Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ki-be járkálunk egymás lelkébe, határtalanul
  2021-08-18 06:47:38, szerda
 
   
  "Ki-be járkálunk egymás lelkébe, határtalanul.
Jó ideje figyelem, hogy hogyan öljük egymást, hogyan megyünk át emberi életeken, mint valami tranzitzónán.Telepakoljuk a bőröndünket mindenféle szeméttel a múltból, feldolgozatlan traumákkal, komplexusokkal, majd ledobjuk, ott hagyjuk őrizetlenül a másik emberben, kezdjen vele valamit. Alkalmanként számon is kérjük, hogy miért van még a kupac ott, ahol, miért nem takarította el, miért nem kezdett vele valamit, de leginkább a bűzölgő szemétből miért nem csinált még virágos, kispatakos sziklakertet? Vagy ami még rosszabb, megfogjuk, amire a másikból szükségünk van és elvesszük.
Az emberek jönnek és mennek. Ki lóháton érkezik, hogy hercegnek gondold, ki hintón jön, hogy királynak, ki pedig a végzet asszonyának álcázza magát. Olyan is van, aki utazó, szabad szellem, nem akar maradni az országodban, kicsit megpihen és már megy is tovább. Mások az égből közelítenek meg, hogy angyalnak hidd őket, de akad, aki felül a gyorsvonatra és elnevezi azt Feltétel Nélküli Szeretet Expressznek, hogy biztos legyél benne, jó vendéged érkezik.
Egy biztos, az érkezéskor fene sem tudja, hogy jó szándékú utazóval van dolgunk, vagy fosztogató, ingyenélő, romlott semmirekellővel. Sokáig engedtem, hogy mindenféle népek járjanak keresztül kasul lelkem ösvényein. És csak reméltem, ezúttal nem lesz baj.
Majd újra és újra néztem azt a háborús katasztrófa filmet a saját életemről, ahol bujkálni kellett, félni a támadásoktól és könyörögni egy-egy falat szeretetmorzsáért.
A fosztogatók időről időre elvonultak (mert egy fosztogatónak csak a zsákmány a lényeg, ha elvette kincseid és nincs már miből táplálkozni, továbbáll), maradtak a romok és a szemét. Ott áll az ember egymaga és nem érti hogyan történhetett ez. Hogyan rombolhatnak mindent földig, miféle élet ez, miféle emberiség?
Aztán ül a múltja darabjai felett, nézi, el-el sírja magát, majd egy napon, ha már eleget kesergett, feláll.
Felálltam én is és lassan építettem újra az országot, az országomat, a belső vidékeket, szépítgettem a tájakat, elhordtam a lomot, ültetgettem tudásmagokat, dolgoztam. Sok kemény munka árán újraindult a lelki gazda(g)ság. És amikor az ember saját két kezével, tíz körmével, tégláról téglára rakja össze önmagát, akkor egy napon ráébred és fogadalmat tesz önmagának: ide csak az jön be, akit én beengedek!
És akkor határokat állít.
Most, amikor kint is, a világban fokozott figyelmet kapott a határok átlépése, álljunk meg egy pillanatra és nézzünk rá belső határainkra. Kit engedünk be? Milyen embereket engedünk közel magunkhoz, a családunkhoz? Honnan tudhatjuk, hogy valaki ártani fog-e nekünk vagy békével érkezett? Elég erősek vagyunk-e megvédeni magunkat és lelki egészségünket, szellemi épségünket? Egyre nagyobb kihívás hasonszőrű, azonos értékrendű, jóakaratú társakat találni és egyre erőteljesebben kell odafigyelni a saját határátkelőink megerősítésére.
Nem jöhet, aki bánt.
Nem jöhet, aki veszélyeztet.
Nem jöhet, aki uralkodni akar.
Nem jöhet, aki kihasznál.
Ha az én váram az én házam, akkor az én lelkem az én telkem. Azt engedek be, akit szeretnék.
Mindenki olyan szabályokat hozhat a belépésre vonatkozóan, ami őt biztonságban tartja, testi, lelki és szellemi értelemben egyaránt. És mindenkinek joga van megtagadni a belépést azokkal szemben, akik ezt semmibe veszik. Mindenkinek joga van tiszteletben tartatni a saját határait és kötelessége ugyanezt tenni a többi ember határaival.
Kellenek a határok. Szükségszerű nemet mondani, ahhoz, hogy az igen az valóban igen tudjon lenni.
És ahogyan ez létjogosultságot nyert bennem és ráláttam saját kis vidékemre, úgy kezdtem én is tisztelni a többi ember határait. Jó polgár lenni ott, ahova beengednek és elsétálni, nem erőszakoskodni ott, ahol elutasítanak.
Az én határaimnál az útlevél most már a bizalom és a letelepedési feltétel a kölcsönös szeretet.".

Lőrinczi Emese
 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Címkék: létjogosultságot, semmirekellővel, határátkelőink, megerősítésére, erőteljesebben, erőszakoskodni, feldolgozatlan, komplexusokkal, fosztogatónak, egészségünket, alkalmanként, veszélyeztet, szépítgettem, támadásoktól, gyorsvonatra, sziklakertet, történhetett, biztonságban, rombolhatnak, tudásmagokat, családunkhoz, elutasítanak, letelepedési, határtalanul, szükségszerű, telepakoljuk, tranzitzónán, tiszteletben, vonatkozóan, fosztogatók, országodban, közelítenek, táplálkozni, határainkra, bőröndünket, takarította, bőröndünket mindenféle, másik emberben, bűzölgő szemétből, másikból szükségünk, emberek jönnek, végzet asszonyának, égből közelítenek, érkezéskor fene, háborús katasztrófa, saját életemről, fosztogatók időről, fosztogatónak csak, ember egymaga, múltja darabjai, belső vidékeket, lelki gazda, Feltétel Nélküli Szeretet Expressznek, Lőrinczi Emese,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Éretlen vers  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png ház  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png lepke  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Erdőn  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  képre írva  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Egy hatékony szolga  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  képre írva  Hiányzik  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy lelki imádság  Idő  Szívem tiéd  Sokan azt tartják  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem méltó hozzád  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Adakozás  Tavaszi kép  Fehér virág  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  Nevem  Alázat  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Neked tudnod kell  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Az engedelmesség miért nem vál...  Tanuld meg ezt a versemet  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  Esti kép  A boldog családok mind hasonló...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem tiéd  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Julian Brass gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 19  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
bőröndünket mindenféle, másik emberben, bűzölgő szemétből, másikból szükségünk, emberek jönnek, végzet asszonyának, égből közelítenek, érkezéskor fene, háborús katasztrófa, saját életemről, fosztogatók időről, fosztogatónak csak, ember egymaga, múltja darabjai, belső vidékeket, lelki gazda, ember saját, napon ráébred, világban fokozott, határok átlépése, saját határátkelőink, belépésre vonatkozóan, belépést azokkal, saját határait, többi ember, valóban igen, útlevél most, letelepedési feltétel, kölcsönös szeretet, létjogosultságot, semmirekellővel, határátkelőink, megerősítésére, erőteljesebben, erőszakoskodni, feldolgozatlan, komplexusokkal, fosztogatónak, egészségünket, alkalmanként, veszélyeztet, szépítgettem, támadásoktól, gyorsvonatra, sziklakertet, történhetett, biztonságban, rombolhatnak, tudásmagokat, családunkhoz, elutasítanak, letelepedési, határtalanul, szükségszerű, telepakoljuk, tranzitzónán, tiszteletben, vonatkozóan, fosztogatók, országodban, közelítenek, táplálkozni, határainkra, bőröndünket, takarította, asszonyának, ültetgettem, kötelessége, határaimnál, mindenkinek, szabályokat, expressznek, őrizetlenül, odafigyelni, katasztrófa, fogadalmat, érkezéskor, országomat, fosztogató, könyörögni, elvonultak, mindenféle, szükségünk, kispatakos, beengednek, újraindult, határaival, megtagadni, pillanatra, értékrendű, értelemben, traumákkal, épségünket, hasonszőrű, ösvényein, jóakaratú, keresztül, életemről, ingyenélő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3944
  • e Hét: 23480
  • e Hónap: 63092
  • e Év: 292029
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.