Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Téged látlak Uram...
  2019-10-21 10:41:56, hétfő
 
  Téged látlak Uram...

Téged látlak Uram, bármerre nézek:
Az ég és a föld is Rólad beszélnek.
Dúló fergetegben, az éj csendjében,
Kétségbe esettek reménységében.

Benne vagy Te Uram sötétben, s fényben,
Ember zokogás és madár énekben.
Minden a Tiéd ma; az is lesz végig.
Te leszel, ha elmúlt, föld és az ég is.

Kihez is mehetnék, ha a bűn terhe,
Az egész lényemet bilincsbe verte?
Csak Tehozzád Uram, erők forrása;
Az üdvözülteknek a boldogsága!

Az én szívemnek is Te légy a lakója,
Hogyha elcsüggedne: a vigasztalója.

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Készülődés
  2019-10-21 10:32:47, hétfő
 
  Készülődés

Még tart a nyár, de nem sokára
Arany-sárga színt hint a tájra,
A nap érlelőn.
Életre keltett minden magot,
S nekünk az áldást bőven adott,
Hegyen és mezőn.

Nem félek látni a természet
Halódását, - hiszen az élet
Nem Múlhatik el,
Csak készülődik pihenőre
S intvén az embert jó előre:
Készülj te is el!

Légy éber; hogyha üt az óra:
Készen legyél a búcsúzóra,
Tiszta lélekkel.
Akár ifjú vagy, akár öreg -
Minden percben érted is jöhet,
Akkor menned kell.

Én is készülődöm az útra...
Nem tekintve vissza a múltra,
Hanem előre...
Jézus előttem jár, s vár reám
A mennyben, s készíti jobb hazám,
Örök időre...

Vajda Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az igazi út
  2019-10-21 10:14:39, hétfő
 
  "Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják." Máté 7,13-14

Napjainkban zavarba ejtően sok úttal, felekezettel és kultusszal találkozunk. És mégis: alapjában véve csak kétféle út létezik, és ezekről szól mai Igénk. Az egyik oldalon van a tágas kapu és a széles út, amelyen sokan járnak, és amely a pusztulásba visz. A másik oldalon viszont ott a szoros kapu és a keskeny út, amelyen csak kevesen járnak, amely azonban az életre visz. Valamennyi utat be lehet sorolni vagy az egyik, vagy a másik oldalra. Az ismertetőjel, amely a kettőt megkülönbözteti, csak annyi: az egyik út megmondja az embernek, mit kell tennie, hogy kiérdemelje az üdvösséget, a másik viszont elmondja neki, mit tett Isten, hogy az ember üdvösségét munkálja!

Az igazi keresztyén hit páratlan, mivel felszólítja az embert: fogadja el az örök életet mint ingyen ajándékot! Minden más vallás azt mondja az embereknek, hogy az üdvösséget bizonyos cselekedetekkel ki kell érdemelnie.

Az evangéliumok elmondják, hogyan végezte el az Úr Jézus Krisztus a művet, amely a megváltásunkhoz szükséges volt. A vallásos rendszerek elmondják az embereknek, mit tegyenek, hogy megváltsák magukat. Olyan cselekedetekről van szó, amiket az embereknek kellene végrehajtaniuk - az evangélium egyetlen tettről ír, amely már megtörtént, ami érvényes mindenkire, aki hittel elfogadja!

Az általános elképzelés az, hogy a jó emberek a mennybe jutnak, a rosszak pedig a pokolba. A Biblia azonban megmutatja nekünk, hogy jó emberek tulajdonképpen egyáltalán nincsenek, és hogy azok, akik a mennybe jutnak, szintén bűnösök, azzal a különbséggel, hogy ők Isten kegyelme által megváltattak! A Jézus Krisztusról szóló evangélium lehetetlenné teszi, hogy büszkélkedjünk. Világosan megmondja, hogy semmit nem tehetünk, amellyel elnyerhetnénk Isten jótetszését, mivel az ember halott bűneiben és vétkeiben. Minden más vallás ezzel szemben az emberi büszkeséget táplálja, mert elhiteti vele, hogy ő maga is tud tenni valamit annak érdekében, hogy önmagát megmentse, vagy legalább valamit ő is ,,besegíthet" a megváltásába.

Minden hamis vallás olyan ,,út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet" (Péld 14,12). Az az üdvösség viszont, amit úgy nyerünk el, hogy hiszünk az Úr Jézus Krisztusban, ,,túl könnyű"-nek tűnik az ember előtt, pedig egyedül ez az az út, amely az életre visz. A valódi keresztyén hitben Jézus Krisztus minden!

Más vallásokban nincs valóságos üdvbizonyosság, mert az ember sohasem lehet biztos abban, hogy elég jót cselekedett-e. Aki azonban Krisztusban hisz, az tudhatja, hogy üdvössége van, mivel nem tulajdon cselekedeteivel szerezte, hanem Krisztus végzett el érte mindent.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szenvedés
  2019-10-21 10:11:35, hétfő
 
  ,,Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nekünk." (2Kor 4,17)

Mivel tehát tudjuk, hogy szenvednünk Istennek tetsző dolog és úgy találta jónak, hogy dicsősége a mi szenvedésünkben jobban megmutatkozzék, mint életünk bármely más területén, és mivel azt is tudjuk, hogy szenvedés nélkül az Igében és a hitben nem állhatnánk meg, emellett azt a nemes és drága ígéretet is bírjuk, hogy Isten által küldött keresztünk nem rossz, hanem nemes és drága szentség, nos, ugyan miért vonakodnánk szenvedni? Aki nem akar szenvedni, az távozzon. - De vigasztalásunk és ígéretünk is van arra nézve, hogy nem hagy minket a szenvedésben, hanem kisegít onnan, még akkor is, ha minden ember kételkedik ebben. Ezért, ha fáj is, ám legyen; de ha más ok miatt szenvedsz, [gondold meg, hogy] nem minden szenvedés egyforma. Jó, sőt ezerszer jobb Krisztusért szenvedni, aki a szenvedésben vigasztalást és segítséget ígért, mint az ördög miatt, majd vigasztalás és segítség nélkül elcsüggedni és elveszni.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9081
  • e Hét: 31725
  • e Hónap: 61037
  • e Év: 248839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.