Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Gazdagásg és világi társaságok
  2021-09-26 22:32:53, vasárnap
 
  A gazdagság és a világi társaságok olyanok, mint a rákos daganat, amely felemészti az igazi életet és a jámborságot. A hívő ember legyen résen, ha dolga akad ezekkel!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
A világ mosolya
  2021-09-26 22:32:06, vasárnap
 
  A világ mosolya legyőzhet bennünket, miközben a gúnyolódása talán közelebb vitt volna a kereszthez.

C. H. Mackintosh
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2021-09-26 22:20:13, vasárnap
 
  Imádság

Uram, őrizz meg minden utamon!
Őrizz meg a völgyben, hogy ne zúgolódjak helyzetem alacsonysága miatt!
Őrizz meg a hegyen, hogy ne szédüljek meg a büszkeségtől, hogy olyan magasra emeltél!
Őrizz meg fiatalságomban, amikor erős szenvedélyek vannak bennem!
Őrizz meg öregségemben, amikor beképzelem magamnak, hogy bölcs vagyok, és ezért nagyobb bolond vagyok, mint maguk a fiatalok!
Őrizz meg, amikor haldoklom, nehogy megtagadjalak az életem legvégén!
Őrizz meg életemben, őrizz meg halálomban, őrizz meg a munkában, őrizz meg a szenvedésben, őrizz meg a harcban, őrizz meg, amikor pihenek, őrizz meg mindenütt, mert mindenütt szükségem van Rád, ó, én Istenem! Ámen.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Isten terápiája
  2021-09-26 22:09:22, vasárnap
 
  Istennek úgy tetszett, hogy egy kicsit megmutatja nekem, milyen megvetésre méltó vagyok... Egyre inkább fel kellett ismernem, milyen romlott vagyok... Az a titkos törvénytelenség, amely a szívemben lakott, lelepleződött a szemem előtt... Vak vagyok, tele büszkeséggel és önszeretettel...


Mindenekfelett megalázott az elkövetett bűnök érzete és a természetem szertelensége, de aztán rám szakadt az isteni kegyelem és örök szeretet szabadságának felismerése olyan világossággal és olyan erővel, hogy a nyelvem felmondta a szolgálatot, és néma imádatban omlottam össze Isten előtt...

George Whitefield
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten terápiája
  2021-09-26 21:58:13, vasárnap
 
  ,,A legjobb keresztyénben is éppen elég bűn van ahhoz, hogy a legrosszabb bűnös váljon belőle, ha elhagyná az Isten. Valaki, aki nem eléggé ismerte önmagát, azt írta, hogy úgy tele van Krisztussal, hogy az ördög számára már nincs is helye; nekem viszont úgy tűnt, mintha az ördög kukucskált volna ki ebből a hetvenkedő beszédből.
Kedves testvérek, remélem, nem lesz arra szükség, hogy Isten a semmi mivoltunkat úgy tanítsa meg nekünk, ahogyan Ezékiásnak megtanította... Talán nincs más módja annak, hogy megmutassa alapvető gonoszságunkat, mint hogy kiszolgáltat szívünk aljasságainak. Talán soha nem ismernénk meg a balgaságunkat, ha nem engedné meg, hogy bolondok módjára cselekedjünk, de őrizz meg ettől, Urunk! ... Jobb szenvedések által tanulni, mint bűn által! Jobb Isten börtönében ülni, mint az ördög palotájában dúskálni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Isten kezéből elfogadni
  2021-09-26 21:40:53, vasárnap
 
  Isten kezéből elfogadni

Meglepő megfigyelés, hogy éppen azok a zsoltárok, amelyek az igazak elnyomatásáról és szenvedéséről panaszkodnak, Isten szívélyességét - amellyel hagyja, hogy övéi jólétben éljenek - különösen erőteljesen hangsúlyozzák. A 119. zsoltár imádkozója is nyomorúságban, támadások közepette élt. De nem annak a hívőnek van különösen oka rá, hogy köszönetet mondjon azért, hogy addig megőriztetett - és minden adományért, amely megmaradt a szorongattatás idejéig -, aki bajba jutott? Hiszen ,,jobb a kevés az igaznak, mint a gazdagság a sok gonosznak" (Zsoltárok könyve 37,16). Nem éppen a hívőnek kell tudnia, hogy az ítélet Isten háza népén kezdődik (Péter első levele 4,17), s hogy nem érdemelt volna mást, mint haragot és büntetést, ha Isten aszerint cselekedett volna vele, amit megszolgált és megérdemelt? ,,Jó annak" (Zsoltárok könyve 119,1) - ,,boldog", mondja Jézus. E zsoltár első fordításakor, 1521-ben Luther is a boldog szót használta. E két szó a héberben ugyanaz. Boldogok - nem azért, mert semmiben sem szenvednek hiányt, hanem mert mindent Isten kezéből fogadnak el.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Boldogság és jólét
  2021-09-26 20:58:20, vasárnap
 
  Boldogság és jólét

Isten azt akarja, hogy azok, akik az ő törvénye szerint járnak, jól éljenek (Zsoltárok könyve 119,1). Nem az erős és érett hit jele, ha zavarba hoz minket ez a mondat, s ha azt mondjuk, Istennek nagyobb terve is van velünk, mint hogy a mi jólétünkről gondoskodjon. Vannak keresztények, akik lelkileg többek akarnak lenni, mint maga Isten. Szívesen beszélnek harcról, lemondásról, szenvedésről, keresztről, de szinte kínos számukra, hogy a Szentírás nemcsak erről beszél, hanem meglehetősen gyakran a hívek boldogságáról és az igazak jólétéről is. Ekkor ők bizonyára azt mondják, hogy ez ószövetségi és meghaladott gondolkodás. Zavaruk valódi oka azonban abban áll, hogy szívük túlságosan szűk ahhoz, hogy megértsék Isten nagylelkűségét, túl szűk, hogy Istent a földi javak bőségében tiszteljék, amelyben azokat részesíti, akik törvénye szerint élnek. Okosabbak akarnak lenni a Szentírásnál, és ezzel megfosztják magukat kereszténységük teljes örömétől, és megtagadják Istentől az ő nagylelkűségéért járó kötelező hálát.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten gyűlöli a kevélyeket
  2021-09-26 20:25:59, vasárnap
 
  Isten gyűlöli a kevélyeket

Isten gyűlöli a kevélyeket (Zsoltárok könyve 119,21), akik megelégszenek önmagukkal, akiket nem érdekelnek az isteni és emberi jogok, akik számára az irgalmasság semmit sem jelent, s akik megvetik Isten igéjét és a hívőket. Az Isten előtti büszkeség minden engedetlenség, minden erőszakos cselekedet és könnyelműség gyökere. A büszkeség minden felháborodás, lázadás és rombolás eredete. Minden büszkeség felett azonban ott van a szörnyűséges fenyegetés, amelyből a büszkék semmit sem értenek, de a hívők felismerik: ez az evangélium. ,,... Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ad." (Péter első levele 5,5) Isten fenyegetése a büszkékkel szemben az, hogy Isten a gyengékkel és alázatosakkal van - ami egyetlen szóban kifejezve: Jézus Krisztus keresztje. ...
Isten igéjének hirdetése az egyetlen komoly fenyegetés a büszkévé vált emberiség számára. De Isten igéjéhez erejének jeleit is megadta. A történelem menetében Isten olykor már beváltja fenyegetését, és a hívők közössége már a mostani időkben is csodálkozva és borzongva látja, hogy a büszkék elbuknak és tönkremennek. Isten azonban megóvja a híveket a farizeusi biztonságtól, mert fel kell ismerniük, hogy a büszkékkel együtt mindig bűntelenek is elvesznek, így Isten látható ítéletei a hívők előtt is rejtve maradnak.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 164 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2868
  • e Hét: 25512
  • e Hónap: 54824
  • e Év: 242626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.