|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 24
|
|
|
|
2019-12-14 19:53:02, szombat
|
|
|
Hozzávalók 35 x 13 cm-es formához
A tésztához
500 g liszt
30 g élesztő
330-350 ml tej
3 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
A kencéhez
200 g vaj
150 g cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
3 evőkanál kakaópor
A kenéshez
1 tojássárgája
1 kávéskanál tej
Elkészítés:
100 ml langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a lisztet, cukrot, sót, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük.
Közben kikeverjük a kencét.
Lisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk a megkelt tésztát, és három egyenlő méretű gombócot formázunk.
Egyenként 45 x 10-12 cm-es téglalapokat nyújtunk a gombócokból.
A krémet háromfelé osztva, rákenjük a tésztacsíkokra és bejgliszerűen feltekerjük.
A három, feltekert tésztacsíkból fonatot készítünk, és olajjal vékonyan kikent formába helyezzük. Konyharuhával letakarva még 30 percet kelesztjük. A tetejét lekenjük a tojás és tej keverékével, és 200 fokos sütőben sütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 24
|
|
|
|
2019. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
519 db bejegyzés |
e év: |
3944 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1757
- e Hét: 30957
- e Hónap: 70569
- e Év: 299506
|
|
|