2022-12-29 21:51:16, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2-3 g fokhagyma
20 dkg csípős szárazkolbász
30 dkg főtt-füstölt tarja
só
frissen őrölt bors
pirospaprika
3-4 babérlevél
2 dl tejföl
2 ek liszt
Elkészítése
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk és megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzátesszük az apróra vágott savanyú káposztát, (kimosni csak akkor kell, ha nagyon sós) kis ideig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk (óvatosan, mert a káposzta is sós), borsozzuk, hozzádobjuk a babérlevelet.
Lefedve felforraljuk, majd a lángot mérsékelve kb 15-20 percig főzzük.
A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, a főtt-füstölt tarját falatnyi darabokra vágjuk és beletesszük ezeket is a levesbe. (én a kolbászt előtte kicsit megpirítottam serpenyőben kevés zsiradékon)
Néhány perc főzés után tejfölös habarással besűrítjük a levest, melyhez a lisztet simára keverjük a tejföllel és kevés vízzel, szűrőn át - hogy ne legyen csomós - beleszűrjük a levesbe.
A levest összeforraljuk a habarással, jó sok tejföllel, puha kenyérrel, forrón tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|