Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Spurgeon - Augusztus 3
  2022-08-02 19:59:54, kedd
 
  "Népem romlását úgy gyógyítják, hogy könnyelműen mondogatják: Békesség, békesség! - de nincs békesség!" Jer 6,14


Az emberek nagy többségéről nehéz megállapítani, vajon különösen meggondolatlanok-e vagy hitetlenek. Azokról beszélek, akik elhatározták, hogy nem törődnek magukkal. Ez a mottójuk: "Együnk, igyunk, mert holnap úgyis meghalunk."

Szeretném egy ilyen ember képét megfesteni, s elétek tárni. Odaát az egyik házban lakik egy gazdálkodó. Sötét éjszaka van. A rablóknak az a szándéka, hogy betörjenek. Nem fogják kímélni sem a gazda életét, sem a javait. Lenn az udvaron megkötözve van egy kutya; ugat, ugat és üvölt. "Nem tudok így nyugodtan aludni", mondja a honfitárs, "a kutyám szörnyű lármát csap." Majd dühösen kimászik az ágyából, előveszi megtöltött puskáját, kinyitja az ablakot, céloz és lelövi a kutyáját.

"Úgy", dünnyögi, "most legalább csend van." Visszamegy az ágyához és lefekszik elégedetten. "Most már nyugodtan aludhatok, mert megöltem a kutyámat." - Óh, bárcsak hallgatott volna a hűséges jószág figyelmeztetésére! Hamarosan érezni fogja a borzalmas késpengét, és bánhatja halálát okozó bolondságát.

Így tesztek ti is, ha megölitek hűséges, javatokra szóló drága lelkiismereteteket, egyetlen barátotokat, miközben a Sátán és a bűn felmásznak restségetek ágyába, hogy meggyilkolják és örök halálba taszítsák lelketeket.

Mit gondolhatnánk arról a tengerészről, aki minden viharmadarat lelő, abban a hitben, hogy akkor nem lesz több vihar? Nem azt mondanátok: "Milyen bolond! Hisz ezeket a jó gondviselés küldte, hogy figyelmeztessék a viharra. Miért öli meg őket? Nem ezektől kell félnie, hanem a vihartól és a tomboló tengertől!"

Ugyanígy nem a lelkiismereted okozza a szívedben végbemenő nyugtalanságot, hanem a bűneid. Lelkiismereted, amely hűségesen ellátja feladatát, azt mondja most neked, hogy nincsen minden rendben az életedben. Óh, ébredj fel álmodból, és hallgass lelkiismeretedre!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Augusztus 2
  2022-08-02 19:54:46, kedd
 
  "Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű..." Mt 11,29


Az alázat nem azt jelenti, hogy lesújtó véleményünk van önmagunkról. Ha valaki így gondolkodik, nagyon valószínű, hogy önértékelése igenis helyes és valós képet fest magáról. - Ismertem néhány embert, akiknek beszédjük alapján mindenesetre igen lesújtó véleményük volt önmagukról. Olyan kevésre tartották erejüket, hogy egyáltalán semmi kísérletet sem tettek valami jó véghezvitelére. Úgy beszéltek, mint akiknek nincsen önbizalmuk.

Volt néhány ismerősöm, akik olyan csodálatosan "alázatosak" voltak, hogy állandóan könnyű helyet kerestek maguknak. Túl alázatosak voltak ahhoz, hogy tegyenek valamit, amiért némelyektől talán feddést kapnak. Ők ezt a magatartást alázatnak nevezték, én azonban úgy hiszem, jobban illene erre a "kényelemhez ragaszkodó bűnös szeretet" elnevezés.

Igaz alázat vezet minket arra, hogy helyénvaló módon gondolkozzunk önmagunkról, vagyis az igazságnak megfelelő módon. - A lelkek megnyerése ügyében az alázat tudatosítja bennünk, hogy mi semmik vagyunk és ha Isten sikerrel ajándékoz meg munkánkban, minden dicsőséget neki kell tulajdonítanunk. A lelkek megmentéséért egyedül őt illeti magasztalás.

Miért próbáljuk meglopni Isten dicsőségét? Tudod-e, milyen sokan megpróbálták már ezt a lopást elkövetni: "Amikor azon és azon a helyen prédikáltam, az istentisztelet végén tizenöten jöttek hozzám, hogy megköszönjék kiváló prédikációmat." Nos, az ilyennek azt mondanám: Megérdemelnéd, hogy felakasszanak szép prédikációddal együtt, valóban méltó vagy a kárhozatra, amiért magadnak tulajdonítottad azt a dicsőséget, ami egyedül Istent illeti meg! - Emlékeztetlek a fiatal herceg történetére, aki bement az apja hálószobájába, és alvó apját halottnak vélve elvette a királyi koronát, és a saját fejére helyezte, hogy lássa, hogy passzol neki. A király, aki ezt észrevette, ezt mondta: "Várj még egy kis ideig fiam, amíg meghalok." Mi sem érinthetjük és viselhetjük még azt a koronát, ami jog szerint megillet minket.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2323
  • e Hét: 24967
  • e Hónap: 54279
  • e Év: 242081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.