Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Gyanús körülmények között kapott 24 millió forintos megrende
  2014-02-28 18:41:38, péntek
 
  Gyanús körülmények között kapott 24 millió forintos megrendelést a KIM egykori államtitkára, Gál András Levente barátnőjének cége a minisztérium által felügyelt hivataltól.
Vizsgálatot kezdeményezett Navracsics Tibor, Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter az általa felügyelt Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalnál, miután az Index pénteken megírta, hogy Detre Diána olimpikon szörfös cége hirdetmény közzététele nélkül kiírt tenderen 24 millió forintos megbízást kapott a Nemzeti Egységes Kártyarendszerhez kapcsolódóan. A szörfös jelenlegi partnere az a Gál András Levente, aki korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára volt. A kártyarendszer tervének korábbi kidolgozása Gál András Levente nevéhez fűződik.
A miniszter arra kérte Vetési Ivánt, a hivatal vezetőjét, hogy vizsgálja meg, az Indexen megjelent hír szerinti közbeszerzési eljárás megfelelt-e a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint a hivatal belső szabályzatainak.
A hivatal a Blue Shine Kft.-vel kötött szerződést 23,9 millió forint értékben a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázisához kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére, kommunikációs feladatok ellátására.
A 2013-ban 500 ezer forint törzstőkével megalapított cég éppen a közbeszerzési értékhatár alatti megbízásáról először a napi.hu írt. 25 millió forint értékhatárig nem kell az ajánlatkérőnek nyilvános hirdetményt közzétenni a szolgáltatás vásárlására, elég tetszése szerint három cégnek ajánlattételi felhívást küldeni.
Pár hónapja kering sportkörökben az információ, hogy Detre Diána Gál András Levente barátnője. Ők ketten korábban munkakapcsolatban álltak, amikor Gál András Levente a Magyar Vitorlásszövetség elnöke, Detre Diána pedig a szövetség titkárságának munkatársa volt. Jóviszonyukról árulkodott már az a 2012-es botrány is, amikor a Magyar Vitorlásszövetség az Év női vitorlázójának választotta Detre Dianát úgy, hogy az olimpia évében nem vett részt a magyar bajnokságon sem. Akkor a Magyar Szörfszövetség közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban: nehezményezte a kitüntetést, amely szerintük rossz üzenetet közvetít a fiatal sportolók felé.
Miután Gál András Leventét a tagság 2013-ban nem választotta meg a szövetség elnökének, távozott a szervezetből Detre Diána is, aki követte egykori főnökét a Magyar Vitorlásközponthoz, amelynek oldalán szerepel a Blue Shine kft. logója.
Gál András Levente korábban a KIM államtitkáraként volt felelős az ún. Magyary Programért, amelynek lényege a magyar közigazgatás korszerűsítése. Ennek része az a kártyarendszer is, amelyhez kapcsolódóan Detre Diána cége most a megbízást kapta.
2012 szeptember elején Navracsics Tibor, Vetési Iván és Gál András Levente még közösen tartott előadást a Magyary- és az ahhoz tartozó kártyaprogramról.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Széles Kinga: Készülőben
  2014-02-28 18:34:27, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
Illatosan egész nap!
  2014-02-27 19:05:29, csütörtök
 
  A tudomány is bebizonyította, hogy Marilyn Monroe-nak igaza volt, amikor kedvenc hálóruhájaként egy csepp Chanel No.5 parfümöt nevezett meg. Felmérések szerint a nők jobban bíznak magukban és szexisebbnek érzik magukat, ha a kedvenc illatukat hordják.

Biztosan benned is sokszor felmerül, vajon hogyan lehetséges, hogy idővel nem érzed magadon kedvenc parfümöd illatát. Talán azt gondolod, nem fújtál eleget magadra, vagy az illat illant el túl gyorsan, mielőtt azonban mégegyszer jól befújod magad, hallgass ránk.

A parfümökkel kapcsolatban az első számú alapigazság, hogy saját magadon soha nem fogod a parfümöt hosszú időn át érezni, hiszen hozzászokik az orrod. Nem úgy a melleted lévők: ők bizony érzik a téged beburkoló illatot, akárhányszor csak elhaladsz előttük. Hogy az illatfelhőből ne kellemetlen illatcsík legyen, tanácsos fejben tartani, hová érdemes fújni a parfümöt, hogy minél tartósabb legyen az illata. A nyaki verőér és a csukló pontjaira fújt parfüm egész nap kellemesen körbeleng majd téged, hiszen a pulzáló erek langymelegen tartják ezeket a területeket, így a parfüm folyamatosan tud párologni bőrödről. Ami nagyon fontos, hogy sose dörzsöld össze a csuklódat, mivel ezzel szétzúzod az illatot! Nem kell mást tenni, szórj egy kis parfümöt ezekre a területekre, és hagyd megszáradni. Ha légies, áttetsző, finom illatot akarsz magadra, a levegőbe fújd ki a parfümöt, és állj alá.

Van, aki a felsőruházatát is befújja. Ez azért is kockázatos, mert lehet ugyan, hogy illat egész nap körbeleng, de előfordulhat, hogy a ruha nemcsak pillanatok alatt magába szívja a parfümöt, de az még nyomot is hagy rajta. Szerencsés esetben mosással eltűnik, de vannak olyan szívós színanyagok, amelyek nem.

A legtartósabb hatást az illat rétegezésével éred el. Számos parfümnek létezik tusfürdő és testápoló változata is, a rétegezés pedig azt jelenti, hogy ezeket egymás után használod. Sokszor már a parfümös testápoló is elég ahhoz, hogy finom illatot árassz, és csak akkor fújd be magad, ha fel akarod erősíteni, hangsúlyossá akarod tenni. A szolid parfümkrémek illata hihetetlenül visszafogott, legfeljebb te érezheted, illetve az, aki szoros testközelbe kerül hozzád. Amilyen finom és áttetsző az illat, olyan tartós, ráadásul azok is használhatják, akiknek érzékeny a bőre, és kipirosodik a parfüm alkoholtartalmától.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Az apa kora is számít!
  2014-02-27 18:54:56, csütörtök
 
  Az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD), a mániás depressziós, azaz bipoláris zavar, az öngyilkossági kísérletek és a kábítószer-használat nagyobb arányban fordult elő azoknál az iskolás korú gyermekeknél, akiknek az édesapja idősebb volt, mint azoknál, akiknek fiatalabb - ismertette a BBC hírportálja a több millió ember adatait elemző tanulmányt, amely a JAMA Psychiatry című szaklapban jelent meg.

A kutatók szerint a problémák a hímivarsejtek mutációinak számlájára írhatók, ezek ugyanis az az öregedéssel megszaporodnak. Más szakértő azonban úgy véli, hogy a késői apasággal járó előnyök valószínűleg többet nyomnak a latban, mint a problémák.

Az amerikai Indiana Egyetem és a svéd Karolinska Intézet kutatása - a szakvélemények szerint - a kérdés eddigi legnagyobb léptékű és az egyik legjobban tervezett vizsgálata volt. A tudósok 2,6 millió ember adatait elemezték. Emellett a pontosabb eredmények érdekében összevetették az ugyanattól az apától származó testvérek adatait is, hogy a családi-neveltetési különbségeket kiszűrjék.

Összehasonlították a 45 éves vagy annál idősebb korban gyermeket vállaló apák gyermekeit a 20-24 éves apák gyermekeivel és azt az eredményt kapták, hogy az előbbi csoportban több mint háromszor nagyobb eséllyel fordult elő az autizmus, a mentális betegségek kockázata pedig kétszer akkora volt.

Az idősebbek gyermekeinél a mániás depressziós zavar esélye 25-ször, az öngyilkos magatartás és a droghasználat kockázata 2,5-ször nagyobb volt, mint a legfeljebb 24 éves apák gyermekeinél. Az első csoport iskolai eredményei is rosszabbak voltak. Nem találtak olyan pontot, amelytől kezdve a kockázat emelkedett volna, inkább azt figyelték meg, hogy az idősebb apai életkor nagyobb rizikóval függ össze.

Az említett betegségek általános kockázata azonban alacsony maradt. Ha meg is duplázódott a rizikó, a betegség kialakulásának veszélye az egyes gyermekeknél még így is nagyon kicsi.

Brian D'Onofriót, a kutatás vezetőjét megdöbbentették az eredmények, alacsonyabb kockázatra számítottak. Elmondta: a tanulmány újabb eredményekkel támasztja alá az egyre nagyobb terjedelmű szakirodalmi adatot, amely szerint a családoknak, orvosoknak és az egész társadalomnak mérlegelnie kell a gyermekvállalás későbbre halasztása melletti és elleni érveket.

James McCabe, az amerikai Pszichiátriai Intézet tanára ezzel szemben hangsúlyozta: a döntést, hogy vállaljanak-e gyermeket és mikor tegyék azt, ne alapozzák a férfiak sem egyetlen, sem több tanulmány eredményeire, a betegségek kockázata ugyanis igen alacsony.

Hozzátette: sok előnnyel is jár, ha az apa idősebb: stabilabb lehet a párkapcsolata, magasabb a jövedelme, ezek pedig "valószínűleg ellensúlyozzák" a kockázatokat.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Csodálatos kép
  2014-02-26 23:37:26, szerda
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Kértem Istentől erőt...
  2014-02-26 23:14:54, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lisa Jane Smith: Szeretetről
  2014-02-26 19:01:27, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Székely Éva: Rádöbbentem, hogy csak egyet nem lehet elvenni
  2014-02-26 16:57:11, szerda
 
 


Rádöbbentem, hogy csak egyet nem lehet elvenni az embertől: belső biztonságát. Ez pedig hitből, fegyelemből, akaratból, tudásból, emberségből áll, és talán abból, hogy az ember, amíg lélegzik, soha semmi rosszat nem fogadhat el véglegesnek. Azt hiszem, ezért bírták emberek milliói a poklok poklát, ezért reménykednek utolsó percükig a halálos betegek, és ezért hagyják magukat halálra kínozni eszmék megszállottjai. A tudat, hogy valahol itt a földön még van igazságszolgáltatás.

Székely Éva
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
- így te magad lettél a szeretet.
  2014-02-24 18:10:46, hétfő
 
 


Kérlek, ne vágd ketté azt, ami egy... A szeretet benned van, mégsem tudod szavakkal körülírni. A legbátrabb képzelőtehetséggel sem tudsz mesélni arról, mit érzel, amikor szeretsz. A szeretet - akárcsak a boldogság, a hűség és az igazság - egy magasabb világból érkezik, onnan, ahol nem kell hozzá szó, hogy érezni tudd, és kifejezd. A szeretet létezéséhez nincs szükséged szemre, fülre, kézre, színekre, hangokra, mozgásra; ahhoz, hogy élni tudj vele, nincs szükséged semmire magadon kívül. A szeretetnek azonban szüksége van rád: te vagy a szeretet küldötte. A földre érkezvén, magaddal együtt a szeretet hírét is elhoztad - így te magad lettél a szeretet.

Tatiosz Hioszi
 
 
0 komment , kategória:  Tatiosz  
Agatha Christie a jóságról
  2014-02-24 17:57:35, hétfő
 
 


A kedvességről mint emberi tulajdonságról manapság alig beszélnek... Pedig még Charles Dickensnél is megtaláljuk e bájos kérdésfelvetést a David Copperfieldben:

- Kedves ember a bátyád? - érdeklődtem nagy előrelátással.
- De még milyen kedves! - kiáltott fel Peggotty.

Tegyék föl magukban ezt a kérdést barátaikkal, ismerőseikkel kapcsolatban, és meglepetéssel fogják tapasztalni, milyen ritkán tudnak Peggottyhoz hasonló választ adni.
Agatha Christie
 
 
0 komment , kategória:  Megtetszett  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 471
  • e Hónap: 4428
  • e Év: 63577
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.