zsír- és olajkomponensek."- írja Antal Valéria és arra buzdít, hogy fordítsuk meg a fürdőszobában található tégelyeinket, flakonjainkat és nézzünk utána, hogy hány veszélyes összetevőt tartalmaznak a készítményeink. Ha a kőolaj származékokat szeretnéd kiszűrni, a következő megnevezéseket keresd: mineral oil, liquidum paraffinum, paraffin, mineral wax, vazelin, petrolatum, cera microcristallina, hart-paraffin, ozokerit, petrol wax, ceresit.
Azért is érdemes kiiktatnod a kőolaj származékokat tartalmazó kozmetikumokat, mert ezek eltömítik a pórusokat, megakadályozzák a bőr méregtelenítését, megvastagítják a rajta található szaruréteget, elősegítik pattanások és mitesszerek kialakulását, erősítik az ekcémára, sömörre való hajlamot, babáknál pedig nem engedik kialakulni a bőr természetes védelmét ellátó savköpenyt.

Nagyon fontos tudni, hogy a bőrön át kétszer olyan könnyen szívódnak fel a veszélyes anyagok, mint a tápcsatornán keresztül. Nem legyinthetünk erre a tényre, amikor nap, mint nap beborítjuk magunkat mérgező anyagokkal. Csak magunkra számíthatunk, ha az egészségünkről van szó, mert a hatóságokat teljesen hidegen hagyja.

Végezetül álljon itt egy rövid részlet Edward Kennedy szenátor 1997. szeptember 5-én - az akkor hivatalban lévő amerikai elnöknek, Bill Clintonnak - írt leveléből.
"...már 10 éve tudjuk, hogy kozmetikumaink minden harmadik alkotóeleme mérgező, mégsem tettünk eddig semmit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 108 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 1206 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 1549
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 208495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.