Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 429 
....és találjon
  2023-12-30 23:10:08, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Kispest Templom tér 2023 december
  2023-12-29 21:07:52, péntek
 
 










 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Hidegek a végtagjai télen? Mit tehet ellene?
  2023-12-29 21:03:04, péntek
 
  Hidegek a végtagjai télen? Mit tehet ellene?
Általában elmondható, hogy ha az érrendszeri betegségeket vagy más betegségeket kizárjuk, akkor a hideg végtagok valószinűleg csak a szervezet normális reakciója a hidegre.
Az erek a hő hatására kitágulnak és összehúzódnak. Amikor télen alacsony a hőmérséklet, akkor az erek természetesen összehúzódnak, így a véráramlás és lelassul. Különösen a kéz- és lábujjaknál lehet akadályozott a vérkeringés.
Ráadásul a fontosabb belső szervek, például szív és tüdő fagyásának megelőzése érdekében a szervezet több vért szállít a szívbe, és más fontosabb belső szervekhez. Ezt követően kevesebb vér áramlik a kezekbe és lábakba, ezért is hideggé válnak.

A hideg végtagok enyhítésére próbálja a következő módszereket:
1. Egyen mérsékelten tápláló ételeket
Hétköznapokon több yangot melegítő, mérsékelten tápláló ételt tanácsos enni, például bárányhúst, marhahúst, longánt, kínai datolyát, gyömbért, fokhagymát, édesköményt, borsot.
2. Sportoljon rendszeresen
A mozgásból ered a yang. A sportolás javíthatja a vérkeringést, felmelegítheti a végtagokat, például a kocogás, tajcsi-gyakorlatok, baduanjin-gyakorlatok stb.
Addig ajánlott sportolni, amíg felmelegszenek a kezek, lábak, pirossá válik az arcszín, illetve enyhén izzad.
3. Alvás előtti lábfürdő
Minden este lefekvés előtt a meleg lábfürdő elűzheti a hideget, melegítheti a testet, illetve elősegíti az alvást. Áztassa a lábát 15-20 percig, hogy kissé izzadjon. Lábfürdő után masszírozhatja a yongquan pontot a még jobb hatás érdekében.
Szövegforrás: Fb Kínai papucs
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szervek és meridiánok
  2023-12-28 21:46:52, csütörtök
 
  Több ezer éven át továbbhagyományozódott az egészségmegőrzési időrend. Ha ezt követjük, akkor jól ápolhatjuk a belső szerveket!
A testünkben van egy "működési időrend". Ha e szerint állítjuk be az életrendünket, akkor mindennap tele leszünk energiával.
- 23 óra - hajnali 1 óra szolgálatban áll az epehólyag-meridián
Az epehólyag-meridián ebben az időszakban dolgozik, elősegíti az epe anyagcseréjét. Ez a legjobb időszaka az alvásra. Ilyenkor ajánlott jól aludni, hogy védjük az epe-csít. Az elegendő alvástól másnap energikusak leszünk, különben megsértjük az epe-csít, és károsítjuk az egészségünket.
- 1 óra - 3 óra szolgálatban áll a máj-meridián
Ebben az időszakban vér visszaáramlik a májhoz, táplálja a májat, hogy anyagcserét és helyreállítást végezzen saját magán.
Ha ebben az időszakban nem tudja megfelelően kipihenni a máj, akkor nem tudja eltávolítani a méreganyagokat, ez befolyásolja az epe működését is, és növeli az epekő előfordulási arányát. Emellett a máj rendellenes funkciójától ingerültek leszünk, és jelentkezni fognak foltok a bőrünkön. A drága bőrápoló sem tudja kezelni az éjszakázás okozta, külsőnkre ható károsodást.
- 3 óra - 5 óra szolgálatban áll a tüdő-meridián
Normális esetben ilyenkor az ember mélyen alszik. A tüdő szállítja a máj által cserélt friss vért a test mindegyik részébe. A tüdő olyan, mint egy szorgalmas kertész, csível és vérrel táplálja a test összes alkatrészeit. Aki tüdőbetegségekben szenved, vagy rossz tüdőfunkcióval rendelkezik, az ebben az időszakban szokott felébredni.
- 5 óra - 7 óra szolgálatban áll a vastagbél-meridián
Amikor a vastagbél-meridián kezd dolgozni, akkor fel szoktunk ébredni. Ilyenkor alkalmas kiüríteni a beleket.
Reggel ajánlott langyos vizet inni, ami hozzájárul székeléshez. Ha reggel sokáig alszunk, akkor elmulasztjuk a legideálisabb székelési időpontot. Miután a vastagbél-meridián befejezte a munkáját, gyakran nehezebb lesz a belek ürítése.
- 7 óra - 9 óra szolgálatban áll a gyomor-meridián
A székelés után általában felfrissültnek és éhesnek érzed magad. Ebben az időszakban kezd dolgozni a gyomor-meridián, amely pont a legjobb ideje a reggelizésnek is. Ebben az időszakban legerősebb a yang, ezért könnyebben emészthető az étel. Ilyenkor az epehólyag is kezd epét szállítani a vékonybélbe. Ha nem reggelizünk időben, lassul az anyagcsere a testben, nagyobb esélye van az epekő előfordulásának is.
• 9 óra - 11 óra szolgálatban áll a lép-meridián
Reggel kilenckor a lép kezdi beszívni a tápanyagokat. Ha nem reggeliztünk, akkor nem lesz tápanyag, amelyet felszívhat a lép. Ez hosszú idő után lépgyengeséghez vezet, amelynek a leggyakoribb tünetei a laza széklet, vagy először száraz, utána pedig túl laza széklet, súlyosabb esetben pedig székrekedés.
A lép és gyomor a csí és vér keletkezési forrása. Ha gyenge a lép és gyomor, akkor csökken a csí és vér, így sárgul az arcszín, szárazak lesznek a hajszálak, rosszabbá válik az alvási minőség, sőt előfordulhat álmatlanság is.
Milyen fontos a reggeli!
11 óra - 13 óra szolgálatban áll a szív-meridián
Ebben az időszakban működik legélénkebben a szív-meridián, ezért ajánlott csendesen pihenni, hogy pótoljuk a szívvért. Kerüljük a heves sportot, különben az elfogyasztott testfolyadék befolyásolja szív-meridián működését, továbbá károsítja a szívet.
Ha nem ápoljuk jól a szív-meridiánt, akkor nyugtalanságot, álmatlanságot, gyakori álmot, sőt szapora szívdobogást, mellkasi szorító érzést, illetve hátfájást fogunk tapasztalni.
- 13 óra - 15 óra szolgálatban áll a vékonybél-meridián
A vékonybél munkája a tápanyagok és a salakanyagok csoportosítása és elrendezése. A tápanyagokat a léphez, a salakanyagot és folyadékot pedig a vastagbélhez és húgyhólyaghoz. Ezért tanácsos délután 1 óra előtt befejezni az ebédet, hogy rendesen dolgozhasson a vékonybél.
Emellett a vékonybél szereti a meleget, utálja a hideget, ezért ajánlott elkerülni a hideg italokat ebben az időszakban. A hosszú ideig tartó hideg gyenge forróságot okoz, ez hosszú távún negatívan hat a székelésre.
- 15 óra - 17 óra szolgálatban áll a húgyhólyag-meridián
Délután 3-5 óra között sokan kicsit álmosnak érzik magát. A lázas emberek ilyenkor valószínűleg alacsony lázat, a magas vérnyomásban szenvedők pedig magasabb vérnyomást tapasztalnak. Tanácsos vesetáplálással csökkenteni a magas vérnyomást.
- 17 óra - 19 óra szolgálatban áll a vese-meridián
A vesében tárolódik az esszencia. Ebben az időszakban szívja fel a vese az esszenciát. Ekkor ajánlott elkerülni az erős testmozgást vagy munkát, nehogy esszenciát veszítsük.
- 19 óra - 21 óra szolgálatban áll a szívburok-meridián
A szívvédő szívburok-meridián minden este 7 kor pontosan kezd dolgozni. Ebben az időszakban nyugtató gyakorlatokkal, például sétával lehet felszabadítani magunkat a nyomás és stressz alól. Ez nemcsak elősegíti az emésztést, hanem ápolja a szívet is.
- 21 óra - 23 óra szolgálatban áll a Sanjiao-meridián
A Sanjiao-meridián összekapcsolja az összes meridiánt, kormányozhatja a csít, és akadálymentessé teheti a folyadékszállítást.
Ebben az időszakban tanácsos csendben feküdni, és pihenni. Ajánlott elkerülni az erős érzelmeket. Ha ilyenkor nem tudsz elaludni, akkor is csendes zenével vagy olvasással lehet készülni az alvásra.
Forrás : Kínai papucs Fb
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Kék karácsonyfa gif
  2023-12-27 23:17:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Karácsonyi ételek (kép)
  2023-12-27 23:16:39, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Őzikés karácsonyi dísz
  2023-12-27 23:15:29, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Karácsonyi beiglik
  2023-12-27 23:13:52, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Forgó szép karácsonyfa gif
  2023-12-27 23:12:38, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
Karácsonyfa havazásban gif
  2023-12-27 23:11:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Téli ünnepek  
     1/43 oldal   Bejegyzések száma: 429 
2023.11 2023. December 2024.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 429 db bejegyzés
e év: 1993 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.