Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Az életre vezető út
  2017-06-04 15:48:52, vasárnap
 
  Az életre vezető út


Számomra a hit nem csupán annyit jelent, hogy magamban vagy nyilvánosan több reggeli és esti imát is elmorzsolok. A hit nem az, amit alkalomadtán hozzáilleszthetünk egy gondtalan vagy világi élethez. A hit sokkal inkább egy magatartás, amely lelkünket folyamatosan meghatározza, értelmünk megújulása az istenképűség tekintetében, az istenkép helyreállítása, a szívnek és az életnek egyre teljesebb ráhangolódása legszentebb megváltónkra, aki a mi példaképünk.
Ha a hitet valóban úgy értelmezzük, hogy ez az életre vezető út, amit dicső Urunk jelölt ki számunkra - akkor miért kellene valakit megfednünk azért, hogy szélsőségekbe bocsátkozik, miközben ezen az úton jár?

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Álljon el a hamisságtól minden..."
  2017-06-04 15:18:44, vasárnap
 
  "Álljon el a hamisságtól minden, aki a Krisztus nevét vallja." 2Timótheus 2:19


A megtérés nagy kegyelmi ajándék, melyet a Szentlélek munkál a szívben. Megtérés nélkül nem lehet elhagyni a bűnt, még ha valakinek a hitvallása megfelelő is.
Sokan vannak korunkban is, akik az evangélium javaiból valamit elképzelnek maguknak és abból egy Krisztusról való hitvallást alkotnak. Tagjai a gyülekezetnek, testvéreknek nevezik magukat, mivel templomba járnak, de nem tudják, milyen az igazi megtérés. Valaki így képeket alkot magának az üdvösség útjáról, vallja Krisztus nevét, de egyáltalán nem gondol a megtérésre. Csak a megtérés a legelső lépések egyike az igazi evangéliumi hitvallás felé. Salamon azt mondja erről: ,,Az Úrnak félelme által távozhatunk el a gonosztól" (Péld 16:6). A megtérés tisztítja meg a szívet. A megtérés, ha szabad úgy mondanom, a keserű pirula, melyet az embernek le kell nyelnie. Annak a hatása nélkül a bűnös és tisztátalan nedvek megmaradnak, és nem tisztul meg a lélek.
Tudni akarod, hogy mit mutat meg a Szentlélek a megtérés gyümölcseiként? Pál azt írja a korinthusi gyülekezetnek: ,,Most örülök, nem azért, hogy megszomorodtatok, hanem, hogy megtérésre szomorodtatok meg, hogy miattunk semmi kárt ne valljatok. Mert az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez; a világ szerint való szomorúság pedig halált szerez" (2Kor 7:9.10).
Milyen sokszor követelik az igehirdetők a megtérés gyümölcseit, és milyen keveset találnak. Olyan korban élünk, hogy az emberek keresztyénné lesznek megtérés nélkül. Ezért vannak sokan, akik Krisztus nevét vallják, anélkül, hogy elhagynák a hamisságot.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Jaj annak...
  2017-06-04 15:07:32, vasárnap
 
  Jaj annak...



Jaj annak, akivel
JÉZUS szóba nem áll.
Heródes Antipás,
ítélet ez: halál!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Vezetőm és védelmezőm
  2017-06-04 14:56:15, vasárnap
 
  VEZETŐM ÉS VÉDELMEZŐM * ZSOLTÁROK 19-24

KÖZPONTI IGERÉSZ: ZSOLTÁROK 23

ÖSSZEFOGLALÁS * Istent különböző szerepekben láthatjuk ebben a hat zsoltárban. Ő a Teremtő (19), a Pártfogó (20), a Megfeszített (22), a Pásztor (23), és a Felséges (24). Minden szerepéhez hozzákapcsolódik azoknak a felelőssége is, akik úgy akarják őt követni, mint Istent, Királyt, Pásztort és Urat.

BETEKINTÉS - HÁROM PÁSZTORZSOLTÁR - Az Úr a mi pásztorunk - a 22., 23., 24. zsoltárok triója erről énekel. A 22. zsoltárban ő a Jó Pásztor, aki életét adja a juhokért (János 10,11); a 23. zsoltárban ő a juhok Nagy Pásztora, aki vezet és gondoskodik (Zsidók 13,20); és a 24. zsoltárban ő a Főpásztor, a bárányok Szuverén Ura (1Péter 5,4). Tedd fel magadnak a kérdést: ő a te Pásztorod is?

NAPI ÚTRAVALÓ * A Szentírás legfontosabb személyei közül néhány pásztor volt. Fel tudsz idézni hármat közülük?...
József pásztor volt (1Mózes 37,2), apja nyáját őrizte 11 bátyjával együtt. Józsefet tudtán kívül Isten arra a napra készítette fel, amikor Egyiptom népét kellett ,,pásztorolnia" a hét szűk esztendő idején.
Mózes pásztor volt. Negyven éven keresztül Midján csökönyös juhaival szemben kellett helyt állnia, s még nem tudta, hogy ,,pásztori szakismereteit" hamarosan Izráel csökönyös népének vezetésénél kell hasznosítania.
Dávid pásztor volt. Fiatalemberként apja nyáját gondozta, s nem volt tudatában, hogy nemsokára Isten népének felkent ,,pásztora" lesz.
Dávid számára - mivel jól ismerte a pásztori teendőket - természetes volt, hogy Istent egy szerető, gondoskodó pásztorhoz hasonlítsa. Próbáld meg ,,átírni" a 23. zsoltárt a saját szavaiddal. Használj olyan hasonlatokat, amelyeket jól ismersz. Például: ,,Az Úr az én Főnököm, Tanárom, Lelkipásztorom, Edzőm, Édesapám." Próbáld meg többféle kreatív módon felfedezni Isten munkáját az életedben!

Isten ügyel ránk és tisztogat minket, munkálkodik bennünk, míg be nem teljesíti ígéreteit.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Pünkösdi csoda
  2017-06-04 14:53:56, vasárnap
 
  Pünkösdi csoda

Nyár eleji reggel
imánk száll az égre
ahhoz ki felkeltett
Pünkösd ünnepére.
Derült égről ömlik
reánk a nap fénye,
sugárözönt terít
gazdagra szegényre.
Jeruzsálem felé
tekint lelki szemünk,
Pünkösd csodájára
midőn emlékezünk.
Szentlélekre vártak
tanítványi lelkek,
s megpihentek rajtuk
kettős tüzes-nyelvek!
Eltűnt a félelmük,
meg sem látszott rajtuk,
mennyei erővel
telt meg szívük, ajkuk.
Többnyelvű sokaság
élte át e csodát,
hallhatta érthette,
Isten, hívó szavát!
Szentlelke betöltött
háromezer szívet,
s létrejött az első
hívő gyülekezet!
Azóta is tart még
a pünkösdi csoda,
Istennek Szentlelke
ma is betér oda,
ahol az emberek
bűnbánatra térnek,
s templommá szenteli
őket a Szentlélek!

Pecznyik Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Pünkösd áldott napja!
  2017-06-04 14:52:20, vasárnap
 
  Pünkösd áldott napja!

Pünkösd áldott napja,
felvirradt ránk újra,
szemünk a légen át,
feltekint az Úrra!

Mi ugyan nem látunk
kettős tüzes nyelvet,
de áldjuk Urunkat,
ki bennünket felvett!

Ama dicső honba,
hol nincs könny, se bánat,
csak öröm s fényözön,
mely mindenen áthat.

Óh, vezess bennünket,
láthatatlan Lélek,
akiket Te vezetsz,
azok hazaérnek!

Rövid a vándorút,
mely elmúló, véges,
vár ránk szebb új honunk,
örök, dicsőséges!

Pecznyík Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"A mi megtartó Istenünknek jóvolta..."
  2017-06-04 14:50:10, vasárnap
 
  ,,A mi megtartó Istenünknek jóvolta és az emberekhez való szerelme" (Tit 3:4)


Csodálatos, valóban csodálatos szemlélni azt, ahogyan ápolja a Megváltó a közösséget szeretett gyermekeivel. Semmi sem dicsőségesebb annál, mint mikor valaki a Szentlélek által az örömnek e termékeny ligetére megérkezik. Ha a hívő ember egy pillanatra áttekinti a megmentő szeretet történetét, akkor elméje előtt a leggyöngédebb szeretet ezer, meg ezer elragadó tette jelenik meg, és mind azt munkálja, hogy a megújított szív minden gondolatát és indulatát Jézus lényével egybefonja. Amikor a magával ragadó szereteten elmélkedünk, és figyeljük, hogy miként halmozza el a gyülekezetet a dicsőséges, és mindent túlragyogó Úr kincseivel, akkor szinte földön kívüli állapotba kerülünk a túlcsorduló örömtől. Kicsoda képes e szeretet nagyságát elviselni? Ha a Szentléleknek tetszik nekünk abból néha itt kóstolót adni, már az is több, mint amennyit a lélek felfoghat. De milyen végtelen lehet majd annak teljes szemlélése, amikor az örökkévalóságban fel leszünk ruházva teljes értelemmel, hogy az Úr minden ajándékát felismerhessük, és hogy azokat teljes értékük szerint méltányolhassuk. De elég időnk is lesz, hogy azok nagysága fölött elmélkedhessünk, akkor bensőségesebb kapcsolatunk lesz Jézussal, mint most bármikor. De ma ki képes rá, hogy egyáltalán fogalmat alkosson egy ilyen közösségről? Ez egy a sok rejtély közül, amit Isten készített az Őt szeretőknek. Bárcsak megnyílnának József raktárai, hogy lássuk azt a bőséges készletet, melyet számunkra készített! Ez a tudat még inkább elárasztana minket szeretettel. Most még hitben látjuk, mintegy tükör által számtalan kincseinek visszatükröződését, akkor viszont a mennyei dolgokat színről-színre fogjuk szemlélni, miközben a közösség folyamában fürdetjük majd meg lelkünket. Addig is énekekkel magasztaljuk jótevőnket, a mi Urunk Jézus Krisztust, kinek szeretete csodálatosabb a nők szerelménél.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 922 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1568
  • e Hét: 35344
  • e Hónap: 64656
  • e Év: 252458
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.