Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Még nem jött el az igazmondás ideje?
  2015-12-12 10:05:56, szombat
 
   
 
"...MÉG NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE!"

*
KOPOTT KÉKRE MOSOTT MUNKÁSRUHÁBAN HALT MEG AZ APÁM - MA TIZEHÉT ÉVE 1998. december 12-én
*
Két évig tartó otthoni ápolás után, 1998 tavaszán meghalt anya és mégis egy elfekvőben... ahova tulajdonképpen csak azért szállíttattuk be, hogy megröntgenezzék. Olyan fájdalmai voltak, hogy napokig jajveszékelt előtte. Amiért akkor már egész testére kiterjedő bénultságban feküdt az ágyában, nem lehetett másképpen megröntgenezni. Szükségessé vált a mentővel való kórházba szállítása.
*
Apa, akit akkor hozott a mentő haza a kórházból a súlyos combcsont-műtétje után, mondta neki, hogy:
- Ne jajveszékelj már anyukám, mert baj lesz belőle! Ha elvisznek, nem jössz élve többé vissza!

És, igaza lett! Soha nem felejtem el, amint anya még visszanézett apára a hordágyról és akkor, ahogy egymásra néztek - megéreztem - hogy már tudták: ez volt az utolsó együtt töltött pillanat az életükben!

Ezt ,,gyerekükként" látni, maga volt a lelki gyötrelem! Mert akkor- és még utána is legalább tíz évig - gyermeki lélekkel gondoltam rájuk!
Nagyon sajnáltam a két idős embert és az elvetélt életüket!
*
Akkor azt is megéreztem: pontosan ugyanígy akarnak engem is elvetélt életre kényszeríteni!
Akkor gondolatban tettem egy fogadalmat, hogy: ABBÓL NEM LESZ SEMMI, mert, megírom! Meg is írtam ,,Nehéz-sorsúság keresztje"... címmel!
*
Ha én meg is halok, már tettem annyit, hogy marad valami használható is utánam! Mert, ez nem csak az én személyes történetem, hanem legalább két nemzedéké.
*

Azért is sajnáltam apát, mert a combcsontja nagyon titokzatos körülmények között törött el. És, gyakran tele volt sebekkel az arca... Ő azt mondta, hogy ,,anya verte meg". De anya mindig teljes bénultságot produkált, amikor átmentem őt rendbe tenni.

Aztán, hogy mostanság itt a közelben lakók közül - minden következmény nélkül - AGYONVERTEK EMBEREKET, már kezdem kapiskálni, hogy apát is terrorizálták. Gondolom, azért: nehogy eláruljon a titkaikból bármit is!

A hátrahagyott fotók, viszont arról árulkodnak, hogy apa élete sem a munkakönyvének 1951-ben történő kiváltásával és a szövőgyári MUNKÁS-sorsával kezdődött. Mert semmiféle okmányt nem találtam addigi életéről! Még halálában is azt bizonygatta, hogy ő "MUNKÁSEMBER"! Még akkor is a kopottra mosott munkásruhájában ült le egy kicsit megpihenni a kedvenc foteljébe!

Az ifjúkori képe a Horthy-rendszerben polgárosodó ifjút ábrázol...

Végül is nagy fjádalmai lehettek, mert a két nagy munkás-keze ökölbe volt szorítva, amikor rátaláltam a holttestére...

Fáj, ahogy elment... és elvitte a család történetét a sírba. Nem mesélt, mert még úgy gondolta "NEM JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE"!

Ma már egyre gyakrabban gondolok arra: lehet, hogy számomra sem fog eljönni - még életemben - az IGAZMONDÁS IDEJE?

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkásruhájában, megröntgenezzék, tulajdonképpen, munkakönyvének, megröntgenezni, terrorizálták, kényszeríteni, munkásruhában, szállíttattuk, visszanézett, következmény, jajveszékelj, gyerekükként, jajveszékelt, kiváltásával, bénultságban, hátrahagyott, holttestére, bénultságot, gondolatban, combcsontja, bizonygatta, munkásember, használható, agyonvertek, rendszerben, polgárosodó, körülmények, szükségessé, igazmondás, kapiskálni, szállítása, szövőgyári, megéreztem, fogadalmat, történetem, mentővel való, mentő haza, súlyos combcsont-műtétje, utolsó együtt, lelki gyötrelem, elvetélt életüket, combcsontja nagyon, közelben lakók, titkaikból bármit, hátrahagyott fotók, munkakönyvének 1951-ben, szövőgyári MUNKÁS-sorsával, kopottra mosott, kicsit megpihenni, kedvenc foteljébe, ifjúkori képe, JÖTT EL AZ IGAZMONDÁS IDEJE, KOPOTT KÉKRE MOSOTT MUNKÁSRUHÁBAN HALT MEG AZ APÁM, TIZEHÉT ÉVE, ABBÓL NEM LESZ SEMMI, AGYONVERTEK EMBEREKET, IGAZMONDÁS IDEJE, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Szívem  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Akik bántanak téged  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Akarat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrizkednünk kell...  Gonosz démon-álarc  Png kislány  Minden harmadik...  Albert Einsteinről  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép napot kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 21  Adakozás  Gonosz démon-álarc  A másik dolog,  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Egy hatékony szolga  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Németh László tollából  Soha ne kedvezz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Szívem tiéd  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép álmokat!  Erdőn  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
mentővel való, mentő haza, súlyos combcsont-műtétje, utolsó együtt, lelki gyötrelem, elvetélt életüket, combcsontja nagyon, közelben lakók, titkaikból bármit, hátrahagyott fotók, munkakönyvének 1951-ben, szövőgyári MUNKÁS-sorsával, kopottra mosott, kicsit megpihenni, kedvenc foteljébe, ifjúkori képe, család történetét, munkásruhájában, megröntgenezzék, tulajdonképpen, munkakönyvének, megröntgenezni, terrorizálták, kényszeríteni, munkásruhában, szállíttattuk, visszanézett, következmény, jajveszékelj, gyerekükként, jajveszékelt, kiváltásával, bénultságban, hátrahagyott, holttestére, bénultságot, gondolatban, combcsontja, bizonygatta, munkásember, használható, agyonvertek, rendszerben, polgárosodó, körülmények, szükségessé, igazmondás, kapiskálni, szállítása, szövőgyári, megéreztem, fogadalmat, történetem, titkaikból, megpihenni, hordágyról, gyakrabban, történetét, rátaláltam, titokzatos, árulkodnak, elfekvőben, keresztje, elvisznek, eláruljon, személyes, életemben, nemzedéké, fjádalmai, combcsont, életükben, halálában, kórházból, gyötrelem, produkált, semmiféle, kezdődött, mostanság, foteljébe, másképpen, embereket, sajnáltam, kiterjedő, gondoltam, fájdalmai, lehettek, elvetélt, pillanat, ugyanígy, kopottra, december, egymásra, gondolok, életüket, felejtem, ifjúkori, átmentem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1802
  • e Hét: 5330
  • e Hónap: 13934
  • e Év: 49875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.