Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/82 oldal   Bejegyzések száma: 818 
Szinte bármire képes a tudatalattid, ha így használod…
  2023-12-04 20:28:55, hétfő
 
  A meggyőződés és a hit formálja a tudatalattinkat. Egész életünk attól függ, hogy mit hiszünk, mit gondolunk, és milyen elvárásokat küldünk az életünk felé. Ha negatívan gondolkodunk, az elraktározódik mélyen a tudatalattinkba, és életünkben hajlamosak leszünk a rossz történéseket bevonzani.

Pár tipp, hogy hogyan alkalmazzuk a tudatalattink erejét:

1. A tudatalattink nem csupán ellenőrzi testünk folyamatait, hanem rengeteg felmerülő kérdésre tudja is a választ. Segítségünkre lehet problémáink megoldásában.

2. Mielőtt elalszunk, "küldjük el" a kérdéseket, és hamarosan csodás válaszokat fogunk kapni. Fogalmazzuk meg vágyainkat, és teljesülni fognak azok.

3. Minden, amit befogad a tudatalattink, érzelmeink, gondolataink, és cselekvéseink által irányított. Különösen figyelmet kell fordítanunk gondolatainkra, hiszen nagyon rengeteg minden múlik rajtuk az életünkben.

4. Minden tapasztalat a beteljesületlen vágyak eredménye. Ha leragadunk egyes problémáknál, kétségbeesünk, akkor a tudatalattink is így fog válaszolni.

5. Ha van egy vágyunk, vagy álmunk, akkor ismételgessük rendszeresen a következő kijelentést: Hiszek a tudatalattim hatalmában, általa fogalmazódott meg ez a vágy bennem, ami be is fog teljesülni.

6. A stressz, a szorongás és a félelem megzavarja a testünk természetes működését. Más lesz a légzésünk, a szívritmusunk, a pulzusunk. Képzeljük el a nyugalom, és kiegyensúlyozottság állapotát, és nem sokra rá a fizikai tüneteink is el fognak múlni.

7. Gondoljunk a legpozitívabb dolgokra, legyenek örömöt okozó elvárásaink. Érzelmeink, és gondolataink egyfolytában valóra válnak.

8. Képzeljük el, hogy minden felmerülő probléma pozitív kimenetelű lesz. Az elképzelt, és a tudatalattinkban elraktározott gondolataink valóra válnak. Tudatosan válasszuk a jót!

"Az ember azzá válik, amit gondol! " - (James Allen)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
5 dolog, amit a legtöbb ember megbán az élete során
  2023-12-01 21:23:31, péntek
 
  5 dolog, amit a legtöbb ember megbán az élete során - a céltalan élet szív- és érrendszeri betegséget okozhat

Amíg fiatalok vagyunk, csak éljük az életünket és nem gondolunk az öregkorra. Idősebb korban azonban sokkal több időnk van gondolkodni, az élet nagy dolgain elmélkedni és egyfajta számvetést készíteni az életünkről. Ilyenkor jön a mérleg, mit tettünk jól, mit csinálhattunk volna másként. A legtöbb ember sok dolgot megbán és ha visszatekerhetné az idő kerekét, teljesen másként döntene sok mindenben. Nem mellesleg a ki nem mondott érzések és szavak, a meg nem tett dolgok betegségeket is okoznak. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

Sok ember adja fel a saját boldogságát az élete során. Ez nagyon durván hangzik, de bizony sokan csak elsétálnak a boldogság mellett. Nagyon klisés lehet, de így van: a boldogság bennünk lakozik. Sokan, amikor számvetést végeznek az életükkel kapcsolatban, nagyon sajnálják, hogy nem voltak elég boldogok, hogy nem örültek úgy igazán az életnek. Az élet nehéz, de ha megtaláljuk benne a kis örömöket, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb emberek lehetünk.

Sokan tartanak fenn az életük során mérgező emberi kapcsolatokat is. Mindenki ismer maga körül olyan embereket, akiket energiavámpíroknak is lehet nevezni. Ezek az emberek akkor érzik magukat elemükben, ha mások érzelmeiből táplálkozhatnak. Ettől válnak erőssé, míg azok, akiket érzelmileg kizsigerelnek, egyre rosszabbul érzik magukat nemcsak az érzelmi szipolyozó társaságában, de azon kívül is.

Miért is kellene olyan emberekkel foglalkozni, akik negatívan hatnak ránk?
Az érzelmi kizsákmányolás nem jó, lelkileg megbénít, testileg megbetegít, szellemileg leépít.

A ,,szeretlek" és ,,köszönöm" szavakat is sokan elfelejtik. Amikor elveszítünk egy szívünkhöz közel álló személyt, megfordulhat a fejünkben, hogy nem mondtuk neki - vagy nem eleget -, hogy mit érzünk iránta. Rengeteg ember bánja meg, hogy nem volt elég hálás a sorsnak, amiért jó emberek vették körül, amiért sok segítséget kapott. Két szóról van szó: ,,szeretlek" és ,,köszönöm". Mindkét szónak súlya van, de a lelkünk is megkönnyebbül, ha ki tudjuk ezeket a szavakat mondani olyan embereknek, akiknek helyük van a szívünkben.

A bátorság sem szerepel sok ember repertoárjában. Édesapám mondta mindig, hogy az élethez bátorság kell. És milyen igaz! Amikor felülünk az élet nevezetű hullámvasútra, nem is sejtjük, hogy néha olyan pofonokat kapunk, amelyek szinte égetik a bőrünket. A nehéz helyzetek előtti megtorpanás, a jó lehetőségek visszautasítása mind-mind a bátorság hiányára utalnak. Az élet sokszor tesz bennünket próbára, amihez kell egy adag kurázsi. Viszont ennek köszönhetően vehet jó, jobb irányt is az életünk.

Az egoizmus jelenléte szintén megkeseríti az emberek életét. Nemcsak testileg, mentálisan is megbetegít. Néha muszáj ugyan önzőnek lenni, de az egyik legjobb dolog a világon: adni. Érzelmeket, segítséget, kedves gesztust, bármit. A mindig csak önmagával törődő ember előbb-utóbb magányossá válik. Nem helyezhetjük mindig a saját érdekeinket mások elé. Idősebb emberek gyakran gondolják azt, hogy sokkal teljesebb és boldogabb életet is élhettek volna, ha nem mindig a saját érdekeiket és érzéseiket tartották volna szem előtt.

Az életcél hiányát is sokan emlegetik életük utolsó harmadában. Egy tanulmány szerint az életcél csökkenti a korai halálozás kockázatait. Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy az embereknek vannak-e életcéljaik, ha igen, mik azok, és ha nincsenek céljaik, akkor milyen betegség a leggyakoribb ezen emberek körében. Bebizonyosodott, hogy a célok nélküli életet élők körében sokkal gyakoribbak a szív- és érrendszeri megbetegedések, mint azon emberek körében, akik egész életükben küzdöttek valamiért, az álmaikért és céljaikért.

Azok, akik kitűznek maguk elé egy-egy célt és meg is szeretnék azt valósítani, sokkal boldogabbak. A vizsgálat során ezen emberek közül csak kevesen dohányoztak és fogyasztottak rendszeresen alkoholt, illetve a testmozgás is a prioritásuk között szerepelt. Tehát nagyon is fontos, hogyan éljük az életünket, hiszen ez kihat az egészségünkre, és mint kiderült, elsősorban a szívet és az érrendszert veszélyezteti, ha nem azért kelünk fel mindennap, hogy a céljainkért éljünk, küzdjünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A BUDDHIZMUS 12 legfontosabb tanítása
  2023-11-30 23:16:36, csütörtök
 
 


A buddhizmust - annak ellenére, hogy én magam sosem leszek gyakorlója -, nagyra tartom. Az egyetlen olyan útnak, amiben semmiféle ártás sincsen mások felé. És ami fontosabb, gyakorlója felé sem. Nem kelt bűntudatot, nem akar feleslegesen törvénykezni, ítélkezni követőin. Egészségesnek mondanám, ezért is olvasgatom szívesen Buddha történeteit. Egy 12 pontból álló tanítást hoztam most, ami csakis jobbá teszi olvasója életét.

1. Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elméjükben a gyertya, amely akkor gyullad fel, mikor sötétben van elméjük.

2. Mindig lesz olyan ember az életedben, aki nem bánik veled jól. Köszönd meg neki, mert erősebbé tesz.

3. Ha valaki rosszul bánik veled, emlékezz: Vele van valami baj, nem Veled. Egészséges emberek nem pusztítják el egymást.

4. Amikor fáj, figyelj. Az élet próbál neked valamit tanítani.

5. Három megoldás van minden problémára: elfogadni, változtatni, vagy elengedni. Ha nem tudod elfogadni, változtass. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor engedd el.

6. Engedd, hogy az emberek megítéljenek. Engedd, hogy félreértsenek. Engedd, hogy pletykáljanak rólad. Az, amit rólad gondolnak, nem a te problémád. Véleményük nem fogja a számláidat kifizetni. Tehát maradj kedves, szeress kitartóan és légy szabad egyéniség.... bármit is mondanak vagy tesznek, soha ne kételkedj értékességedben és az igazság szépségében. Ragyogj tovább és hagyd a gyűlölködőket gyűlölködni.

7. Mindegy mennyire tanultnak, tehetségesnek, menőnek, vagy gazdagnak hiszed magad, az, ahogyan másokkal bánsz, végeredményben mindent elmond rólad. A becsületesség minden.

8. Minél kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak rólad az emberek, annál boldogabb leszel.

9. A csend a legjobb válasz annak, aki nem értékeli a szavaidat.

10. Ha azt hiszed, minden valaki másnak a hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Majd amikor megérted, hogy minden belőled indul ki, akkor fogsz békére és örömre lelni.

11. Ahol nincs tisztelet, ott szeretet sincs.

12. A kapcsolatok sohasem halnak természetes halált. Megöli őket az ego, az elutasítás és a hozzáállás.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
35 pozitív kijelentés
  2023-11-26 20:57:27, vasárnap
 
  35 pozitív kijelentés, ami erőteljes változást hoz az életedbe

Az Univerzum mindig azt adja, amit kérünk, gondolunk. Ha folyton a rossz dolgokon rágódunk, az tölti ki napjainkat, akkor még többet fogunk szerezni belőlük. Próbáljunk meg változtatni, gondoljunk pozitív dolgokra, képzeljük el, hogy, amit akarunk érni, az már a mienk. Erősítsük gondolatunkat pozitív állításokkal.

Itt van 35 kijelentés, mely meg fogja változtatni az életünket, ha egy hónapon keresztül naponta minimum 10-20 percen keresztül ismételjük őket.

1. Én vagyok az életem építésze. Én építem fel az alapot, és én választom ki a tartalmat, amivel megtöltöm.
2. Ma tele vagyok energiával, és boldogsággal.
3. A testem egészséges, az elmém briliáns, a lelkem nyugodt.

4. A rossz gondolatok és tettek messze elkerülnek.
5. Végtelen lehetőséggel rendelkezem, melyet ma szabadon használhatok.
6. Megbocsájtok azoknak, akik bántottak, és békét kötök velük.

7. Az együttérzés folyója mossa le a haragomat, és szeretettel tölt fel.
8. Angyalok kísérnek az utamon, és egyfolytában arra vezetnek, amerre nekem a legjobb.
9. A házasságom napról-napra egyre erősebb és stabilabb.

10. Rendelkezem mindazokkal a tulajdonságokkal, melyek szükségesek ahhoz, hogy sikeres legyek.
11. Vállalkozásom napról-napró növekszik, kiteljesedik és egyre inkább virágzóbb.
12. Kreatív energia áramlik át rajtam, új és értékes ötleteim vannak.

13. A boldogság egy választás. Saját teljesítményem, és sikereim adják a boldogságomat.
14. Képes vagyok leküzdeni a kihívásokat. A siker felé vezető út itt áll előttem.
15. Megérdemlem, hogy egy jól fizetett, biztos állásom legyen, olyan, amelyik erőmnek, képességeimnek, és elképzeléseimnek is megfelel. Olyan munkahelyem van, amely tökéletes számomra.

16. Bátor vagyok, és hiszek önmagamban.
17. Tele vagyok pozitív gondolatokkal, az életemben van.
18. Elengedem a régi negatív szokásaim, és helyettük új, pozitív szokásokkal gazdagodom.

19. Csodálatos vagyok.
20. Csodás család, barátok és ismerősök vesznek körül.
21. Bízom önmagamban, önbizalmam egyre jobban növekszik.

22. Minden, ami történik az én boldogulásomat szolgálja.
23. Az erő bennem van.
24. Bár nehéz időket élek át, ez csupán egy szakasza az életemnek.

25. A jövőmről kivetített ideális elképzelés ma veszi kezdetét.
26. Támogatom az Univerzumot. Az álmaim valósággá válnak még ma.
27. Hamarabb találkozom a megfelelő partnerrel, mint ahogy azt gondoltam volna.

28. Sugárzom a boldogságtól, gyönyörű és elégedett vagyok.
29. Minden akadályt legyőzök, ami az utamba kerül.
30. Egészséges vagyok, az egész testemet átjárja az egészség.

31. Erővel a szívemben, és letisztult gondolatokkal ébredtem ma.
32. Félelmeim egyszerűen eltűnnek.
33. Mindennel megbékélek, ami eddig történt, és ami történni fog az életemben.

34. Természetem isteni, spirituális lény vagyok.
35. Az Életem most kezdődik.

Az erő benned van! Érdemes elmentened ezt a cikket, hogy megismételhesd minden nap ezeket a kijelentéseket, és látni fogod, hogy teljes mértékben megváltozik a gondolkodásod, és az életed is hamarosan...
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A 10 legnagyobb titok amit az emberiség már elfeledett!
  2023-11-26 20:53:17, vasárnap
 
  A 10 legnagyobb titok amit az emberiség már elfeledett! Ezért hatalmas árat fogunk fizetni !

Az emberiség napjainkra elvesztette az általa birtokolt tudás egy részét. Amikor megfigyeljük, hogy éltek az ősi civilizációk, azt vehetjük észre, hogy bizonyos értelemben fejlettebbek voltak, mint a mai civilizáció. Ez a fejlettség olyan spirituális tudáson és bölcsességen alapult, ami a lélek és az élet igazságait tartalmazta.

Előbbre jutottunk ugyan a technológia, a tudomány terén, és ma már az egész világ összeköttetésben állhat, de időközben valahogy elvesztettünk valamit az alapvető tudásból, bölcsességből. Megteremtettük azt a Paradicsomot, amelyről úgy gondoltunk, hogy minden vágyunk, de lassan rájövünk, hogy eltávolodtunk attól az Édentől, ami régen tényleg a miénk volt.

Elbonyolítottuk az életet, és azzal, hogy megoldásokat kerestünk, csak megdupláztuk a kérdéseket és a megoldásra váró problémákat. Úgy tűnik, hogy okosabban élünk, de nem bölcsebben. Mégpedig azért, mert elfelejtettünk pár igazán fontos dolgot.

1. Az emberek a természet részei
Az elmúlt kétszáz évben elszakadtunk a természettől. Kizsákmányoltuk, romboltuk, megemésztettük és megpróbáltuk irányítani a természetet, hogy csillapítsuk a kapzsiságunkat. Megpróbáltunk eltávolodni az élet természetes körforgásától.

2. Kapcsolatban állunk az univerzummal és minden élőlénnyel
Egyes törzsek, amelyek még mindig az ősök életszemléletét követik, tiszteletben tartják és továbbra is őrzik ezt a kapcsolatot. A legtöbben viszont megfeledkeztünk róla, hogy minden kapcsolódik mindenhez, és összefonódik egy összetett és szép táncban.

3. Mindannyiunknak vannak egyéni céljai, de vannak kollektív céljaink is
Elfelejtettünk, mi is a célunk. Létrehoztunk egy megegyezésen alapuló valóságot, és most ennek a rabjai vagyunk. Megfeledkeztünk a belső hitelességről, arról a bizonyos szikráról, ami a boldogság és az önmegvalósítás felé vezet bennünket.
Elfelejtettük, hogy azért vagyunk itt, hogy egy nagyobb képet alkossunk.

4. Minden a szeretetről szól
Valószínűleg ez a legmélyebb titok mind közül, amire csupán a valódi látók emlékeznek. Ez az igazság valahol mélyen a lelkünkben rejlik. Valamikor tudtunk róla, de aztán szem elől tévesztettük. Elfelejtettük, hogy végső soron minden a szeretetről szól.

5. A megbocsátás leginkább önmagunk megsegítéséről szól
Azzal, hogy hagytuk magunkkal elhitetni, hogy elszakadtunk egymástól, azt is elfelejtettük, mit jelent a megbocsátás. A legmélyebb értelemben a megbocsátás azt jelenti, hogy megbocsátunk önmagunk azon részének, amiről tudjuk, hogy mások lelkének a része, abban az egységben, aminek mindannyian a részei vagyunk.

6. Szabadnak születtünk
Egy dologra minden nap emlékeztetnünk kell magunkat: arra, hogy szabadnak születtünk. Olyan világban nőttünk fel, ahol a szabadság csupán egy fogalom.
A félelem, tévhitek, hamis ideológiák, anyagi jutalmak béklyóihoz kötöttek bennünket. Elfelejtettük, hogy a változás szabad követei vagyunk.

7. Elfelejtettük a történelem tanulságait
Ha van valami, amit a történelem megtanított nekünk, az az, hogy milyen gyorsan elfelejtjük a már megtanult leckét.

Egyénekként nem vagyunk hibásak az emberiség múltban elkövetett tévedéseiért, de azért már mindannyian egyenként felelősek vagyunk, hogy tanuljunk a múlt hibáiból, és közösségként fejlődjünk, növekedjünk.

8. Az emberek megfeledkeztek a bizalomról, a hitről és a csodálatról
Elvesztettük azt a bámulatot, amit a világ iránt tanúsítottunk. Elfelejtettünk rácsodálkozni az élet csodájára. Szkepticizmusunk és cinikus világlátásunk miatt elveszítettük az önmagunkba és az Univerzum varázsába vetett bizalmunkat. Elvesztettük a hitünket.

9. A valódi erő bennünk rejlik
Mivel félelemben éltünk, elfelejtettük, milyen erősek is vagyunk. Megfeledkeztünk az akaratunk erejéről, amivel megváltoztathatjuk a valóságot. Úgy járunk a világban, mint az alvajárók, előre megtervezett jeleket követünk, mint a gépek. Pedig az igazi erő még mindig bennünk rejlik.

10. Elfelejtettük, hogy kell egyszerűen élni
Az emberi élet összetettebb és bonyolultabb lett. Elfelejtettük, hogy kell egyszerűnek lenni, és elfelejtettük az egyszerűség fontosságát. Pedig az élet felettébb egyszerű.
Az egyszerűség azt jelenti, hogy elutasítunk minden lényegtelen dolgot, és úgy élünk, ahogy a szívünk diktálja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Turáni átok
  2023-11-13 22:12:24, hétfő
 
  Amit a magyar nép még mindig nem tud: A Turáni átok - Árulás - Esküszegés

A halott királyunknak, Szent Istvánnak, mint árulónak, ősi szokás szerint levágták a jobb kezét. Később a mumifikálódott kézből Róma (Vatikán) csinált ereklyét, így született a ,,szent jobb"!

A nép amelyik elhagyja Istenét, azt a népet Istene is elhagyja

Miután Attila halála után fiai között nem volt győztes utód, némelyek hazamentek Szkitiába, Turániába, néhány ezer pedig magát a túlerő és az üldöztetés elől már nem hunnak, hanem székelynek nevező letelepedett és őrködött Székelyföldön, várva a Hunok (magyarok) visszajövetelét az erősítéssel.

A turáni népek közé eredetileg a következőket sorolták: török vagy türk népek, ujgorok, kazahok, oszmán-törökök, kipcsapok, szkiíták(szittyák), hunok (magyarok), avarok, mongolok, mandzsuk.
A turáni-átok a magyarság egyik feltételezett őshazájáról, az ázsiai Aral-tó környéki Turáni-alföldről kapta nevét. Az akkori idők magyar ősvallásáról alig tudunk valamit, mert kevés a hiteles forrás. Az bizonyos azonban, hogy szabad vallásgyakorlat működött a nép körében, azaz mindenki abban hitt, amiben akart. A magyarok hittérítők, kereskedők és utazók révén ismerték már a keleti- és nyugati kereszténységet, az iszlámot, a zsidó hitet és más, kisebb ázsiai vallásokat is. Sűrűn megfordultak köztük idegen népek képviselői, akiket nem korlátoztak hitbéli életükben, sőt ha valaki akart, csatlakozhatott is hozzájuk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a magyaroknak ne lett volna saját hite.

A turáni-átok ősi magyar legenda, sokféle változata terjedt el, de mindegyikben közös az átok, a táltosok megátkozták a magyarságot. Legyen sorsuk széthúzás és belviszály, soha, semmiben ne egyezzenek, belső féreg rágja a nemzetet, lassú pusztulás végezzen vele. A magyarok közti széthúzás, ellenségeskedés 1000 éven át tartson. Más források szerint addig, amíg Hunnia (Magyarország) a római egyházat követi. Nézzük, hogy alakult ki az átok!

Manapság pogánynak mondják az ősmagyarokat, és ezt a pogányságot úgy képzelik el, mint a kereszténység ellentétét, holott nyelvészeti bizonyítékok igazolják, hogy ,,pogány" kori szókincsünkkel nevezzük meg a kereszténység világát, hogy a magyar nyelv honfoglalás előtti szavaival az egész Bibliát le lehet fordítani. Ez pedig azt mutatja, hogy korábbi hitünk nem állhatott messze a kereszténységtől. A lélek, Isten, hagymáz (ördög), bölcs, boszorkány, stb. mind-mind ősmagyar szavak. A vízzel való meghintés régebben is tisztított, ahogyan a kereszteléskor is a víz tisztító jelképként szerepel. A Mennyei Úr régen is minden létező dolog teremtője volt, és az engesztelő áldozat is létezett.
Íme, az egyenes vonal az ősvallástól a kereszténységig. Hiszen maga Isten neve, az ISTEN szó is két ősi istenség nevének összefonásából alakult ki: Istár, a vizek, a lélek és a termékenység istennőjének és Enlil, az ég, a föld és a világűr istenének nászából született a világ. Isten eggyé lett a világmindenséggel, akinek neve van, de személyisége nincs, mivel Ő maga az egész világ. Isten maga az élet, ezért mindenben Isten nyilatkozik meg... Ez volt az ősvallás, melyből minden más hit kialakult, elferdítve az eredeti igét. Ezért nem harcoltak elég keményen a magyarok az erőszakos térítések ellen. A táltosok megérttették az emberekkel, hogy mindegy, melyik vallás jelét vetik magukra; ha Isten nevét mondják, a világmindenség erejével töltekeznek újra. Tulajdonképpen a kereszt jele sem Jézus halálára utal, mert ez is egy ősi szimbólum. Aki a világmindenséget akarja ábrázolni, az két vonalat mutat: egyet északról délnek, egyet pedig keletről nyugatnak. Esetleg felmutat az égre, majd le a földre, aztán körbe a látóhatáron. Ez a kereszt; a legősibb jelképek egyike, mely jóval Jézus megfeszítése előtt már használt volt, és amelyet a keresztény egyház felhasznált, félremagyarázott és kisajátított.

Az áruló István

Mindezzel Rómában a mindenkori pápa is tisztában volt. Egy mindjobban elferdített, félremagyarázott hit nevében szerveztek világbirodalmat, de nem számoltak a magyarokkal, az igaz hit őrzőivel, akik mindent jobban tudtak, mindent jobban csináltak, akik leleplezhették őket. Ezért kellett idegeneket a nyakukra ültetni, amit viszont csak a vallás nevében tehettek meg. Ráadásul szükségük volt egy belső emberre, egy olyan főúrra, aki a hatalomért sok mindenre képes. Ez volt Géza fejedelem és fia, Vajk (a későbbi István).
Az tény, hogy az un. ,,Etelközi vérszerződésben" szent esküvel fogadták a törzsfők a fejedelem szeniorátus szerinti öröklését. Ez a szeniorátus az a rendszer volt, mely szerint Álmos legidősebb sarja örökölte a vezérlő fejedelem tisztét. Ez Géza halála után egyértelműen Koppányt illette volna. Akkor meg hogyan jutott trónra Vajk (István), akit nem illetett volna a vérszerződésben fogadott eskü alapján a trón?
A válasz egyszerű, csak talán nem szalonképes kimondani. Árulással, pártütéssel, gyilkossággal. Idegen katonák segítségével. Ma úgy mondanánk véres puccsal, majd ebül szerzett hatalmának megszilárdítása érdekében véres leszámolással.
Géza Taksony fejedelem fia volt, és puccs nélkül aligha válhatott volna belőle is fejedelem, mivel az ősi rend szerint nem ő örökölte volna a hatalmat, hanem Taksonynak rangsorban utána következő legidősebb férfirokona. Később ugyanígy nem Istvánnak, hanem Koppánynak kellett volna követnie őt a fejedelmek sorában. Hogy megerősítse magát posztján, szövetségeseket keresett, ám a magyarok közt nem találván eleget, idegenek felé fordult, és ez kapóra jött az egyháznak. Róma, hűbéresén I. Ottón keresztül segítséget ígért Gézának, ha a fejedelem elpusztítja a régi magyar, hun rendet és a régi vallást, amely a pápai kereszténység és így Róma vesztét okozhatta volna. Az érdekek itt találkoztak.
Géza fiát, Vajkot német papok nevelték, és feleséget is a bajor uralkodóházból választott neki. Később vette fel az István nevet (István férfinév a görög Sztefanosz névből származik, közvetlenül az Istefán alakból. Jelentése: virágkoszorú, korona ,,koszorút viselő", ,,megkoronázott"). Géza megszilárdította a fejedelmi poszt már-már csupán névleges hatalmát, és a feudalizmus béklyóit rakta a népre. Az idegen papok partnert láttak benne a római kereszténység és a német hatás terjesztésében, ezért segítették céljai elérésében, miközben fiát teljesen a befolyásuk alá vonták. Ma úgy mondanánk, hogy a gyermek Istvánt sikeres agymosásnak vetették alá. Ő pedig elszakította a magyarságot keleti gyökereitől, az eredendő ősvallást és az ősi tudást semmisítette meg és a teljes eredettörténetet, amely pedig még a keresztény térítők egy részét is megragadta és felismerésre késztette. Olyannyira, hogy némely templomban magyar írást használtak, magyarul miséztek, és ősi magyar szövegeket gyűjtöttek össze. Róma azonban ettől félt leginkább, hiszen úgy tűnhetett, hogy nem a keresztények térítik a magyarokat, hanem az ősi tudás győzi meg a térítőket. Ez nem maradhatott ennyiben, ezért István király Kr. u. 1000-ben a következő rendeletet adta ki:

,,...a magyarok, székelyek, kunok, valamint az egyházi magyar keresztény papság által is használt régi magyar betűk és vésetek, a jobbról balra haladó pogány írás megszüntetődjék és helyette latin betűk használtassanak... Továbbá a templomokban található pogány betűkveli felírások és imakönyvek megsemmisíttessenek és latinra cseréltessenek. Valamint pedig azok, akik régi pogány iratokat beadnak, 1-től 10 dénárig jutalmat kapjanak. A beadott iratok és vésetek pedig tűzzel és vassal pusztíttassanak el, hogy ezek kiirtásával a pogány vallásra emlékezés, visszavágyódás megszüntetődjék."

Ezt a náci Németországban könyvégetésnek nevezzük, és ma mindenki elítéli. A 10 dénáros jutalmat meg a III/III.-as ügynöki tevékenység vérdíjának mondanánk és megvetnénk.
István törvényei szó szerint elégítik a magyarság teljes eredettörténetét, azt hazudva a világnak, hogy a magyarság mindössze 1000 éves múlttal rendelkezik. Ilyen szörnyű teljes kúltúrát eltüntető gondolata legközelebb Adolf hitlernek volt. A képen náci könyvégetés.
Ez a rendelet lehetett a kezdete ezeréves balsorsunknak. Nemcsak vallásukat hagyták veszni a magyarok, de hagyományaikat, értékrendjüket, történelmüket és eredetüket is. Ezek nélkül pedig nem lehet igazi jövője egy nemzetnek még akkor sem, ha a turáni-átok nem működik.
Vajk (István) idegen német katonákat csődít magyarhonba, majd a temérdek német katona szuronyán hatalomra emelkedik. Amikor Kádár ugyanezt megcsinálta orosz katonákkal a háta mögött egy ország gyűlölte meg. Az ugyanilyen áruló Istvánt meg 1000 év után hozsannázzuk. A magyarokat az idegen német haderő katonái polgárháborúba taszítják és mészárolják. Tetejébe idegen vallást kényszerítettek évezredes magyar vallás helyére. A felháborodott magyar törzsfőket, az ősi magyar vallás papságát, sőt saját családtagjait is legyilkoltató Vajk így lesz ,,dicsőséges" király. És nem utolsó sorban Vajk, a magyarság kulturális örökségét tűzzel-vassal írtatta, írásos emlékeiket az ,,új" hatalom egyszerűen megsemmisítette. Vajon nem átkozták joggal (Turáni-átok!) a pártütő, puccsista vezetőt és idegen német katonáit, idegen vallást terjesztő papjait, a magyar táltosok?
Egy biztos. Taksony majd fia Géza, után fia Vajk hármas szerepe alsóhangon is kétségesen dicsőséges. Gondolok itt arra, hogy nem jeleskedtek a magyarság kultúrájának, vallásának, esküvel fogadott szerződésének és eredet történetének megtartására és ápolására. Na persze felmerül a kérdés, vajon tetteikkel jót vagy rosszat cselekedtek a nemzet szempontjából? Emelkedni vagy süllyedni indult a magyar nemzet?
Vajkot, aki I. István király néven lett a magyarok királya az a Római pápa ültette a trónra bábként, akinek elődje I. Leo már Attila hadai előtt könyörgött, hogy Attila ne rombolja le Rómát. És olyan hadisarcot ígért Attilának, hogy az elvonult megkímélve a Nyugat-Római Birodalmat. Elsőként I. László rendelte el, hogy ,,Szent István napja, mint szent ünnep megtartasson". Augusztus 20.-át egyébként az 1083-as szentté avatáskor a pápa, VII. Gergely, jelölte ki. A király fehérvári sírjánál lezajlott szertartást követően, külön kultusz tárgyává vált jobb keze, amelyet teljes épségben sikerült megtalálni.

István halála után a magyarok, ősi magyar szokás szerint, mint árulónak levágták István kezét.

A halott királynak, mint árulónak, ősi szokás szerint levágták a jobb kezét. Később a mumifikálódott kézből Róma (Vatikán) csinált ereklyét, így született a ,,szent jobb"!

De mint tudjuk a történelemkönyveket mindig a győztesek írják, és így lesznek az árulókból szentek. Így lett a magyarság eredettörténete, ősisége, büszkesége eltörölve a germánok és a római pápaság által.
Nem szeretnénk Vajk (Szt. István) szerepét egyoldalúan minősíteni. Pusztán szerettük volna bemutatni, hogy ez a rendelet akár lehetett is a kezdete a magyar balsorsnak, más néven a kulturális, és hitéleti (spirituális) alámerülésnek. Illetve szerettem volna rávilágítani arra is, hogy esetleg lehetett alapja és kiváltója az un. ,,Turáni-átoknak".
A legyilkolt több ezer magyar főpap (gyógyító és történet-író Sámán és Táltos) akik mellékesen őrzői voltak felbecsülhetetlen értékű több ezer éves iratoknak (a magyarság eredet történetének) látva ősi rovásírással írott könyveik elégetését, társaik tömeges kivégzését, a főurak (törzsfők, a Gyula és a magyar vezérek) legyilkolását érthető módon akár átkozhatták is azt, aki ezt a gyalázatot végrehajtotta. Hangsúlyozom mindezt idegen német katonák és idegen papok vezetésével. Nem hisszük, hogy el kell kendőzni azt, hogy nézhető Vajk (Szt. István) hatalomra jutása és ténykedése úgy is, hogy ez volt az az idő, amikor nemcsak vallásukat hagyták veszni a magyarok, de hagyományaikat, értékrendjüket, viselkedés kódexüket és történelmüket is. Ezek nélkül pedig nem lehet jövője egy nemzetnek még akkor sem, ha a turáni átok nem több, mint mítosz.
Ha csupán a tényekből indulunk ki, akkor különös képet kapunk. A tények ugyanis azt mutatják, hogy a magyarság (hunság) évezredek óta létezett, amikor Szent István tette, amit tett. És Szent István után nem telt bele pár száz év és a tatár megsemmisítette a magyar államot. Majd röviddel utána a török. Nem sokra rá a Habsburg. Majd az orosz. Ami tény, a magyarság elsatnyult, elkényelmesedett, sorra veszíti háborúit. Erkölcsét, önbizalmát, területeit, büszkeségét.

Úgy tűnik, mintha Isten elhagyta volna népét...

Azt, hogy Szent István igyekezett kiszolgálni a nyugatot az tény. Az is tény, hogy a magyarok régi hitét kiírtatta, s az új vallást tűzzel-vassal terjesztette. Az egyház szereti is Szent Istvánt. Érthető. Ám adott-e nemzetének sikert és szerencsét az István által tűzzel-vassal nemzetére kényszerített új vallás? Az új vallás sikeres nemzetet, legendás katonai erőt generált-e a korábban régi hitével fergeteges erővel rendelkező magyarságnak?
Vajon eretnek dolog lenne-e azt a kérdést feltenni, hogy a hőn vágyott nyugat jeleskedett-e a történelem során a magyarság megsegítésében?
Eretnek dolog lenne rákérdezni, hogy hol volt a nyugat, amikor jött a tatár? És, hol volt, mikor jött a török? Na, és amikor itt felejtette magát a Habsburg? Hogy a nyugat hogyan képviselt minket Jaltában? És Trianonban? És hol voltak 1956-ban? Vagy épp érdekes kérdés lenne, hogy ma miben segít nekünk az IMF vagy az EU? A be vagy a kihordásban?

Ismétli magát a történelem

Napjaink közéleti állapota aligha szorul bővebb bemutatásra, hiszen nyilvánvaló, hogy vezető magyar politikusok törekednek az ország, a nemzet kettészakítására. És még csak azt se mondhatjuk, hogy új jelenség ez a hazai politikai életben; elég belelapoznunk a történelemkönyvekbe, hogy hasonló helyzetek tucatjaival találkozzunk... A körülöttünk élő népek előszeretettel dörgölik az orrunk alá, hogy a magyarok ötszáz éve minden megvívott háborújukat elveszítették. Mi ehhez nyugodtan hozzátehetjük, hogy azért veszítettünk, mert az ország vezetői (sőt, egy-egy hadseregünk vezérkari tisztjei is) ahelyett, hogy a külső ellenséggel hadakoztak volna, tehetségük javát az egymás elleni áskálódásra fordították. Ez vezetett közvetve a mohácsi vészhez, ahol Szapolyai ,,lekéste" a csatát, mert ő akart a király lenni és azt akarta, hogy II. Lajos meghaljon. Nem érdekelte az ország csak a saját hatalma. A Rákóczi-szabadságharc bukásához, is széthúzásunk vezetett, mert már a koncon marakodok úr és jobbágy, míg eközben a labanc győzedelmeskedett. 1849-ban Kossuth ,,elfelejtette" megadni a nemzetiségeknek a jogokat, úgy bánt velük, mint velünk a Habsburgok. A nemzet széthúzása vezetett ahhoz is, hogy vesztesen kerültünk ki az első és második világháborúból, de még az 56-os forradalom is ezért bukott el. Hogy van az, ha bármit is mond a kormány az rögtön mást, gyökeresen ellenkező véleményen van? Mi ez a megosztás, széthúzás. Miért oszt meg Orbán Viktor? Miért hazudik Gyurcsány? Tényleg, még most is hat az átok? Vagy csak egy legenda?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A nyírkai jóslat
  2023-11-11 22:59:14, szombat
 
  Hét rábaközi táltos, bácsa, tudó ember megidézte a 40-es évek végén Lápkumánja táltos
szellemét, hogy miképpen alakul a jövő. Döbbenetes módon elővetítették a világ, s ha-
zánk történéseit, s ráismerünk azokra a vezetőkre, akik idáig vitték az országot. Rákositól
láttak előre mindenkit, jeleztek kínt, keservet, de a mostanra vonatkoztatva a sok-sok ne-
hézség, vész és probléma után felvillantották az ígéretesnek tűnő jövőt.

A Duna két partján vérben úszik a hulló lomb,
És ösvények tapostatnak a hanyatló nap palástján.
Nevet kiáltanak. A nevén szólított Öreg tétovázik,
De vállalja sorsát.
Ifjak ragadnak fegyvert, nők és férfiak egyaránt.
Közel a győzelem
Ekkor megelevenednek az árnyékok.
Az igaz harcosnak kedvét szegik
Az ügyet nyugattól-keletig elárulják.
Szerencsés, ki időben kereket oldhat.
Nagy az érvágás!
A győzők eltanácsolják a kopasz zsarnokot,
És a Vasmacskák Városának fattyát teszik meg helytartónak.
Ő megöleti a Tétovázó Öreget.
Az ifjúságon bosszút áll.
Sokáig uralkodik, és rontja a nemzetet.
Jutalmazzák az elvtelenséget, mindent pénzben mérnek.
A lakás, a ház csak lakhely, nem otthon.
A gyerek nyűg.
A víg mosoly torz vigyorra változik.
Itthon a földművest már megtörték.
Még nevén a föld, de cseléd sajátjában.
Lazul a lánc, rozsdásodik a bilincs
A Nagykövet cselt vet, összeesküvést sző.
Korábbi ellenfelek összefognak, rést vágnak a kerítésen.
Meglazítják a medvebocs láncát,
A kétfarkú oroszlán ketrecének láncát is. Nem hálásak.
A vörös tüzet okádó sárkány ebbe belebetegszik.
Harsona jelzi a szabadság kezdetét.
A szürke marhát napos legelőre engedik.
A csorda megszédül a szabadságtól. A barmok egymást öklelik
A nép elkergeti a kapuk nyitogatóit
A Jóindulatú Beteg kerül az élre. Mások intézkednek.
A földművestől elveszik örökét, és dobra verik
A senkiháziak vérszemet kapnak. Bitangok tékozolják a fényt.
Gyülekeznek a dögmadarak.
A nagy tengert átrepüli a Napból szálló, galambnak álcázott karvaly.
Megérkezik a Kánya is- osztozkodni.

Megint terelgetik a népet. Hiteket erőltetnek.
Szaporodnak a pénzért fennhangon imádkozók.
Boldogasszonyunkat elfeledik, buta lúddá tekerítik
Jaj pedig, ha Istenünk Asszonyi-fele elfordul tőlünk, vagy mink őtőle!
A galambnak álcázott Karvaly, és a Kánya,
Égig érő fára segítik a Kiskanászt. Szívében király, álmaiban császár.
Szépen szól rondán cselekszik. Zsákja feneketlen.
Letaszítják- újra mászik!
A döglött sárkány kutyái új gazdát találnak!
Az íjfeszítő sarja lukas hajóra száll.
Az ő ingével-gatyájával tömítik a rést.
Messze jutnak a parttól, már nem tud kiszállni
A döglött sárkány kutyáit a Koronázatlan Cár veszi pórázra.
Paprikajancsiból csinál vezért
A nemzet tűri. Nem látja meg rajta a rángató madzagokat.
A csellel hatalomra segített Paprikajancsi pofátlanul önkényeskedik.
Buzerálja a népet. Nyegle és buta.
A kiskanász malmára hajtja a vizet
Jobb ellenfél nincs. A nép tűri őket.
Nemes lovag- ősök fehér liliomán tipródik a nemzet.
A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.
A különb nem viszi sokra, mert irigylik.
Ki- ki rántja lefelé a másikat- az országot együtt.
Lenézett népek mögött kullog a magyar!
A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld!
A rátarti úr napszámért kunyerál. Már mindent elkótyavetyéltek.
Csak alantas szolgálatok maradnak, égbekiáltó árulások.
Lesznek, kik alattomos ellenséggel fújnak egy követ.
Bevezetik a hét tevét, hogy innen köpködhessen lángot, a bikát nyergelő asszonyra
Ebből viszály támad benn is, kinn is.
A Kost Áldozó két fia tovább marakodik
A tevék magyar hajcsárai manó bőrét húzzák Krisztus képére,
Hogy megtévesszék a népet, és arannyá válthassák a félhold csillogását.
Ők a kost áldozó, tevét nyergelő fiát segítik, más magyarok meg a másikat.
Kettészakad a nemzet, lángra lobban az ország. A lángot vér oltja.
Magyar magyart gyilkol, de a bika hátáról is ide lőnek a hét teve miatt.
A nép fele elpusztul
A szomszédok megmozdulnak, de ugrásra kész a zenélő sivatagok tigrise is.
A megszeppent maradék Ukkó-t híjja, a Boldogasszony-t.
A haragosok megbocsátanak egymásnak, az irigy örül más szerencséjének
A rátarti nem rázza a rongyot, a közönyös siet segíteni.
Ekkor a Magyarok Istene őrül állítja a zenélő sivatagok tigrisét,
És becsületes alkuval visszakerül, ami visszajár.
Új kor veszi kezdetét, minden égtáj felé
YOTENGRIT, az Ős-Tengerek Istene nevében.
A Jó Szomszédság Törvénye győzedelmeskedik.

A nyirkai jóslat elolvasható Máté Imre Yotengrit című kétkötetes művében, amelybe a
Rába-közi táltoshagyományokat gyűjtötte össze. A könyv mindkét példánya együtt
ritkán kapható, de a Gyepű Nemzeti Könyvesboltban beszerezhető.
Forrás : Link

A teljes nyirkai jóslat :

,,Hét táltos találkozott a nyirkai Hany-ban. Két asszonyember, meg öt férfiember. Jó, ha ennyien vannak a ,,Nagy hívás"-hoz. Mert nagy SZELLEM-et szándékoztak idézni, a nemzetre zúdult bajhalmaz miatt. Tudni akarták, meddig tart ez a nyomorúság, meg miképpeg alakul a jövendő. ,,Nagy hívás" akkor köll, ha az ÉG nem nyilatkozik magától. A táltos asszonyok egyike ,,utaztatható" volt. Fölmenének tehát a Rókadombra, az elhagyott csordakúthoz, az égés szélére. Áldoztak vízzel UKKÓ-nak, tűzzel GÖNÜZ ISTENAPÁNK-nak. A ,,látó-halló" táltos asszony nekivetkőzött. A többiek bedörzsölték maszlagbimbóval, hogy ne ostromolják a szúnyogok. Mert nyár volt és alkonyodott. Nyakába kék ékkövet akasztottak. Az áldozó tűz parazsára zöld borókagallyat raktak. A táltos asszony füstöt lélegzett, a többiek meg rejtőztetőt dunnyogtak. Dobolni, furuglázni nem mertek, a határőrség miatt. A táltos asszony révületbe esvén átadta fejében lakó szelleme helyét az idézett SZELLEM-nek, hogy az az ő nyelvével szólalhasson. Lápkumánja táltos SZELLEMÉT idézték, mert az idevalósi volt, a mi fajtánk. A táltos asszony először fölszökött, de a többiek körbe vették őt, nehogy baj érje. Először csak hebegett, aztán szóval szólta a régi nagy táltos üzenetét:

Még öt-hét!

A medvebocsot lépre csalják és elverik rajta a port.

Még nyolc-kilenc!

A Duna két partján vérben úszik a hulló lomb,és ösvények tapostatnak a hanyatló Nap palástján. Nevet kiáltanak. A nevén szólított Öreg tétovázik, de vállalja sorsát. Ifjak ragadnak fegyvert, nők és férfiak egyaránt. Közel a győzelem.

Ekkor megelevenednek az árnyékok. Az igazi harcosnak kedvét szegik. Az ügyet Nyugattól-keletig elárulják. Szerencsés, ki időben kereket oldhat.

A Negyvenkilencedik vert hadból követi a hanyatló Napot. Bugrisok földjére megy a Képíró Asszonnyal. Oda kapja a kasza-üllőt. Dinnyeföldről üzen neki a Negyvennyolcadik, de ő a vörös sziklák felé fordítja a rudat.

Nagy az érvágás!

A Négy Folyó Városának Igaz Emberét kiejtik az ablakon. A győzők eltanácsolják a kopasz zsarnokot, és a Vasmacskák Városának fattyát teszik meg helytartónak. Ő megöleti a Tétovázó Öreget. Az ifjúságon bosszút áll.

Sokáig uralkodik és megrontja a nemzetet. Jutalmazzák az elvtelenséget, mindent pénzben mérnek. A lakás, a ház csak lakhely, nem otthon. A gyerek nyűg.

Még húsz-huszonegy!

A kétfarkú oroszlán elbődül, de ugrani nem mer. A mieink is átkelnek a Dunán, ősi földre. A víg mosoly torz vigyorra változik. Itthon a földművest már megtörték.

Még nevén a föld, de cseléd sajátjában. Lazul a lánc, rozsdásodik a bilincs.

Még negyven és néhány!

A Nagykövet cselt vet, összeesküvést sző. Korábbi ellenfelek összefognak. Rést vágnak a kerítésen. Meglazítják a medvebocs láncát,a kétfarkú oroszlán ketrecének rácsát is. Nem hálásak. A vörös tüzet okádó sárkány ebbe belebetegszik. Harsona jelzi a szabadság kezdetét.

A szürke marhát napos legelőre engedik. A csorda megszédül a szabadságtól. A barmok egymást öklelik. A nép elkergeti a kapuk nyitogatóit.

A Jóindulatú Beteg kerül élre. Mások intézkednek. A földművestől elveszik örökét,és dobra verik. A senkiháziak vérszemet kapnak. Bitangok tékozolják a fényt.

Gyülekeznek a dögmadarak. A Nagy Tengert átröpüli a Napból szálló, galambnak álcázott karvaly. Megérkezik a Kánya is - osztozkodni. Megint terelgetik a népet. Hiteket erőltetnek. Szaporodnak a pénzért fönnhangon imádkozók. BOLDOGASSZONYUNK-at elfelejtik, buta lúddá tekerítik. Jaj pedig, ha ISTENÜNK ASSZONY-FELE elfordul tőlünk, vagy mink őtőle!

A Régi Nagy Csata Városában EZEK papjai dűlőre jutnak, és új lovat nyergelnek. Összeesküsznek Isten Képmása ellen a Könyörtelenség Hatalmasaival.

A galambnak álcázott karvaly és a kánya, Égigérő fára segítik a Kiskanászt. Szívében király, álmaiban császár. Szépen szól, rondán cselekszik. Zsákja feneketlen. Letaszítják - újra mászik!

A döglött sárkány kutyái új gazdát találnak!

Még ötvenöt-hatvan!

Az íjfeszítő sarja lukas hajóra száll. Az ő ingével-gatyájával tömik a rést. Messze jutottak a parttól, már nem tud kiszállni.

A döglött sárkány kutyáit a Koronázatlan Cár veszi pórázra.

A Szűkszavú Tárnokmestert tuszkolják élre. Saját táborából ütnek pártot ellene, mert a Koronázatlan Cár úgy akarja. Paprikajancsiból csinál vezért.

A nemzet tűri - nem látja meg rajta a rángató madzagokat. A csellel hatalomra segített Paprikajancsi pofátlanul önkényeskedik, buzerálja a népet. Nyegle és buta. A Kiskanász malmára hajtja a vizet. Jobb ellenfél nincs. A nép tűri őket.

Nemes lovag-ősök fehér liliomán tipródik a nemzet. A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos. A különb nem viszi sokra, mert irigylik. Ki-ki rántja lefelé a másikat, az országot együtt. Lenézett népek mögött kullog a magyar!

A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld!

Nyomulnak földünkre sivatag elöl, tenger elöl. Tódulnak napkelet felöl. A trónfosztott vörös cár gazdátlanná vált ebei zsibvásáron herdálják el a föld színét, mélyét, a levegőeget, vizeket. Ki koncon van, ki koncra tör. Egymást ugatják bohóc szerepben.

Minden elhamisul. Csak alvilág van, meg Ál-világ, mondja a szavával nem játszó pénzváltó. Lekantározzák az igáslovat, lenyergelik a versenyparipát. Az értelem elvándorol. Még nincs, aki véres kardot hordozna körbe,de érlelődik a vihar...

Még hatvan-hetven!

A Negyvenkilencediket Fényasszony emlékezteti küldetésére, fogadalma és hatalma szerint cselekedni. Vonakodik, mert a Fekete Dögmadarak rendje reszketősre mérgezte. De leszáll a folyótorkolat sziklájáról és megválik fügefáitól, hogy a Rába partján szélnek eressze az életképesség igéit.

Sok acsarkodó ellensége támad és haszonlesők hada környékezi. Egymást ugatják, marják,mint dögön marakodó ebek. A Képíró Asszony égbe száll.

A magát más csillagzatból leszületett asszonynak tettető ringyó kaszabol és élre tör. Apró halakat kever nagykanállal és elbukik.

A kertek parlaggá romlanak. Rozsdásodik minden szerszám. A rátarti úr napszámért kunyerál. Már mindent elkótyavetyéltek.

Paprika Jancsi utat tapos a Kiskanásznak, aki azt hiszi, magasba szállt, pedig csak Paprika Jancsi csúszott mélyre. Koronát áhít.

Három hamis látnok áltatja, mintha nagy király lelke laknék benne. Sokat igér, de nem tudja szavát tartani. Igér, igér, de adni nem tud, csak elvenni.

Reszket, kinek vagyona van, mert sor kerülhet rá hamis vádakkal. Dézsmaszedők, vámosok sanyargatják a népet.

Asszonyainkat, mint birtokolt barmot lerángatják családi küszöbükről fertőző hodályokban szülni. Bábák dacolnak. Tömlöcbe vetik őket. A betűvetésben gyarló főember nem irgalmaz nekik.

Az istápolásra szorulókat is sanyargatják. Félnek segélyért esdekelni. A szegényt leköpesztik, a gazdagot zsarolják.

A Kiskanász hegyekből vár segítséget igéretekkel. Csalódnak azok is.

Forgácsolódik a nemzet. Sem az Országló, sem a Pártütő nem érti föladatát. Nem nyilat tör, hanem gátol. Amaz meg dölyfösen országol. Rendet vágat hamis, meg igaz hitek virágos mezején egyaránt.

A Negyvenkilencedik ráver tűzön ajazott dobjára. Ifjak sereglenek a Kiskanászt szavak erejével trónfosztani. Őt bugrisok védelmezik a Kányával szövetségben. Ez vérontáshoz vezethet.

A Csillagszemű Asszony fohászkodtat a MAGYAROK ISTENÉ-hez, annak erejét növelendő. Erő támad, sebes forgószél.

Eddigre már nagy a romlás. Zsíros föld hátán, szántatlan ugaron nélkülöz a nép. A gazdából napszámos lett, de kevés a lapátolni való.

A Fekete Kányák rendje hatalomra tesz szert és zsarolja a Kiskanászt, aki jót akarna, de rosszul.

Zsarolja egy siheder kori barátja is, aki nagy vagyont harácsolt össze és villogó ruhában futkározik. Huszonöt strázsa ügyel rá.

A Kiskanász - vásári hintások sarja-,igazságos szigort akar, de az sanyargatássá fajul. A nép lehurrogja, de nem tágít. Avítt helyébe hevenyészett törvényt erőszakol. Magára haragítja a Hadakat.

A tengereken utat változtatnak a hajók.

A zsinegen táncoltatottak késve lépnek a szárnyas nyilak ősi útjára, de lépnek. Az Árva-gyerek meg az Ékesen Szóló fia útra kelnek, piros mellvértű tulok hátán.

A Negyvenkilencedik lant erejével ront hamis vádakat. Az erős táltosasszony szelleme megkísérti. Üzen a Csillagszeműnek, de az tétovázik, végül cselekszik.

A kertek művelői könnyen vészelik át a nehéz időket, mert más módon se pénz, se posztó. Előrelátó ki kamrát tölt. Az Előrelátó Banya megálmodja és megépíti BOLDOGASSZONY nevébenYOTENGRIT Körevetét. Épülnek föld fölött, föld alatt.

Sehonnani bitang árulók ínségbe, romlásba döntik a nemzetet.

Csak alantas szolgálatok maradnak, égbekiáltó árulások. Lesznek, kik alattomos ellenséggel fújnak egy követ. Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot-a bikát nyergelő asszonyra.

Ebből belviszály is támad, meg külső viszály is. A Kost Áldozó két fia tovább marakodik. A tevék magyar hajcsárai Manó bőrét húzzák Krisztus képére, hogy megtévesszék a népet, és aranyra válthassák a félhold csillogását.

Ők a Kost Áldozó, tevét nyergelő fiát segítik, más magyarok meg a másikat. Kettészakad a nemzet, lángra lobban az Ország. A lángot vér oltja.

Oltalmazó rejtekhelyről gondoskodik, aki hallgat az Egekből sugallt igékre. A Holdfényes Asszony köreveteket épített, alattuk rejtekekkel. Kertekben sarjad az új élet.

A vándor nép keserüli meg ocsúja garázdaságát. Ezeken nagyra nő a rájuk rakott szarv. Szítják, tüzelik őket távoli idegenek, akik vizeinket szomjazzák, földjeinket éhezik. Ezek egy része sivatag elöl fut,más részük tenger elöl menekül.

Magyar magyart gyilkol, de a bika hátáról is ide lőnek a hét teve miatt. A nép fele elpusztul.

A szomszédok megmozdulnak, de ugrásra kész a zenélő sivatagok tigrise is. A megszeppent maradék UKKÓ-t híjja, BOLDOGASSZONY-t.

Áldanak Földnek és Égnek víz-szerrel, tűz-szerrel. Szívben, gondolatban, test és lélek mozdulataival, a Nap és a Hold járásának ösvényén.

A haragosok megbocsátanak egymásnak, az irigy örül más szerencséjének, a rátarti nem rázza a rongyot,a közönyös siet segíteni.

Ekkor a MAGYAROK ISTENE őrül állítja a zenélő sivatagok tigrisét, és böcsületes alkuval visszakerül, ami visszajár. Új kor veszi kezdetét, minden égtáj felé, YOTENGRIT, az ŐS-TENGEREK ISTENE nevében.

A JÓ SZOMSZÉDSÁG TÖRVÉNYE győzedelmeskedik.

A táltosok közös gondolattal kérdezték: ,,Így van ez megírva - nem lehetne-e másképp?"

A SZELLEM erre ezt felelé: ,,Minden jövendölés ókumálás, a múltat meg jelent összekötő vonás folytatásán, a jövő felé. Megírva semmi sincsen, mert minden megváltozatható - ha nem fordultok el ISTENETEK-től és megszívelitek az ősök intelmeit."

A táltosok megköszönték Lápkumánja táltos szellemének a jövendölést meg útbaigazítást. Ő távozott, a táltos asszony szelleme pedig visszatért testébe. Inni kért. Sokat ivott, és mély álomba merült azon nyomban. A többiek betakarták és strázsálták hajnalhasadtáig. Akkor lemosták róla a maszlagot. A férfi táltosok térdet, fejet hajtottak előtte, asszony táltos-társa pedig fejére tette kezét és rámondta az igaz nő-barátok áldását:'BOLDOGASSZONY oltalmazzon fehérben, zöldben, feketében!'Ezek után ki-ki hazaméne és tette a dolgát."

UTÓHANGOK A NYIRKAI JÓSLATHOZ

A mai napig általában világos minden. Ami megtörtént az könnyebben megfejthető, mint az, ami nem történt meg, csak sejtetve van, képletes szövegbe csomagolva. Azt már értjük, mit jelent, hogy a "nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld". Értjük, mert régóta zajlik az ország kiárusítása és már tényleg ott tartunk, hogy lábunk alól elkótyavetyélik a földet, tartalmával együtt. A jövőt illetően legtöbben a hét tevét nem értik és a zenélő sivatagot. A tevék az arabok felé sejtetnek, a zenélő sivatag pedig a Takla-Makán. Megkövült fák ágai zenélnek a homok mélyén, ha erős szél mozgatja a buckát. A "zenélő sivatag tigrise" azt sejteti, hogy számíthatunk problémáink megoldásában keleti rokonainkra. A jóslat, noha sok rosszat vetít be, kedvező jövőt ígér, ha sok vér árán is. A Magyarság összefog és "...új kor veszi kezdetét, minden égtáj felé, YOTENGRIT, az ŐS-TENGER-ISTEN nevében. A jó szomszédság törvénye győzedelmeskedik!" Köznapibban fogalmazva: a YOTENGRIT vallás jegyében megújhodás történik nem csak Magyarországon, hanem "az öt égtáj" felé, a határainkon túl is. Ez a jóslat fedi Nostradamus jóslatát, mely szerint: "A tenger nevét viselő vallás győzedelmeskedik" (N. X./ 96.)
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Don Bosco és az őrangyalok: "Ha veszélyben vagy, őt hívd!"
  2023-11-09 20:23:47, csütörtök
 
  Az Egyház október 2-át a Szent Őrangyaloknak szenteli, akik a Biblia vallási világegyetemében jelen lévő égi alakok, és akikről 1670 óta X. Kelemen pápa intézkedésére ezen a napon emlékeznek meg. Don Bosco mélyen tisztelte az őrangyalokat, és ezt szokta ismételgetni: "Ne feledd, hogy van egy angyalod, aki őriz és a barátod!"

Don Bosco nagy odaadását az őrangyalok iránt az is bizonyítja, hogy első szentmiséjét 1841. június 6-án a torinói Assisi Szent Ferenc templomban az őrangyalnak szentelt oltáron mutatta be.

,,Ha lelki vagy testi bajban vagytok, hívjátok az őrangyal segítségét. Garantálom, hogy meghallgat" - ajánlotta mindig a fiúknak az oratóriumban. Egyikük, aki kőműves volt, a negyedik emelet magasságában dolgozott, amikor hirtelen megérezte, hogy az állványzat, amelyen két társával állt, megadja magát. Amint zuhanni kezdett, eszébe jutottak Don Bosco szavai, és hittel hívta őrangyalát. A felszólítás eredményes volt: a másik kettő azonnal meghalt, ő pedig teljesen sértetlenül kelt fel a romok közül.

Don Bosco és Silvio Pellico
Ez a rendkívüli epizód adta az ihletet Don Boscónak, hogy megírja az 1845-ben kinyomtatott Az őrangyal elhivatottság (Il devoto dell angelo custode) című füzetet. Akkoriban, meghallva, hogy egy csapat munkás jó ritmusú dalokat énekel, azonnal megtanulta őket és lekottázta.

Majd megkérte Silvio Pellicót, a ,,Börtöneim" című könyvvel híressé vált hazafit , hogy írjon néhány versszakot az őrangyalhoz szóló kis dalhoz. Pellico elfogadta, és az eredmény egy nagyon népszerű dal lett, amelyet a torinói oratórium fiataljai nagyon szívesen énekeltek.

Fenyegetések, támadások és mérgezési kísérletek
Don Bosco az egyetlen ember, akinek egy kutya volt az őrangyala, vagy legalábbis egy kutyának álcázott angyal... Ő maga viccelődött elképesztő történetével kapcsolatban: "Nevetséges lenne azt mondani, hogy ő egy angyal volt. De azt azért mégsem mondhatjuk, hogy olyan kutya volt, mint bármelyik másik".
Lényegében a Don Boscót körüllengő hírnév vonzotta a szabadkőműves csoportok és a piemonti evangélikus szekták fenyegetéseit, támadásait és mérgezési kísérleteit; ezek rossz szemmel nézték a pap törekvéseit. A Casa Pinardi nevű régi fészer, ahol létrehozta művét, egy sötét és elhagyatott torinói külvárosban állt.

Don Bosco különleges "őrangyala": a Szürke
1854 novemberének egyik esős estéjén Don Bosco egyedül tért haza, amikor hirtelen egy hatalmas, sötétszürke szőrű óriás állt előtte, aki ki tudja, honnan jött elő. A kutya annyira lenyűgöző volt, hogy Don Boscónak hirtelen elállt a lélegzete, de az állat nagy, édes szemekkel nézett rá, farkát csóválva, és az ujjait nyalogatva a lábához feküdt.

Ettől az estétől kezdve Don Bosco ismerősként kezelte a Grigiónak (Szürke) elnevezett kutyát, de azért még megpróbálta megkérdezni néhány közeli gazdát, hogy nem az ő kutyájuk-e: mindhiába, hiszen senki sem látta a fenevadat.

Néhány hét múlva a pap azon kapta magát, hogy ismét egyedül járja az utcákat, amikor észrevette, hogy két férfi üldözi. Utolérték, és egy vászonzsákot dobtak a fejére, de Grigio hirtelen rájuk vetette magát, ugatott és harapott, mint egy falka kutya.

Az ilyen jellegű támadások megismétlődtek, és Grigio minden alkalommal a semmiből bukkant elő, menekülésre késztetve a bűnözőket, még a fegyvereseket is. Az ilyen epizódok közötti időszakban senki sem látta a kutyát bolyongani az utcákon. Azokban a ritka esetekben, amikor mégis felbukkant a Pinardi házban, soha nem vett magához enni vagy innivalót, ami szokatlan egy kóbor kutyánál.

Ez a védelem elég sokáig tartott ahhoz, hogy a támadók belefáradjanak a próbálkozásba. Grigio éppoly titokzatosan tűnt el Don Bosco életéből, mint ahogyan feltűnt. 1864-ben a pap, aki közel tíz éve nem látta a kutyát, egy barátja házához tartott, de eltévedt. Hirtelen egy érdes nyelv érintette az ujjait; lenézett: Grigio volt az, aki elkísérte Don Boscót a barátja küszöbéig, majd távozott.

32 évvel később
Újabb tizenkilenc év után, 1883-ban Don Bosco ismét eltévedt. Még megijedni sem volt ideje, mert már ott is volt Grigio, szeretetteljesen, a farkát csóválva, egyetlen fehér szőrszál nélkül, és azzal a biztos tájékozódási képességgel, amit már sokszor megmutatott. Harminckét év telt el az első találkozás óta, ami egy kutya számára elképesztő hosszú életet jelent...

Forrás : aleteia.org/Szaléziak.HU
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Manipuláció és dezinformáció: álhírek és mélyhamisítás
  2023-11-08 21:03:02, szerda
 
  A modern kommunikációs média gyors információcserét kínál a világnak. A hírek olyan sebességgel terjednek, amit néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelni sem lehetett volna. A hírterjesztés sebessége és technológiája azonban számos kísérletet eredményezett a valóság szakszerű elferdítésére. Sok hír torzított elemeket tartalmaz, és a tények gyakran háttérbe szorulnak. Az úgynevezett "álhírekről" (fake news) és ,,mélyhamisításról" (deepfake) beszélünk, amelyekre Maciej Makuła szalézi atyának, a Tömegtájékoztatási Szektor tagja, a Kommunikáció az Egyházban és a Szalézi Családban témája körül forgó cikksorozat szerzőjének októberi írása szól.

"Az álhírek és a mélyhamisítás, ahogy nevezik őket, az úgynevezett poszt-igazság, vagyis a közszférában félreértéseket okozó, részben a média által megalkotott valóság jelentős jellemzői. A fiatalabb generációk számára ez különösen nehéz megkülönböztetni. A ,,digitális bennszülöttek" kiválóan használják a közösségi médiát, de amikor az ezeken a csatornákon keresztül áramló információk valódiságát kell értékelni, könnyen félrevezethetők" - magyarázza Makuła atya.

A cikk ezután felkínálja az olvasóknak, hogy mi is az "álhír" - a médiában közzétett információként definiálják, amely ellenőrzöttség benyomását kelti, és tényeket ír le, de valójában megtéveszti a közvéleményt azzal, hogy hitelt ad a meg nem erősített információknak; a bennük található adatok és ellenőrizetlen források - és mik azok a "mélyhamisítások", azaz a mesterséges intelligencia által generált, egyre gyakoribb és meggyőzőbb tartalom.

Ferenc pápa - magyarázza a szerző - több alkalommal hivatkozott az álhírek kérdésére is. 2018-ban ennek a jelenségnek szentelte az 52. Tömegtájékoztatási Világnap üzenetét. Az évek során oktatási és jogi kezdeményezéseket is bátorított a dezinformáció ellen az új kommunikációs környezetben. Sőt, a Christus vivit zsinat utáni apostoli buzdításában a pápa felhívta a figyelmet az álhírek és a modern média visszaélésszerű használatának veszélyeire, amelyek magányt, manipulációt, erőszakot, elszigetelődést, a valósággal való kapcsolat fokozatos hiányát, kapcsolati nehézségeket vagy internetes zaklatást okozhatnak.

A járvány évei alatt megjelent hírekre is hivatkozva Ferenc pápa többször beszélt ,,álhírekről", emlékeztetve arra, hogy ,,a világjárvánnyal együtt terjed egy infodémia, a valóságnak a félelmen alapuló torzulása".

Az álhírek és a mélyhamisítás a globális kommunikációs kirakós játék viszonylag új darabjai, és a manipuláció területén dolgozó szakemberek szívesen használják ezeket az eszközöket. E tevékenységek végeredménye a dezinformáció, amely néha hatalmas méreteket ölt, és nemcsak az egyének, hanem egész társadalmak félrevezetését eredményezi.

A mesterséges intelligencia természetesen számos előnnyel jár a marketing és a média világában, míg a videók manipulálására való felhasználása új kihívást jelent a kommunikáció világa számára. Ennek az eszköznek a nem megfelelő és etikátlan használata óriási zavart okozhat a médiaüzenetek nézői körében. Emellett a mesterséges intelligencia paradigmaváltást hoz és megváltoztatja a folyamatokat számos ágazatban (oktatás, egészségügy, pénzügy, technológia, vásárlás). Ezért nagyon fontos az álhírek és a mélyhamisítási jelenségek megértésének elmélyítése és az igazság keresése az információs üzenetekben. Ferenc pápa figyelmeztetései nyomán az Egyház is konkrét intézkedéseket tesz e folyamatok negatív hatásainak megelőzésére; a médiaoktatás ezért hatalmas kihívássá válik.
Forrás : ANS-Róma/Szaléziak.HU
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A hónapok régi magyar nevei
  2023-05-04 18:31:29, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/82 oldal   Bejegyzések száma: 818 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 51 db bejegyzés
e év: 1616 db bejegyzés
Összes: 48417 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 3694
  • e Hónap: 7656
  • e Év: 904589
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.