Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Imádság
  2020-04-01 21:16:22, szerda
 
  Az igaznak imádsága az ég kulcsa: felszáll az ima, leszáll az Isten irgalma.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2020-04-01 21:10:39, szerda
 
  Az imádság nagy erőssége lelkünknek.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság a vezetőkért
  2020-04-01 21:07:21, szerda
 
  Jobb lenne többet imádkozni a vezetőkért és kevesebbet kritizálni őket.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Baj
  2020-04-01 21:06:14, szerda
 
  Bajban vagyunk. Ezen ne lepődjünk meg. Baj volt, van és lesz. A kérdés az: Kihez fordulunk a bajban segítségért?  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szeretet
  2020-04-01 21:04:01, szerda
 
  A szeretet mindig megtalálja a módját annak, hogy hogyan segítsen másoknak.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Imádság
  2020-04-01 21:00:48, szerda
 
  Uram bocsásd meg hitetlenségünket! Növeld hitünket, hogy ne féljünk se vírustól, se haláltól, hogy Benned bízzunk teljes szívvel! Ámen!  
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Imádság
  2020-04-01 20:57:08, szerda
 
  Uram, senki nem tudja meddig tart még a járvány, rajtad kívül. Ne tartsd vissza kezedet! Emeld fel jobbodat, végezz vele! Ámen!  
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Krisztus szomorúsága
  2020-04-01 20:41:03, szerda
 
  Krisztus szomorúsága

,,Jeruzsálem, Jeruzsálem... hányszor akartam összegyűjteni gyermekeidet, ahogyan a tyúk szárnya alá gyűjti a csibéit, de ti nem akartátok!" (Mt 23,37)

Istennek az elszökött gyermekei miatt érzett szomorúsága olyan súlyos, hogy lejött a földre, megkeresni és hazavinni őket.
Isten Jézus Krisztusban jött le hozzánk. Jézus nem csupán egy közülünk, aki Istenre mint kiútra mutat rá. Istentől jött, és ő maga a kiút.
Jézus Krisztusban Isten eljött megkeresni és megmenteni azt, ami elveszett. Természetesen először a fiát, Izráelt kereste, mert Izráel volt az, akire oly sok szeretetet pazarolt, és akikhez oly gyakran szólt.
A hívogatás, keresés és könyörgés sok-sok éve után mondja ki Krisztus a szomorú szavakat: ,,Jeruzsálem, Jeruzsálem, mily sokszor megpróbáltalak hazahozni téged, de te nem akartad." És a nép még mindig nem értette. Egyetlen arcizmuk sem rezdült, amikor Isten könnyeit látták Jézus szemében.
Az emberiség nem úgy szenved, hogy valamiféle hidegkék mennyei acél boltozat borul rá, amint néhány filozófus gondolja. Isten szomorúsága igéjében lepleződik le. A menny könyörülete testté és vérré lett Jézus szavaiban és tetteiben. Ő utánunk kiált, de oly kevesen válaszolnak rá.
Ez a szeretet szomorúsága. Akik nem szeretnek, nem is ismerik ezt a szomorúságot.
A szülők ismerik. A gyermekek soha nem tudják azt teljesen felfogni, míg nekik maguknak nincsen gyermekük. Mégis: sok szülői fájdalom teljesen evilági. Sértett büszkeség. Vagy még az is meglehet, hogy nemes, de nem keresztyén. A keresztyén szomorúság a keresztyén szeretetből fakad. Összhangban van Isten és Krisztus szeretetével és szomorúságával.
A legszörnyűbb fájdalom, amit keresztyén szülők átélhetnek, ha gyermekeik elhagyják Istenüket. Bármit megszerezhetnek is gyermekeik, vagy bármivé lehetnek is, erre a gyötrelemre nincs gyógyír. Ugyanígy, azoknak a keresztyén szülőknek az öröme, akiknek gyermekeik az Úr útján járnak, mély és maradandó. Semmi nincs rendben, ha mi nem vagyunk rendben Istennel. De minden csak akkor lesz rendben, ha ragaszkodunk Istenhez.

Napi gondolat
Mit jelent a ,,szeretet szomorúsága"? Hogy írja le ez a kifejezés Jézus Krisztust, a ,,fájdalmak férfiját"?

Andrew Kuyvenhoven


 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Elkeseredett hit
  2020-04-01 19:48:11, szerda
 
  ,,Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni, mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik, és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik." (Zsid11,6)

Mindnyájunknak hitre van szükségünk az elkeserítő napokon. És a Biblia tele van az ilyen napokról szóló beszámolókkal. Történetei ezekben hangzanak, ezt éneklik ihletett énekekkel, próféciái ezekkel foglalkoznak, és kijelentései ezek által jönnek át hozzánk. Az elkeserítő napok a világosság ösvényeinek a lépcsőkövei. Úgy tűnik, ezek Isten lehetőségei arra, hogy létrehozza a bölcsesség iskoláját.
A 107. zsoltár tele van Isten bővelkedő szeretetének történeteivel. A szabadulásnak minden történetében az emberiség eljutott az elkeseredés pontjáig, ami lehetőséget adott Istennek arra, hogy cselekedjék. Amikor elérkeztek végpontjukhoz (Zsolt 107,27) az elkeseredésben, az jelezte Isten hatalmának a kezdetét.
Emlékezzünk egy ,,már kihalt" házaspárnak adott ígéretére, hogy olyan sokan
származnak tőlük, ,,mint az ég csillagai, és mint a tenger partján levő homok" (Zsid 11,12). Olvassuk el ismét a vörös-tengeri szabadulás történetét és azt a történetet, hogy ,,a papok pedig, az Úr szövetségládájának hordozói ott álltak szárazon a Jordán közepében rendíthetetlenül" (Józs 3,17).
Tanulmányozzuk még egyszer Ászá, Josáfát és Ezékiás történetét, amikor súlyos nehézségben voltak, nem tudva mit cselekedjenek. Menjünk oda Nehémiás, Dániel, Hóseás és Habakuk történetéhez! Álljunk ámulattal a Gecsemáné sötétségében, és maradjunk Arimátiai József sírjánál a kertben azokban a nehéz napokban! Vegyük számításba az ősegyház bizonyságtételét, és kérjük meg az apostolokat, hogy mondják el elkeserítő napjaik történetét!
Az elkeseredés jobb, mint a lemondás. Gondoljunk arra, hogy nem hitünk teremti elkeserítő napjainkat. A hit műve az, hogy fenntart minket azokon a napokon, és megoldja a kérdéseket.
Mégis az elkeseredett hit másik jellemzője a lemondás. A hit kitart és győz.
Az elkeseredett hitnek nincs hősiesebb példája, mint a három zsidó ifjú, Sadrak, Mésak és
Abédnegó története. Helyzetük elkeserítő volt, de bátran válaszoltak: ,,Íme, a mi Istenünk, akit szolgálunk, ki tud minket szabadítani az égő, tüzes kemencéből és a te kezedből is, ó, király, ki tud szabadítani minket. De ha nem tenné is, legyen tudtodra, ó, király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és az aranyszobrot, amelyet fölállíttattál, nem imádjuk" (Dán 3,17-18). Nekem különösen tetszik ez a kifejezés: ,,De ha nem tenné is!"
Hadd említsem meg röviden a Gecsemáné-kertet, és hadd kérjelek arra, hogy gondolkozz a
,,mindazáltal" kifejezésen. ,,Ha lehetséges, múljék el tőlem ez a pohár, mindazáltal..." (Mt 26,39) Urunk Lelkét elárasztotta a mély sötétség. Bízni azt jelentette, hogy gyötrelmet élt át egészen a vérig, és sötétséget a pokol valóságos mélységéig-mindazáltal! Mindazáltal!
Keress egy énekeskönyvet, és énekelj kedves evangéliumi éneket az elkeseredett hitről! (S. Chadwick)

Ha a sok baj és akadály
Börtönfalként bezárt,
Én megteszem a magamét,
A többit hagyom Rád.

Ha nem is látszik változás,
Csak súlyosabb a gyász.
Reménnyel telve, a mélyben
Csöndesen várok Rád.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 799 db bejegyzés
Összes: 26698 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1671
  • e Hét: 8807
  • e Hónap: 1671
  • e Év: 271703
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.