Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy boldog ember nem érez késztetést
  2018-01-19 10:25:15, péntek
 
   
  Egy boldog ember nem érez késztetést, hogy bántsa, megalázza, megszégyenítse vagy bírálja a másikat. Aki nincs kibékülve saját életével, másokéval foglalkozik. Mindig tudja, kinek mi a jó, hogyan kellene cselekednie. Sőt! Meg is sértődik, ha nem eszerint cselekszel. Személyes visszautasításnak veszi, ha nem hallgatsz rá.

Az ember lelkéből feltörnek időnként legmélyebbre elásott félelmei, a múlt fájdalmai, berögződései. Sokan ezt tapasztalatnak nevezik.

De be kell látnunk, hogy mindenki más megtapasztalásokkal rendelkezik, így nem tudhatja senki, nekünk mit kell felülírni, meggyógyítani, "kijavítani" magunkban. Éppen ezért a lelkünk lehet az egyetlen tanácsadónk.
Mások felébreszthetnek bennünk érzéseket, és segíthetnek döntéseket hozni azzal, hogy megerősítenek, vagy rávilágítanak arra, amit belül érzünk.
Vannak olyan helyzetek, amikor az ember egész egyszerűen késztetést érez arra, hogy olyat tegyen, amit később megbán. Már a döntés pillanatában tudja, hogy helytelenül cselekszik, mégis megteszi. Ez általában olyankor történik, amikor valaki a múltban (akár elmúlt életeinkben) sérülést okozott nekünk, és tudatalatt igyekszünk "visszaadni" neki. A kiegyenlítődés megtörténhet azáltal is, hogy megbocsátok, felismerem a tanítást, és legközelebb tudatosan figyelek arra, hogy kiállok magamért ezekben a helyzetekben.
Éppen ezért a boldog és tudatos ember nem bírál, nem aláz és nem bánt. Nem fogja a karmára cselekedeteit. Tudja, hogy minden pillanatban ott a lehetőség a döntésre.
Választhatjuk mindkét utat. Nem nekem kell eldönteni, hogy ki mit érdemel cselekedeteiért. Az én feladatom az, hogy boldog legyek a saját világomban.

Az elégedett ember a boldogsának szenteli a figyelmét, nem pazarol éveket a bosszúra, nem vár éveket senkire, nem a múlton rágódik és a jövőn aggódik. A boldog ember a jelen pillanatnak él, és megtalálja azt, amiben pont most, és pont itt örömét leli.

Hálás az életéért, bármilyen is legyen, hiszen tudja, hogy minden eseményt Ő hívott életre, így lehetősége van bármikor másik jövőt választani. Ugyanakkor nem halogat, hanem cselekszik, amikor sorsa hívja.
A boldog ember hagy másokat élni, elfogadja a szabad akaratot. Nem akar megmenteni senkit Önmagától.
A saját világában él, önfeledten, saját maga hozzájárulásával...

Mohácsi Viktória
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Címkék: hozzájárulásával, felébreszthetnek, cselekedeteiért, megszégyenítse, tapasztalatnak, kiegyenlítődés, cselekedeteit, rávilágítanak, választhatjuk, megerősítenek, meggyógyítani, pillanatában, megtörténhet, berögződései, legmélyebbre, helyzetekben, segíthetnek, helytelenül, cselekednie, rendelkezik, tanácsadónk, életeinkben, megbocsátok, legközelebb, boldogsának, pillanatnak, foglalkozik, pillanatban, megtalálja, kijavítani, cselekszik, tudatalatt, megmenteni, lehetősége, önfeledten, világomban, boldog ember, ember lelkéből, múlt fájdalmai, lelkünk lehet, egyetlen tanácsadónk, ember egész, döntés pillanatában, kiegyenlítődés megtörténhet, karmára cselekedeteit, saját világomban, elégedett ember, boldogsának szenteli, múlton rágódik, jövőn aggódik, jelen pillanatnak, szabad akaratot, Mohácsi Viktória,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Szép estét  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Garai Gábor - Takarítás  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Fehér virág  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 21  Nem számIt  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Tanuld meg ezt a versemet  Soha ne kedvezz...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png férfi  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete István - Akác  Elköszönt  Éretlen vers  Png nő  Png rózsa csokor  Png kutya  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép napot kívánok  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A sors  Facebookon kaptam  Png nő  Png fotel  Még csak most kezdődik a nap  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Png virág  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép álmokat!  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Erdőn  Popper Péter szavai  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Erdőn  Csak a fogyatkozás látható  Mai harmónia kártyám  Png telefon  Éretlen vers  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nevem  A Megváltó szolgálatában  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
boldog ember, ember lelkéből, múlt fájdalmai, lelkünk lehet, egyetlen tanácsadónk, ember egész, döntés pillanatában, kiegyenlítődés megtörténhet, karmára cselekedeteit, saját világomban, elégedett ember, boldogsának szenteli, múlton rágódik, jövőn aggódik, jelen pillanatnak, szabad akaratot, saját világában, hozzájárulásával, felébreszthetnek, cselekedeteiért, megszégyenítse, tapasztalatnak, kiegyenlítődés, cselekedeteit, rávilágítanak, választhatjuk, megerősítenek, meggyógyítani, pillanatában, megtörténhet, berögződései, legmélyebbre, helyzetekben, segíthetnek, helytelenül, cselekednie, rendelkezik, tanácsadónk, életeinkben, megbocsátok, legközelebb, boldogsának, pillanatnak, foglalkozik, pillanatban, megtalálja, kijavítani, cselekszik, tudatalatt, megmenteni, lehetősége, önfeledten, világomban, ugyanakkor, egyszerűen, késztetést, igyekszünk, választani, döntéseket, visszaadni, felismerem, cselekszel, magunkban, eldönteni, felülírni, feladatom, bármilyen, hallgatsz, elégedett, feltörnek, megalázza, tudatosan, érzéseket, helyzetek, másokéval, személyes, önmagától, elfogadja, fájdalmai, lehetőség, általában, figyelmét, kibékülve, világában, eseményt, szenteli, egyetlen, megteszi, olyankor, félelmei, eszerint, időnként, magamért, viktória, történik, figyelek, tudhatja, sértődik, sérülést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 872
  • e Hét: 20408
  • e Hónap: 60020
  • e Év: 288957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.