|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2021-05-07 22:15:12, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
annyi tej, hogy a tészta összeálljon
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk.
A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt.
Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük.
Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük.
Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2021. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
333 db bejegyzés |
e év: |
3457 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2937
- e Hét: 22473
- e Hónap: 62085
- e Év: 291022
|
|
|