Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ki a Paprika Jancsi?
  2008-02-28 16:01:26, csütörtök
 
   
  Gyurcsány beszólt Orbánnak, avagy a Paprika Jancsi védelme



Gyurcsány Ferenc a kapcsolat.hu-nak adott videóinterjújában először arról beszél, mi lesz március 9-e után. Március 10-e - mondja -, az ellenzék legfeljebb egy vereséggel felérő győzelmet arathat, mert a kormány megbuktatása, ami a népszavazás eredeti célja volt, nem jöhet össze.
hirdetés



A kormányfő ezután azt fejtegeti, hogy aki szerint egy 300 forintos kérdésben ragadható meg a nemzet problémája, az olcsó politikát csinál, ami olcsó politikusoknak való. Széchenyi - akiről az Orbán-kormány idején nagy állami támogatással készült film - forog a sírjában ezt látva. Neki a nemzetről volt víziója, miközben az ellenzék vezérének 300 forintról, egy fél doboz cigaretta áráról van ,,víziója." Gyurcsány sajnálkozásának adott hangot emiatt. El lehet dönteni ki a paprikajancsi és a ki az államférfi - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor paprikajancsi, Ő pedig államférfi. Tudja, hiszen Debreczeni József is megírta. A hivatalban lévő miniszterelnök nem olcsó politikus. Elég sokba kerül. Nekem meg másoknak is. Az országnak is. Biztosan állíthatom, hogy a ,,legigazabb magyarnak" (Gy. F.) nem volt a történelem a kedvenc tantárgya.

A miniszterelnök gyakran hivatkozik a történelmünkre. Széchenyire , Kossuthra, Deákra. Igen, akkor reformkor volt. Nem reform-kór, mint most. E hírportálon már foglalkoztam Kossuth kétes pénzügyeivel. Aztán előbb Kossuth mellől elmaradt Széchenyi, majd Deák is. Apropó, milyen is volt hazánk helyzete abban a reformkorban? Mi történt a jobbágyoktól beszedett magas adókkal?

Magyarország Európa legelmaradottabb országa volt. Közlekedés, úthálózat, ipar nélkül. Úgy látszik, hogy akkor sem volt ingyen ebéd. Vajon ki volt érte felelős? A jobbágyság, vagy az akkori elit? Széchenyi tényleg forog a sírjában, mert ő a saját jövedelméből építtette a Tudományos Akadémiát. Sajnos nem az történt, hogy az államférfi, vagy az igen KISZ-i liberális párt elnöke akár egyéves jövedelmét is felajánlotta volna mondjuk a Kormányzati Negyedre.

De az államférfiúság diszkrét humora amikor február 23-án- az MSZP választmányi ülésén- a miniszterelnök azt mondta: ,,úgy látja és úgy hallja, hogy ebben a kampányban hazudnak. ( Népszavazási kampányra gondolt!) Aki egy kampányban hazudik, az nem szolgálhatja saját, nemesnek mondott céljait." Nagy a távolság Őszödtől a szombati választmányi ülésig.

Mert akkor egy paprikajancsi azt mondta, hogy lesz vizitdíj, meg tandíj. Az államférfi tagadta. Mára kiderült, hogy a paprika mellé paradicsom is van. Nagy lecsóban van az ország, a gazdaság. Az is meglepő és mulatságos amikor az államférfi pénzügyminisztere felháborodva tagadja, hogy az MSZP szavazatokat szokott vásárolni. Nem is tételezünk fel ilyesmit.

De a szegényeknek osztogatott lejárt szavatosságú tészta, egy két konzerv, egy tál étel nem is szavazat vásárlás. Á dehogy. A márciusi népszavazás esetében a ,,nem"-re vagy az otthon maradásra való buzdítás is ,,államférfiúi" cselekedet. Nem is a mély szegénységben élők befolyásolása. A manapság divatos koalíciós szlogen szerint nem törvénytelen, de etikátlan. Azért mert éppen a legszegényebbeket próbálják egy-két vizitdíjat érő ,,adománnyal" rávenni, hogy saját, jól felfogott érdekeik ellen szavazzanak.
Milyen is az államférfi által irányított Magyarország? A törvényeket az országgyűlés alkotja és változtatja meg közvetlenül az alkotás után nagyon gyorsan, még az öt évre tervezettet is. A törvényeket betartatását az államigazgatási szervek, a bíróság és Juszt László, a nép ügyvédje felügyelik.

Aki bűncselekményt követ el, azt elítélik de bűncselekményt elkövetni néha lehet büntetlenül is. Csak sokat kell lopni, és majdnem mindenkinek lehet volt igazságügyi miniszter az ügyvédje. A hivatalos fizetőeszköz a forint, meg a haver. Egy haver sok milliárd forintot ér vissza nem térítendő támogatásokból, pláne ha barát. Meg tud párttagokat beszervezni.

Az orvosi ellátás eredményessége jó, mert ,,jól képzett" keletről bevándorolt orvosaink vannak. A mieink Angliába mennek dolgozni... és egyelőre még több a beteg,mint az orvos!

Az iskolarendszer fejlett volt, de már magyaros bálintos virtussal dolgozunk a visszabontásán a gyenge-átlagos szintre. Magyarország első helyen áll népe lezüllesztése és agymosása terén. Melyből a kereskedelmi televízióink, rádióink is kiveszik a részüket, választások előtt erre egyes pártok is rásegítenek !
Hazánkat az EU eteti! Mert mi minden evők vagyunk. A romlott húsokkal, a takarmány zöldségekkel, az osztrák téliszalámival az íztelen francia, spanyol gyümölcsökkel, amit ott senkinek nem tudnak eladni. Ebben nagyszerű partnereink a ,,hazánkra ideiglenesen települt" nagy multi élelmiszer plázák! Még jó, hogy a gumiabroncsot nem tudjuk megenni.

Ezért meg is szüntettük a mezőgazdaságot, Európa éléskamráját, és az élelmiszer feldolgozó ipart is, ugyanezen megfontolásból. Ezen eredmények már valóban majdnem államférfiúiak. De csak majdnem.

Mit csinál közben a paprikajancsi? Járja az országot Nyíregyházától Veszprémig. Sehol egy demokráciát erősítő kordon, sehol a rendőrség. Sehol egy EU-s pénzből vett vízágyú! Nincsenek lezárva a belvárosok, az utak. Az emberek közé vegyül. (Az államférfi is szokott, de előtte vegytelenítik a népet.)

Március 9-én a paprikajancsi által kezdeményezett népszavazáson én háromszor fogok Igennel szavazni. Valahogy Neki jobban hiszek!

Lőrincz Miklós



2008. február 27. 16:50

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legelmaradottabb, sajnálkozásának, államigazgatási, miniszterelnök, iskolarendszer, történelmünkre, eredményessége, visszabontásán, politikusoknak, kezdeményezett, téliszalámival, államférfiúság, nyíregyházától, támogatásokból, megfontolásból, bűncselekményt, államférfiúiak, mezőgazdaságot, paprikajancsi, népszavazáson, vegytelenítik, gyümölcsökkel, gumiabroncsot, lezüllesztése, szegénységben, befolyásolása, éléskamráját, szavazatokat, felháborodva, szegényeknek, fizetőeszköz, államférfiúi, magyarország, támogatással, betartatását, törvénytelen, ellenzék legfeljebb, vereséggel felérő, kormány megbuktatása, népszavazás eredeti, kormányfő ezután, nemzet problémája, olcsó politikát, nemzetről volt, ellenzék vezérének, hivatalban lévő, kedvenc tantárgya, miniszterelnök gyakran, jobbágyoktól beszedett, akkori elit, saját jövedelméből, igen KISZ-i, Paprika Jancsi, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Debreczeni József, Magyarország Európa, Tudományos Akadémiát, Kormányzati Negyedre, Juszt László, Nyíregyházától Veszprémig, Valahogy Neki, Lőrincz Miklós,
ferkó (#1)   2008-02-28 22:29:16
már bocs,hogy egyáltalán beleszólok...a mottód alapján te egy elfogult ember vagy. Én senkinek védője nem vagyok,de az ilyen egyoldalú vélemény azért eléggé kiábrándító.Ha történelmi párhuzamokat írsz,nem ártana a másik oldalt is odatenni.
Az egyik téma eléggé felháborított...az ellenzék vezére,ha még nem jöttél volna rá,azért jár kel bántatlanul az országban,mert a másik tábor nem olyan emberekből áll,akik a véleményüknek csak dúlással rombolással,paradicsom dobálással tudják kifejezni.De a példa adva van...ellenkező felállásban már nem lesz nehéz leutánnozni...a többit nem írom,mert túl hosszú lenne, megbántani se szertnék senkit. Én nem hiszek egyiknek se,csak az egyoldalú megitélés és gondolkodáshiány bosszant
ferkó
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gonosz démon-álarc  Akarat  Mi lenne ha  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Esti kép  Nagyon különös  Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Kaffka_Margit  Nagyon különös  Bounty krémes  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  Zilahy Lajos gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem tiéd  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  képre írva  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  képre írva  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Adakozás  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Akarat  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Mi lenne ha  Szép estét  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Png virág  Szép napot kívánok  Sokan azt tartják  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
ellenzék legfeljebb, vereséggel felérő, kormány megbuktatása, népszavazás eredeti, kormányfő ezután, nemzet problémája, olcsó politikát, nemzetről volt, ellenzék vezérének, hivatalban lévő, kedvenc tantárgya, miniszterelnök gyakran, jobbágyoktól beszedett, akkori elit, saját jövedelméből, igen KISZ-i, államférfiúság diszkrét, kampányban hazudnak, kampányban hazudik, távolság Őszödtől, szombati választmányi, államférfi tagadta, paprika mellé, államférfi pénzügyminisztere, szegényeknek osztogatott, márciusi népszavazás, otthon maradásra, mély szegénységben, manapság divatos, legszegényebbeket próbálják, államférfi által, országgyűlés alkotja, alkotás után, törvényeket betartatását, államigazgatási szervek, hivatalos fizetőeszköz, orvosi ellátás, mieink Angliába, iskolarendszer fejlett, gyenge-átlagos szintre, kereskedelmi televízióink, romlott húsokkal, takarmány zöldségekkel, osztrák téliszalámival, íztelen francia, élelmiszer feldolgozó, országot Nyíregyházától, demokráciát erősítő, emberek közé, paprikajancsi által, legelmaradottabb, sajnálkozásának, államigazgatási, miniszterelnök, iskolarendszer, történelmünkre, eredményessége, visszabontásán, politikusoknak, kezdeményezett, téliszalámival, államférfiúság, nyíregyházától, támogatásokból, megfontolásból, bűncselekményt, államférfiúiak, mezőgazdaságot, paprikajancsi, népszavazáson, vegytelenítik, gyümölcsökkel, gumiabroncsot, lezüllesztése, szegénységben, befolyásolása, éléskamráját, szavazatokat, felháborodva, szegényeknek, fizetőeszköz, államférfiúi, magyarország, támogatással, betartatását, törvénytelen, választmányi, szavatosságú, ideiglenesen, országgyűlés, felajánlotta, jövedelméből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1186
  • e Hét: 4714
  • e Hónap: 13318
  • e Év: 49259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.