|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2020-01-29 16:50:13, szerda
|
|
|
FRÉZIA
Természetes erejű virág, Dél-Afrikából, Fokföldről származik, nevét felfedezője, egy német fizikus után kapta. Az illatos virág láthatóan tele van természetes energiával, nagyon ritkán bántják betegségek, vagy kórokozók.
Napjainkban ismét népszerű, divat a szín és az illat, szívesen kötjük csokorba!
Virágnyelven jelentése:gyengédség, bizalom, mindig megbízhatsz bennem.
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2020-01-29 15:45:03, szerda
|
|
|
A szeretethiányban szenvedők, vagy súlyos krízisen átesők azok akik áldozatul eshetnek egy nárcisztikus személyiség zavarral küzdő ember manipulatív viselkedésének. Elmondom miért : Valahol valami elveszett, valamit vagy valakit elvesztettünk a múltban.
Lehet ez az ősbizalom, hogy mindig minden rendben van, lehet ez az önmagunkban vetett hit, lehet egy szeretett személy, de lehet hogy az önbizalmunkon esett csorba, valahol valamikor.. Még keresem én is.. Viszont amire ma rájöttem az az, hogy magamon kell dolgoznom minden erőmmel. Hiszen ahhoz, hogy kihasználjanak
/ szörnyű ezt kimondani/...a hozzájárulásomat adtam.
Nem húztam meg a határaimat, hogy eddig és nem tovább! Én magam dobáltam feneketlen kútba a "kincseimet". Fájdalmas felismerés, tudom... Úgy döntöttem nem tapicskolok a szarban tovább! Attól még értékes és csodálatos vagyok, mert mertem bízni, adni, szeretni, de ez egy valakinek nem kellett... Mindannyian CSODÁK vagytok! Egyedi, egyszeri, megismételhetetlen CSODÁK, ne feledjétek! Már félek a jövőtől, és nem a múltam határozza meg milyen ember vagyok.Tudom, hogy mindig lesz hitem, erőm, bátorságom ahhoz, hogy túllépjek a múlt sérelmein. Ami velem történt áldásnak fogom fel, hogy tanuljak, fejlődjek, megismerjem magam,és már tudom mit is akarok mire vágyok, úgy igazán. Nem fecsérelem/ Ti se tegyétek/ az időm olyan emberekre, akik nem érdemelnek sem időt sem energiát....
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2020-01-29 08:56:01, szerda
|
|
|
...."Egyszer elérkezel arra a pontra, hogy azt mondod: Állj! Nem bírod tovább... és feladod. Dühvel túlfűtött önsajnálattal heversz a padlón... és vársz. Nem bízol, nem remélsz... csak vársz. Egy nap elunod a várakozást... és felállsz. Felállsz, és vállat rándítva tovább mész. Miért? Mert az értelmetlen várakozás csak önpusztítás. Nem leszel jobban tőle, de nem is halsz bele. És ez a se ide, se oda állapot arra ösztönöz, hogy lépj... Mindig csak előre... mert ha visszafele akarnál menni, rájönnél, nem létezik az az út, melyen érkeztél.
Nem számít, mit hagytál magad mögött, az sem, hol tartasz most, csak az, hogy mi felé haladsz... az a te irányod, az a te utad..."
(Ismeretlen)
|
|
|
0 komment
, kategória: FÓKUSZBAN "A NŐ" |
|
|
|
|
|
2020-01-29 08:43:39, szerda
|
|
|
Farsangi fánk recept
Az ünnepek étke a szép magas, pirosra sült, de hófehér, ,,szalaggal díszített" farsangi fánk. Kerekre szaggatott finom kelt tészta, régiesen pánkó vagy pampuska
HOZZÁVALÓK
38 dkg liszt
4 dkg élesztő
5 tojássárgája,
7 dkg vaj
8-9 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE
A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, kevés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisztet.
Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg megkel. Öt tojás sárgáját csipet sóval elkeverünk és a liszthez öntjük, hozzáadjuk a frissen olvasztott vajat, a rumot és a négy-öt kanál forralt, kihűlt tejet. Addig keverjük, amíg hólyagos lesz és elválik a kanáltól. Ekkor betakarva meleg helyen kelni hagyjuk.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Szaggatjuk, letakarva hagyjuk tovább kelni. Mielőtt forró zsiradékba tennénk, először hüvelykujjal kissé benyomjuk, a benyomott oldalával lefelé tesszük a forró zsiradékba.
Fedő alatt sütjük szép pirosra, majd megfordítjuk és a másik oldalát lefedés nélkül sütjük meg. A jól kidolgozott, megkelt fánkok középső része nem ér a zsiradékba, ettől lesz körben fehér csíkos. Olyan, mintha szalaggal díszítenénk. A megsült fánkokat lecsepegtetjük, papírral leitatjuk, majd tálra tesszük és forrón meghintjük a vaníliás porcukorral.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2020. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
341 db bejegyzés |
e év: |
4200 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1318
- e Hét: 30518
- e Hónap: 70130
- e Év: 299067
|
|
|