2014-08-27 14:55:31, szerda
|
|
|
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
20 dkg darált keksz,
10 dkg vaj,
10 dkg vágott dió,
5 dkg porcukor,
2 dkg kakaópor, kávé;
a krémhez:
20 dkg 70 %-os csokoládé,
5.5 dl tejszín
, 1 tejszín ízű pudingpor,
5 dl tej,
7 evőkanál cukor,
10 g zselatin;
a tetejére:
5 dkg csokoládé Elkészítése: a darált kekszet összekavarjuk a kakaóporral,a porcukorral, a dióval és az olvasztott vajjal majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm.es tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémhez a pudingport összekavarjuk a 7 evőkanál cukorral majd előírás szerint megfőzzük és kihűtjük. 2.5 dl tejszínt felforralunk, beletördeljük a csokoládét és addig kavarjuk, míg egynemű krém lesz majd lehűtjük. A zselatint 0.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük , majd kissé lehűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk pár evőkanál tejszínhabbal és belekeverjük a zselatint majd lazán összevegyítjük a többivel. A krémet 3 részre osztjuk. Egy része marad fehéren, másodikba keverünk 2 evőkanálla a csokis krémből a harmadikba pedig a a többit. A kekszes alapra kenjük a krémeket. Tetejére csokoládét reszelünk és egy éjszakára lehűtjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|