Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A valódi ellenség felismeréséh
  2009-01-28 12:42:19, szerda
 
   
  A valódi ellenség felismeréséhez tenger-sok információra lenne szükségünk. Olyanokra, például, melyeket az MSZM KB ülésein készült jegyzőkönyvek tartalmaznak.

Legyen példaértékű 2006. október 23-i brutális letámadása a békésen megemlékezőknek!

Honnan lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb a szoc.lib. politikai erő rátámad nemzetére?
Onnan, ahogyan vélekedtek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról 1989-ben a mai ,,ünneplők"?

Íme egy vélemény az
1989. 02. 10-11-i ülésről:

"Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"


Ugye ismerősnek tűnnek ezek a módszerek?
Nem csodálkozom, hiszen ma ugyanezt és ugyanígy teszik, mert tehetik. Mert még mindig vannak, akik elhiszik nekik, hogy minden ,,reformprogramjuk" az ország és a nép érdekét szolgálja!

Pedig ez soha, de soha nem volt igaz!

1990-ben nem véletlenül adták át a hatalmat ,,békésen", megkötve azt a bizonyos PAKTUMOT a rendszerváltoztató pártokkal!

Sajnos, akkor még nem sejtették, hogy ezzel a PKTUMMAL, megpecsételődött Magyarország sorsa!

Ugyan, az elmúlt 16 év alatt kiépültek az új, un. demokratikus intézményrendszerek, de azokban - többnyire - az előző rendszer kompetensei irányítottak. Ők lettek a nagy privatizátorok és ,,üzletemberek".
Mit is privatizáltak magáncélra? Az 1945-után, a polgárságtól elrabolt állami (társadalmi) tulajdonba vett javakat! Hogyan tudták megtenni? Úgy, hogy elsikkasztották kárpótlást. Tették ezt olymódon, hogy magántulajdonba ügyeskedték át mindenféle ,,trükkös"=törvénytelen módszerrel az un. társadalmi tulajdonú ingó- és ingatlan állami vagyonokat.

A ,,dolgozó nép" először a rendszerváltozásra szavazott, mert akkor még nem sejtette, hogy mit jelent majd az a bizonyos PAKTUM, amelynek az lett a következménye, hogy kettős hatalmi nyomás alá került.
Ez a nyomás mára már olyannyira elviselhetetlenné vált, hogy kettészakadt miatta az ország lakossága.
Az egyik fele még mindig bízik a HAZUGSÁGOT IGAZSÁGKÉNT HANGOZTATÓ volt baloldaliakban. Holott, már réges-rég szó nincs a szoc.-lib. koalícióban a baloldali értékekről!!! Tökéletes paradoxon, sőt egyenesen groteszk, ahogy ez az újburzsoá réteg hangoztatja a néppel, a szegényekkel, a kisemberekkel való szolidaritását és reformprogramját. Miközben, ötödik éve, kormányzás helyett - a kisz agitprop. osztályon tanult propaganda "trükköket" átmentve és feljavítva modern reklámfogásokkal - folyamatosan és irdatlan költséggel kampányol!!!

A másik fele, pedig polgári demokráciát szeretne...Az őket képviselő politikai erőkre úgy mutogatnak, mintha ők lennének a jobboldaliak, pedig ők már olymértékben átszerveződtek néppárttá, hogy a klasszikus szociáldemokrácia sokkal inkább jellemző az országépítő programjukra, mint a magukat szocinak nevezők!

Ebben a kétpólusúságban iszonyatos ellentétek feszülnek a kialakult különböző érdekcsoportok miatt. Ezért, azt kell mondanom, hogy ezt a feszültséget sürgősen fel kellene oldani egy ,,harmadik utas" politikai erővel, amelyik a néppárti szövetséget erősíthetné meg.
Ennek a politikai formációnak is legalább akkora ellenkampányt kellene folytatnia, amekkorát az újburzsoá=szoc.lib. politikai elit folytat - gátlástalanul eladósítva ezzel az egész országot és a magyar népet!!!

Sajnos, a harmadik utas politikai csoportosulásnak semmilyen eszköz nem áll rendelkezésére ehhez. De, a mostani, eladósodott helyzetünkben ezt etikai szempontból sem tenné. Azért nem tenné, mert tudja, hogy azzal a túlköltekezéssel egészen egyszerűen kivéreztetné a magyar népet és teljesen ellehetetlenítené Magyarországot gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt. Ugyanúgy, mint, ahogy azt az újburzsuj szoc.lib. politikai elit teszi.

Pedig, utoljára a trianoni békediktátummal megcsonkított Magyarországnak volt arra szüksége, hogy megtanuljon megcsonkítva is méltósággal élni.
Éppen ezért, nagyon fontos lenne a két világháború közötti kulturális nemzetstratégiát megismerni és ahhoz szocializálódni. Azért lenne fontos, mert az ember szocializáltsága egyfajta életképességet jelent.
Annyi hazugságot ,,tanítottak", sulykoltak a bolsevista eszmék jegyében belénk erről az időszakról, hogy az ország egyik fele teljes mértékben még mindig retteg annak a korszaknak minden vívmányától.
Pedig, akkor alapoztuk meg a mostani európaiságunkat!
Méghozzá, oly módon, hogy Klebersberg Kuno megszervezte az oktatást. Ezen belül nagy szerep jutott a köznevelésnek. És, hogy mekkora sikerrel valósult meg mindez, azt a különböző pedagógiatörténeti könyvekből is meg lehet ismerni. Így ír erről egy teológus-pedagógus személyiség, az erdélyi Makkai Sándor:
"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."

Ez kell, hogy a legfontosabb legyen a harmadik utas politikát képviselőkkel megerősített néppárti szövetségnek: a közoktatás és benne a "köznevelés"!
Mert csak így tud a magyarság és a velünk élő kisebbségek szocializálódni a polgári értékrendek mentén. Rövidebben: polgárosodni!
Mert - mint ahogy az elmúlt 16 év is bizonyítja - nem lehet polgári demokráciát megvalósítani polgári identitás nélküli néppel.

Ennek a népnek előbb fel kell ismernie, hogy a fennmaradása, a megmaradása függ attól, hogy a beléjük sulykolt HAZUGSÁGOKAT SOHA TÖBBÉ NE FOGADJA EL SENKITŐL, SENKIRŐL, ÉS SEMMIRŐL!

(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetstratégiát, túlköltekezéssel, reklámfogásokkal, reformprogramjuk, megpecsételődött, reformprogramját, szocializáltsága, szabadságharcról, csoportosulásnak, kultúrörökségnek, elsikkasztották, megemlékezőknek, békediktátummal, szocializálódni, magyarországnak, kétpólusúságban, magántulajdonba, európaiságunkat, szolidaritását, rendelkezésére, privatizátorok, érdekcsoportok, kultúrkinccsel, magyarországot, felismeréséhez, baloldaliakban, életképességet, átszerveződtek, forradalomról, következménye, képviselőkkel, kisemberekkel, privatizáltak, ellenkampányt, lelkiismereti, megvalósítani, valódi ellenség, békésen megemlékezőknek, 1956-os forradalomról, hatalmat „, bizonyos PAKTUMOT, előző rendszer, nagy privatizátorok, polgárságtól elrabolt, nyomás mára, ország lakossága, egyik fele, baloldali értékekről, újburzsoá réteg, kisemberekkel való, kisz agitprop, másik fele, MSZM KB, AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN, HORN Gyula, HAZUGSÁGOT IGAZSÁGKÉNT HANGOZTATÓ, Klebersberg Kuno, Makkai Sándor, HAZUGSÁGOKAT SOHA TÖBBÉ NE FOGADJA EL SENKITŐL, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Muratáj  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Vannak arcok  Minden gyerek jó.  Az idő elsodorja létezésünk  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Naplemente  György napra  Facebookon kaptam  Ébredj  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Rögtön puha Mézes Krémes  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Krisztinától  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az idő elsodorja létezésünk  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Szent György napi hiedelmek, s...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Ázzal aki csak szép  Gaál Viktor gondolata  Két tekintet van  A fák lelke  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bella István: Zsoltár  802 esztendeje, 1222. április ...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Emberként automatikusan értéke...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Környezetvédelem  Jó éjt  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
valódi ellenség, békésen megemlékezőknek, 1956-os forradalomról, hatalmat &#8222, bizonyos PAKTUMOT, előző rendszer, nagy privatizátorok, polgárságtól elrabolt, nyomás mára, ország lakossága, egyik fele, baloldali értékekről, újburzsoá réteg, kisemberekkel való, kisz agitprop, másik fele, őket képviselő, klasszikus szociáldemokrácia, országépítő programjukra, magukat szocinak, kétpólusúságban iszonyatos, kialakult különböző, feszültséget sürgősen, néppárti szövetséget, politikai formációnak, egész országot, magyar népet, harmadik utas, túlköltekezéssel egészen, újburzsuj szoc, trianoni békediktátummal, ember szocializáltsága, bolsevista eszmék, ország egyik, korszaknak minden, mostani európaiságunkat, erdélyi Makkai, köznevelés sikerének, idegen kultúrát, sajátos népi, európai kultúrkinccsel, magyar műveltséget, legfontosabb legyen, polgári értékrendek, népnek előbb, megmaradása függ, beléjük sulykolt, nemzetstratégiát, túlköltekezéssel, reklámfogásokkal, reformprogramjuk, megpecsételődött, reformprogramját, szocializáltsága, szabadságharcról, csoportosulásnak, kultúrörökségnek, elsikkasztották, megemlékezőknek, békediktátummal, szocializálódni, magyarországnak, kétpólusúságban, magántulajdonba, európaiságunkat, szolidaritását, rendelkezésére, privatizátorok, érdekcsoportok, kultúrkinccsel, magyarországot, felismeréséhez, baloldaliakban, életképességet, átszerveződtek, forradalomról, következménye, képviselőkkel, kisemberekkel, privatizáltak, ellenkampányt, lelkiismereti, megvalósítani, megcsonkított, köznevelésnek, jegyzőkönyvek, gátlástalanul, helyzetünkben, hazugságokat, demokratikus, irányítottak, magyarország, fennmaradása, törvénytelen, polgárságtól, üzletemberek, olymértékben, feszültséget, programjukra, kivéreztetné, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1767
  • e Hét: 7275
  • e Hónap: 15879
  • e Év: 51820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.