Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Reggeltől estig
  2018-09-22 20:18:01, szombat
 
  Reggeltől estig

Albert Bartsch után németből

Hadd kezdjem el imádsággal
minden reggel napomat.
Hadd készüljek imádsággal
arra, amit tartogat.

Imádságban kérjek erőt,
ha szolgálatba vezetsz,
imádkozva induljak a
testvérhez, akit szeretsz.

Imádkozva leljek jó szót,
más sebére balzsamot.
Hadd győzzek le imádkozva
kételyt, hajszát, haragot!

És ha este imádkozva,
munkámat bevégezem,
imádkozva érintse meg
ruhád szegélyét kezem!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jézus szolgálata
  2018-09-22 20:10:15, szombat
 
  ,,Én pedig olyan vagyok közöttetek, mint aki szolgál." (Lk 22,27)

,,Én olyan vagyok" - mondja Jézus. Te milyen vagy? Hogyan mutatkozol be másoknak, a világnak?
Mit mondasz magadról? Mit bizonyít az életed?
Amikor megismerkedünk valakivel, különösen, ha gyermek, mindjárt azt nézzük, kire hasonlít. Te mennyire szeretnéd, ha egy szegény koldushoz, valamilyen szegény szolgához vagy szolgálólányhoz hasonlítanál?
Jézus azt mondja magáról, hogy olyan, mint egy szolga. Egy szolgához hasonlít. Ha Jézus követőjének mered magad nevezni, akkor vállalnod kell a vele való hasonlóságot. Akkor neked is olyannak kell lenned ebben a világban, mint aki szolgál.
Jézus mindennel szolgált, amije csak volt. Szolgált az életével és a halálával. Szolgált a szavaival, cselekedeteivel, gyógyításaival és csodatételeivel. Szolgált a vérével, és szolgált feltámadásával és mennybemenetelével.
Jézus nem volt személyválogató a szolgálatban. Mindenkinek szeretettel szolgált, akit az Atya elébe hozott. Nem válogatta meg azokat, akiknek szolgálni akart, hanem elfogadta őket úgy, ahogyan voltak: koldus vagy király, szegény vagy gazdag, egészséges vagy beteg, tudós vagy tudatlan. Mindez nem jelentett különbséget nála. Ha Krisztust követed, te sem lehetsz válogatós a szolgálatban, s nem tehetsz különbséget ember és ember között.
Jézus szolgálata igen sokirányú volt. Szolgált a testével és a lelkével. Szolgált munkával és imádsággal. Nem tartott méltatlannak semmiféle szolgálatot, még a tanítványok szennyes lábának a megmosását sem.
Jézus legnagyobb szolgálata a kereszt. Nem vízzel, hanem vérrel akar megmosni téged, és nemcsak a lábadat, hanem a szívedet is. Elfogadod-e tőle ezt a szolgálatot?

* Minden testre kiönti Szentlelkét - Jóel 2,28-32

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A testvér
  2018-09-22 19:55:36, szombat
 
  A testvér

Arno Pötsch után németből

Minden úton, ösvényen,
akármerre megyünk,
észrevetten vagy észrevétlen
testvér is jár velünk.

Keres minket, téged és engem.
Elsírja magányát, baját:
"Testvér, testvér, meddig kell árván mennem?
Mikor leszel felebarát?!"

Nem térhetsz ki előle soha.
Hangja nyugodni sose hagy.
Mert Krisztus testvérnek hív, s általa
testvéred őrizője vagy.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus-várás
  2018-09-22 19:47:51, szombat
 
  ,,Legyen derekatok felövezve és lámpásotok meggyújtva, azokhoz hasonlóan, akik urukat várják, mikor jön meg a menyegzőről, hogy amikor megérkezik és zörget, azonnal ajtót nyissanak neki." (Lk 12,36)

A hívő ember Krisztus-váró ember. A Krisztus-várás gondolata azonban nagyon meggyengült a mai keresztyének körében. Valamiféle szektás elhajlással gyanúsítjuk azokat, akik őszintén és komolyan várják az Úr visszajövetelét. Pedig Krisztus tanítványai erre a bizonyosságra építették rá az életüket, jövőszemléletüket, hogy Krisztus eljön, visszajön.
A Krisztus-várás állapota szüntelen figyeléssel és éberséggel jár. Aki vár valakit, méghozzá szívesen és örömmel várja, nem fog elaludni, akármilyen sötét körülötte az éjszaka, hanem ébren virraszt. Sőt, aki nem bizonytalanra, hanem biztosra vár egy kedves vendéget, az minden neszre felfigyel, mert alig várja, hogy meghallja a zörgetését.
Ha várod az Urat, mindig készen kell lenned arra, hogy megnyisd szíved ajtaját, mihelyt az ő zörgetését meghallod. Mit tennél, ha most, ebben a pillanatban újra megjelenne Jézus ebben a világban, testileg is látható formában?

VÁRNI * Ismertem két hasonló sorsú asszonyt, akiknek a férje már több éve távol, hadifogságban volt. A két asszony azonban nagyon eltérő módon élte meg ezt a helyzetet. Egyikük minduntalan távollevő uráról beszélt, és szüntelenül hazavárta. A másik asszony ura távollétében belemerült az élet zajos szórakozásaiba, a világ örömeibe, s csak igen ritkán tett említést távollevő férjéről.
Te várod-e az Urat?

* Szabadulás a pogányok gyalázásától - Jóel 2,18-22

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Biztatás
  2018-09-22 17:15:37, szombat
 
  Biztatás

Maria Nels után németből

Hidd el,
az utat veled járóknak szüksége van
jóságodra, megértésedre bizonyosan.
Tiszta, egyenes lelkületedre,
mely hirtelen ítélkezéstől ment,
hűséget tart, igazat mond,
bizonyos nemet, igent;
veled a tisztaság jelenlétére,
szavad súlyára, szelíd erejére,
s arra, amit leginkább nélkülöznek,
hogy úgy járj közöttük, mint ismerője
a Világosságnak, az Öröknek.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Sötétség és világosság
  2018-09-22 17:08:40, szombat
 
  ,,A sötétségben ülő nép nagy világosságot látott, és a halál földjén és árnyékában ülőknek fény ragyogott fel." (Mt 4,16)

A Jézus nélküli ember sötétségben ül. Lehet nagy tudós, bölcsessége az égig érhet, lehet megbecsült és sokak által szeretett ember, mégis sötétségben van.
Sötétben az ember összetéveszti a dolgokat. Miért futsz a világ szerelme, a földi jólét után? Miért látod életnek szíved vágyainak kielégítését? Miért téveszted össze a fennvalókat a földiekkel? Mert sötétségben ülsz.
A sötétségben ülő ember szívébe beköltözik a félelem. Fél más emberektől, eseményektől, a ,,sorstól", tele van gonddal, bizonytalansággal. A sötétségben ülő ember szívét a halál dermesztő félelme szorítja össze.
Ahol azonban Jézus megjelenik, ott feltámad a világosság, mert Jézus maga a világ világossága. Akik Jézus tanítványaivá lettek, hajnali fényben indulnak el a déli verőfény felé.
A világosságban eltűnik a bizonytalanság. Ha még bizonytalanságban vagy bűneid felől, az üdvösség kérdésében, ha még nem bízol eléggé Isten szerelmének rád is kiterjedő erejében, akkor még nem ragyogott fel előtted a világosság.
A világosság az élet. Aki Jézust követi, nem járhat sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.

FÉNNYEL SZEMBEN * Aki a világosság felé tekint, nem lát árnyékot. Aki a világosság felé megy, az háta mögött hagyta a sötétséget. Fordulj szembe a fénnyel, és nem fog rettenteni, sem elbizakodottá tenni a saját árnyékod!

* Prédikálni kezdett - Mt 4,12-25

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mennyei matematika
  2018-09-22 16:52:29, szombat
 
  Mennyei matematika

Werner Bergergruen után németből

Miért keseregne szíved
azon, amit el nem ért?
Amit nélkülöznöd kellett,
elrejtetten lett tiéd.

Istennél az üres kéz kedves,
s a hiányból lesz nyereség.
Boldog, ragyogó kezdetté lesz
Őnála mindig a vég.

Meggazdagít minden fájdalom.
Áldd a megszentelt ínséget!
Soha ki nem ürülő csűrnek
titkos kenyere táplál téged.

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Krisztus követése
  2018-09-22 10:58:35, szombat
 
  ,,Az pedig felkelt, és mindent otthagyva követte őt." (Lk 5,28)

Lévi a vámszedőasztal mögött ült, amikor az Úr Jézus elébe állt és megszólította: ,,Kövess engem!" Az első hívó szóra kilépett a pénzesasztal mögül, és követte az Urat.
Mindnyájunk életében van ilyen vámszedőasztal, ami mögött buzgó igyekezettel gyűjtjük a világ által, kínált kétes értékű javakat. Ha Jézust igazán követni akarod, föl kell számolni, hátad mögött kell hagyni mindazt, ami elválaszt tőle. Nem vihetsz magaddal semmit, ha őt akarod követni. Az ő tanítványai mind üres kézzel indultak el, mint akik egészen Urukra támaszkodnak. S ha később lett is valamijük, azt az Úrtól kapták, s csak mint egyelőre rájuk bízott kincset forgatták.
Tudsz-e Jézusért mindent kárnak és szemétnek ítélni, vagy ezért a kárért és szemétért képes vagy Jézusról lemondani? Ebben nincs alku: vagy-vagy. Nem tudom, hogy anyagi, szellemi vagy lelki kincseid gátolnak-e Jézus követésében. Vigyázz, mert a fel nem számolt vámszedőasztal egyszer még az üdvösség útján utadat állja! Gondolj a gazdag ifjúra, aki azért veszett el, mert nem tudta kincseit otthagyni Jézusért.
Ha még nem ismered Jézust, de szeretnéd őt követni, tegyél le mindent a keresztje alá, és fogadd be őt!

CSAK ÜRES KÉZZEL * Egy lelkészt mindig sok virággal halmozott el a gyülekezete a szép beszédéért. Egyik prédikációja után, amelyben az Úr Jézus befogadásának akadályairól beszélt, a szószékről lejövet egy kislányt hívott magához, és a kezébe halmozta a virágokat. Amikor a gyermek karja már roskadásig tele volt virággal, odanyújtotta neki a Bibliáját. A kislány előbb habozott, majd kiszórta kezéből a virágokat, és a Biblia után nyúlt.

* Isten napja mindenhová elhat - Jóel 2,1-11

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 466 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2004
  • e Hét: 24648
  • e Hónap: 53960
  • e Év: 241762
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.