2008-11-04 09:13:08, kedd
|
|
|
Hozzávalók :
- a tésztához :
4 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 evő-kanál kakaó, 7dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor,
12 dkg dió ( darált vagy reszelt)
- a tészta tetejét sütés után pikáns ( inkább savanyú jellegű pl : meggy ) lekvárral kenjük be
- a krémhez:
egyikhez : 20 dkg ( darált vagy reszelt) dió, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,
4 evő-kanál rum,
másikhoz : 1 db egész tojás, 3 evő-kanál kakaó, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj
- a mázhoz :
20 dkg csoki, 7 dkg vaj
A tészta elkészítése :
A 4 tojássárgáját kikeverjük 15 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral, egy evő-kanál kakaót adunk hozzá és a tojások felvert habját, a 7 dkg réteslisztet kikeverjük a fél csomag sütőporral -majd hozzáadjuk, végül pedig 12 dkg darált vagy reszelt diót adjuk hozzá.
Kikent lisztezett tepsiben sütjük meg.
Egyik krém :
20 dkg darált diót 15 dkg porcukorral, egy csomag vanilíás cukorral és 4 evő-kanál rummal összekeverjük és ráöntjük a pikáns lekvárral megkent tésztára.
Másik krém: 1 egész tojást, 3 evő-kanál kakaót, 10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat jól kikeverünk és rákenjük a diós töltelékre
Máz : 20 dkg csokoládét megolvasztunk és kikeverjük 7 dkg vajjal
A sütemény viszonylag alacsony lesz, körülbelül A/4-es (papír) nagyságúra célszerű elkészíteni,és kis szeletekben tálalni.
Nekem ez a kedvenc süteményem
|
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|