Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Jel és pecsét
  2020-02-17 09:25:53, hétfő
 
  Jel és pecsét

,,Így tartsátok meg szövetségemet, amelyet veletek és utódaitokkal kötök: metéljenek körül nálatok minden férfit!" (1Móz 17,10)

Isten a népéhez először ígéretének igéjével jön. Ez történt akkor, amikor Ábrahámot elhívta (1Móz12). Azután a szövetséggel erősíti meg ígéretének igéjét (1Móz 15). Végül a szövetséget pecsételi meg Isten a körülmetélkedés szertartásának parancsával.
A házasság a legjobb példája egy mai szövetségnek, mivel hasonló sémát követ. Először egy fiatalember megkér egy leányt. Ígéretet tesz neki, majd kinyilvánítják egymás iránti szerelmüket.
Azután ők ketten szövetséget kötnek egymással, amikor a házassági fogadalmukat teszik le.
Végül gyűrűt cserélnek, ami jele az egymás iránti hűségnek, és pecsétje annak, hogy fogadalmukat nem szegik meg.
Isten nagy jóságában egy jelet adott népének. Az Istennel kötött szövetség jele ez. Az Újszövetségben is ad Isten jeleket, melyek a népnek a vele kötött szövetségére utalnak. Ezek a jelek: az ő nevében való keresztelés és az úrvacsora.
Világos azonban, hogy az ember nem azzal válik házassá, hogy jegygyűrűt vásárol az ékszerboltban. Ha megvan rá a pénzed, vehetsz magadnak egy szekrényt tele eljegyzési gyűrűvel és jegygyűrűvel. A gyűrű azonban partner és ígéret nélkül értelmetlen.
Mint ahogy Isten ígéretének a jele üres jellé és szertartássá lett sok ószövetségi ember számára, ugyanígy az egyház két jelét gyakran az ígéretekben való hit nélkül fogadják el. Ilyen esetekben nincs valóságos házasság vagy szövetség. Vannak emberek, akiket megkeresztelnek, de közben nem ismerik Krisztust, akik élnek az úrvacsorával, de nem szolgálják Urukat. Istennek nagyon nem tetszik az, ha az emberek félvállról veszik az őáltala kiválasztott jeleket és pecséteket.
De ha a kapcsolat jó, akkor ezeknek a jeleknek mély értelmük van. Isten, a mi partnerünk hűségesküt tesz. Elkötelezi magát gyűrűjével, hogy soha nem hagy el minket.

Napi gondolat

Amikor szemtanúja vagy egy keresztelésnek, vagy úrvacsorát veszel, mit mondanak neked
ezek a ,,jelek"?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Hit
  2020-02-17 08:30:40, hétfő
 
  ,,...arra a földre, amelyet én adok nekik, az Izráel fiainak." (Józs 1,2).

Isten valami azonnaliról beszél ebben a bibliaversben. Nem olyasmiről, amit majd cselekedni fog, hanem olyanról, amit már éppen ebben a pillanatban tesz. Ahogy a hit továbbra is beszél, ugyanúgy Isten továbbra is ad. Ő a jelenben találkozik veled, és kipróbálja hitedet. Ameddig várakozol, remélsz vagy keresel, addig nem hiszel. Lehet reménységed vagy legőszintébb vágyad, de ez nem hit, mert: ,,A hit pedig a remélt dolgok felőli bizonyosság és a nem látott dolgokról való meggyőződés" (Zsid 11,1). A hittel teljes imádkozásra vonatkozó parancs a következő: ,,Higgyétek, hogy megnyeritek mindazt, amit könyörgésetekben kértek, és meglesz nektek" (Mk 11,24). El kell hinnünk ebben a mostani pillanatban azt, amit megkapunk. Eljutottunk-e már ahhoz a pillanathoz, amikor találkoztunk Istennel az örökkévaló MÁ-ban? (A. B. Simpson)
Az igazi hit Istenre hagyatkozik és hisz, mielőtt látna. Természetesen, valami bizonyítékot akarunk arról, hogy kérésünk teljesül, mielőtt hiszünk, azonban amikor ,,hitben járunk" (2Kor 5,7), nincs szükségünk bizonyítékra, csupán Isten Igéjére. Ő már szólít, és hitünkkel összhangban meg fogja cselekedni. Meg fogjuk látni, mivel hittünk, és az igazi hit megtart minket a legnehezebb időkben is, amikor körülöttünk minden ellentmond Isten Igéjének.
A zsoltáríró mondta: ,,De én hiszem, hogy meglátom az Úr jóságát az élők földjén" (Zsolt 27,13). Ő még nem látta az Úr válaszát imádságaira, de már bizonyos volt abban, hogy meg fogja látni, és ez a bizonyossága megtartotta őt.
Az a hit, amely reméli, hogy meg fogja látni, megőriz minket attól, hogy elkeseredjünk. Nevetni fogunk a látszólag lehetetlen helyzeteken, miközben boldogan figyeljük, hogy miként látjuk meg azt, hogy Isten megnyitja az ösvényt a Vörös-tengeren át. A súlyos próbáknak éppen ezeken a helyein, ahol semmilyen kivezető út nincs a nehézségekből, növekszik és erősödik a hitünk.
Drága, megpróbált Testvér, várakoztál-e már Isten működésére hosszú éjszakákon és fáradságos nappalokon át, attól tartva, hogy elfeledkeztek rólad? Emeld föl fejed és kezdd dicsérni Őt éppen most a szabadulásért, ami már közeledik feléd!

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3386
  • e Hét: 26030
  • e Hónap: 55342
  • e Év: 243144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.