Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekes jelentés Brüsszelből
  2008-02-29 17:26:54, péntek
 
   
  A most napvilágot látott brüsszeli jelentés alapján több lap is azt állítja, hogy Pécs áll a legjobban az előkészületeket illetően, az Európa kulturális fővárosa címet 2010-re elnyert három város közül. Ez azt jelentené, hogy Pécs Essent és Istanbult utasította maga mögé, ami azért beláthatóan nem feltétlenül tükrözi a realitásokat. A jelentés a Beüsszelben bemutatott prezentációk alapján készült.
hirdetés




A pécsi delegáció november 21-én járt Brüsszelben, hogy a másik két város képviselőivel egyetemben számot adjon az előkészületekről az Európai Bizottság előtt. A monitoring bizottság első ízben ült össze a három város munkáját ellenőrizni, és a későbbiekben még egy ilyen találkozóra fognak sort keríteni. A városoknak két alkalommal kell ugyanis beszámolni az előkészületekről. Egyszer körülbelül két esztendővel a céldátum előtt, majd később fél évvel a programok tényleges kezdete előtt.



A jelentés angol nyelvű változatát illetően érdemes megjegyezni, hogy az sokféleképpen értelmezhető, és meglehetősen szűkszavú, melyből kár lenne hosszú távú következtetéseket levonni. Emlékezetes: Az öt kulcsprojekt közül egyet már lefújtak, melynek háttere meglehetősen zavaros.



A nagy kiállítótér építését egyik pillanatról a másikra fújták le, pedig talán az egyik legjobban előkészített, és legbiztosabb fedezettel rendelkező komplexum lett volna. A bejelentés előtti napokban lapunk Hargitai Jánossal, a megyei közgyűlés kereszténydemokrata elnökével folytatott beszélgetést, melyből az derült ki, hogy ez a létesítmény a program egyik sikertörténete lehetett volna, nem utolsó sorban a megye közreműködése miatt. Ennek ellenére verték szét ezt a projektet, melynek vélhetően némi politikai célzata is volt, mondván a többi szenvedő projekt mellett, nehogy egy ellenzéki sikertörténet lehessen elkönyvelhető.



Tényként kezelhető, hogy fordult a városvezetés kommunikációja, mely hosszabb távon az ellenzéket is új politizálásra késztetheti. Az elmúlt egy esztendő egyfajta mélypontnak tekinthető, melyet súlyos, A Fidesz-KDNP által hellyel-közzel jól kihasznált problémák jellemeztek. A sok anomáliának köszönhetően a városban mára általános apátia alakult ki a programot illetően, és az emberek nagyobbik része már nem hiszi, hogy ebből a tespedésből megmenthető a 2010-es program.



A városvezetés most a hasonló bejelentésekkel vélhetően igyekszik rácáfolni az ellenzéki kritikákra, ám az majd csak később fog kiderülni, hogy mekkora sikerrel.



Kérdés, hogy valójában mekkora bajban van a program?



A brüsszeli jelentésből a Mészáros András vezette stáb egyértelműen azt a következtetést vonta le, hogy nincs semmi gond, minden a legnagyobb rendben, továbbá a bizottság egyéb javaslatait természetesen beépítik munkájukba. Ez a szakmai körök és a szélesebb közvélemény számára nyilván azonban nem lesz elegendő.



Ezt tudván, vélhetően a korábbi botrányokat túlélni szándékozó városvezetés sok információt, és pozitív bejelentést mostanra, és a következő két esztendőre tartalékolt.



Például most jelentették be legalább három szálloda építését, melyre egyébként ténylegesen szüksége van a városnak. Ezeket a beruházásokat zömében külföldi befektetők, általában hitelből kívánják finanszírozni, a megállapodások pedig megszülettek. Ebből egyértelműen levonható néhány következtetés, többek között az, hogy egyik befektető sem jön vakra, pláne hitelből, tehát valamire számítanak.



A városvezetés bejelentette továbbá, hogy három újabb belvárosi csomópontot újítanak fel, melynek fejezetét az operatív programokon keresztül rendelkezésre álló pályázati forrásokból kívánják fedezni. Persze itt még be sem adták a pályázatokat, de az elbírálásoknál folyó mutyizásokból ítélve vélhetően hozzá fognak jutni a forrásokhoz. Pláne az elvtársi szeretet és baráti segítség égisze alatt, hiszen mindenki látja, hogy most aztán nagy segítségre lesz szükségük, hogy megmentsék egyik fővárosukat. Persze, aki tudja hogy a legutóbbi körforgalom körül micsoda bénázás volt, az lehet hogy azt gondolja: Ha a szocialisták valamit csinálnak, az csak árthat nekik...



A sikerpropaganda cunami következő eleme az volt, hogy 400 ezer négyzetméter köztér rekonstrukcióját jelentették be, ami egy Pécs méretű város esetében igen jelentős területet jelent. Ehhez bizony nem is kellett nagy merészség, hiszen jelen helyzetben tudható: ezek azok az elemek, melyek viszonylagos egyszerűségük miatt - hacsak el nem szerencsétlenkedik - 2010-re biztosan kivitelezhetőek. Többek közt a szocialista szavazóbázis jelentős részét tömörítő Uránváros, Kertváros (panelrengeteg), illetve a meszesi külváros is jelentősen megszépülhet a céldátumra, mely az ott élő kiábrándult szocialisták jelentős részénél hangulatjavulást idézhet majd elő 2010-re.



Érdemes még megemlíteni az ominózus tanulmányt is, melyet az egyik ellenzéki képviselő kissé elhamarkodottan szándékolt a nagyérdemű elé tárni. Több sajtóorgánum tudni véli a tanulmányt illetően, hogy az nem tartalmaz mást, minthogy a nagy létesítmények zöme csak 2010 közepére valósulhat meg. Nos ez is csak azoknak a ,,huhogóknak" jelenthet problémát, akik valami európai szintű, országhatárokat áttörő kulturális expanziót várnak ettől a programtól.



Nos ezeket az embereket nem akarjuk elkeseríteni, de ez egy picikét a jól megszokott hamburger reklámhoz hasonlítható, ahol a 8 szintes termék helyett a kiszolgáló egységben csupán egy összeaszott műanyagzsömlét kap a pénzért.



Komoly gondot jelent továbbá az is, hogy 2010-re valószínűleg ideér az autópálya, autóút, gyorsforgalmi út (nem tudjuk melyik, mert a GKM honlapján is egy 5 soros mondatban mindhárom kifejezés szerepel), melyhez nyilván ismét hatalmas sikerpropaganda fog párosulni, azt kifelejtve, hogy ez milyen rossz konstrukcióban épül, és normális esetben mennyit lehetett volna rajta spórolni, a nyomvonalról nem is beszélve.



Persze a Pécsi honpolgárnak azt sem fogják elmondani, hogy Dunaújváros és Szekszárd között nem lesz addigra meg az említett közlekedési folyosó, mivel gondok vannak a koncessziós eljárások vonatkozásában, de ezt igazából a pécsiek nagyobbik része észre sem fogja venni, mert nem fog ezen az autópályán Budapestre közlekedni.

Nagy András



2008. február 29. 10:28
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rekonstrukcióját, előkészületekről, hangulatjavulást, kivitelezhetőek, bejelentésekkel, sikerpropaganda, országhatárokat, előkészületeket, elhamarkodottan, sikertörténete, következtetést, vonatkozásában, műanyagzsömlét, megállapodások, elbírálásoknál, kommunikációja, konstrukcióban, mutyizásokból, gyorsforgalmi, létesítmények, elkönyvelhető, egyszerűségük, sikertörténet, politizálásra, közreműködése, természetesen, képviselőivel, finanszírozni, beruházásokat, következtetés, sokféleképpen, rendelkezésre, panelrengeteg, szavazóbázis, szocialisták, beszélgetést, most napvilágot, előkészületeket illetően, pécsi delegáció, monitoring bizottság, három város, ilyen találkozóra, céldátum előtt, programok tényleges, jelentés angol, sokféleképpen értelmezhető, nagy kiállítótér, másikra fújták, egyik legjobban, bejelentés előtti, megyei közgyűlés, program egyik, Pécs Essent, Európai Bizottság, Hargitai Jánossal, Mészáros András, Nagy András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Akarat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Adakozás  Őrizkednünk kell...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Szép estét  Kövesd a cowboyt!  Reggel van  Adakozás  Png férfi  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Fehér virág  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Egy hatékony szolga  képre írva  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  George Byron - Ahogy itt jár -...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Szép napot kívánok  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png cica  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Még csak most kezdődik a nap  Png kutya  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Elköszönt  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png nő  Albert Einsteinről  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
most napvilágot, előkészületeket illetően, pécsi delegáció, monitoring bizottság, három város, ilyen találkozóra, céldátum előtt, programok tényleges, jelentés angol, sokféleképpen értelmezhető, nagy kiállítótér, másikra fújták, egyik legjobban, bejelentés előtti, megyei közgyűlés, program egyik, megye közreműködése, többi szenvedő, ellenzéki sikertörténet, városvezetés kommunikációja, esztendő egyfajta, városban mára, programot illetően, emberek nagyobbik, tespedésből megmenthető, 2010-es program, városvezetés most, hasonló bejelentésekkel, ellenzéki kritikákra, majd csak, brüsszeli jelentésből, következtetést vonta, legnagyobb rendben, bizottság egyéb, szakmai körök, szélesebb közvélemény, korábbi botrányokat, beruházásokat zömében, megállapodások pedig, városvezetés bejelentette, operatív programokon, elbírálásoknál folyó, elvtársi szeretet, legutóbbi körforgalom, lehet hogy, szocialisták valamit, csak árthat, sikerpropaganda cunami, szocialista szavazóbázis, meszesi külváros, ominózus tanulmányt, egyik ellenzéki, tanulmányt illetően, nagy létesítmények, kiszolgáló egységben, összeaszott műanyagzsömlét, említett közlekedési, koncessziós eljárások, pécsiek nagyobbik, autópályán Budapestre, rekonstrukcióját, előkészületekről, hangulatjavulást, kivitelezhetőek, bejelentésekkel, sikerpropaganda, országhatárokat, előkészületeket, elhamarkodottan, sikertörténete, következtetést, vonatkozásában, műanyagzsömlét, megállapodások, elbírálásoknál, kommunikációja, konstrukcióban, mutyizásokból, gyorsforgalmi, létesítmények, elkönyvelhető, egyszerűségük, sikertörténet, politizálásra, közreműködése, természetesen, képviselőivel, finanszírozni, beruházásokat, következtetés, sokféleképpen, rendelkezésre, panelrengeteg, szavazóbázis, szocialisták, beszélgetést, megszépülhet, hasonlítható, legbiztosabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1802
  • e Hét: 5330
  • e Hónap: 13934
  • e Év: 49875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.