Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Böszmeség és balítélet
  2006-11-26 21:07:37, vasárnap
 
  Böszmeség és balítélet


"A szocialista párt egyszerűen nem alkalmas arra, hogy végrehajtson egy ilyen mértékű és jelentőségű változtatást. Hiába nyomatékosította erőteljes szónoki fordulatokkal Őszödön a kormányfő az átalakítás megkezdésének elkerülhetetlenségét, a vezetőség és a tagság - részben agykapacitás, részben érdekellentét miatt - nem alkalmas a levezénylésére."

Para-Kovács Imre - magyarhirlap.hu, 2006. november 22.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tamás István: Kenyéren és víze
  2006-11-26 20:50:00, vasárnap
 
  Tamás István: Kenyéren és vízen



A Tv csatornák sószórói, mintha arra lennének hivatva, hogy eltereljék a kedves nézők figyelmét a bajokról és a mindennapi problémákról. Ezek a műsorok, műsorvezetők a nemzet csodabogarai, akik akarva, akaratlanul elvonják a többség figyelmét hazánk tragikus pokolba meneteléről.

A kereskedelmi csatornák mellett az újságok sem közölnek olyan híranyagot, amelyből az egyszerű ember megértené, hogy mi is vár rá valójában. Rövidre fogva, mossák az agyunkat! Mi pedig tétlen nézzük, sok esetben élvezzük a "Heti Hetes" förmedvényét. Egy-egy ellőtt poén után ébredünk rá, hogy mennyire sértő is tud lenni a Hülye agyalásuk.
A politikai nyalókák azonban mindig jól időzítenek. Egyébként külön-külön még bele is férnének az értelmes ember kategóriájában, sőt még a művészi titulus is ki jár nekik, de így összeverődve már sokunkban szánalmassá vállnak és többségünk átkapcsol egy másik csatornára, ahol esetleg nincs tízpercenként reklám, vagy éppen nem egy olyan politikai fórum van műsoron, ahol a riporterről fekete-fehérben is látszik, hogy mennyire szoci, azaz piros.
Mindig sajnáltam azokat az embereket, akik a pénzért mindenre képesek. Képesek arra, hogy "saját?" országa népén mulatva, nevetségtárgyává tegyen olyan embereket, akik önhibájukon kívül, vagy szándékosan nem kerültek olyan körökbe, ahol a pénz az úr! Ezek az ügyeletes művészek biztosan nem tudják, hogy milyen lehet kenyéren és vízen élni. Nem tudhatják, hiszen dőzsölnek a javakban. Negyvenperces beszólásaikért annyi gázsit kapnak, amiért sokan hónapokig keményen dolgoznak. Nem tudhatják azt sem, hogy milyen három gyereknek két kiflivel elindulni az iskolába, vagy esetleg kifli nélkül. Ők nem érzik majd januárban és februárban a hideget, és nem önti el őket a hőség a gázszámla, villanyszámla és egyéb csekkek halmazát látva. Egyszerűen talán felfogni sem képesek, hogy mi az a nélkülözés, amit már most érez a nyugdíjas, a kórházban fekvő beteg, a tanulni vágyó diák és az a sok "álompolgár", akiket a hatalom megvezetett, becsapott és most, magukra hagyva porig aláz, az ilyen és olyan hazug programjaival. Nem tudják, mit érez az a hajléktalan, akinek élete eddig sem volt rózsás. Mit érezhet az az ember, aki nem tudja kiváltani a felírt gyógyszereit, és mit érezhet az a gyerek, aki fázik és éhezik.
Ne legyen igazam, de ami most vár a nemzetre, az sokkal rosszabb lesz, mint az a bizonyos sokat emlegetett kádári korszak! Sokan tudjuk, hogy az ő "kendermagos tyúkjai, kakasai" valóban felették előlünk a szemet, de legalább hagytak a népnek valamicskét. Hála az istennek az időjárás kegyelmes hozzánk. Így a fűtésen most lehet spórolni, de mi lesz, ha jönnek a mínuszok? Már hallom előre a médiák harsogását, Budapesten és vidéken hány ember halt meg kihűlés következtében, és ezt napközben többször elismétlik, ezzel is elterelve figyelmünket, a politika mocskáról!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2006.10 2006. November 2006.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 126 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.