|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2019-12-08 15:50:13, vasárnap
|
|
|
Egy nő életében azok a legszebb évek,
melyekben úgy dönt, hogy élvezi az életet
|
|
|
0 komment
, kategória: Nőkről 2. |
|
|
|
|
|
2019-12-08 14:53:55, vasárnap
|
|
|
Gerő Sándor
Pörög az orsó, s az élet fonala
lepereg gyorsan, mint száraz falevél.
Forró nyár után jön ősz, s hideg tél.
Álmatlan éjszakák, ködös hajnalok.
Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.
Szép gyermekkor már csak távoli álom.
Remeg a kéz, s a lépés tétova.
Hátadra sújt a kínok ostora.
Fogy a remény, s gyűlnek a bajok,
Az ifjak nem is sejtik, milyen gazdagok.
De ki ma ifjú, ne feledje el,
Felette is elsuhannak az évek,
És egyre halkul a vidám ének.
Sóhajjá válnak zengő dallamok,
Kik lélekben ifjak, csak azok boldogok.
|
|
|
0 komment
, kategória: Versek 3. |
|
|
|
|
|
2019-12-08 09:33:31, vasárnap
|
|
|
A tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg cukor
1 tojás
4-5 evőkanál méz
6 dkg sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej
A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
30 dkg sárgabarack lekvár
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, mézet, tojást és a
tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma
cipóra osztjuk, kinyújtjuk körülbelül 25 x 30 centiméteres lapokra és a tepsink
hátulján vagy sütőlemezen egyesével megsütjük, 180 °C-on, körülbelül öt-hat
perc alatt. Vigyázzunk, mer nagyon gyorsan sülnek és a méztől hamar
barnulnak. A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre
tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt grízes
krémhez keverjük.
Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt
megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék
grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olajjal gőz felett
felolvasztjuk majd a sütink tetejére kenjük.
A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta meglágyul és
könnyebben vágható.
|
|
|
0 komment
, kategória: Sütemények |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 13
|
|
|
|
2019. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
348 db bejegyzés |
e év: |
4376 db bejegyzés |
Összes: |
34593 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3647
- e Hét: 18443
- e Hónap: 40710
- e Év: 173264
|
|
|