Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Rákóczi túrós
  2013-07-20 21:37:21, szombat
 
  A tésztához:

25 dkg liszt
6 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
3 tojássárgája
2 tojásfehérje
2 dl tejföl
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
2 db szikkadt zsemle vagy 2 szelet szikkadt kenyér, héj nélkül
ízlés szerint mazsola
sárgabaracklekvár

A habhoz:

4 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor

2

,
4 főre,
60-120 perc,
desszert,
vasárnapi ebéd
egyéb elnevezések

habos túrós sütemény, tojáshabos túrós kocka, szárított tojáshabos túrókocka
elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és félórára hűtőbe tesszük. (Hűtés nélkül, azonnal nyújtva is működik.)
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kivajazott-kilisztezett tepsibe terítjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
Félretesszük hűlni, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük.
A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, a túróval, tejföllel, citromhéjjal, majd hozzáadjuk az apró darabokra szaggatott zsemlét vagy kenyeret. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A túrós masszát a lekvárral megkent, kihűlt tésztalapra simítjuk, és 150 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha a túrókrém már szilárd, nem remegős, akkor készen van.
A habhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjéket, majd mikor már kemény a hab, adagoljuk hozzá a cukrot. Sűrű, fényes, csillogó, vágható masszát kell, hogy kapjunk. Töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és rácsozzuk be a Rákóczi tetejét.
Innen 2 lehetőségünk van a folytatásra:
Tegyük 200 fokos sütőbe, és épp csak addig süssük, míg meg nem barnul a teteje. Így a közepe ragacsos marad.
Vagy tegyük 130 fokos sütőbe, és nyitott sütőajtó mellett szárítsuk a habot. Ez lényegesen tovább tart, és habkarika-állagot érünk el.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
25x35 cm

 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Neked szeretettel!
  2013-07-20 20:41:30, szombat
 
 



 
 
0 komment , kategória:  HIT- Vallás  
Álmodj magadnak szép napot
  2013-07-20 16:51:17, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Minden megtudható egy emberről
  2013-07-20 16:48:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A kedves szavak rövidek, nem kerülnek semmibe
  2013-07-20 16:46:58, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Hagyd, hadd nevezzen lustának a világ
  2013-07-20 16:44:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Bármivel is áldott meg az Univerzum
  2013-07-20 16:42:36, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Egyszerűen nem értem
  2013-07-20 16:41:03, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Ha igent mondok valamire
  2013-07-20 16:39:43, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Megtehetnéd a kedvemért
  2013-07-20 16:38:15, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 6128 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2040
  • e Hét: 21576
  • e Hónap: 61188
  • e Év: 290125
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.