Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Blöff-többség, vagyis demokrácia
  2014-09-30 23:16:09, kedd
 
 


Hamvas Béla: Blöff-többség, vagyis demokrácia

Ehhez még csak annyit kell megjegyezni, hogy a világ nem az igazságra hivatkozik. Amire a világ hivatkozni szokott, az a többség. A többséget úgy szerzi meg, hogy aki nem áll melléje, attól az élet lehetőségeit megvonja, lázadónak bélyegzi, és a társadalomból kizárja. A többségi véleménynek az igazsághoz semmi köze, de a korrupt közösségben az az igazság funkcióját végzi. A helyzetet bonyolítja, hogy a többség - a világ minél korruptabb, annál kevésbé tényleges - csupán politikai többség, részben félrevezetett, részben becsapott, részben terrorizált és egyéb politikai trükkel létrehozott, a valódi többség ellenére koholt statisztikai blöff-többség, vagyis demokrácia.
 
 
0 komment , kategória:  Hamvas Béla  
KÖVÉR: „NEM HÁTRÁNY, HA A NOTESZBEN FONTOS FIDESZES
  2014-09-27 08:47:12, szombat
 
  A baloldali fellegvárnak számító Pesterzsébeten kampányolt Kövér László házelnök, aki a kormány eredményei mellett arról is beszélt, hogy mi az önkormányzati választások tétje, vagy mik Gyurcsány megbocsáthatatlan bűnei. És még azt is elmagyarázta, hogy működik valójában a demokrácia.
,,Ez az ember a Marsról jött, nem közülünk való. Emberi ésszel felfoghatatlan, amit csinál" - a kemény szavak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek szóltak, aki pedig kimondta őket, a Fidesz kemény embere, Kövér László házelnök volt, aki Budapest XX. kerületében, a pesterzsébeti panelek közt megbúvó Csili művelődési házban kampányolt péntek este. Kövér arra figyelmeztette a pár száz, zömében idős szimpatizánst: egy pillanatra se higgyék el, hogy Gyurcsány veszélytelen, mert ő olyan, mint a terminátor
A házelnök eredetileg azzal kezdte a beszédét, hogy semmi újat és semmi érdekeset nem fog mondani, mivel ,,kedvenc miniszterelnöke" még évekkel ezelőtt megkérte erre (ebben véhetően szerepe volt annak, hogy Kövér 2002-es ,,köteles beszédét" kampánycélokra használta fel az MSZP, és aztán kis különbséggel meg is nyerte a választást), illetve a színházteremben helyet foglalókkal már olyan régóta van egy közösségben, hogy már félszavakból is értik egymást. A fórum végén aztán, a neki intézett kérdések a közönség soraiból egy ősz hajú bedobta Gyurcsány nevét, erre mégis belemelegedett a mondandójába.
,,Ha Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy kettő meg kettő az négy, akkor érdemes leülni, és alaposan utánaszámolni" - mondta Kövér, miután a kérdező annak örült, hogy egy interjúban a volt miniszterelnöktől is azt hallotta: a kormánypártok komoly fölényben vannak. ,,Ha pedig arra jutunk, hogy a tényleg annyi, akkor azon kell gondolkodni, hogy mit akar ezzel mondani!" - fokozta tovább a házelnök, aki szerint Gyurcsánynak három olyan bűne van, amelyek egyenként is megbocsáthatatlanok.
Először is a 2004. december 5-i népszavazás, amelyen a többség nemet mondott a kettős állampolgárságra, meggyalázva ezzel a nemzetet. Aztán a 2006-os választások elcsalása, hiszen az őszödi beszédben maga Gyurcsány is elismerte, hogy hazugsággal nyertek. A harmadik bűn kövér szerint 2006 ősze, amikor azzal akarták ,,diszkreditálni" a jobboldalt, hogy randalírozó csőcseléknek állítják be. ,,Gerő Ernő piszkos reinkarnációja" - mondott még egy keményet a házelnök, aki szerint csak a Jóisten kegyelméből nem halt meg senki a tévészékház ostrománál.

Kövér László és Földesi Gyula választókerületi elnök
AZ EMBEREK A SZOMSZÉDJUKNAK HISZNEK

,,Ebben az esztendőben már kétszer jól megvertük a balosokat, de három a magyar igazság" - buzdította szavazása az egybegyűlteket Kövér. Bár maga is elismerte, hogy erre ebben a körben nincs igazán szükség, arra bíztatta az aktivistákat, hogy ne tévessze meg őket, akármilyen felmérésekről olvassanak is, ,,akármilyen módon tűnik a baloldali ellenfél tétovának vagy megvertnek", mert minden választás azon az egy napon dől el; csak az a szavazat számít, amit bedobtak az urnába, nem pedig az, amit be szerettek volna.
Kövér beszédében többször is visszatért a 2002-es választási vereségre, mikor meg kellett tanulják, hogy nem elég jól kormányozni. ,,Szombaton is mi voltunk többen, hétfőn is mi voltunk többen, csak vasárnap voltunk egy kicsit kevesebben" - mondta a házelnök, aki szerint elfelejtették elmondani az embereknek, mit és miért csinálnak; azt hitték, ,,ők majd ők nézik a tévéhíradót, és rájönnek, milyen jó". Az emberek azonban - sehol a világon - nem hisznek a politikusoknak, annál inkább a szomszédjuknak, ezért azóta felépítették Közép-Európa legerősebb politikai közösségét.
A demokrácia nélkülünk, önök nélkül nem működik - tartott rögtönzött fejtágítót Kövér a szimpatizánsoknak. A módszer lényege: ,,hatodszor, hetedszer is meg kell keresni a rokont, barátot ismerőst, utoljára a választás napján délelőtt, utána meg délután is, hogy ellenőrizzük, elment-e szavazni". Igyekezett megnyugtatni azokat is, akik kevesellték a szocialista fellegvárnak számító Pesterzsébeten a fideszes plakátokat, mondván, nem azok számítanak, hanem az elkötelezett emberek. Úgy fogalmazott, most már ez így is lesz, még október 12. után is; a politika arról fog szólni, hogy minden nap meg kell küzdeni az érdekeinkért.

JÓL JÖN EGY NOTESZ

,,Ha sikert akarunk elérni, akkor ahhoz elengedhetetlen, hogy együtt tudjunk működni egymással" - mondta Kövér az önkormányzati választások jelentőségéről. Bár hangsúlyozta, hogy esze ágában sincs fenyegetőzni, úgy fogalmazott: az együttműködést megkönnyíti, ha azonos színű helyi és országos vezetés, és ,,semmiképpen nem tekinthető hátránynak", ha a polgármestereknek ,,van egy noteszük, amiben fontos emberek telefonszáma van, és kifejezetten előny, ha valakinek nem kell elmagyarázni a kormány álláspontját.
Az önkormányzati választások összesített eredményének Kövér szerint más szempontból van jelentősége, annak is van jelentősége: a politikai legitimációt mutatja, hiszen sokan pártpolitikai megfontolásból is szavaznak. 1990-ben például a taxisblokáddal Antall József kormánya már el is vesztette az 1994-es választásokat; 2006-ban viszont azt lehetett tudni, hogy az MSZP fog veszíteni 2010-ben, miután a Fidesz tönkreverte őket. ,,Nem az utcai tüntetésekből, néhány ezer provokátor randalírozásából, hanem a választási eredményekből lehetett tudni" - utalt Kövér a zavargásokra illetve az őszi önkormányzati eredményekre..

Az önkormányzati rendszer Kövér szerint a legmaradandóbb, legsikeresebb alkotása a rendszerváltozás ,,felemásra sikeredett 25 évének", hiszen felszabadultak a települések a felülről irányított tanácsrendszer alól. 2010-re viszont ez is a csőd szélére jutott, hiszen a szocialista kormányok alatt a feladatok egyre csak nőttek, a források pedig egyre csökkentek, ami nem volt más, mint szándékos károkozás.Ne adjuk az önkormányzatainkat se ezeknek a kezébe! - figyelmeztetett a házelnök.
A kérdések közt többen is arról érdeklődtek, hogyan lehetne nagyobb ellenőrzés alatt tartani az önkormányzati képviselőket, mire Kövér úgy reagált: az önkormányzati képviselők beszámoltatása nem a kormány feladata, nem is a Fideszé, hanem a választóké. Vannak fórumok - fogadóóra, közmeghallgatás - ezekkel élni kell, ami talán macerás, de a demokráciával az a baj, hogy nem háríthatjuk a felelősséget másra a döntésért. ,,A magyar emberek választották meg Horn Gyulát, sőt, Gyurcsány Ferencet is. Nem az oroszok ültették őket a nyakunkra, ahogy Orbán Viktort sem, és nem is az amerikaiak fogják megmondani, meddig lesz miniszterelnök" - fogalmazott Kövér.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Heltai Jenő: Szabadság
  2014-09-24 23:38:32, szerda
 
  Heltai Jenő: SZABADSÁG

Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolni valója.

Tudd meg: szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem igér, nem hamisít.
Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,
Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.
Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,
Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,
Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre
S embernek nézi azt is, aki pőre.

Tudd meg: szabad csak az, aki
Ha neve nincs is, mégis valaki,
Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire.
Nem áll szemébe húzott vaskalappal,
Mindég kevélyen szembenéz a Nappal,
Vállalja azt, amit jó társa vállal,
És győzi szívvel, győzi vállal.
Helyét megállja mindég, mindenütt,
Többször cirógat, mint ahányszor üt,
De megmutatja olykor, hogy van ökle...
Szabad akar maradni mindörökre.

Szabadság! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd!
Tudd meg: szabad csak az, aki
Oly áhítattal mondja ki,
Mint istenének szent nevét a jó pap.
Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.
Ínség, veszély, kín meg nem tántorít
És lelki béklyó többé nem szorít.
Hiába őrzi porkoláb s lakat,
Az sose rab, ki lélekben szabad.
Az akkor is, ha koldus, nincstelen,
Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.
Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak s élni mernek érte.

De nem azért dúlt érte harc,
Hogy azt csináld, amit akarsz,
S mindazt, miért más robotolt,
Magad javára letarold,
Mert szabadabb szeretnél lenni másnál.
A szabadság nem perzsavásár.
Nem a te árud. Milliók kincse az,
Mint a reménység, napsugár, tavasz,
Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a szomjazó világra,
Hogy abból jótestvéri jusson
Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
Nincs még szabadság, éget még a seb.
Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
Te sem vagy még szabad, te is csak...
Gyáva rab vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Heltai Jenő  
Félmillió ebolás lehet január végére
  2014-09-21 23:57:11, vasárnap
 
  Közel 500 ezer ember fertőződhet meg a nyugat-afrikában tomboló ebolával, írja a Washington Post. A Centers for Disease Control and Prevention felmérése ugyan csak jövő héten lesz publikus, de az újság értesülései drámai lehet a helyzet Afrikában. A World Health Organization korábban 20 ezer potenciális fertőzöttről beszélt, de a vírustól leginkább sújtott országok, Libéria, Guinea és Sierra Leone azonnali, drasztikus beavatkozást igényel. Az Egyesült Államok ezért nemrég bejelentette, hogy központot és kórházat létesít Libériában.
A WHO legfrissebb statisztikája szerint az ebola kitörése óta 5357 ember fertőződött meg és 2630-an haltak bele a vírusba. A szervezet szakértői azonban figyelmeztetnek, hogy ez a szám a valóságban sokkal magasabb lehet főleg, hogy már Szenegálban és Nigériában is feltűnt a fertőzés.

Freetownban, Sierra Leone fővárosában pénteken háromnapos kijárási tilalmat vezettek be, hogy ezzel próbálják meg lassítani a vírus terjedését. Korábban az ebolát könnyen meglehetett állítani a vidéki, kevésbé népes területeken, de a lakott, városi övezetekben borzasztóan nehéz dolga van az egészségügyi dolgozóknak. Az utóbbi három hétben megduplázódott az ebolagyanús esetek száma a térségben.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Czóbel Minka: Este felé
  2014-09-20 23:46:43, szombat
 
 


Czóbel Minka
Este felé

Sűrűsödnek az árnyak
Már a fejem felett,
Egyenként hullanak
Lassan a levelek.

De szebb a mély alkony,
Mint volt a friss hajnal,
Bódító illattal,
Hangos madár-dallal.

Szebb az alkony, - tisztább
Titokzatos fénye,
Kevesebb a vágya,
Forróbb a reménye.

 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
M.J.Kata: Elszakadt a fától
  2014-09-20 23:22:03, szombat
 
 


Elszakadt a fától

Elszakadt a fától
a megsárgult falevél.
Véget ért élete,
megcsípte a dér.

Pörögve, forogva
érkezik a földre.
Keserves, fájó
panasz, árad belőle.

Nemrég volt tavasz
s, én fiatal levélke.
Napfényben fürödtem,
táncoltam a szélben.

Ezüstös ruhát kaptam
a holdsugártól.
Aranyos zöldet,
a tündöklő naptól.

Ha poros voltam,
esőben fürödtem.
Majd a nap sugaraival
törölköztem.

A harmatcseppek,
mind igazgyöngyök,
tündököltek rajtam.
És én boldog voltam,
nagyon boldog voltam.

Hallottam a gyerekek
vidám kacagását.
Láttam a szerelmesek
ábrándos mosolyát.

A fáradt bogárkák,
rajtam pihentek.
Hosszú útjukról,
szívesen meséltek.

Most mindennek vége,
lehullok a földre.
Száraz avar leszek,
mint a többi levélke.

/ M.J.Kata /
 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Mert az Ősz olyan, hogy nem lehet megunni.
  2014-09-20 19:27:35, szombat
 
  Mert az Ősz olyan, hogy nem lehet megunni. Minden évben rácsodálkozunk és talán kicsit érzelmesebb szemmel sétálunk egy parkban, vagy egy hétvégi, erdei sétán. Nem véletlen, hogy a lírához érzékenyebben kötődő lelkek ilyenkor többször nyúlnak verseskötethez, a korszellemnek és a divatnak megfelelően közösségi megosztó portálon lelkesen hívják ki egymást párbajra: Na, ki hoz szebbet. Van, hogy pillanatnyi élmény, varázslat.






Ellen Niit
észt költőnő

Ősz

Szárnya van az éveknek, kedvesem
elszállnak napjai a tenyeredről,
akár a madarak.
Eljött az ősz,
távozót krúgatnak
az égre ékelődő,
fölszálló darvak.
Hullatja dérverte
levelét a nyír,
éjjelente csillagok hulldogálnak az
égi csillagfáról.
Jöjj, kedvesem, gyűjtsük össze,
amit a nyár adott,
ízleljük édességük,
s tegyük el télire
a télirevalót.
De hadd maradjon köztünk
ennek az ősznek
néhány pirosba
játszó levele.

Kányádi Sándor fordítása


 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Van, aki jól jár az orosz almastoppal,
  2014-09-19 22:46:01, péntek
 
  Ha már lecsúsztunk róla, legalább a magyar költségvetésből pótolják azt a pénzt, amellyel az unió segítette volna az orosz embargó sújtotta magyar gazdákat. A kormány 3,16 milliárd forinttal támogatja az almatermelőket, aminek kampányából máris jutott a Simicska Lajos cégbirodalmához tartozó köztéri reklámfelületekre. Az embargónak pedig a támogatás ellenére még súlyos következményei lehetnek.
Mindössze 226 magyar termelő pénzigénye került ki Brüsszelbe abból a hét és félezres körből, amely jogosan kért volna támogatást, mert az Oroszország által elrendelt beviteli tilalom az ő termékét is sújtotta. Ezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter mondta a VS.hu-nak. Ő ezt azzal magyarázza, hogy passzívak a magyarok. Bezzeg a lengyelek máris 8 ezer kérelmet továbbítottak az Európai Uniónak, amely 125 millió euróval, vagyis mintegy 38 milliárd forinttal támogatná az unió hoppon maradt zöldség- és gyümölcstermelőit.

Viszont a magyarok meg tudják venni a rajtunk maradt árut - tette hozzá a miniszter. Ezt támogatja az a bő 3 milliárd forint, amelyet a kormány kifejezetten az alma feldolgozására, tárolására és marketingjére ad a gazdáknak. Ez utóbbinak 45 millió forintos keretéből már meg is jelentek a plakátok a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdonában lévő Publimont Kft. felületein, a metróban és buszmegállókban is gyakori, úgynevezett city light posztereken.
hazai alma népszerűsítő hirdetés, plakát, metró
EGY HIVATALI JAVASLAT RIASZTOTTA EL A GAZDÁKAT
Nem volt azonban ilyen gyors a minisztérium akkor, amikor azt dolgozta ki, milyen feltételekkel pályázhatnak az almatermelők az uniós támogatásra. Az Európai Bizottság augusztus 29-ei szabályozása alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szeptember 5-én adta ki közleményét, szeptember 10-én pedig Brüsszel már fel is függesztette az igények befogadását, miután azok többszörösen meghaladták az arra szánt pénzt. Ám az időszűkénél is nagyobb csapás volt a termelők számára a közleménynek az a mondata, miszerint a támogatási igényhez ,,javasolt mellékelni" a vevővel kötött szerződést.
A VS.hu-nak nyilatkozó agrárszakemberek azt mondták, hogy ez a ,,javaslat" nem életszerű a magyar mezőgazdaságban, mert a termelők jellemzően az utolsó pillanatban tudják meg, ki a vevőjük, miután nagy többségükben nem egy jól kiépített értékesítési lánccal rendelkező szövetkezet tagjai. A mezőgazdasági hivatal elnöke, Palkovics Péter szeptember 11-én le is mondott, bár cáfolták, hogy ez összefüggésben lett volna a támogatási fiaskóval.
A földművelésügyi miniszter a VS.hu-nak elismerte, hogy a baromfiágazatban és a sertéshúskészítmények területén is jelentős az orosz büntetőintézkedés hatása, ám szerinte az embargót meg lehet kerülni. Igaz, ő nem a sokak által hivatkozott megoldásra gondolt, hogy az oroszokkal jó kapcsolatokat ápoló szerbeket környékezzük meg beszállítóként. Szerinte ugyanis az oroszok is figyelik a termékutakat, vagyis ilyen egyszerűen nem lehet kijátszani az embargót.
hirdetés
embargó_2
Az orosz embargó kivédésére kinevezett miniszteri biztos, Budai Gyula a VS.hu-nak elmondta: Grúziában, Azerbajdzsánban, Kazahsztánban, Fehéroroszországban és Türkmenisztánban tárgyal a magyar áruk elhelyezéséről. Egyúttal fokozott minőségi ellenőrzés alá vetik az idegen eredetű árukat, amiről a hét elején egyeztetett az áruházláncok vezetőivel. Az orosz piacról kiszorult termékek közül jelenleg a Lengyelországból származó zöldség, gyümölcs, valamint a Nyugat-Európából, elsősorban Hollandiából származó tej és tejtermékek jelentek meg a magyar piacon - közölte a miniszteri biztos.
A földművelésügyi miniszter ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz beviteli tilalom nem vonatkozik a feldolgozott termékekre, vagyis az élelmiszeriparnak arra kell átállnia, hogy nyers hús helyett például fagyasztott árut kínáljon az oroszoknak. Arra a kérdésre, hogy erre megvan-e a kapacitása a magyar cégeknek, igennel válaszolt.
A vállalkozók persze inkább a kormánytól várják a megoldást. A húszmilliárdos éves forgalmú pulykafeldolgozó, a Gallicoop elnök-vezérigazgatója, Erdélyi István úgy nyilatkozott a VS.hu-nak, bízik abban, hogy az Európai Unió is segít majd az áru elhelyezésében, például afrikai országokban is megjelenhetnek a termékeikkel.
MEGINT ITT VAN A GAZDASÁGI VISSZAESÉS RÉMKÉPE
Súlyosabbnak látja azonban a helyzetet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László, aki az orosz-magyar tagozat vezetője is. Mint a VS.hu-nak elmondta, még a héten átadják javaslataikat a kormánynak, merthogy nem is az a legnagyobb baj, hogy mi történik az idei almával. Sokkal súlyosabb következményei vannak annak, hogy az unió többi országában is lassul a gazdaság, az oroszok által visszautasított termékek pedig egymás piacai között bolyonganak.
A kamara számításai szerint az exportban máris 20-30 százalékos visszaesés tapasztalható, ami mintegy 250 milliárd forint kiesést jelent. Ennek adótartalma nem folyik be a költségvetésbe, nő az államadósság, megint jönnek a megszorítások, és máris újból recesszióba zuhanunk - vázolta fel a lehetséges jövőképet Parragh László. Szerinte ilyen esetben az is járható út, ha a szerbek kiviszik a saját almájukat Oroszországba, miközben maguknak pedig megveszik a magyar gyümölcsöt. A szállítások egyébként már el is indultak.
A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke, Mártonffy Béla addig is arra számít, hogy az unió újból kiírja a pályázatot az embargó okozta károk ellensúlyozására. Értesülései szerint Brüsszelben napokon belül újabb forrásokat nyitnak meg erre a célra, és bízik benne, hogy a támogatást immár valóban a veszteségek arányában osztják ki.
Az orosz embargó kikerülésére azonban a jelek szerint más megoldás is kínálkozik. Míg számos magyar építő- és tervezőcég arra panaszkodik, hogy az oroszok sorra függesztik fel szerződéseiket, addig az ugyancsak az építőiparban tevékenykedő KÉSZ Zrt. úgy nyilatkozott a VS.hu-nak, hogy az ő beruházásaik rendben folynak, sőt többnek az előkészítésében is részt vesznek. Ők ugyanis nem exportőrnek számítanak, hanem oroszországi bejegyzésű cégükkel dolgoznak olyan multiknak, mint az élelmiszer-bolthálózatot üzemeltető orosz Magna vagy az Astra Zeneca gyógyszergyár.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Müller Péter:'Felnőtt nem akkor leszel, ha kardot húzol,
  2014-09-18 12:42:52, csütörtök
 
  'Felnőtt nem akkor leszel, ha kardot húzol, és vakmerően harcolsz a vélt igazadért. Nem akkor, ha nem félsz mások arcába vágni a legpimaszabb igazságaidat is. Nem akkor, ha bárkit elítélsz. Esetleg megvered, legyőzöd, eltaposod, vitában megszégyeníted vagy elzavarod. Nem akkor, ha a "nekem van igazam" nevében foggal-körömmel védelmezed az elveidet. Ezeket egy gyerek is megteszi a homokozóban.

Felnőtt akkor leszel, ha a hibákat önmagadban keresed. Ha sorsodért nem a körülményeidet okolod, hanem önmagadat. Felnőtt akkor leszel, ha életedért - és mások életéért is - a felelősséget magadra veszed. Ha nem ítélkezel senki felett, még önmagad felett sem, mert nem vagy még alkalmas rá. Nem látsz tisztán - és ezt tudod.

Felnőtt akkor leszel, ha a háborút a saját önző, vak és hazug éned ellen viseled.

Felnőtt akkor leszel, ha tudod, hogy a Nap benned süt, és ha kívül sötétség van, te is hibás vagy, mert nem világítasz.

Egy felnőtt ember, ha meghallja ezt a szót, hogy "vétek", tudja, hogy nem másokról, hanem róla van szó.

Mindent önmagában keres.

S ott is találja meg. (Müller Péter)


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Szent-Györgyi Albert: Uram...
  2014-09-17 23:28:41, szerda
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 310 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 424
  • e Hónap: 4381
  • e Év: 63530
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.