Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Vigyázni kell rá mert mindenkinek csak EGY van!!!
  2018-09-30 20:07:28, vasárnap
 
  SZEPTEMBER UTOLSÓ VASÁRNAPJA - A SZÍV VILÁGNAPJA

A Szív Világszövetség (World Heart Federation) 1998-ban alakult az 1946-ban alapított Nemzetközi Kardiológiai Társaság (International Society of Cardiology) tagjaiból. A 2001-ben kiadott missziós nyilatkozat szerint egy hosszabb és jobb minőségű élet eléréséhez segítik az embereket a szívbetegségek és a stroke megelőzése és gondozása által, különös tekintettel a szegény és a közepes jövedelmű országokra. Az Egyesület a WHO-val szoros együttműködésben dolgozik. Legismertebb kezdeményezésük A SZÍV VILÁGNAPJA, amelyet 2000 óta tartanak meg, mindig szeptember hónap utolsó vasárnapján.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útra készen
  2018-09-28 22:11:34, péntek
 
  Útra készen

Mikor a virágzó nyár már hervadásra vár,
útra kerekedik minden gólyapár,
s csak szállnak-szállnak egyre távolabb,
miközben piros csőrükre könnyeik hullnak.

Mert a gólya is olyan akárcsak az ember,
megtelik a szeme fájdalomkönnyekkel,
mikor eljön az-az idő, hogy útra készen áll,
s érzi, hogy vissza már sohasem talál.

Tudom egyszer én is messze költözöm,
s akkor könnycseppekbe fullad élet-örömöm,
de majd magammal viszem azt az emlékképet,
hogy tavasszal a gólyák mindig visszatérnek.

Kun Magdolna



 
 
0 komment , kategória:  Kun Magdolna  
Zajlanak a harcok
  2018-09-28 21:51:42, péntek
 
  ORSZÁGSZERTE ZAJLANAK A FIDESZES BELHARCOK
Rövid időn belül két olyan hír is megjelent a sajtóban, ami fideszes belharcokról szól. Egerben és Barcson is egymásnak feszülnek a kormánypártiak, utóbbi helyen az egyik fideszes kirúgta volna a másikat, de a többi ezt titkos szavazáson megakadályozta.

Egerben magasabb szintekig jutott el az ellentét, egyenesen Nyitrai Zsolt parlamenti képviselőig: a városi közgyűlés csütörtöki ülésén kiderült, hogy két önkormányzati intézmény élén is személycserék lesznek, és a helyiek szerint ez politikai indíttatású ügy.

Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a napokban kérte munkaviszonya közös megegyezéssel való megszüntetését.

Ennek kapcsán erős a gyanú, hogy valójában a Nyitraival való ellentétéről van szó, miután a műgyűjtő politikus több konfliktusba is keveredett az igazgatóval. A Magyar Hang például egyenesen azt írja, a fideszes képviselő köre olyan nyomást helyezett az igazgatóra, ami lehetetlenné tette számára a munkát. A vezető körül előbb egyre több, a Nyitrai-körbe tartozó ember jelent meg, majd kapott egy önkormányzati biztost, valamint egy tanácsadót is, akik ,,gyámkodtak felette".

A lap szerint Berecz Mátyás egyik bűne az lehet, hogy a nyilvánosság előtt tengelyt akasztott a várügyekben túlbuzgó Nyitraival. A politikus tavaly a hatáskörét túllépve a parlamentben kijelentette: országos gyűjtőkörűvé válhat a vármúzeum, amire az igazgató közleményben reagált, rámutatva, hogy ennek a feltételei nem adottak.

A csütörtöki közgyűlésen a múzeumigazgató lemondása miatt az ellenzéki képviselők megsorozták Habis László fideszes polgármestert, ő pedig elismerte, hogy a közte és Nyitrai között lévő viták néha személyi kérdésekben is kicsúcsosodnak. Köztudomású ugyanakkor, hogy a polgármester elismeri az igazgató munkáját, tehát nem rajta múlott a felmentése.

Eközben az egriugyek.hu azt írja, hogy egy másik önkormányzati cég, a Média Eger ügyvezetőjének is búcsút kellett mondania. A csütörtöki közgyűlésen kiderült, hogy Antal Anett maga kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését, de a két távozást helyben hasonló, politikai okokra vezetik vissza.

BARCSON A FIDESZESEK MEGÁLLÍTOTTÁK SAJÁT POLGÁRMESTERÜKET
A barcsihirek.hu egy másik kormánypárti belharcról számolt be, cikkük szerint rendkívüli ülésen szavazott az alpolgármester tisztségéről Barcs képviselő-testülete. Karvalics Ottó fideszes polgármester terjesztette elő a napirendet, amely szerint

a bizalom megingása miatt nem tud tovább együtt dolgozni Szalai Balázs szintén fideszes alpolgármesterrel.

Az alpolgármester megbízatásának visszavonásához minősített többségre, azaz 7 igen szavazatra lett volna szükség. A testületi tagok a titkos szavazáshoz bizottságot választottak.

A lap szerint a 12 megjelent képviselő közül 4 érvénytelen szavazatot adott le, hárman támogatták a polgármester kezdeményezését és öten ellene szavaztak, így az előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget, a fideszesek tehát megállították saját polgármesterüket.

A sajtóban is egyre több a belharc, legutóbb a fideszes botrányhős Jeszenszky Zsoltba a 888.hu pártlap szállt bele.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Milyen fura az élet, nem?
  2018-09-27 20:23:12, csütörtök
 
  Milyen fura az élet, nem? Vakítóan fényesnek és abszolútnak látunk valamit, készen állnánk mindent eldobni, csak hogy a mienk lehessen, aztán eltelik egy kis idő, vagy más szögből vizsgáljuk meg, és lám, megdöbbentően fakó. Nem értjük, mit is láttunk benne korábban.

Murakami Haruki



 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Elmélkedés 10 szavasokban... 1.
  2018-09-26 21:53:00, szerda
 
  Kustra Ferenc:
Elmélkedés 10 szavasokban... 1.

Régi emlékek,
Hajdani történetek
Formalinban eltettek,
Elővenni régies, gyönyörű élmények.

Gondolkozok, tehát vagyok, tehát létezem,
Most azt keresem, mi lételemem...

Most még érzek, látok, hallok, szagolok,
De ilyen öregen... majd lehanyatlok.

Megszerzett javak,
Sikamlósak, mint halak.
Tönkre menni könnyű
És pofonegyszerű.

Gyász-hang a hangos bánat-szavakba.
Fájdalomnak néma suttogás a zokszava.

Túlerőt nem lehet erővel legyőzni!
Ész használatáról halált kell meggyőzni.

Fiatalságunkat az idő is rabolja.
Lélek, szív öregedés... az utolja.

A tiszta szavak nem hazudnak,
A csúsztatás sajátja a politikusnak.

Az igazság elvileg létező valóság,
Kinek az érdeke elvi valóság?

Nehéz vitát nyerni egy okos ember ellen.
Hülyével szemben... lehetetlen.

- Szia! Hol vagy? - Éppen buszra várok.
- Igyekezzél! - Majd gyorsabban várok...

Vecsés, 2016. augusztus 19., Életdarabkákon meditálva.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kormány trükközéssel juttatná előre a
  2018-09-26 19:26:39, szerda
 
  A kormány trükközéssel juttatná előre a nemzetközi rangsorokban az egyetemeket

A kormányzat azért cincálhatná szét az MTA-t, és vonhatná az egyetemek alá egyes kutatóintézeteit, hogy előrébb kerüljenek a hazai egyetemek a nemzetközi rangsorokban. De az ezzel elért eredmény is kevesebbet javít majd a helyzeten, mint amennyit a CEU beszántása árt, írja az e heti HVG.

A kormány két régi célját valósítaná meg azzal az egyre bizonyosabbnak tűnő tervezettel, hogy az MTA kutatóintézeteit az egyetemekhez rendelik, derül ki az e heti HVG cikkéből.

Ezáltal ugyanis előrébb léphetnének végre a nemzetközi oktatási rangsorokban a magyar egyetemek, a kormány pedig egyúttal az akadémia kutatási önállóságát is szabályozhatná.

A kormány már 2011-ben kitűzte célul, hogy a magyar egyetemek javítsanak helyezésükön a nemzetközi rangsorokban, az akkori terv szerint a legjobb 200-ba kellett volna kerülniük. Azonban a rangsorokban egyelőre inkább csak egyre lejjebb csúsznak, a legtöbb listán nincsenek a legjobb 500-ban, igaz, a londoni Times Higher Education legfrissebb rangsorában a Semmelweis Egyetemnek sikerült a legjobb 500-ba jutnia.

A Magyar Nemzeti Bank az egyetemek felzárkóztatásáról írt anyagában azt írja, 2020-ig négy magyar egyetem is bekerülhet a legjobb 200-ba, közülük egynek a top 50-ben lenne a helye.

Az akadémiai intézetek egyetemek alá rendelése sem eredményezne azonban sokkal jobb helyezést a rangsorban, mondja Fábri György, az ELTE PPK dékánhelyettese a HVG-nek, aki erről a területről írt könyvet.

A kormány különböző stratégiái is biztosan kevesebbet érnek el, mint a CEU kormányzati egzecíroztatása és az azt követő nemzetközi visszhang.

A HVG-ben publikált rangsorból az is kiderül, térségünkből a legjobb 200-ban csak a Bécsi Egyetem, a következő 100-ban a prágai Károly Egyetem, míg a 400-ig terjedő listán a Varsói Egyetem szerepel.

Az egyes tudományágak rangsorában a legjobb 100-ban négy magyar helyezett található, mind a négyet (filozófia, nemzetközi kapcsolatok, szociológia, történelem) a CEU-nak sikerült megszereznie

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Az életet élvezni kell
  2018-09-25 22:34:16, kedd
 
  Az életet élvezni kell, szeretni a mindennapokat és mindent, ami körülvesz minket, megtanulni elfogadni és hálásnak lenni érte, mert minden azért történik, hogy segítsen nekünk, még ha ez olykor elképzelhetetlen is.

Robert Lawson



 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Az őrültség nem más
  2018-09-25 19:34:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem baj, ha fáj
  2018-09-24 21:23:06, hétfő
 
  Nem baj, ha fáj. Fájjon csak. Szakadjon ki a szíved, érezd, ahogy darabokra tépik, de ne merülj el benne. Tudd, hogy mikor kell nemet mondani az önmarcangolásnak és felállni: tovább menni, mert mások várnak. Szükségük van rád, és nem állhatsz meg. Érezned kell, ha fáj, át kell élned, de tudnod kell, hogy hol van a határ. Hogy mikor kell felállnod és magasról tenned a körülményekre. Menj és higgy, mert akinek hite van, mindene van. Rakd mellé a szíved, higgy magadban, és ha ezt mások is megteszik érted, mert szeretnek, nem lesz lehetetlen.

Oravecz Nóra



 
 
0 komment , kategória:  Oravecz Nóra  
Ne fogadd meg...
  2018-09-24 20:24:18, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 195 db bejegyzés
Összes: 8850 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 384
  • e Hét: 653
  • e Hónap: 4610
  • e Év: 63759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.