|
2016-10-24 16:15:53, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 egész tojás,
2 evőkanálnyi tejföl,
4 deka porcukor,
reszelt citrom héja,
16-18 deka grízes liszt,
6 deka vaníliás cukor és
zsír a kisütéshez.
Elkészítése
A szitált lisztbe beleütjük a tojásokat, beletesszük a tejfölt, a citrom héját ás a 4 deka cukrot s jó kemény tésztát gyúrunk. Lisztezéssel éppen úgy elnyújtjuk jó vékonyra, mint a levestésztát.
Azután felvágjuk, idomítjuk, alakítjuk, és forró zsírban kisütjük szép világossárgára. Vaníliás cukorral meghintve adjuk fel. .
forgácsfánk-derelye vágó
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: világossárgára, levestésztát, lisztezéssel, beletesszük, evőkanálnyi, elkészítése, forgácsfánk, elnyújtjuk, hozzávalók, kisütéshez, tojásokat, meghintve, alakítjuk, beleütjük, felvágjuk, idomítjuk, vaníliás, kisütjük, porcukor, vékonyra, cukorral, gyúrunk, tésztát, zsírban, tejfölt, lisztbe, szitált, reszelt, derelye, tejföl, cukrot, citrom, azután, grízes, kemény, éppen, szitált lisztbe, citrom héját,
|
|
|
|
szitált lisztbe, citrom héját, világossárgára, levestésztát, lisztezéssel, beletesszük, evőkanálnyi, elkészítése, forgácsfánk, elnyújtjuk, hozzávalók, kisütéshez, tojásokat, meghintve, alakítjuk, beleütjük, felvágjuk, idomítjuk, vaníliás, kisütjük, porcukor, vékonyra, cukorral, gyúrunk, tésztát, zsírban, tejfölt, lisztbe, szitált, reszelt, derelye, tejföl, cukrot, citrom, azután, grízes, kemény, éppen, forró, adjuk, cukor, liszt, héját, egész, tojás, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 9210
- e Hét: 28746
- e Hónap: 68358
- e Év: 297295
|
|
|