Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A megváltott ember
  2018-02-03 16:23:37, szombat
 
  "Megváltottalak..." (Ézs 43,1)

Nem tudom, ennek a szónak a hallatán felujjong-e a szíved, s egész valódat nagy, bensőséges öröm járja-e át. De azt tudom, hogy számomra és sok-sok testvérem számára ez egy olyan boldogságforrás, amely a legnagyobb próbák és szenvedések között sem apad ki, sőt még az örökkévalóságban sem fogjuk tudni kimeríteni. Megváltott ember - mennyi mindent fejez ki ez a két szó! Elmondja, hogy ki voltam: nyomorult, tehetetlen, kárhozatra ítélt, megváltásra szoruló bűnös. Beszél Istennek Jézus Krisztusban aláhajló nagy szerelméről, amellyel megszánt és felemelt. Megváltott ember - micsoda méltóság, mekkora dicsőség! Így szól Isten a megváltott emberhez: "drága vagy az én szememben, becses vagy, és szeretlek".
Nagy dicsőség megváltottnak lenni, ugyanakkor alázatra intő tény. Nem önmagamért vagyok kedves Isten szemében, nem magamért vagyok becses, hanem azért a drága vérért, amely rám hullott, azért a váltságdíjért, amelyet Krisztus fizetett értem a kereszten.

A MEGVÁLTOTT EMBER DICSŐSÉGE * Egy finn írótól olvastam a következő történetet: Álmomban egy angyal ragadott el, hogy megmutassa a hatalmas Isten felséges cselekedeteit. Repültünk az óriás világűrben. Egy sötétben csillogó fénypontocskára mutatva így szólt: "Az ott a Föld, amelyet Isten az ő egyetlen Fiának a vérével öntözött meg. Ott halt meg Krisztus." Majd sugárzó arccal rám nézett, és azt kérdezte: "Ismered az embert, a menny gyermekét, akit Isten Fia a vérével váltott meg?" Ekkor lehajtottam a fejem az angyal ölébe, és sírtam, és boldog kiáltás röppent fel ajkamról: "Én is egy vagyok közülük." Az angyal megremegett, meghajolt előttem, és így szólt: "Szolgád vagyok!"

* A megváltott ember - Ef 2,8-22

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Csatamező
  2018-02-03 14:03:49, szombat
 
  "A legjelentéktelenebb ember élete is csatamező, ahol a világegyetem legnagyobb erői találkoznak - ez emeli felmérhetetlen magasságba a Földön élő legutolsó és legalávalóbb ember helyzetét is."

- Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélikus vagyok!
  2018-02-03 11:37:19, szombat
 
  Evangélikus vagyok!

Itt állok az oltár előtt, hogy megvalljam szent hitem.
Mert ez a hit a kőszikla, életem ráépítem,
s akkor meg nem ingathatnak zúgó, tépő viharok.
Ágostai hitvallású evangélikus vagyok!

Sokan otthont, földi hazát hagytak el a szent hitért.
Megmutatták, hogy ez a hit hű szívüknek mennyit ért.
Bátran indulok az úton, merre példájuk ragyog.
Ágostai hitvallású evangélikus vagyok!

Evangéliom! Örömhír! Krisztus értem vérezett!
Ne viselném boldogan e vallást tévő szent nevet?!
Ó, nem szállhat rám örökség ennél drágább és nagyobb:
Ágostai hitvallású evangélikus vagyok!

Szívemben Krisztus keresztje. Vállamra is felveszem,
Mert szent hitem, égi kincse, drágább, mint az életem,
Nem hagyom el, de hogyha kell, érte mindent elhagyok!
Ágostai hitvallású evangélikus vagyok!

Itt, Krisztus oltára előtt szent fogadalmat teszek:
Istenünkhöz, Krisztusunkhoz, egyházunkhoz hű leszek!
Megváltóm, segíts megállni abban, amit fogadok!
Ágostai hitvallású evangélikus vagyok!

Mindhalálig! Hű maradok, míg a sír el nem temet!
Átkísér e hit a halál sötét völgyén engemet.
Míg az örökkévalóság hajnalfénye felragyog!
Ágostai hitvallású evangélikus vagyok!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A metodisták ismertetőjegyei: gondolkodni...
  2018-02-03 09:11:52, szombat
 
  A metodisták ismertetőjegyei: gondolkodni, és hagyni másokat is gondolkodni


Nem jellemző metodistára, hogy valamiféle különleges nézeteik lennének. Nem számít, hogy ezzel vagy azzal a hitélettel ért-e egyet, hogy egy különleges felfogást sajátít-e el, vagy hogy ennek vagy annak az embernek a tanítását tartja-e igaznak. Hisszük, hogy a teljes Írás Istentől ihletett, és Isten írott szava a keresztyén hitnek és életnek egyetlen megfelelő vezérfonala, és hisszük, hogy Krisztus az igaz és örökkévaló Isten. De minden egyéb kérdésben, ami nem a keresztyén hit gyökereit feszegeti, ehhez a szabályhoz tartjuk magunkat gondolkodni, és hagyni másokat is gondolkodni.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A megelevenítő Lélek
  2018-02-03 07:51:03, szombat
 
  A megelevenítő Lélek

"És az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett." 1Mózes 1,2

A teremtés kezdetén a Föld kietlen és puszta volt, akár egy alaktalan tömeg, kopár és terméketlen hely. Egyetlen élőlényt sem lehetett látni, még egy fűszál sem nőtt. "És sötétség vala a mélység színén." Nem volt világosság, és mégis volt remény a sötét Föld számára, mert "az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett". A Szentlélek vette munkába a kietlen Földet, a teremtettségnek kereteket, formákat, képességeket és erőket adott. És miközben a Szentlélek Isten ezzel foglalkozott, imádták Őt az angyalok (Jób 38,6.7). Milyen nagyszerű munkát láttak akkor az angyalok! Milyen gyümölcsöző és szép Földdé lett a kietlen és formátlan massza a Lélek munkája nyomán.
Ami a teremtéskor történt, az utalás arra, amit a Lélek az újjáteremtéskor tesz. Az ember sivár és üres lett a bűneset által, halott a vétkek és bűnök miatt, mégis van remény számára. Ugyanaz a Lélek, aki a kietlen Föld felett lebegett, munkálkodik a világban. Ő visszaállítja a lerombolt istenképet a bűnösökben. A Dordrechti Kánon így írja le újjáteremtő munkáját: "A bezárt szívet megnyitja, a keményet meglágyítja, a körülmetéletlent körülmetéli. Az akaratba új tulajdonságokat csepegtet, és azt az akaratot, mely halott volt, megeleveníti; amely rossz volt, azt jóvá teszi; amely nem akart, megváltoztatja, hogy akarjon, amely ellenszegült, engedelmessé formálja". A nagy kérdés az: ismerjük a munkáját? Bárcsak elmondhatnád: Ez az, amit Ő bennem munkált.

C. Harinck
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3866
  • e Hét: 26510
  • e Hónap: 55822
  • e Év: 243624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.