Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
A virágnak két kedvese van
  2020-06-30 19:56:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne kívánd senki szeretetét
  2020-06-30 17:48:15, kedd
 
 


Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.
Weöres Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Weöres Sándor  
Ne mondd
  2020-06-30 13:43:45, kedd
 
 


B Radö Lili
Ne mondd

Ne mondd, hogy "úgy is jó!" Ne mondd...
Ne mondd, hogy "mindegy!" Nem igaz!
Napod ezer parancsot ont,
s ha nem igyekszel, lemaradsz!

"Úgy is" semmi sem sikerül!
Ha minden "mindegy", célt nem érsz -
csak úgy, ha küzdesz emberül!
Győzni az fog, ki tettre kész...

De azt, hogy "úgy sem", azt se mondd!
Csatát veszt, aki csügged, és
a tett helyett csak könnyet ont...
Az "úgy sem" az a csüggedés!

Hát sose légy reménytelen...
Kövessünk el bár száz hibát,
a győztes az lesz - higgy nekem! -
kit jó szándék hajt s értelem,
és helyrehozni nekilát.

 
 
0 komment , kategória:  B Radó Lili  
Hauser: Love me tender
  2020-06-29 22:44:47, hétfő
 
 


Hauser: Love me tender Csodálatos!!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Zene  
Mindenütt ott vagy
  2020-06-29 22:18:41, hétfő
 
 


Szabó Lőrinc:
Mindenütt ott vagy

Mindenütt ott vagy, ahol valaha
tudtalak, láttalak, szerettelek:
út orom, erdő veled integet,
falu és város, nappal s éjszaka
folyton idéz, őszi hegy s tél hava,
vízpart s vonatfütty, s mindenben ott remeg
az első vágy s a tartó őrület
huszonöt kigyúlt tavasza, nyara.
Mindenütt megvagy: mint virágözön
borítod életemet, friss öröm,
frissítő ifjúságom, gyönyöröm:
minden mindenütt veled ostromol
de mindig feljajdul a halk sikoly:
e sok Mindenütt mindenütt Sehol!
 
 
0 komment , kategória:  Szabó Lőrinc  
Aranyhídon
  2020-06-29 22:04:58, hétfő
 
 


Aranyhídon
Írta:Törő Zsóka

Képzeletben
aranyhídon járok,
talpam alatt
csillogó hullámok,
szinte szállok,
pehelykönnyű testem,
megigézve
bűvöletbe estem.
Napom szólít,
váljak eggyé vele,
legyen testem
lángok eledele,
karom tárom,
feláldozom magam...

Éget a tűz,
mint a karjaidban.


 
 
0 komment , kategória:  Törő Zsóka  
Az ember viszont olcsó
  2020-06-29 21:22:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
22 év papi szolgálat után kilép és új életet kezd.
  2020-06-29 20:50:21, hétfő
 
 


NEM SZERETNÉK EGYEDÜL MEGÖREGEDNI KILÉP A PAPSÁGBÓL FÜZES ÁDÁM
Személyes hangvételű üzenetben jelentette be nyilvános Facebook-oldalán Füzes Ádám, hogy 22 év papi szolgálat után kilép és új életet kezd. A döntés azért is sokkoló, mert a Főegyházmegye egyik legismertebb és legfelkészültebb papja, a Hittudományi Főiskola korábbi tanára hagyja ott hivatását azzal a céllal, hogy új életet kezdjen.

Huszonkét év szolgálat után otthagyja a papságot Füzes Ádám atya , aki az elmúlt években az egyik legismertebb papja volt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének. Többek között az Esztergomi Hittudományi Főiskolán tanított liturgiát, ő volt az állandó diakónusok referense, valamint az Óbudai Szent József templom igazgatója is. Személyisége miatt nem csak ismert, hanem rendkívül kedvelt is, gyakran tartott előadásokat illetve különböző médiumok is gyakran megszólaltatták.

Döntését részletesen megindokolta a nyilvános Facebook-oldalán megjelent közleményében, amelyet változtatás nélkül közlünk - de előtte arra kérünk, hogy mondj egy imát a papokért és a hivatásukért!

Kedves Testvérek!

Sokan ismeritek Ádám atyát, sokféle szerepben: kit általános iskolában tanítottam, kit főiskolán, egyetemen, kinek középiskolában voltam lelkivezetője, másokat eskettem, kereszteltem (akiket temettem, már nem olvassák ezt a levelet), vagy beteg rokonát látogattam, felnőtt hittanos, katekumen, Alpha kurzus résztvevője volt. Misék, szép nagyheti liturgiák, prédikációk, zarándoklatok, kirándulások, táborok - találkozhattunk, egy-egy villanásra, vagy pedig évtized hosszan. A sokféle szerepben sokfélét gondolhattatok rólam, sokmindent tanulhattunk egymástól, sokmindent köszönhetünk egymásnak.

A helyzetek, amelyekben együtt voltunk, általában véget értek, véget értek a tanulmányaitok, vagy engem helyeztek át az adott templomból. Huszonkét év papság után 2020. június 30-adikával ezek a jellegű találkozások végleg véget érnek, befejezem papi szolgálatomat.

Az elbúcsúzás gyásza van bennem, ha azokra gondolok, akiket eddig segíthettem, vezethettem, taníthattam, bármivel szolgálhattam: mert szeretettel tettem, és igyekeztem figyelni a rám bízottakra.
Talán most sokan csalódtok bennem, vagy akár haragusztok is. Megértem. Az Egyház tanítása szerint a pap “örökké" pap. Döntésemmel ezt a tanítást megsértem. Az elmúlt huszonkét évben azonban feladataimat a legjobb tudásommal, igyekezetemmel végeztem, munkáimat lezárva, befejezetten adtam át. Most is így szeretném ezt a 22 évet lezárni és elbúcsúzni.

Miért teszem ezt, ha nehéz is? Negyvenes éveimben szeretnék egységes, igaz, hiteles életet élni. Egységben magammal, életvitelemmel, vágyaimmal. Nem szeretnék egyedül megöregedni. Szeretnék családot, megtalálni a társamat, akivel kölcsönös szerelemben élhetünk. Szeretnék mindazzal a jóval, ami bennem van, mindazzal a tudással, szakmával, amim van, dolgozni, szolgálni: ott, ahol szükség van rá. Hiszem, hogy megtalálom a társamat és a működésemhez szükséges külső kereteket.

Mit fogok csinálni? A papi szolgálatból való kilépés miatt minden megbízatásomat, tisztségemet elveszítem. Ezzel együtt kapcsolatrendszerem túlnyomó részét is.
Azonban hitem Istenben töretlen, nagy bizalommal vagyok Felé, hogy amint eddig vele együtt jártam az élet útjait, most is mellettem áll szeretetével.
Eddig is az embereket szolgáltam, továbbra is ezt szeretném tenni, szupervizorként, coachként, trénerként, idegenvezetőként, stb.. Nem tudom még, hogy pontosan merre vezet majd ez az út, de van bennem elszántság, képesség a változásra, munkára. Nincs nagy tapasztalatom abban, hogyan kell karriert építeni a világban, hiszen 20 éves korom óta az Egyház adta a kereteket az életemben. Bízom abban, hogy megtalálom a kapcsolatokat az új világban.

Köszönöm az elmúlt évtizedekben mindenkinek a megelőlegezett bizalmat, nyitottságot, befogadó szeretetet, együttműködést, bíztatást, támogatást!
Azzal a szeretettel és együttérzéssel búcsúzom, amivel eddig is voltam a rám bízottak felé. Az egyházi szolgálatom változik, én maradok ugyanaz a Füzes Ádám, akit megismertetek. Kérlek, hogy ne az ítélkezés, hanem a szeretet legyen a ti hozzájárulásotok is ehhez a nehezen kiérlelt döntésben és élethelyzetben felém.

Akit atyának szólítottatok eddig, maradok testvéretek:

Füzes Ádám
ember

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forgás
  2020-06-28 22:36:33, vasárnap
 
 


Bartha Ilona
Forgás

Bámulom a csillagokat
Ezernyi lámpását az égnek
Sejtelmesen ragyognak,
Mit üzennek nékem?

Nem jön álom a szememre,
A csodalátvány fogva tart,
Csak nézek a nagy semmibe
Ember nem jut oly messzire.

Az univerzum végtelen
Érzem,nem vagyok senki sem,
Egy magányos pont talán
A világegyetem szinpadán

Már hajnalodik,mikor lassan
A lámpások kialszanak
A felkelő nap elő bújik
Sugarai az árnyakat elűzik.

Az új nap elkezdődik.

 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
Az orvosok még csak most jönnek rá,
  2020-06-28 21:43:55, vasárnap
 
 


Az orvosok még csak most jönnek rá, mekkora károkat okoz a koronavírus az emberi szervezetben
A tudósok és orvosok még csak most kezdik megérteni, mennyi egészségügyi kárt képes okozni az új koronavírus, melyek helyreállítása még évekig elhúzódhat.
A légzőszervi problémákon túl a COVID-19 egy sor másik szervet megtámad az emberi testben, egyes esetekben súlyos károkat okozva:

Azt gondoltuk korábban, hogy csak légzőszervi megbetegedéseket okoz. De kiderült, hogy megtámadja a hasnyálmirigyet. A szívet. A májat, az agyat, a vesét és más szerveket. Ezt nem gondoltuk az elején.

mondja Eric Topol, kardiológus, a kaliforniai Scripps Research Translational Institute igazgatója a Reutersnek.

Mindezen túl a vírus véralvadási problémákat okozhat, amely stroke-hoz vezethet, illetve extrém gyulladásokat okozhat, ami a szervekben károsodásokat okozhat. Neurológiai tüneteket is okozhat a vírus, fejfájást, szédülést, szaglási és ízlelési tompaságot, zavarodottságot.

A vírus okozta betegségből a gyógyulás hosszú ideig eltarthat, és erős romlást okozhat az életminőségre. A koronavírus sokféle és egymástól különböző tünetei valamennyire különlegesnek számítanak Sadiya Khan, a chicagói Northwestern Medicine kardiológusa szerint. Az influenza is okozhat például a szívben szövődményeket, de amiben egyedi a koronavírus, hogy a tüdőn kívül az egész testben komplikációkat okozhat. A szakértő meggyőződése, hogy a koronavírusból felépülő betegek jelentős kiadást okoznak majd az egészségügynek hosszabb távon is:

úgy lehet számolni, hogy ahány napot töltöttek intenzív osztályon lélegeztetőgépen, annyi hétig tart a felépülésük. Minél idősebb valaki, ez annál nehezebb, lehet, hogy soha nem épülnek fel teljesen a betegségből.

Bár eddig nyilván elsősorban a nagyon súlyos esetekkel foglalkoztak a tudósok, most már azokat is vizsgálják, akik ugyan nem szorultak kórházi ellátásra, de hónapokig szenvednek a vírustól.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 556
  • e Hónap: 4513
  • e Év: 63662
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.