2024-03-01 08:57:12, péntek
|
|
|
Hozzávalók
3 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 evőkanál olívaolaj
0,5 tk chili pehely (ízlés szerint)
425 g pirított paprika
120 ml tej alternatíva (pl. mandulatej)
Friss bazsalikom, petrezselyem (tálaláshoz)
200-300 g tészta
Elkészítés
Egy serpenyőben a fokhagymákat és a hagymákat
egy kis chilivel és olívaolajjal leöntve és megszórva
pirítsd meg, míg kissé aranybarna lesz.
Közben főzzük meg a tésztát, majd 240 ml-t tegyünk
el a főzővízből.
A főzővizet, a tejalternatívát, a pirított hagymát és
a pirított paprikát mixeljük össze.
Ebbe a keverékbe tegyük bele a tésztát,
és serpenyőben forraljuk össze vele.
Díszítsük bazsalikommal, vagy petrezselyemmel
és már kész is!
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 4. |
|
|
|