Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyümölcstermő élet
  2018-08-30 20:28:34, csütörtök
 
  ,,Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi a gyümölcsét, és nem hervad el a levele..." (Zsolt 1,3)

A hívő ember élete gyümölcstermő élet. Erről tesz bizonyságot a zsoltáríró. A gyümölcstermésnek azonban mindig megvan a maga titka. Hiába ültetsz a kertedbe egy tőben elfűrészelt, gyönyörűen virágzó fát, nem fog soha többé gyümölcsöt teremni, sőt csakhamar lehullajtja virágait, és levelei elhervadnak, mert nincs gyökere. Márpedig a fát a talajban rejtőző láthatatlan gyökerek táplálják és teszik képessé a gyümölcstermésre.
Az is fontos, hogy a gyümölcsfa hová, merre bocsátja gyökereit. Szakértők azt is meg tudják mondani, hogy milyen fajta gyümölcsfának milyen talaj adhat megfelelő táplálékot. A gyümölcsösök telepítésénél jó az ilyen jellegű tanácsokat figyelembe venni.
A mai ige is hasonló fontos tudnivalóval szolgál, amikor arra hívja fel a figyelmet, hogy a folyóvíz mellé ültetett fa a legbiztosabb gyümölcstermő. A zsoltárversben szereplő gyümölcsfás hasonlatot Jeremiás próféta részletesebben is megmagyarázza: az Istenben bízó ember ,,olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyó felé bocsátja gyökereit, és nem fél, ha hőség következik, levele zöld marad. Száraz esztendőben nem aggódik, nem szűnik meg gyümölcsöt teremni."
A te életed is ilyen lesz, ha kapcsolatban marad az élő víz forrásával, Isten igéjével.

GYÜMÖLCS * Jókai Mór egyik regényében található a következő kijelentés: ,,Nem a tornyok hirdetik az Isten dicsőségét, hanem a gyümölcsfák."
A te életed gyümölcsöző élet? Mert csak így hirdetheti Isten dicsőségét.

* A test cselekedetei, a Lélek gyümölcse - Gal 5

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nézz a hit fejedelmére és bevégezőjére, Jézusra!
  2018-08-30 19:47:30, csütörtök
 
  ,,... mintha látta volna a láthatatlant." (Zsid 11,27)

Isten gyermekei csak akkor tudnak igazán bátrak és erősek lenni, ha nem a láthatókra, hanem a láthatatlanokra néznek. A győzelmes életnek éppen ez a titka, hogy soha nem abból meríti az erőt, amit maga előtt lát vagy önmagában érez, hanem szüntelenül arra néz, aki maga az erő, és tőle, Jézustól várja a segítséget.
Hívő életünk legtöbbször azért olyan vérszegény, mert nem a láthatatlanokra, hanem a láthatókra nézünk. Ha a mindennapi élet nyomorúságaira nézek, valóban minden okom megvan arra, hogy elcsüggedjek. De nekünk sohasem önmagunkra és a körülményekre, hanem egyedül Jézusra kell néznünk.
Testvérem, vizsgáld meg az életedet! Vajon a szolgálatod nem amiatt erőtlen, és a kudarcaid nem éppen abból adódnak, hogy nem Jézusra, hanem mindig önmagadra nézel? Aki mindig lefelé néz, az elszédül és elcsügged. De aki felfelé néz, az nem csügged és nem fárad el!
A hit hőseinek Isten olyan erőt és olyan bátorságot adott, mintha látták volna a láthatatlant. Ha elcsüggedsz, ha reménytelennek látod a holnapot, ha csődbe jutottnak érzed az életedet, nézz a hit fejedelmére és bevégezőjére, Jézusra!

LENÉZETT * Szülőfalumban amikor a templomot építették, egy fiatal bádogossegédet küldtek föl torony tetejére, hogy a csillagot fölhelyezze. Ügyesen elvégezte a rábízott munkát. Lefele menet lenézett a földre, és azon nyomban lezuhant a magasból. Vigyázz, te se nézz le, nehogy beleszédülj a mélységbe!

* Meglátogatja a földön a bűnt - Ézs

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 773 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2004
  • e Hét: 24648
  • e Hónap: 53960
  • e Év: 241762
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.