Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Török Stenczer Enikő:Úgy hiányzol!
  2013-10-31 19:04:25, csütörtök
 
  Úgy hiányzol!
Az esti szellő meglebbenti sálam,
Néhány ablakban kigyullad a fény,
A szürkületben mintha elém jönnél,
Hogy te vezess! Örömmel jössz felém.

Hozzád indultam, ki a temetőbe!
Nem siratni jöttem, hanem emlékezni.
Gyújtani egy gyertyát, ne menj feledőbe,
És egy szál virágot a sírodra tenni.

Megköszönni, hogy voltál - s még mindig vagy - velem,
Hogy tőled, általad szebb az életem,
S hogy annyi szép emléket hagytál itt nekem!

Nyugodj hát békében, még mindig szeretlek,
Nem hal meg az, kit el sosem felednek!
Török Stenczer Enikő
poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napi versek  
Mata Ibolya:Halottak napjára
  2013-10-31 18:28:31, csütörtök
 
 


Halottak napjára

Most gyertyát gyújtok.
Én így emlékezem.
Lelkemet a csönd
spirál-gyűrűjébe vezetem,
és elhunyt szeretteim sírhalmára
őszi koszorúm teszem.

Állok némán, búsan,
lehajtott fejjel.
Könnyeim elégnek
szemem íriszén,
mikor hallom az angyalok
égi zsoltárénekét.

Mert örök a fájdalom...
a múltam vásznán, melyet
a hiányotok festett egykoron.
Most bennem újraéled a kép,
mint síron túli fény,
és én hagyom, hagyom.

Mata Ibolya
poet,hu
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napi versek  
Szuhanics Albert: A temető zarándokai
  2013-10-28 22:05:50, hétfő
 
  A temető zarándokai

Minden út a sírba vezet,
temetőbe, nem Rómába,
mindhiába borulunk rá
szeretteink sírhalmára.

Tengerré vált könnyek árja,
mécsek lángja élő vigasz,
holtak napján lágyul szívünk,
mint eleven, égő viasz.

Ma mi vagyunk látogatók,
zarándokai sok sírnak,
holnap testünk gödör mélyén,
s szeretteink értünk sírnak.

Krizantémok, őszi rózsák,
vigasztaljatok meg minket,
hadd emeljük csillagokhoz
gyászoló, szép szíveinket!

Emlékezés virágai,
segítsetek múltba látni,
eltávozott szeretteink
hűs mosolyát megtalálni!

Mert múltba hullt közös sorsunk,
s kit a halál elragadott,
ott vár minket az út végén,
ahol léptünk mind elfogyott.

Szuhanics Albert
Debrecen, 2013. október 28.
poet,hu
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napi versek  
Orbán Viktor pörög, a fideszesek még a levegőt kapkodják
  2013-10-28 21:45:32, hétfő
 
  Orbán Viktor próbálja feltüzelni a Fidesz szimpatizánsait, hogy segítsék a pártot a választásokon. A képviselőjelöltek örülnek, mert az átrajzolt körzetekben nem mozognak olyan otthonosan, ráadásul sok aktivista kiesett, ők pedig nem bírják egyedül elvégezni a lábmunkát. Több ezer új emberre lehet szüksége a Fidesznek, a nagyüzem januárban indul.
"Nem hihetitek, hogy a kormányotok nélkületek és helyettetek megnyeri a küzdelmet, nem hagyhatjátok a munkát egyszerűen a kormányra vagy a pártokra. [...] Szerveződjetek, jelentkezzetek és csatlakozzatok! Nincs okunk kapkodni, de lassan és biztosan be kell indítanunk a gépezetünket, hadrendbe kell állítani csapatainkat, éppen úgy, ahogyan 2010-ben tettük. Készülődjetek, most befejezhetjük azt, amit 56-ban elkezdtünk. Mindenkire szükség lesz" - buzdította hallgatóságát október 23-i beszédében Orbán Viktor, aki talán a polgári köröket életre hívó 2002-es beszéde óta nem mozgósította ilyen egyértelműen a támogatóit.

A dologra a jelek szerint jó oka van a miniszterelnöknek, az Origo által megkérdezett fideszes választókerületi elnökök ugyanis nem állnak valami jól a mozgósítással. Van, aki a választókerületek átrajzolása után az elcsatolt részekkel veszített több száz segítőt is, de olyan is van, akinek az ellenkezője okoz gondot: a korábban meglévők mellé tucatnyi új települést kapott, amelyekbe most nulláról kell aktivistákat keresnie. Lelkes, szórólapozásra és mozgósításra kapható szimpatizánsok persze a korábbi választásokon is segítették a pártot, de a választókerületi elnökök szerint ez nem jelent semmit.

Csak álmukban látom a családtagjaimat
"Senkit nem lehet automatikusan átvenni, hiszen ki tudja, hogy jó munkát végez-e, egyáltalán akar-e nekem is segíteni, vagy csak az elődömhöz kötődött, úgyhogy egyesével újra mindenkit meg kell keresni" - magyarázta egy nagyobb nyugat-dunántúli választókerület elnöke. Szerinte - bár központi ukáz nincs erre - az aktivisták adatbázisát nemcsak a körzetet vagy körzethatárt váltó jelölteknek, hanem mindenkinek célszerű frissítenie, hiszen nagyon sok a kieső. Ő maga például több mint ötven segítőt veszített az utóbbi négy évben, mert meghaltak vagy elköltöztek.

"A régi, kisebb körzetemben volt 680 emberem, itt meg tizenkettővel több településre van most 200" - panaszkodott egy másik választókerületi vezető, aki egyelőre azt sem látja, mikor érhetne rá a csapatépítésre. "A parlamenti és a közgyűlési munka mellett hetek óta mindennap fórumokat tartok valamelyik településemen, és általában nem is elég egyet: ha már elmegyek az idősklubba, meg kell keresnem a fiatalokat is, ha meglátogattam a katolikus gyülekezetet, nem hagyhatom ki a reformátusokat sem. A családtagjaimat régóta már csak fényképről, meg álmukban látom, de még mindig úgy érzem, nem tartok sehol" - sóhajtozott a politikus. Annak azért örül, hogy a pártközpontból egyelőre nem nyomasztják a jelölteket azzal, hogy hogy állnak az önkéntesekkel, csak a saját lelkiismerete zaklatja a lemaradás miatt.

Januárban indul a nagyüzem
"Van még idő, de szerencsésebb lenne már most egyben tudni a csapatot" - mondta valamivel nyugodtabban egy fővárosi képviselőjelölt, aki egy ütős kampányhoz szintén kevesli az aktivistáit, de abban bízik, hogy - ahogy négy éve - most is lesz majd valamiféle központi toborzás a Fideszben. A pártközpontból szervezett, 2010 januárjában indult akcióban másfél-két hónap alatt százezer önkéntes jelentkezett. A segítőket akkor több csatornán is buzdították: Orbán Viktor levélben kérte csatlakozásra a Fidesz valamennyi, a párttal korábban kapcsolatba került szimpatizánsát, de a jelöltek központilag készített bemutatkozó anyagaihoz is csatoltak jelentkezési űrlapot.

Ha lesz is hasonló, központi akció, azt a megkérdezettek többsége ismét januárra - a választások kiírása utáni időpontra - jósolja, de többen örültek a miniszterelnök október 23-i felhívásának. Ez a jelöltek szerint ugyanis már egy előzetes felkérés volt a szimpatizánsoknak, ami reményeik szerint levehet egy kis szervezési terhet a vállukról, ha hatására beindulnak a pártirodákon a jelentkezések.

Hogy mennyi aktivista lenne elég, az persze a választókerület méretétől és erősségétől is függ. Egy középes nagyságú, az utóbbi két választáson fideszes győzelmet hozó körzet elnöke szerint 1000 önkéntesre lenne szüksége ahhoz, hogy minden potenciálisan mozgósítható szavazót elérjen. Ez kis falvakban az ismeretségek révén könnyebb, városban viszont nehezebb, ezért is tartja fontosnak a pártközpontból rendelt rezsicsökkentő fórumokat, amelyek a személyes kapcsolat kialakításán túl többek közt arra is alkalmasak, hogy ott csatlakozásra buzdíthassa az érdeklődőket. Igaz, a legutóbbi két fórumán senki nem jelentkezett.

Egy rutinosabb, negyedik választására készülő választókerületi elnök ugyanakkor azt mondja, egyelőre az öreg bika nyugalmával konstatálta, hogy kevés az embere. Szerinte elég lesz az év elején belehúzni, mert a szimpatizánsok tettrekészsége úgyis azzal arányosan nő, ahogy közeledik a szavazás időpontja, feltehetően április eleje.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Széles Kinga: Őszület..
  2013-10-27 23:47:56, vasárnap
 
 


Őszület...

Aludni vágy, készülődik,
Pironkodva így vetkezik
Fű, fa, virág megfáradva
Gondol vissza tavaszára.
Ölét adta kéjes nászban,
Szemérmetlen orgiában,
Édes buja kábulatban
Kacagott a nyári napban.
Víg kedélye már elhagyta,
Múltját felhő takargatja,
S
Hűvös hideg új románcban
Deres hajú ősz karolja.

Széles Kinga
poet,hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Ifjú László : A természet négy arca
  2013-10-27 23:02:37, vasárnap
 
  A természet négy arca
(tankák)

Szeszélyes szépség,
tündéri ábrázattal;
bódító parfüm
izgat. Ő a szerelem-
ittas, bolond ifjúság...

Megperzselt szívek
játszanak egymással - fül-
ledt erotiká-
tól forr a levegő - re-
meg tőle a délibáb...

Haját festi a
dáma - aranykorba lé-
pett - emlékeit
magokba zárva adja
tovább csemetéinek...

Fehér paróka
díszíti kopasz fejét -
huncut csábító;
megigézte a halált,
elvitte fagyos csókja...
Ifjú László
poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Hajléktalanok is kaphatnak lakást vasárnaptól
  2013-10-26 22:47:13, szombat
 
  Bármilyen rászoruló igényelhet szociális bérlakást egy jelentősen módosított, és vasárnap hatályba lépő kormányrendelet szerint. A tartalék lakásokat a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. tartalékállományából utalják ki, és előfordulhat, hogy nem lesz benne se fürdőszoba, se villany, se gáz - értesült a Hvg.hu.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) lényegében a bedőlt adósok lakásait kezeli. Eddig úgy működött a rendszer, hogy a fizetésképtelenné vált adósok lakásait a NET Zrt. felvásárolta a banktól, a volt tulajdonosok pedig visszabérelhették az ingatlant. Az Eszközkezelő működéséről szóló módosított kormányjavaslat szerint azonban mostantól nem csak az adósok, hanem lényegében bármilyen szociálisan rászoruló kérvényezhet úgynevezett tartalék ingatlant. Így a lakáshoz juthat bárki, aki hajléktalan, túlzsúfolt lakásban él, gyermeket nevel és szociális segélyt kap, illetve lakásfenntartási támogatásban, ápolási díjban részesül, esetleg közfoglalkoztatott vagy megváltozott munkaképességű - írja Hvg.hu.

A tartalék ingatlanok listáját minden hónap 15-ig kell közzé tenni a NET Zrt. honlapján illetve azoknak az önkormányzatoknak a hirdetőfalán, ahová az ingatlan tartozik. Az önkormányzat ezután a rendeletben meghatározott szempontok alapján sorrendet állít fel az igénylők között, ha többen kérték ugyanazt az ingatlant. Előnyt élveznek például a NET Zrt. bérlői és azok, akik az adott településen laknak.

Tartalék ingatlannak nem csak az adósok megüresedett lakása számít, hanem akár garázsok, pincék, melléképületek is tartozhatnak ebbe a kategóriába, így előfordulhat, hogy a kérvényezők komfort nélküli helyiséget kapnak bérlésre. Ennek megfelelően a bérleti díj is változik: egy komfort nélküli 30 négyzetméteres lakásért 2-4 ezer forintot kell majd fizetni havonta attól függően, milyen településen található. Egy 30 négyzetméteres összkomfortos lakás bérleti díja sem lesz sokkal több, a kormányrendelet szerint 2-5 ezer forint lehet majd havonta.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Százmilliárdok titkos beszerzésekre
  2013-10-26 22:40:12, szombat
 
  Megugrott a közbeszerzések alól mentesülő beruházások száma. A titkosított projektek esetében nem kell kiírásokkal és pályázatokkal vacakolni. De egyáltalán nem egyértelmű, mi és miért lesz nemzetbiztonsági kérdés - hisz általában még az érvek is titkosak.
Címkékberuházás, közbeszerzés, felújítás
Több mint 120 esetben kaptak felmentést különböző kormányzati vagy önkormányzati hivatalok 2010 nyara óta a közbeszerzési kötelezettség alól, rendszerint nemzetbiztonsági okokra hivatkozva - írja a Népszabadság.

A 218/2011-es kormányrendelet lehetővé teszi, hogy egy beruházás nemeztbiztonsági érdekből mentesüljön a közbeszerzési eljárás alól. Ezzel nem csak gyorsítani lehet a megrendelési folyamatot, de titokban lehet tartani, mit és mennyiért vásárolt az állam.

A titkosított beszerzések száma idén megugrott. 2010 második felében 14 esetben adtak felmentést a hatóságok, 2011-12-ben 35, illetve 33 ilyen határozat született, addigi idén október elejéig már 44 esetben döntöttek így.

A közpénzből, pályázat nélküli, titkos beszerzések összértékét százmilliárdokra becslik. Így fizették a rendőrség Robotzsaru rendszerét, az Alkotmánybíróság új autóit, a Belügyminisztérum rabszállítóit, vagy a CET befejező munkáit. De titkosították a hajléktalanok elhelyezésére létrehozott Fűtött utca programot és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ingatlanjainak őrzés-védelmét, takarítását és üzemeltetését is.

Nem vacakolnak
Nemzetbiztonsági szempontok miatt a Kossuth tér átalakításának terveit és a belvárosi Olimpia park és a környező utcák felújításának 2,6 milliárd forintos programját is titokban, nyilvános pályáztatás nélkül rendelték meg. A jegyzőkönyvekből kiderül, hogy "mind az Országgyűlés elnökétől, mind a miniszterelnök úrtól azt a kérés" érkezett, hogy a Kossuth téri munkálatokkal párhuzamosan, 2014 márciusára adják át a csatlakozó beruházásokat is.

Bohn Krisztina, a Bohn Mélyépítő Kft. ügyvezetője, Wachsler Tamás, a rekonstrukcióra létrehozott Steindl Imre-program vezetője és Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója a felújítás alapkövének lerakásakor a budapesti Kossuth téren 2013. július 5-én.

A felmentést az Országgyűlés illetékes bizottsága adja. A kérelmezőknek elvileg minden esetben alaposan meg kell indokolniuk, hogy a projekt miért érint az ország "alapvető biztonsági érdekeit". A közbeszerzések alóli felmentéseket jóváhagyó bizottságok parlamenti honlapján elérhető jegyzőkönyvek alapján is csak találgatni lehet, hogy a mentesült beruházások tényleg megfelelnek-e a kritériumoknak.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felállítására tízmilliárd forintot szántak 2010 júliusában, az Országos Atomenergia Hivatal bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló létesítéséhez kapcsolódó beruházás pedig 11,2 milliárd forintba került. De akad "szövegbányász rendszer kiterjesztése és supportálása" projekt 154 millió forintért is, pályáztatás nélkül.

Az is kérdéses, hogy miért kellett az elektronikus útdíjrendszer tavaly őszi, eredménytelenül zárult nyilvános tendere után a projektet az ország alapvető biztonsági érdekeit érintő beszerzéssé nyilvánítani idén márciusban. Ahogy az sem érthető, milyen pályázat nélküli beruházásra költötték azt a 42 milliárd forintot, amit a honvédelmi és rendészeti bizottság hagyott jóvá.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Elég egy időre megfosztani az embereket...
  2013-10-24 21:57:51, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fegyvertelent alig veszik számba,
  2013-10-24 19:38:34, csütörtök
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 106
  • e Hét: 375
  • e Hónap: 4332
  • e Év: 63481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.