Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Közmondás
  2013-06-30 19:34:00, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szakmák mai nyelven...
  2013-06-24 18:36:47, hétfő
 
  Szakmák

Talicskázó : Egynyomvonalú kézierőgép-kezelő technikus
Takarítónő : Higéniai manager asszisztens
Ablakmosó : Síküveg restaurátor.
Gondnok : Háztömb manager.
Sofőr : Kormánykerék- igazgató.
Árokásó : Okleveles nyeles lapát technikus
Disznópásztor : Élelmiszeripari alapanyag előkészítő koordinátor
Pénzbeható : Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző.
Verőlegény : Nyeles testápoló-gépkezelő technikus.
Rakodómunkás: Anyagmozgató szakreferens.
Parkolóőr : Forgalombiztosítási szakreferens.
Tolvaj : Tulajdonáthelyező és biztonságtechnikai szakember.
Áruló : Szabadfoglalkozású megélhetési eladó
Utcaseprő : Köztisztasági tárcanélküli asszisztens.
Kukás : Hulladék menenedzslési szakreferens.
Autómosó : Gépjármű optikai karbantartó.
Bérgyilkos : Humánerőforrás létszám leépítő ügyintéző.
Raktáros : Termékpozíció optimalizálásért felelős logisztikai mananger.
WC-s néni : Anyagcsere mananger
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kellemes pihenést!
  2013-06-23 17:11:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mozgó kép
  2013-06-23 14:26:49, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy igaz történet, a Japánt megrázó földrengés során történt
  2013-06-22 22:44:12, szombat
 
  Egy igaz történet, a Japánt megrázó földrengés során történt... Miután a földrengés véget ért, az egyik mentőosztag egy fiatalasszony házához ért, ahol a repedéseken keresztül látni lehetett annak holttestét. Az asszony teste egy furcsa térdelő pozícióban volt, mintha imádkozott volna. Törzse előredőlt és két kezével valamilyen tárgyra támaszkodott. A ház az asszony hátára és fejére omlott. Nagy nehézségek árán a mentőosztag vezetője átnyúlt kezével a keskeny nyíláson, és próbálta elérni az asszony testét. Azt remélte, hogy talán még mindig életben találja. Viszont a hideg, merev test ennek az ellenkezőjéről árulkodott. Az osztag majdnem tovább is állt, a következő romokba dőlt ház irányába tartva. De valamilyen oknál fogva az osztagvezetőnek az az ellenállhatatlan érzése támadt, hogy vissza kell menniük a holt asszony házához. Ismételten letérdelt és kezeivel benyúlt a keskeny résen, hogy megtapogassa az asszony teste alatt levő kevés helyet. Hirtelen izgatottan felkiáltott: - Egy gyermek! Egy gyermeket találtam! Közös erőfeszítéssel az osztag tagjai óvatosan egyenként elmozdították a romokat a halott asszony körül. Egy virágos takaróba göngyölt, 3 hónapos kisfiú feküdt az édesanyja holtteste alatt. Nyilvánvalóan az asszony a lehető legnagyobb áldozatot hozta meg, hogy fiát megmentse. Háza összeomlásakor saját testével védte meg fiát. Amikor az osztagvezető karjaiba vette, a kisfiú még mindig békésen aludt. A mentőorvos is gyorsan ott termett, hogy megvizsgálja a kisfiút. Mikor a takarót szétnyitotta, egy mobiltelefont talált benne, egy SMS üzenettel a képernyőjén: “Ha ezt túléled, emlékezz arra, hogy szeretlek." A jelenlévők a telefont kézről kézre adták és egymás után fakadtak könnyekre. “Ha ezt túléled, emlékezz, hogy szeretlek." Ez egy anya gyermeke iránti szeretete!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pilinszky János: idézet
  2013-06-21 20:30:25, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böjte Csaba: idézet
  2013-06-21 15:03:51, péntek
 
 


Link

Azt látom nagyon szörnyűnek és fájdalmasnak, hogy a mai társadalom nem hisz a változás lehetőségében, úgy gondolkodik, hogy ha valaki terrorista, az örökké terrorista marad, ha valaki szent ember, az örök életében szent lesz. Holott - szerencsére és sajnos - egyik sem igaz. Arról már nem is beszélve, hogy nem Hófehérkék és vasorrú bábák élnek ezen a földön - mindannyian fényből és sárból gyúrt lelkek vagyunk. Ahogyan mi magunk is irgalomra és nagylelkűségre vágyunk, nekünk is így kellene néznünk mások hibáit és gyarlóságait. Jómagam sok-sok emberrel kerülök kapcsolatba, bizalommal fordulok mindenkihez, de mindig gyanúsnak érzem, ha valaki keményen, alázat nélkül beszél másokról.
Böjte Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba  
Már a bankbetét is viszi a pénzt
  2013-06-21 13:09:27, péntek
 
  A hétfői Varga-csomag emelte a tranzakciós adót, illetve a megtakarításokra is kivetette az egészségügyi hozzájárulást. Augusztustól kevésbé éri meg rövidebb távon takarékoskodni, több mehet majd a fogyasztásra. A dologgal ez lehet a kormány egyik célja. Aki viszont hosszú távon tervez, az megúszhatja a magasabb adót.
Kapcsolódó
Így tartsd a pénzed, ha euród van
Soha nem volt ilyen alacsony a kamat
Még mindig nem hisznek a forintban
Devizahitelesek tüntettek a Hősök terén
Újabb titkos óriás vett magyar kötvényt
Így szakad be a forint egy elütéstől
(6)
Címkékbetét, kamat, tranzakciós illeték
Nem elég, hogy a jegybanki alapkamat rekordmélységbe, 4,5 százalékra süllyedt, a kormány új elvonásokkal is sújtja a bankban tartott megtakarításokat. A mindkét irányból érkező csapások miatt már a korábbinál is kevésbé éri meg lekötött betétet tartani, főleg rövidebb távon. A megtakarítok augusztustól azzal szembesülhetnek, hogy minden korábbinál több pénzt veszítenek a rövid távú megtakarításaikon.

Alacsony alapkamat, alacsony betéti kamat
Az utóbbi hónapokban egyre kisebb és kisebb kamatot fizetnek a bankok a náluk tartott lekötött betéteink után. Ennek két oka van: egyrészt a jegybank közel egy éve folyamatosan vágja az irányadó kamatot, ami iránymutatás a kereskedelmi bankoknak a kamataik meghatározásánál. A másik, hogy a bankok most nincs akkora szüksége a forintforrásra, mint tavaly ősszel volt.

Az alapkamat tavaly augusztus óta 6,75 százalékról 4,5-re csökkent. Az MNB döntéshozóinak ezzel a gazdaság élénkítése lett volna a célja, és korlátozott inflációs nyomás megteremtése, valamint a kedvező globális tőkepiaci hangulat (a hozamvadászat, ami lenyomta a magyar hozamokat) is lehetőséget adott a lépéssorozatra. A hazai megtakarítóknak azonban nem jött jól, hazai kamatjövedelmük közel harmadát bukták eddig az egy évvel ezelőttihez képest.

A maradékot a kormány sarcolja
A kormány pedig minden eddiginél keményebben adóztatja ezt az alacsonyabb kamatnyereséget a hétfőn bejelentett második Varga-csomag után. A pénzkivételt terhelő díj, a tranzakciós adó a készpénzfelvételnél a duplájára nő, elektronikus átutalásoknál pedig a másfélszeresére.

Arra nem lehet számítani, hogy a bankok lenyeljék, és ne ügyfeleikre hárítsák a többletterheket. És tovább is van: augusztus-szeptembertől jön az egészségügyi hozzájárulás (a 6 százalékos eho), amivel együtt már a kamatnyereség 22 százalékát viszi el a költségvetés.

Ezekből a hatásokból együttesen adódik, hogy egy átlagos, két hónapra lekötött bankbetéten már pénzt veszthetünk. Ezen az időtávon lekötött százezres betét kamatnyereségéből (750 forint) a kamatadó és az eho elvisz 165 forintot, majd ha a maradékot kivennénk a bankból, pontosan 603 forintot kellene adóznunk tranzakciós illeték címén. Így hiába fialtatjuk pénzünket két teljes hónapig, 18 forinttal szegényebbek leszünk. De legalább az állam jól járt, hiszen 768 forintot húzott le a megtakarításunkból.

Egyéves időtávon persze már más a helyzet. Hasonló kezdőbetéttel 4500 forintos kamatnyereséget érünk el, amiből 990, majd 661 forinton jön le, szóval marad nekünk is valami, csak kevesebb, mint eddig bármikor.

Ez az egész elkerülhető?
A Varga-csomag részleteit a törvényi szintre is átültető javaslatcsomaghoz folyamatosan érkeznek a módosítók, ezek miatt most úgy fest, hogy a hosszú távon takarékoskodók tbsz-számlával mentesülhetnek az eho megfizetése alól, illetve szintén megkapják ezt a kedvezményt azok, akiknek nyugdíj előtakarékossági számlájuk van.

Vannak még más módok is a sokszoros lehúzás különböző részeinek kicselezésére. Bankkártyás fizetéssel - egyelőre? - megússzuk a tranzakciós illetéket a legtöbb banknál, ez azonban akár változhat is.

Ha pedig úgy döntünk, hogy megtakarításainkat nem a bankoknál, hanem az államnál tartjuk állampapírok formájában, akkor cseles módon mentesülünk az új elvonások alól, hiszen ez a típusú befektetés is mentesülhet az eho-hatálya alól. (Az államkincstárnak érezhetően célja is a lakossági részarány növelése a többi befektetési termék rovására). A befektetési alapokat ugyan a betétekhez hasonlóan adóztatják, de itt - a kockázati étvágy függvényében - esetenként jobb hozamokkal is találkozhatunk, tehát a megtakarítások egy része ezentúl betétek helyett inkább ilyen, igaz kockázatosabb megtakarításokba mehet.

Egyébként pedig marad a készpénz, ami ugyan a szürkegazdaság melegágya, és veszélyes is lehet a párna alatt rejtegetni, de legalább nem vonnak el belőle minden lehetséges alkalommal.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Yehudi Menuhin
  2013-06-20 20:04:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
JÚNIUS 21. – A ZENE ÜNNEPE
  2013-06-20 18:45:23, csütörtök
 
 


A Zene Ünnepét 1982-ben tartották először Franciaországban. Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg. Ma már a Zene Ünnepe európai, sőt nemzetközi méretűvé vált: több mint 100 országban rendezik meg ugyanazon a napon, június 21-én.

A zene születésünktől kezdve körülvesz minket, és mint mindenhez, ami adott, hajlamosak vagyunk hozzászokni. Néha azonban nem árt emlékeztetni magunkat arra a sok jóra, ami része a mindennapjainknak. Éppen ezért néhány lelkes zeneszerető francia huszonkilenc évvel ezelőtt gondolt egyet, és teremtett még egy okot mindennek megünneplésére: a leghosszabb napot, június 21-ét avatták a Zene Ünnepévé. Lelkesedésük Hollandiára is átragadt és a mozgalom nagy sebességgel terjedni kezdett az egész kontinensen. Azóta Európa több nagyobb városában, minden évben ugyanazon a napon, június 21-én egyszerre kerül megrendezésre a hatalmas utcabál, hogy napkeltétől napnyugtáig zene töltse be minden település összes sarkát, zegzugát.

A Zene Ünnepe olyan egész napos, ingyenes, politikamentes rendezvény, amely a zene valamennyi formájára és stílusára kiterjed. Zeneiskolák, zenei múzeumok nyitják meg Európa-szerte kapuikat, komolyzenei együttesek, jazzisták, népdalénekesek, dj-k és rock zenészek váltják egymást a szabadtéri és a klubszínpadokon.

Magyarország 1997-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amikor Budapest is aláírta a Zene Ünnepe nyilatkozatot. Vezérelveink az ingyenesség, az összefogás és az önkéntesség. Célunk, hogy egyszerre, egy időben, az egész ország területén és határainkon túl ezen a napon minden a zenéről szóljon.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnep  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 601
  • e Hónap: 4558
  • e Év: 63707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.