Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan lehet mesterségesen hátralékot gerjeszteni?
  2013-09-19 12:56:10, csütörtök
 
   
  (Részlet a Tudósítás Magyarországról című szociográfiámból)


,,Újdonsült főnöknője elsőgenerációs, amolyan proletár-értelmiségi volt. A "fényes szelek" tízperces mozgalmárainak méltó utódaként hajnalban kezdtek az irodában és du négykor, amikor díjhátralékukat rendezni tudták volna az "ügyfelek", már be is zártak! Katalin szerette volna elvállalni, hogy kilenckor kezd és hatig ügyeletet tart a pénztárban.
Főnöknőjének ezzel meg kellett volna oldania azt is, hogy legyen még valaki ott - biztonsági okokból. Miután ez a témafelvetés nagyon megosztotta a társaságot elkezdték utálni Katalint, a "rendhagyót"!..."
"...A számítógépeken csak a könyvelők (akikről később kiderült, hogy nincs is szakmai végzettségük!) dolgozhattak. Neki - egy-egy oldal automatikus sokszorosítására alkalmas - villanyírógépen kellett dolgozni.
Amikor telefonon érdeklődtek az ügyfelek és bele-belenézett az ügyiratokba, hogy hiteles felvilágosítást adhasson: rájött azokra a problémákra, amelyek jobb szervezéssel kiiktathatók lettek volna... elhatározta, hogy ultimátumot intéz kolléganőihez.
Az elhatározást sokáig nem követte tett.
Egy napon azonban olyan fölháborító dolog történt, amit nem tudott elviselni. Egy kismama érkezett a "pénztári zárás" után befizetni díjhátralékát. A fiatal anyuka karjában tartva csecsemőjét, miközben a nagyobbik, tipegő korút csitítgatta, könyörögve kérte a főnöknőt, hogy legyen tekintettel rájuk, mert ha most nem fizeti ki a hátralékát, másnap kikapcsolják a mérőóráját és akkor hogyan gondoskodjon a két kicsi gyerekről?
Amikor a főnöknő nagy robajjal becsapta a pénztári ablakot, a kétségbeesett kismama sírva-kérlelve kopogtatta azt. A pici baba is keserves sírásba kezdett.
...Katalin nem tudott tovább hallgatni. Ez a lelketlen, ésszerűtlen "ügyintézési" stílus annyira fölháborította, hogy nagyon határozottan kijelentette:
- "vagy azonnal beveszi a kismamától a pénzt, vagy panaszt tesz a központnál!"
Míg a főnöknő telefonon megkérdezte "nagyfőnökét", hogy mit tegyen, Katalin kinyitotta az ablakot és megpróbált segíteni.
A kismama elmondta, hogy:
- "Sokáig kórházban voltam a szülés előtt és után. Nagyobbik gyermekem azalatt a nagymamánál volt vidéken; férjem, pedig külföldön vállalt munkát, hogy pótolni tudjuk a gyes miatt kiesett keresetet. Így a lezárt lakásba a díjbeszedő nem tudott bemenni, sem a mérőórát leolvasni. A fölszólításokat sem vette át soha senki. Nem is tudtam arról sem, hogy már a mérőkikapcsolásnál tartanak! Annyira lekötött a kicsi életért való aggódás a kórházban, hogy nem tudtam gondolni másra... De most itt vgyok és nálam van a pénz is - az összes."

"...Az esetet követően a ,,nagyfőnök" átszervezte a csoport munkáját. Katalin lehetőséget kapott arra, hogy könyvelhessen és két gépírónőt vettek föl a helyére. Betekintést nyerhetett emberi sorsokba, családi tragédiákba. Mert neki a kinyitott dosszié nemcsak egy elintézésre váró ügyirat volt. A fizetésképtelenség tragédiái fokozták segítőkészségét, munkabírását."
"...Nehogy azt higgyük ám, hogy megtorlatlan maradt Katalin "akciója"!"
"...Egy könyvelésben mindig lehet hibát találni. Így Katalin könyvelése, havi zárása mindig "tele volt hibával". Mindig "miatta kellett" az egész csoportnak túlórázva a "hibát keresni".
Nem kellett őt elbocsájtani, elég volt belőle bűnbakot csinálni!
Ugye ismerős a módszer?""
-.-.-.-


Eddig az idézet a szociográfiából. Ami ez után következett, azt még nem írtam le sehol. (Talán megemlítettem egy-két hozzászólásban.)

Amiért én is dolgoztam ilyen helyen, mint Katalin, azért most kitálalom a tapasztalatomat.
Az történt ugyanis, hogy egy idő után rájöttem, hogy NEM CSUPÁN ROSSZINDULATBÓL könyveltek és ügyintéztek ilyen LELKETLENÜL!
SZÁNDÉKOSAN GERJESZTETTEK HÁTRALÉKOT azon lakásoknál, amelyeket kinéztek maguknak a pénzeszsákok!

Százszámra vitették velem ezeket az ügyiratokat 1991-ben a KÖZJEGYZŐI HIVATALBA - kérve a kilakoltatást, az árverezést... Pillanatok alatt - karhatalommal - kipakolták a ház udvarára ezen szerencsétlen, mit sem sejtő lakókat a ház udvarára. Mehetett amerre látott és még azt sem sejtette, hogy mit követett el, mert hiába is bizonygatta volna, hogy nincs tartozása...

Ezekkel a tapasztalatokkal felkerestem a NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET TAGJAIT IS 2005-ben a budapesti Madách téren... Többek között Jókai Annát is, akinek külön kimásoltam a szociográfiából azt a részt, amit idézett tőlem anélkül, hogy megemlítette volna a nevemet, mint szerzőét!!!

Másokhoz is bejelentkeztem több alkalommal, de vagy nem került rám a sor, vagy ...???

A lényeg, hogy a NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET TAGJAIT HIDEGEN HAGYTA A MAGYAR NÉP szegényebb rétegéhez tartozóknak TRAGÉDIÁI. Mert özönöltek az emberek... Pont, mint a Magyar Írószövetség által, a Magyar Naplóban meghirdetett "A magyar társadalom önképe az ezredfordulón" CÍMŰ SZOCIOGRÁFIAI PÁLYÁZATRA az írások.

Aminek aztán az lett az ,,eredménye", hogy agyonhallgatták... Pontosan úgy, mint a Nemzeti Konzultációs testülethez odajáruló panaszáradatot... Ezekből egyértelműen kiderült ugyanis, hogy mennyire BETEG A MAGYAR TÁRSADALOM...

De még 2006-os kampányban is reménykedő szívvel gondoltam arra, hogy majd megtörténik ezeknek a panaszoknak az ÖSSZEGZÉSE úgy, mint az orvoslásban a DIAGNÓZIS PONTOS MEGFOGALMAZÁSA. Mert csakis akkor lehetséges a legmegfelelőbb gyógymód alkalmazásával a gyógyulás... ha jó a diagnózis...

De, ELMARADT EGY VALÓSÁGOS HELYZETELEMZÉS és az a PROGRAM is, melyben a bajok orvoslására tettek volna a NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET illusztris, tanult-tudós TAGJAI JAVASLATOT!!!!

Ezért, aztán, nekem Jókai Anna ne ájtatoskodjon most utólag a Fedél nélkül c. drámájával... Mintha szívügye lett volna valaha is a nehézsorsúak sorstragédiája? MOST erről divatos írni és ő ki is használja azt, hogy a figyelem erre az eladósodásos problémára irányul...

A közömbösségüknek köszönhetően KIHALT MÁRA EGY EGÉSZ GENERÁCIÓ!!!

MOSTANRA MÁR CSAK REKVIEM MINDEN, AMIT RÓLUK ÍROK, VAGY ÉRTÜK SZÓLOK - UTÓLAG...

AZONBAN, OTT FOLYTATJÁK A NEHÉZSORSÚAK ÉLETTERÉNEK FÖLSZÁMOLÁSÁT, AHOL AZ ELŐDÖKNÉL ABBA KELLETT VOLNA HAGYNI - EZÉRT NEM HAGYOM ABBA FELSZÓLAMLÁSAIMAT ÉS TILTAKOZÁSAIMAT!!! MÉG AKKOR SEM, HA AZ ÁLNÉVEN MEGJELENT SZOCIOGRÁFIÁMNAK A FORGALMAZÁSÁT MINDEN LÉTEZŐ MÓDON MEGPRÓBÁLJÁK AKADÁLYOZNI!!!
MÉG AKKOR SEM, HA A SOKADIK FACEBOOKOS OLDALRÓL TILTANAK KI!!!
MÉG AKKOR SEM, HA SOROZATBAN LEFAGY A SZÁMÍTÓGÉPEM ÉS MÉG A MOBIL NETEMET IS LETILTJÁK SZÁMOMRA ISMERETLENEK!!!

EZÉRT ÍROM ÉS ÍROM ÚJRA ÉS ÚJRA, HOGY EL KELL SZÁMOLTATNI A NEMZETVESZELYTŐ, SZEMFÉNYVESZTŐKET, AKIK ARRA HASZNÁLJÁK TANULTSÁGUKAT, KOMPETENCIÁJUKAT, HOGY MÁSOK NEHÉZSORSÚSÁGÁT elhallgatván abból egyéni HASZNOT HÚZZANAK!

Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szociográfiámnak, közömbösségüknek, kompetenciájukat, sokszorosítására, szociográfiámból, tapasztalatokkal, villanyírógépen, fölszólításokat, rosszindulatból, nehézsorsúságát, díjhátralékukat, felvilágosítást, agyonhallgatták, tapasztalatomat, tiltakozásaimat, szociográfiából, magyarországról, segítőkészségét, nemzetveszelytő, számítógépeken, panaszáradatot, sorstragédiája, bejelentkeztem, legmegfelelőbb, megfogalmazása, alkalmazásával, hozzászólásban, helyzetelemzés, elsőgenerációs, mozgalmárainak, fölháborította, fölszámolását, kétségbeesett, gerjesztettek, szociográfiai, ezredfordulón, témafelvetés nagyon, társaságot elkezdték, számítógépeken csak, elhatározást sokáig, napon azonban, kismama érkezett, fiatal anyuka, főnöknő nagy, pénztári ablakot, kétségbeesett kismama, pici baba, főnöknő telefonon, kismama elmondta, szülés előtt, nagymamánál volt, gyes miatt, Tudósítás Magyarországról, CSUPÁN ROSSZINDULATBÓL, SZÁNDÉKOSAN GERJESZTETTEK HÁTRALÉKOT, KÖZJEGYZŐI HIVATALBA, NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET TAGJAIT IS, Jókai Annát, NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET TAGJAIT HIDEGEN HAGYTA MAGYAR NÉP, Magyar Írószövetség, Magyar Naplóban, CÍMŰ SZOCIOGRÁFIAI PÁLYÁZATRA, Nemzeti Konzultációs, BETEG MAGYAR TÁRSADALOM…, DIAGNÓZIS PONTOS MEGFOGALMAZÁSA, ELMARADT EGY VALÓSÁGOS HELYZETELEMZÉS, NEMZETI KONZULTÁCIÓS TESTÜLET, TAGJAI JAVASLATOT, Jókai Anna, KIHALT MÁRA EGY EGÉSZ GENERÁCIÓ, MOSTANRA MÁR CSAK REKVIEM MINDEN, AMIT RÓLUK ÍROK, VAGY ÉRTÜK SZÓLOK, FOLYTATJÁK NEHÉZSORSÚAK ÉLETTERÉNEK FÖLSZÁMOLÁSÁT, AHOL AZ ELŐDÖKNÉL ABBA KELLETT VOLNA HAGYNI, EZÉRT NEM HAGYOM ABBA FELSZÓLAMLÁSAIMAT ÉS TILTAKOZÁSAIMAT, AKKOR SEM, ÁLNÉVEN MEGJELENT SZOCIOGRÁFIÁMNAK FORGALMAZÁSÁT MINDEN LÉTEZŐ MÓDON MEGPRÓBÁLJÁK AKADÁLYOZNI, SOKADIK FACEBOOKOS OLDALRÓL TILTANAK KI, SOROZATBAN LEFAGY SZÁMÍTÓGÉPEM ÉS MÉG MOBIL NETEMET IS LETILTJÁK SZÁMOMRA ISMERETLENEK, EZÉRT ÍROM ÉS ÍROM ÚJRA ÉS ÚJRA, HOGY EL KELL SZÁMOLTATNI NEMZETVESZELYTŐ, AKIK ARRA HASZNÁLJÁK TANULTSÁGUKAT, HOGY MÁSOK NEHÉZSORSÚSÁGÁT, HASZNOT HÚZZANAK, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  képre írva  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szívem  Facebookon kaptam  Rátalálsz  A Megváltó szolgálatában  Png fotel  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kaffka_Margit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Alázat  Próbálj meg ...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Szívem tiéd  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kellemes délutánt kívánok  Őrizkednünk kell...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einsteinről  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alvó cicák  Png csokor  Nevem  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában  Png kutya  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png lepke  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A kételkedés kezelése  Julian Brass gondolata  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einsteinről  Tanuld meg ezt a versemet  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
témafelvetés nagyon, társaságot elkezdték, számítógépeken csak, elhatározást sokáig, napon azonban, kismama érkezett, fiatal anyuka, főnöknő nagy, pénztári ablakot, kétségbeesett kismama, pici baba, főnöknő telefonon, kismama elmondta, szülés előtt, nagymamánál volt, gyes miatt, lezárt lakásba, mérőórát leolvasni, kicsi életért, esetet követően, csoport munkáját, kinyitott dosszié, elintézésre váró, könyvelésben mindig, egész csoportnak, történt ugyanis, ügyiratokat 1991-ben, tapasztalatokkal felkerestem, budapesti Madách, magyar társadalom, legmegfelelőbb gyógymód, bajok orvoslására, nehézsorsúak sorstragédiája, figyelem erre, eladósodásos problémára, közömbösségüknek köszönhetően, szociográfiámnak, közömbösségüknek, kompetenciájukat, sokszorosítására, szociográfiámból, tapasztalatokkal, villanyírógépen, fölszólításokat, rosszindulatból, nehézsorsúságát, díjhátralékukat, felvilágosítást, agyonhallgatták, tapasztalatomat, tiltakozásaimat, szociográfiából, magyarországról, segítőkészségét, nemzetveszelytő, számítógépeken, panaszáradatot, sorstragédiája, bejelentkeztem, legmegfelelőbb, megfogalmazása, alkalmazásával, hozzászólásban, helyzetelemzés, elsőgenerációs, mozgalmárainak, fölháborította, fölszámolását, kétségbeesett, gerjesztettek, szociográfiai, ezredfordulón, szerencsétlen, kilakoltatást, díjhátralékát, forgalmazását, ájtatoskodjon, megemlítettem, könyvelhessen, tanultságukat, kolléganőihez, karhatalommal, írószövetség, megemlítette, ismeretlenek, konzultációs, pénzeszsákok, eladósodásos, dolgozhattak, gondoskodjon, egyértelműen, szervezéssel, nehézsorsúak, elhatározást, végzettségük, megpróbálják, meghirdetett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1895
  • e Hét: 5423
  • e Hónap: 14027
  • e Év: 49968
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.