Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tök mindegy
  2016-07-22 21:59:27, péntek
 
  ,,Idővel rájössz, hogy senki megerősítésére sincs szükséged. Ha idáig eljutsz, onnantól szabad vagy. Nehéz lesz, az biztos, főleg, ha senki sem támogat abban, amiben annyira hiszel. Higgy benne, és jön. Megy. Működik. De csak akkor, ha biztos vagy magadban. Nem kell tudnod, hogy mi a cél, hogy hová tartasz. Tök mindegy. Egy dolog a fontos: méghozzá az, hogy bármi van, te csak menj tovább." Oravecz Nóra

kHogy valójában mi lehet Oravecz Nóra idézetének az értelme? Ki tudja? Imád ilyesmiket írogatni kávézgatás közben, mások pedig szeretik olvasgatni. Így működik a világ, nem szabad ezért irigykedni. Nagyjából valami olyasmiről lehet szó, hogy nyugodtan csináld azt, amihez csak kedved van, és ne nagyon törődj mások nyűgével és bajával. Tök mindegy. Az se baj, ha közben oltári nagy hülyeségeket követsz el, a lényeg az, ha már valaminek nekiláttál, egy pillanatra se hagyd abba.

Méltánytalan és rendkívül tiszteletetlen dolog azt állítani, hogy Magyarország kormányfőjének politikai krédóját Oravecz kisasszony sokkal jobban összefoglalta, mint Schmidt Mária nagyasszony, de ha ez így van, akkor mit lehet ez ellen tenni. Tulajdonképpen más is nyugodtan megírhatta volna. Ott van egy rakás politológus és újságíró.

Orbán Viktor szerencséjére nagyon jó mesterséget választott magának, így idővel még támogatókra is szert tett ahhoz, amiben nagyon hisz, azaz önmagában. Hiba lenne ezen önfeledten kacarászni, mivel nem kevés emberről van szó, akik rendkívüli módon szeretik őt. Hogy mi a kormányfő célja, azt soha nem köti senkinek az orrára. Valószínűleg egyszerűen hatalomban akar maradni. Az, hogy miként, az tök mindegy.

A kedve szerint rakosgat ide-oda mindent, amiről úgy gondolja, ettől majd jobban fogja érezni magát és az utókor tudni fog a tetteiről. Egy XXI. századi Podmaniczky Frigyes szeretne lenni. Múzeumokat pakolgat ki, szétszedi a Városligetet, megszerzi magának a Budai Várat, vasúttál átszeli a prérit, az elszánt Bugsy Siegel-hez hasonlóan Las Vegast épít a semmiből, illetve Felcsútból, ízlése szerint csinosítgatja a Gellért-hegyet. ,,Egy dolog fontos: méghozzá az, hogy bármi van, te csak menj tovább." Bizony a mi miniszterelnökünk olyan elszántan megy, mint egy pilseni sörösló. Erre igazán nem lehet semmi panaszunk.

A demokrácia nagyjából ott ér véget, amikor egy olyan szerencsés flótás kezébe kerül a hatalom, aki elhiszi magáról azt, hogy teljesen függetleníteni tudja magát a környezetétől és egymaga képviseli a közérdeket és a jót. Szert is tettünk egy ilyen egyénre.

Persze nem kell mindig szegény Orbán Viktorral példálózni. Van belőlük elég a nagyvilágban mindenfelé. Mások is nagyon szeretnek ilyesmivel foglalatoskodni.

Jelenleg Recep Tayyip Erdoğan ipari méretekben távolítja el azokat, akikről úgy gyanítja, nem szeretik őt tiszta szívből és őszintén. Törökországban lassan egy nagyvárosnyi embert függesztettek fel, vettek őrizetbe vagy kezdtek ellenük hatósági vizsgálatot. Erdoğan pedig rendületlenül megy tovább és tökéletesen biztos önmagában. Nála a cél persze egyértelmű. Az elnöki jogkörök kiszélesítése a végtelenségig, amit bizonyos kultúrákban despotizmusnak hívnak. Valójában tök mindegy, hogy ezt minek is nevezik.

Erdoğan és Orbán közé semmiképpen nem lehet egyenlőségjelet tenni. A török köztársasági elnök úgy játszik Európával, mint macska az egérrel. Hatalmas hadserege van. Igaz most jelentős átalakítás folyik, de nagyjából zavartalanul működik. Még az a tény sem különösebben aggaszt senkit, hogy egy NATO tagországról van szó. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetén belül az Egyesült Államok után Törökország rendelkezik a legnagyobb haderővel. Nem lenne meglepő, ha a nagy ijedtség után közvetlenül elnöki irányítás alá kerülne az egész ármádia. Ez azért már nem tök mindegy. Mi lesz, ha Erdoğan elnök úgy gondolja, hogy éppen itt lenne az ideje annak, hogy a NATO jelentős csapást mérjen a kurdokra. Már csak a terrorizmus elleni küzdelem miatt, természetesen.

Az elnök a török rendőrséget előrelátóan hatékonyan megerősítette és keményen a kezében tartja. Az emberi jogokkal nem sokat kell piszmogniuk. Azt veret meg és azt tartóztat le, akit csak akar. Ehhez elég mindössze egy rosszul időzített pisszenés vagy egy jól időzített besúgás. Halálbüntetés valószínűleg nem lesz Törökországba, de anélkül is könnyedén és változatos módokon meg lehet halni. Tök mindegy.

Orbánnak ezzel szemben ütőképes hadserege nincs, csak egy magáncélra használt TEK-je. Ennek természetesen előnye is van. Katonai puccsra Magyarországon még gondolatban sincs esély.

A menekültekkel zsarolni Orbán már nem tud senkit, mivel nálunk nem nagyon vannak és nincs is nagy kedvük idejönni. Belföldi felhasználásra riogathat ugyan velük, de ez Nyugat-Európát egyáltalán nem érdekli. Az ország több szempontból is a perifériára szorult. Talán úgy gondolják, a magyar kormány csak oldja meg a gondjait maga. Ha a lakosságnak éppen Orbán Viktor tetszik, akkor használják csak nyugodtan egészséggel. Tök mindegy.

Talán ha komolyan nekilátnak az Uniós fejlesztések vizsgálatának, akkor egy kicsit lelassíthatják Orbán elnök hosszú menetelését. Nem sok ütőkártyája maradt, amivel megrendszabályozhatná a rakoncátlan Európai Uniót. Meg kell elégednie a Gellért-hegy átszállításával Felcsútra. Ha kellőképpen hisz magában, minden bizonnyal sikerülni is fog. ,,Higgy benne, és jön. Megy." Akár még egy hegy is.

A most induló ,,Ki mit tud?"-kampány legfőképpen arról szól, hogy - a bájos Oravecz Nórát idézve - eljussanak odáig, hogy szabadok legyenek. Emiatt aztán Rogán Antal valószínűleg fellélegezhet. Lassan már az is bebizonyosodik róla, hogy ő még életében nem járt az V. kerületben, vagy ha igen, akkor nem tudta, hogy éppen ott volt. Tök mindegy.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Címkék: egyenlőségjelet, foglalatoskodni, átszállításával, függetleníteni, tulajdonképpen, kormányfőjének, magyarországon, bebizonyosodik, lelassíthatják, felhasználásra, tiszteletetlen, despotizmusnak, törökországban, megerősítésére, függesztettek, végtelenségig, csinosítgatja, kiszélesítése, természetesen, összefoglalta, menekültekkel, törökországba, megerősítette, környezetétől, halálbüntetés, szerencséjére, rendületlenül, fellélegezhet, vizsgálatának, fejlesztések, valószínűleg, tagországról, magyarország, nagyvárosnyi, különösebben, nagyvilágban, rakás politológus, kormányfő célja, kedve szerint, utókor tudni, elszánt Bugsy, dolog fontos, pilseni sörösló, demokrácia nagyjából, olyan szerencsés, ilyen egyénre, nagyvilágban mindenfelé, nagyvárosnyi embert, elnöki jogkörök, török köztársasági, legnagyobb haderővel, nagy ijedtség, Oravecz Nóra, Schmidt Mária, Orbán Viktor, Podmaniczky Frigyes, Budai Várat, Bugsy Siegel-hez, Orbán Viktorral, Jelenleg Recep Tayyip Erdoğ, Észak-atlanti Szerződés Szervezetén, Egyesült Államok, Európai Uniót, Oravecz Nórát, Rogán Antal,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Mi lenne ha  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Alázat  A másik dolog,  Elköszönt  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Szép napot kívánok  Nem méltó hozzád  Próbálj meg ...  képre írva  A kételkedés kezelése  Hiányzik  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Fehér virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy hatékony szolga  Png rózsa csokor  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Idő  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png kislány  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A másik dolog,  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Png cica  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap 
Bejegyzés Címkék
rakás politológus, kormányfő célja, kedve szerint, utókor tudni, elszánt Bugsy, dolog fontos, pilseni sörösló, demokrácia nagyjából, olyan szerencsés, ilyen egyénre, nagyvilágban mindenfelé, nagyvárosnyi embert, elnöki jogkörök, török köztársasági, legnagyobb haderővel, nagy ijedtség, egész ármádia, ideje annak, terrorizmus elleni, török rendőrséget, kezében tartja, emberi jogokkal, rosszul időzített, magáncélra használt, menekültekkel zsarolni, ország több, perifériára szorult, magyar kormány, gondjait maga, lakosságnak éppen, kicsit lelassíthatják, rakoncátlan Európai, most induló, bájos Oravecz, egyenlőségjelet, foglalatoskodni, átszállításával, függetleníteni, tulajdonképpen, kormányfőjének, magyarországon, bebizonyosodik, lelassíthatják, felhasználásra, tiszteletetlen, despotizmusnak, törökországban, megerősítésére, függesztettek, végtelenségig, csinosítgatja, kiszélesítése, természetesen, összefoglalta, menekültekkel, törökországba, megerősítette, környezetétől, halálbüntetés, szerencséjére, rendületlenül, fellélegezhet, vizsgálatának, fejlesztések, valószínűleg, tagországról, magyarország, nagyvárosnyi, különösebben, nagyvilágban, városligetet, zavartalanul, méltánytalan, hülyeségeket, köztársasági, podmaniczky, kultúrákban, gondolatban, perifériára, semmiképpen, szempontból, lakosságnak, egészséggel, rakoncátlan, mesterséget, rendőrséget, nagyasszony, előrelátóan, terrorizmus, törökország, tökéletesen, politológus, rendelkezik, legfőképpen, vizsgálatot, piszmogniuk, ütőkártyája, menetelését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 143 db bejegyzés
e év: 592 db bejegyzés
Összes: 9048 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2738
  • e Hét: 10465
  • e Hónap: 19487
  • e Év: 87252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.