Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
A bibliai üzenet lényege
  2018-07-19 12:01:38, csütörtök
 
  "A bibliai üzenet lényege, az, hogy az üdvösség útja egyedül Krisztusban van, kegyelemből, hit által, elég egyszerű ahhoz, hogy még a tanulatlan emberek is megértsék."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Szentírás tekintélye
  2018-07-19 12:00:34, csütörtök
 
  "Ha el akarjuk fogadni Krisztus tekintélyét, akkor alá kell rendelnünk magunkat a Szentírás tekintélyének, hiszen Krisztus tekintélye nem választható el a Szentírás tekintélyétől."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Szentírás tekintélye
  2018-07-19 11:59:01, csütörtök
 
  "Vitathatatlan, hogy Jézus maga alázatosan alávetette magát a Szentírásnak; és elképzelhetetlen, hogy tanítványai kevesebbre tartsák azt, mint Mesterük."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A Szentírás tekintélye
  2018-07-19 11:58:08, csütörtök
 
  "A történelem folyamán az egyház azért rendelte alá magát a Szentírásnak, és az evangéliumi keresztyének azért tesznek továbbra is így, mert így tett maga a mi Urunk, Jézus is. Így Krisztus tekintélye és a Szentírás tekintélye összetartozik. Az egyháznak nincs joga ahhoz, hogy elvesse azt, amit Ura nagy becsben tartott."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megelégedettség
  2018-07-19 11:56:36, csütörtök
 
  ,,A megelégedettség hagyja, hogy ezen a biztonságos, egészséges helyen gyökeret eressz, és tábort verj. Ahelyett, hogy engednél a zabolátlan elégedetlenség manipulációjának, vagy hagynád, hogy a nyugtalanság belehajszoljon olyan döntésekbe, kapcsolatokba és lehetőségekbe, amelyekről kezdetben nem ismered fel, hogy helytelenek, a megelégedettségtől világos lesz az elméd. Békés. Nyugodt. Zavartalan. Örülni tudsz annak, hogy itt lehetsz, és amikor Isten szerint elérkezett az ideje, örülni tudsz annak, hogy ott lehetsz. Eltökéled, hogy elégedett leszel. Ez az elhatározás megváltoztatja az életedet."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megelégedettség
  2018-07-19 11:55:45, csütörtök
 
  ,,Ha meglepően megelégedett maradsz, igazából mindkét világból a legjobbat kapod. Engedélyt adsz magadnak arra, hogy élvezd mindazt, amid van, aki vagy, és amilyen életet jelenleg élsz, miközben ott dédelgeted magadban az álmokat, amelyektől növekszel és a jövő felé nyújtod a kezed.
Így tudja az üzletasszony kiélvezni a ma sikereit, miközben sokat vár a holnaptól. A háziasszony megtanul virulni a ma feladatainak örömteli zűrzavarában, miközben nyugodt szívvel, türelmesen várja a lassabb tempót, amit a jövő tartogat számára. Az egyedülálló nő képes élvezni függetlenségét - és nemcsak színleli -, ugyanakkor izgalommal tölti el a közös élet reménye egy jövőbeni társsal. Nem kell elvetnie a házasság reményét, de nem is kell összeomlania az önsajnálat és üresség nyomasztó terhe alatt.
Az egyensúly a lényeg. A szent egyensúly. Őszinte hála azért, amit hoz a ma, és egyben fegyelmezett várakozás arra, amit a holnap tartogat."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megelégedettség
  2018-07-19 11:54:14, csütörtök
 
  ,,Ha eltökéled, hogy elégedett leszel, lehetőséged nyílik békével, felszabadultan és kellő várakozással tekinteni a holnap elé, nem pedig bosszankodva és kapkodva, ahogy azt olyan sokszor tesszük. Ezzel megváltod a jegyet arra, hogy az Ő mindenre kiterjedő akarata által sugallt célok és vágyak vezessék az életedet, de közben ne kelljen feláldoznod a ma áldásait."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megelégedettség
  2018-07-19 11:53:28, csütörtök
 
  ,,Azzal, hogy a megelégedettséget választod, nem dobod ki a vágyaidat; csak megköveteled, hogy alázatosan elfoglalják az őket megillető helyet az életedben, és ne rángassanak ide-oda, mint valami zsarnok, aki rákényszerít, hogy behódolj követelései egyre növekvő és folyton változó listájának. Azt jelenti, hogy többé nem engeded át óhajaidnak az irányítást; nem hagyod, hogy meg megfosszanak a lehetőségtől, hogy használd azt, amid jelenleg van, és hálás legyél érte; képtelenné tegyenek arra, hogy élvezd ezt, csak azért, mert Ő nem látta még jónak, hogy megadja neked azt."

-Priscilla Shirer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2018-07-19 11:51:58, csütörtök
 
  "A te Megváltód, ki vérével váltott meg tégedet, az lészen az ítélő bíró - ne félj, mert hiába nem hagyja az ő vérét!
A te Fejed, kinek te tagja vagy, az lészen az ítélő bíró - ne félj, el nem vet tégedet, mint ő testének tagját!
A te Mestered, kinek engedelmes tanítványa voltál, az lészen az ítélő bíró - ne félj, megismer tégedet, mint tanítványát!
Ama jó Pásztor, kinek juha voltál, az lészen az ítélő bíró - ne félj, jobb kéz felől állat és elválaszt a hitetlenektől!
Ama mennyei Vőlegény, kinek te jegyese voltál, ki Szentlelkével, mint egy gyűrűvel eljegyzett tégedet, neveden hív tégedet, örök életre viszen tégedet!
De míg élsz, te is azt cselekedjed! Ha váltott vagy: a te megváltódnak vérét lábad alá ne tapodjad! Ha tagja vagy: tisztán tartsd magadat! Ha tanítványa vagy: kövessed Mesteredet! Ha juha vagy: szelíd légy! Ha jegyese vagy: szeretetedet másnak ne adjad, se a sátánnak, se e világnak, se a bálványnak!"

- Pápai Páriz Imre -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2018-07-19 11:48:17, csütörtök
 
  ,,...az evangélium az üdvösség jó híre, amely az örökkévalóságtól fogva megígértetett, amelyet Krisztus védelmez az időben, és amely hit által lehet a miénk.
Legfőbb kötelességünk ennek az evangéliumnak a terjesztése, felhasználva minden régi módszert, és ha kell új utakat is keresve, hogy ismertté váljék mindenütt a világon.
Ha ezt tesszük, szenvedés vár ránk, hiszen az igazi evangélium sohasem volt és sohasem lesz népszerű. Túlontúl megalázza a bűnöst.
Még ha el is fogadjuk, hogy szenvednünk kell az evangéliumért, erős a kísértés, hogy megnyirbáljuk, hogy kihagyjuk azokat a részeket, amelyek megbotránkoztatják az embereket és ellenállásra késztetik őket, hogy tehát elnémítsuk azokat a hangokat, amelyek sértik a modern ember fülét.
De álljunk ellene a kísértésnek! Mindenekfelett azért, mert meg kell őriznünk az evangéliumot, tisztán kell tartanunk mindenáron és meg kell óvnunk minden romlástól.
Legyünk hűségesek az evangélium megőrzésében! Legyünk buzgók terjesztésében! Vállaljuk érte bátran a szenvedést! ... ez a mi háromszoros kötelességünk Isten evangéliumával szemben."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 865 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10584
  • e Hét: 33228
  • e Hónap: 62540
  • e Év: 250342
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.