Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Csillogó fehér hosszúruha
  2024-06-12 21:58:22, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Báli ruha
  2024-06-12 21:57:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Világoskék hosszúruha
  2024-06-12 21:56:52, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Kék hosszúruha
  2024-06-12 21:55:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Holdfényben
  2024-06-12 21:53:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
A tengerpartnál
  2024-06-12 21:52:48, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Miért jó nekünk, ha rendszeresen burgonyalevet fogyasztunk?
  2024-06-11 21:54:56, kedd
 
  Sokan nem is gondolnák, hogy nemcsak a burgonyának lehetnek pozitív hatása is és tulajdonságai, de bizony a burgonyalé is nagyon sok előnyt kínál. Cikkünkben leírjuk, hogy miért igyunk rendszeresen burgonyából préselt levet.

A burgonyalé rengeteg tápanyagot kínál a szervezet számára. Többek között ilyen a C-vitamin, a B-vitaminok, a kálium, a vas, a foszfor, a réz, a kén, de ezen kívül még szerves vegyületeket és fitonutrienseket is tartalmaz.

A burgonyalé többek között olyan pozitív hatásokkal rendelkezik, mint az öregedési folyamatok lassítása, a fekélyek gyógyítása, az emésztés elősegítése, a keringés javítása és a hormontermelés szabályozása. A kutatások szerint az antioxidánsokban bővelkedő burgonyalé pozitívan hat a bőr állapotára, hiszen hidratálja azt, illetve antioxidánsokkal látja el a bőr rétegeit. E hatása miatt csökkenti a bőr túlzott ráncosodásnak kockázatait, illetve az öregségi foltok megjelenését, és védelmet jelent a gyulladásokkal és a bőrfertőzésekkel szemben is.

A burgonyalé hasonlóan hathat ránk, mint egy csésze kávé, hiszen remek energiafokozó hatásai is ismeretesek. Ezen kívül a zöldség gazdag forrása a tiaminnak is, amely javítani tudja a szervezet azon képességét, hogy a szénhidrátokat energiává alakítsa, ezzel pedig jelentősen megnövelheti a szervezet energiaszintjét.

A burgonyából és más keményítőtartalmú zöldségből préselt lé keményítőt is tartalmaz, amely nagyon hatékony lehet, ha bélgyulladástól szenvedünk. Az emésztésre is pozitívan hat, ezzel csökkenti a székrekedés, a puffadás, a hasi görcsök és más emésztési zavarok kellemetlen tüneteit.

A burgonyalé enyhén lúgos pH-értékkel rendelkezik, amivel egyensúlyba hozható a gyomor savassága, ily módon pedig nagyon hatékony lehet a gyomorfekély természetes kezelésében is. A burgonyalé védőréteget képez a gyomor nyálkahártyáján, éppen ezért tudja nagyon hatékonyan megszüntetni, de legalábbis csökkenteni a gyomorfekély sok esetben kellemetlen tüneteit.

A burgonyalé a káliumnak is gazdag forrása. Amennyiben reggelente nem kávéval, hanem egy pohár burgonyalével indítjuk a napot, úgy még a szív- és érrendszer egészségének is jót teszünk. Amennyiben minden reggel megiszunk egy pohárnyi burgonyalevet, úgy mérsékelhetjük a szív- és érrendszeri terhelést azáltal, hogy csillapodik az erek és az artériák feszültsége, és ezzel is csökken a magas vérnyomás. Ez pedig minimalizálja a szívroham, az érelmeszesedés és a stroke kockázatait.

A burgonyalé gazdag forrása a C-vitaminnak, amely vitamin antioxidáns hatással rendelkezik, és fokozza az immunitást, mégpedig a fehérvérsejtek termelődésével. Az antioxidánsok és a fehérvérsejtek pedig védenek a betegségek ellen, és csökkentik a szervezetben az oxidatív stressz mértékét.

A burgonyalé helyileg történő alkalmazása csökkentheti a pikkelysömör és az ekcéma fellángolását, és jelentősen enyhítheti a tüneteket is. A frissen préselt burgonyalevet vigyük fel a bőrfelületre, amelyet előzőleg megtisztítottunk. Hagyjuk a bőrünkön 30 percig, majd mossuk le.

A köszvény kialakulásában nagy szerepe van a magas húgysavszintnek. A burgonyalé fogyasztása csökkentheti a magas húgysavszintet, ezzel pedig a vesék egészségét is elősegítheti. Mivel a burgonyalé gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így segíti az ízületi gyulladás tüneteinek minimalizálását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Betegségek, amelyek úszás közben jelenthetnek veszélyt
  2024-06-11 21:52:00, kedd
 
  A nyarat nagyon sokan kedvelik, hiszen meleg van és rengeteg lehetőség van arra, hogy strandra menjünk, legyen az egy medencés strand vagy egy szabadstrand valamilyen folyó vagy tó partján. Azonban sokféle betegséget is elkaphatunk, amennyiben nem vagyunk elővigyázatosak. Most néhány olyan betegségről lesz szó, amelyeket a strandon kaphatunk el, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Az első betegség a fület érinti. A klóros víz miatt - de még a tó vagy folyó vize miatt is - a külső hallójárat könnyedén begyulladhat, ami fájdalmat is okozhat, főleg ha a vízben baktériumok is voltak. Nagyon lényeges, hogy úszást követően alaposan törüljük szárazra a füleinket és ugráljunk kicsit, hogy a hallójárat mélyebb részéről is kicsorogjon a víz, mert ha sokáig a fülben marad, akkor ez oka lehet a gyulladás kialakulásának.

Strandolás után előfordulhat, hogy hasmenéssel, hányással, lázzal és görcsökkel küzdünk. Ezt a betegséget a Shigella nevű baktérium okozza. 5-7 napig tart ez a betegség, amely során a baktérium elsősorban az emésztőrendszert támadja.

Parazita rovarok, tetvek is megtalálhatók a medence vizében. Ezek a paraziták immunisak a medence klóros vizére, azaz ezeket az élősködőket még a klór sem képes elpusztítani. A tetvek a fejbőrhöz tapadnak és ott elszaporodnak, így ha valaki ilyen fertőzésnek esik áldozatul, akkor mindenképpen gyors és szakszerű kezelésre lesz szüksége.

A strand medencéjének vizében a Hepatitis A vírus is könnyen elterjedhet. Ez egy májat támadó vírus és mivel vírusról van szó, így értelemszerűen az antibiotikus kezelés nem lesz hatékony. A betegség tünetei közé tartozik az émelygés, az étvágytalanság, a láz és a sárgaság. Azonban a Hepatitis elleni oltással meg lehet előzni ezt a betegséget.

Az E. coli baktérium jellemzően az élelmiszert fertőzi, de azért a vízben is kényelmesen eléldegél, és így is képes fertőzést, betegséget okozni. Ez a baktériumtörzs enyhébb, de súlyosabb betegségeket is okozhat. A baktérium előidézhet hasmenést, veseelégtelenséget, de súlyosabb esetben akár halált is. A fertőzést elsősorban a széklet okozza, így mielőtt a medencébe megyünk, minden esetben alaposan le kell zuhanyozni.

A strandon az úgynevezett legionárius betegséget is elkaphatjuk, amelyet a Legionella nevű baktérium okoz. Általában azok fertőződnek meg ezzel a baktériummal, akik eleve legyengült immunrendszerrel rendelkeznek. Tünetei: fejfájás, láz, hidegrázás és testfájdalom.

Az úszás azonban nagyon egészséges, ha óvatosak vagyunk, ha odafigyelünk az uszodai kiesebb-nagyobb balesetekre, akkor csak profitálhatunk abból, ha rendszeresen úszni járunk. Az úszás ugyanis javítja a hangulatot, és eredményes a szorongás elleni küzdelemben. Úszás közben endorfin, dopamin és szerotonin szabadul fel a szervezetben, ami nyugalommal tölthet el bennünket.

A rendszeres úszás fokozza a tüdő kapacitását, jót tesz a szívnek, az inaknak, a csontoknak és az ízületeknek. Csökkenti a demencia kockázatait. Idősebb korban gyakrabban alakul ki szarkopénia - egyfajta izomsorvadás -, azonban a rendszeres úszás megteremti az izmok erősítéséhez szükséges ellenállást.

Az úszás és más vízi tevékenységek javítják az életminőséget, és csökkentik a fogyatékosság kockázatait is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ezeket tartalmazza az étrend, ha vérszegények vagyunk
  2024-06-11 21:48:55, kedd
 
  A vérszegénység általában vashiány miatt alakul ki, azonban nem csak ez állhat a háttérben. Ha arra gyanakszunk, hogy vérszegénységben szenvedünk, mindenképpen menjünk el egy alapos kivizsgálásra, mivel sok kellemetlenséget okozhat a vérszegénység.

A vashiányos vérszegénység kialakulásában sok minden szerepet játszhat. Többek között ilyen a terhesség, a műtét utáni vérveszteség, de akkor is kialakulhat ez a betegség, ha csak kevés vasban gazdag ételt fogyasztunk, vagy eszünk ugyan vasban bővelkedő táplálékokat, azonban a tápanyag nem szívódik fel kellőképpen.

A vashiányos vérszegénységre sok tünet is felhívhatja a figyelmet. Ilyen például a szorongás, a depresszió, a sápadt bőr, a töredezett körmök, a fejfájás, a mellkasi fájdalom, az állandóan hideg kezek és lábak, de a légszomj és a fáradtság is utalhat a betegség jelenlétére. A fáradtság a vérszegénység egyik legmeghatározóbb tünete.

A vasban gazdag ételeket tartalmazó étrend segíthet a vérszegénység szabályozásában. Elegendő vas nélkül a szervezetünk nem tud elegendő hemoglobint sem termelni. Ez azért probléma, mert a hemoglobin a vörösvértestekben található meg, amely oxigént szállít a szívből a test szöveteibe. A vasban gazdag ételekből származó vas a vékonybél felső részén keresztül szívódik fel.

Amennyiben vashiányos vérszegénységben szenvedünk, nagyon lényeges, hogy rendszeresen fogyasszunk vasban gazdag táplálékokat.

A vörös hús, főleg a marhahús, sok vasat tartalmaz. Ez a vas az úgynevezett hem vas, amely segíti a nem hem vas felszívódását.

A tenger gyümölcsei, különösen a kagyló és az osztriga is bővelkedik vasban, csakúgy mint a szervhúsok, azaz a máj és a vese.

Amennyiben nem húsfélékkel szeretnénk a szervezetünkbe vinni a vasat, akkor fogyasszunk sötétzöld leveles zöldségeket, ugyanis ezek a táplálékok is gazdag forrásai ennek a tápanyagnak. Különösen a spenót tartalmaz nagyon sok vasat. Vasban gazdag gyümölcsök és zöldségek: kelkáposzta, gránátalma, mángold, vízitorma, pitypanglevél, spenót, narancs, szamóca, citrom, édesburgonya, cékla és a zöldje.

A hüvelyesekre is minden esetben számíthatunk, hiszen remek vasforrást jelentenek. Ha vérszegények vagyunk, fogyasszunk lencsét, borsót, babot, csicseriborsót.

Ha szeretnénk fokozni a vas felszívódását, akkor a vasban gazdag étrend kevés lesz, emellett az is elemi, hogy a C-vitamin-bevitelre is ügyeljünk, hiszen a C-vitamin megtámogatja a vas felszívódását.

Diófélék és magvak, amelyek vasban bővelkednek: kesudió, kendermag, napraforgómag, pisztácia, tökmag, fenyőmag, dió, mandula, mogyoró. Gabonafélék közül pedig a quinoa, a zab és a teljes kiőrlésű gabonák tartalmaznak sok vasat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Még az ivóvíznek is vannak gyógyhatásai
  2024-06-11 21:45:53, kedd
 
  Mindig megdöbbentő számomra, amikor azt hallom, hogy valaki nem szereti a vizet, és helyette egészségtelen italokat, szörpöt, üdítőt fogyaszt. A víz nemcsak a legjobb szomjoltó, nemcsak hidratáltságot biztosít, de nagyon sok más előnye is létezik az egészségünk szempontjából. Most ezek közül mutatunk be néhányat!

A víz jó hatással van az anyagcserére, és segít elérni és megtartani az ideális testsúlyunkat is. Cseréljük le a magas kalóriatartalmú italainkat vízre, mindig fogyasszunk el étkezések előtt is egy-egy pohárral, hiszen már ez is segíti a jóllakottságérzet kialakítását, így minden étkezés alkalmával kevesebbet fogunk enni. Próbáljunk meg olyan hideg vizet inni, amely még kellemes és jólesik, mivel így a testnek azon kell dolgoznia, hogy felmelegítse a vizet, eközben pedig szintén kalóriát éget el.

Ha kimerültek vagyunk, akkor is segíthet egy pohár víz elfogyasztása, ugyanis a dehidratáltság és a kiszáradás fáradtsághoz vezethet. A megfelelő mennyiségű víz segít a szívnek hatékonyabban pumpálni a vért. A víz pedig segít a vérnek oxigént és más alapvető tápanyagokat szállítani a sejtekbe.

Az agyszövet körülbelül 70%-a víz. Ha kiszáradunk, ha dehidratáltak leszünk, akkor nemcsak a testünk, hanem az agyunk is szenved a stressztől. Munka közben se felejtsünk el inni, edzést követően pedig kötelező inni, főleg ha nagyon megizzadtunk.

Az ivóvíz segít megelőzni az izomgörcsöket, illetve az ízületek kenésében is a segítségünkre lehet.

A finom vonalak és a mélyebb ráncok kevésbé látszanak, ha a nap folyamán elegendő vizet fogyasztunk. Az ivóvíz ugyanis hidratálja a bőrsejteket, és így az arc is sokkal fiatalosabb hatást kelt. Ezen kívül a víz segít a szennyeződések kiürítésében, javítja a vérkeringést, a véráramlást, és ragyogóvá varázsolja a bőrt.

Nemcsak a rostok, hanem a víz is elengedhetetlen a jó emésztéshez, a víz ugyanis segít feloldani a hulladékanyagokat a bélrendszerből. Amennyiben a vastagbél nem jut elegendő vízhez, akkor a méreganyagok a szervezetben maradnak, és még székrekedésünk is lehet.

A víz hígítja a vizeletben lévő sókat és ásványi anyagokat, amelyek egyébként szilárd kristályokat, azaz vesekövet alkotnának. A vesekő kialakulásának kockázata jelentősen csökken, ha mindig hidratáltak vagyunk.

A víz segít fenntartani a test normál hőmérsékletét, keni és párnázza az ízületeket, védi a gerincvelőt és más érzékeny szöveteket.

A szervezetnek több vízre van szüksége, ha melegebb éghajlaton élünk, ha fizikailag aktívak vagyunk, hasmenés, hányás és láz esetén.

A megfelelő hidratálás lassítja az öregedési folyamatokat is, megakadályozhatja a krónikus betegségeket, és így hosszabb ideig is élhetünk. Ha nem iszunk eleget, akkor a vér nátriumszintje növekszik, ez pedig különféle egészségi problémák és betegségek kockázatát növeli meg: elbutulás, cukorbetegség, krónikus tüdőbetegség, szívritmuszavar, stroke, szívelégtelenség.

A megfelelő hidratáció a sportolóknak is segíthet. Fokozódik a teljesítmény, az edzés után regenerálódás, és a sérülések is megelőzhetővé válnak megfelelő vízfogyasztás mellett.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2024.05 2024. Június 2024.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 959 db bejegyzés
Összes: 49752 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 325
  • e Hét: 4663
  • e Hónap: 16689
  • e Év: 318623
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.