Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
Megmutatjuk, mekkora a tömeg
  2021-01-31 20:56:07, vasárnap
 
 


Megmutatjuk, mekkora a tömeg abban a budai étkezdében, amely a kormányzati cégek dolgozóit is kiszolgálja
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egyik budai étkezdében csúcsidőben - leszámítva persze a maszkokat - nagyjából olyan a hangulat, a kiszolgálás, és a tömeg, mint a járvány előtt. A Kacsa utcai menzára a néhány száz méterre található Külügyminisztériumból, és abból az irodaházból is járnak enni, ahol az étkezde is található.

Az épületben olyan cégeknek vannak irodái, mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda, de itt székel Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség is. De nem csak az irodaházban vagy a Külügyminisztériumban dolgozók ehetnek itt, hanem
gyakorlatilag bárki, aki az utcáról esik be.

Ezért mi is elmentünk, ettünk, és néhány felvételt is készítettünk. Ennyi embert egymás mellett enni pedig hónapok óta nem láttunk:

Arra már a belépéskor figyelmeztetik a vendégeket, hogy amíg nem kezdik el az étkezést, viselniük kell a maszkot. Az étkezdében fertőtlenítőket is kihelyeztek, de az asztalok között nem minden esetben van meg a másfél-két méteres távolság.

Vagyis ez az üzemi étkezde (is) nagyjából most úgy működik, mint ahogy a november 2-tól az éttermeknek kellett. Akkor tették kötelezővé a maszkviselést a szórakozóhelyeken és éttermekben, ahol csak arra az időre lehetett levenni őket, amíg evett-ivott az ember.

Az üzemi étkezdék nyitva lehetnek, és pont
A november 11-től életbe lépő szigorú járványügyi korlátozásokkal az éttermeknek be kellett zárniuk, azóta legfeljebb házhoz szállíthatnak, vagy elvitelre szolgálhatnak ki, az üzemi étkezdék viszont nyitva maradhattak. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletben erről egyetlen mondat szerepel:

,,az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak".

Az elhúzódó járvány egyre súlyosabban érinti a vendéglátó szektort, ezért is kérdeztünk rá a csütörtöki kormányinfón, miért tartoznak más kategóriába az éttermek, mint a üzemi étkezdék, ha oda bárki bemehet és helyben fogyaszthat? Kérdésünkre nem kaptunk semmilyen választ.

A budai menza egyébként teljesen szabályosan működik. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal oldalán található dokumentum szerint ugyanis az

,,e szolgáltatáscsoportba tartozáshoz nem szükséges az, hogy a munkahely, iskola stb. kedvezményesen nyújtsa az étkezési szolgáltatást a munkavállalók, diákok, stb. számára, és az sem, hogy »zárt« legyen az étkeztetés, azaz, hogy ott kizárólag a saját »alkalmazottak« étkezhessenek".

Az étkezde munkatársa - aki kérte, hogy a neve ne szerepeljen - azt mondta a Telexnek, hogy ő maga sem lát logikát az éttermek bezárása mögött.

,,Annyiban talán más egy üzemi étkezde, mint egy étterem, hogy mi alkoholt nem árulhatunk, szűk - négy órás - nyitvatartási idővel dolgozunk, és az étkezdében eltöltött átlagos idő kevesebb, mint 20 perc" - mondta.

Hozzátette azt is, hogy vendégeik 95 százaléka az irodaház dolgozói.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akit szeretünk
  2021-01-31 19:10:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember csak
  2021-01-29 21:08:55, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ancsel Éva  
Hiába várod.
  2021-01-29 20:30:01, péntek
 
 


Hiába várod. Hogy majd jobb lesz. Hogy majd más lesz. Hogy egy napon megváltoznak a dolgok. Hogy valaki bekopogtat egy hatalmas lehetőséggel. Hogy egy napon eléd toppan a jövőd. Mert a jövőd nem valahol távol van. Nem kilométerekre, nem hónapokra, évekre. Nem jön. Hanem itt van. Benned.

Csitáry-Hock Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Csitáry- Hock Tamás  
Minden nap jön.
  2021-01-29 20:24:51, péntek
 
 


Minden nap jön. És minden nap hoz magával valamit. Hol rosszat, hol jót. De sosem érkezik üres kézzel. Van, hogy tőled függ, elfogadod-e, amit hoz, de van, hogy nincs döntési lehetőséged. Aztán jön egy nap, szokás szerint bekopogtat, és elakad a lélegzet. A dobozra az van írva: Élet. Izgatottam nyitom ki. És valóban. Élet van benne. Az életem. Te.

Csitáry-Hock Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Csitáry- Hock Tamás  
Megszólalt a Magyar Orvosi Kamara
  2021-01-29 18:45:03, péntek
 
 


Megszólalt a Magyar Orvosi Kamara az új vakcinák szokatlan engedélyezéséről

Közleményt adott ki a Magyar Orvosi Kamara a szokatlan eljárásmódról, mellyel Magyarországon tegnap a kínai vakcinát engedélyezték. Az orvosok az európai és hazai gyógyszerbiztonsági szabályok betartását hangsúlyozzák az írásban.

"Az oltások iránti szakmai és lakossági bizalom erősítése érdekében a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra hívja fel a kormány és az illetékes hatóságok figyelmét, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a továbbiakban is csak a gyógyszerbiztonsági szabályokat transzparensen követve, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak is megfelelő bevizsgálás után engedélyezze a készítmények forgalomba hozatalát" - olvasható a szervezet MTI-nek eljuttatott közleményében.

A MOK szerint mindez azért fontos, hogy a készítményeket az orvosok is jó lelkiismerettel, szakmai meggyőződéssel ajánlhassák és adhassák be.

A MOK arra reagált, hogy a kormány tegnap a módosította azt a rendeletet, amely a vakcinák engedélyezését teszi lehetővé Magyarországon, így a kínai Sinopharm-vakcinát az AstraZenecáéhoz hasonlóan - az OGYÉI szakértőinek vizsgálata nélkül - engedélyezték itthon.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Titkos a magyar oltási terv
  2021-01-29 18:31:37, péntek
 
 


Titkos a magyar oltási terv

A magyar oltási terv "további jövőbeli döntések alapjául szolgál", ezért nem adható ki. Szél Bernadett szerint ezt közölte vele Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Magyarországon nincs nyilvános, részletes oltási terv a koronavírussal kapcsolatban. A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján még a tavalyi év végén jelent meg egy rövid, másfél oldalas kivonat arról, hogy milyen sorrendben oltják majd be a magyarokat.

Számos szakértő is úgy vélte, hogy ennél részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hiszen a legtöbb európai országban több 10 vagy akár 100 oldalas oltási tervet tesznek közzé a menetrendről, az egyes társadalmi csoportok sorrendjéről. Ezeket pedig az orvosok és a lakosság is elolvashatja.

Magyarországon viszont szépen lassan derül ki, hogy kiket, mikor, és hol oltanak be, például éppen ma tudhattuk meg, hogy az oltási sorban előre kerülnek az olimpikonok.

Szél Bernadett országgyűlési képviselő megpróbálta megszerezni az oltási tervet. Müller Cecília országos tisztifőorvos viszont Szél Facebook-bejegyzése szerint azt közölte vele a közérdekű adatkérésére, hogy az oltási terv "további jövőbeli döntések alapjául szolgál", ezért nem adható ki.

Szél megjegyezte, hogy a környező országok közül mindnek van nemzeti oltási terve, nyilvánosan elérhető bárki számára Szlovákiában, Ausztriában, Csehországban, Romániában, de Lengyelországban is.

Müller Cecília a napokban azt mondta, hogy Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Mikor minden emberi
  2021-01-29 18:14:24, péntek
 
 


Mikor minden emberi dolgok fölibe röppentem, odafönn a csúcson vettem észre, hogy még egész megmászni való hegységek s mindennemű akadályok vannak hátra a valóságban. És mégis az a magamnak oly határtalan túlbecsülése mentett meg. Az a vakhit a végzetben, mely olykor csakugyan diadalra vezet, ha az élet minden ügyén-baján keresztültörő lelkünket nem engedjük úgy megtépdesni, mint bárány a gyapját, mikor átvág a tüskés sövényen.

Honoré de Balzac
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
E kornak
  2021-01-29 18:08:27, péntek
 
 


Csuka Magdolna:
E KORNAK...

Nem némaságra ítélte a sors az embert,
Ha sebzik szívünk, becsületünk,-lázadunk!-
Miért kell hazugot szíveken melengetni?
Ma rám, holnap másokra szórja vádjait.
Nem, nem hallgatunk, tetteink,
Dolgaink, igazul vállaljuk,
Elménk tiszta, igaztalan,
Hamis vádat, nem vállalunk!
E kornak "beteges" küzdelmébe,
Nehéz, igaznak, jónak megmaradni,
Nehéz, s fájó a hamis vádat elviselni,
S tisztességben élni az életet.

Kép: Angie Braun
 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
E kornak
  2021-01-29 18:03:22, péntek
 
 


Csuka Magdolna:
E KORNAK...

Nem némaságra ítélte a sors az embert,
Ha sebzik szívünk, becsületünk,-lázadunk!-
Miért kell hazugot szíveken melengetni?
Ma rám, holnap másokra szórja vádjait.
Nem, nem hallgatunk, tetteink,
Dolgaink, igazul vállaljuk,
Elménk tiszta, igaztalan,
Hamis vádat, nem vállalunk!
E kornak "beteges" küzdelmébe,
Nehéz, igaznak, jónak megmaradni,
Nehéz, s fájó a hamis vádat elviselni,
S tisztességben élni az életet.

Kép: Angie Braun
 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 116 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 1049 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 4332
  • e Év: 63481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.