Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Május 1. az egyik legszebb ünnep és a legszebb tanítás
  2023-05-01 18:38:51, hétfő
 
   
  Május 1.

az egyik legszebb ünnep és a legszebb tanítás. Ünnepeljük a természet megújulását, virágba borulását, de régen a munka ünnepe is volt. És a kettő nem is áll messze egymástól.
Az önmunka is egy hosszú folyamatot igényel, akár csak mint egy fa kifejlődése, években mérendő. Viszont a legtöbb ember azonnali megoldásokat akar, pedig ez nem így működik. Ha nem hagyunk időt a fejlődésnek, akkor hamar elromlik, és, ha megbetegedett, az nem hozható helyre egy csettintéssel! Ezért sokan feladják idő előtt.
Képzeld el, hogy az életed tele van labirintussal amiben több út is van. Az utak neve amin elindulhatsz példáúl: munka, család, egészség, barátok, tisztesség, hit....
Honnan tudod, hogy merre kéne menned? Hiába van térképed, nem az mondja meg melyik a helyes út. Neked kell eldöntened merre indulsz el.
Tudod melyik lesz az életed legfontosabb kulcsokat rejtő kapcsolata?
Legtöbben azt válaszolják erre: a szülő
-testvér-gyermek-párkapcsolat.
É ez így ebben a formában nem igaz. A leg- régebbi, legmélyebb, leghosszabb, legértékesebb, legelpusztíthatatlanabb kapcsolatod önmagaddal van. Ez az a kapcsolat mely öröktől fogva létező. Minden más átmeneti, mely órákra, napokra, évekre, egy életre vagy életekre szól.
Amikor elindulsz egy új életben az önismeret útját járod, akkor ezt a kapcsolatot ismered meg, miközben pedig felfedezed valódi önmagad.
Helyetted senki nem képes érzékelni és érezni önmagadat fiziológiai, érzelmi, testérzeti és tudati szinten.
Amit mefigyeltem, hogy a szégyen, a megaláztatás, minden másnál erősebben rögzülő emléknyomok.
Nem véletlen, hogy amikor valamit elrontunk, vagy megbetegszünk, vagy valaki ránk kiabál, vagy kinevet, akkor abban a pillanatában úgy érezzük, hogy az összes tekintet ránk szegeződik. A szemekben pedig azt látjuk, azt véljük látni, amitől a leginkább tartunk. Mintha mindenki figyelne, sőt, elutasítana minket. Az elutasítottság pedig az egyik a legmélyebb emberi fájdalom, mely a végső magunkra utaltság és kiszolgáltatottság ősi érzését hordozza.
Akit gyermekkorban vagy akár az életei során elutasítottak, kizártak közösségből, megaláztak, elhagytak, annak ott van a félelem a zsigereiben, az összeszoruló gyomrukban, a fejükbe szökő vérben. Mindez egy évtizedeken át is megmaradó érzelmi lenyomatot hagy.
Az ilyen és ehhez hasonló élmények és sérülések éppen ezért évekkel később is ott lehetnek a mindennapjainkban. Sokkal érzékenyebbek vagyunk minden olyan dologra, ami előhív bennünk egy-egy ilyen fájdalmas, megalázó emléket, hiszen ez borzasztó nehéz érzelmeket hoz magával.
Ha valakit például a testével kapcsolatosan sok megaláztatás ért, sokszor szégyelli a meztelenséget, kényelmetlenül érzi magát a testi intimitásban és hormon, vagy akár bőr betegsége, de akár daganata is lehet. Akit korábban kigúnyoltak azért, mert szegény volt, kellemetlenül érezheti magát az anyagiakról szóló egyezkedésekben, és próbálja azokból kivonni magát, vagy éppen óriási védőfalat épít maga köré különböző luxuscikkekből, betegségei ízületi, vagy idegrendszeri görcsök, vagy agyi érelmeszesedés. A legtöbben egyszerűen igyekeznek elkerülni, hogy ezek a sebek újra fájjanak, és sokszor ennek a lavírozásnak a foglyai. Autoimmun betegségek.
A gyógyuláshoz azonban fontos, hogy önismeretet szerezzünk, rálátást arra, ami bennünk él a múltból. A seb nem magától gyógyul, hanem gyógyítani kell. A jelenből kell biztonságot adnunk a bennünk élő sértett, megalázott önmagunknak.
A májusfa arra emlékeztet, amikor
Fülöp és Jakab apostoloknak térítő útjuk során egy Valburga nevezetű szűz leány volt a segítőtársuk. A leányt az emberek megrágalmazták, megalázták, nem hitték el, hogy ő tiszta és ártatlan. Valburga azonban, tudta, hogy ki Ő és hitt magában, és hogy a gúnyolódókat megszégyenítse, elővette vándorbotját, letűzte a földbe, letérdepelt és imádkozott előtte, mire a száraz fa az emberek szeme láttára kizöldült.
Állj meg ma, szúrd le a vándor botodat és engedd, hogy virágot hozzon.
Amit elhiszünk magunkról, az teljesen megváltoztathat bennünket és ezzel a környezetünket. Amint megtanulsz bízni magadban, megtanulsz élni.
Az erő, hogy hiszel önmagadban. Ez a kulcs, mely megváltoztatja a sorsot.

Szeretettel: J.L
 
 
0 komment , kategória:  Május  
Címkék: megváltoztathat, egyezkedésekben, elutasítottság, megszégyenítse, érelmeszesedés, luxuscikkekből, kényelmetlenül, megváltoztatja, környezetünket, megrágalmazták, gyermekkorban, elutasítottak, labirintussal, kapcsolatosan, idegrendszeri, meztelenséget, legértékesebb, megbetegszünk, érzékenyebbek, kellemetlenül, csettintéssel, megbetegedett, párkapcsolat, vándorbotját, apostoloknak, megaláztatás, segítőtársuk, összeszoruló, gúnyolódókat, megoldásokat, intimitásban, pillanatában, lavírozásnak, legfontosabb, elindulhatsz, gyógyuláshoz, egyik legszebb, legszebb tanítás, természet megújulását, munka ünnepe, hosszú folyamatot, legtöbb ember, életed tele, utak neve, életed legfontosabb, leg- régebbi, életre vagy, önismeret útját, kapcsolatot ismered, összes tekintet, szemekben pedig, leginkább tartunk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Az igazi szeretetért rendszeri...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Minden harmadik...  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  A jó emberek mindig szépek mar...  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Png nő  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szívem tiéd  Radikális szeretet  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét  Nem tudhatod  képre írva  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kutya  Png rózsa csokor  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Lóhere  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alvó cicák  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Paul David Tripp Április 20  képre írva  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einsteinről  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Annuska bar...  Próbálj meg ...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
egyik legszebb, legszebb tanítás, természet megújulását, munka ünnepe, hosszú folyamatot, legtöbb ember, életed tele, utak neve, életed legfontosabb, leg- régebbi, életre vagy, önismeret útját, kapcsolatot ismered, összes tekintet, szemekben pedig, leginkább tartunk, elutasítottság pedig, legmélyebb emberi, végső magunkra, életei során, összeszoruló gyomrukban, fejükbe szökő, testével kapcsolatosan, testi intimitásban, anyagiakról szóló, legtöbben egyszerűen, sebek újra, gyógyuláshoz azonban, jelenből kell, májusfa arra, emberek megrágalmazták, gúnyolódókat megszégyenítse, emberek szeme, vándor botodat, teljesen megváltoztathat, megváltoztathat, egyezkedésekben, elutasítottság, megszégyenítse, érelmeszesedés, luxuscikkekből, kényelmetlenül, megváltoztatja, környezetünket, megrágalmazták, gyermekkorban, elutasítottak, labirintussal, kapcsolatosan, idegrendszeri, meztelenséget, legértékesebb, megbetegszünk, érzékenyebbek, kellemetlenül, csettintéssel, megbetegedett, párkapcsolat, vándorbotját, apostoloknak, megaláztatás, segítőtársuk, összeszoruló, gúnyolódókat, megoldásokat, intimitásban, pillanatában, lavírozásnak, legfontosabb, elindulhatsz, gyógyuláshoz, évtizedeken, önismeretet, zsigereiben, kapcsolatod, kapcsolatot, fiziológiai, elutasítana, biztonságot, megújulását, önmagunknak, válaszolják, leghosszabb, fejlődésnek, kifejlődése, mefigyeltem, letérdepelt, emléknyomok, kigúnyoltak, szeretettel, közösségből, anyagiakról, gyógyítani, legmélyebb, ünnepeljük, igyekeznek, megalázott, megtanulsz, tisztesség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7426
  • e Hét: 26962
  • e Hónap: 66574
  • e Év: 295511
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.